kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Wednesday, December 31, 2008

tolong kengkawan...=P

|
ade sape2 x yg suka makan ayam kampung..
ayam kampung ni mmg sedappp wooo rasa daging nye kalo nk dibandingkan ayam bandar (eh, suke2 jek ayam bandar lak aku bagi nama..!)


so, kalo sape2 yg duk area puncak alam, sungai buloh, shah alam dan kawasan2 sekitarnye yg nk beli ayam kampung, leh le contact no ni..
Suhaimi 0132347643 (jangan korang sms pasal lain2 udah le ye..dah berpunye tu..anak dah 2 org dah..hihi)

kalo korang nk jd pengedar pun buleh..buleh sesangat..korang just call jek en suhaimi tu kat nombor yg aku bg td..

sebenarnye suhaimi ni adelah suami kepada membe aku, sz..alaa..dia pun blogger gak..cume wat masa ni dia jd blogger separuh masa gitu..

diorg pun ade sediakan perkhidmatan sewa kanopi..

senang cerita, kalo nk tahu lebih lanjut korang leh terjah jek kat blog diorg ni..
http://hrzheritage.blogspot.com/

ok, itu aje..
dadadaaaa...


mrs e
Tuesday, December 30, 2008

eksiden di ptg sabtu..27/12

|
ptg pas keje ari sabtu  tu aku n mr e bergegas balik sbb nk p palong kan..
on time jek 5.40 kitorg terus cabut..sbb kenduri tu start pas maghrib..
mak aihh..mmg x sempat le gamaknye aku nk mandi2 n tukar baju yg proper sume..
belasah je lah jeans ngan blouse yg aku pakai tu..

tgh2 on the way tu, sampai kat jementah tbe2 jln jem..
lahhh ade xcident rupenye..
ade lori masuk dlm parit..


sian gak aku nengokkan..sampai terbalik gitu..
camnelah agaknye pemandu/penumpang nye ye..

p/s : berhati2 di jalan raya..igt yg tersayang.. =D


mrs e

more birthday wishes..from my sis..

|
k..ni lah entry basi yg akan kuceritakan..
tolong lah baca walau pun korang malas nk baca..
sila menjaga hati aku okeh...~lalalalala..

ari sabtu ari tu...aku dpt le few sms drpd membe n kawan2 yg wish besday aku..
termasuklah akak aku si wawa tu..
byk gak aku dpt birthday wish tahun ni..membe2 blogger yg aku sayang pun wish gak tuh..
tu yg wat aku rasa syahduuuu...sob..sob..sob..
siap wish in advance lagi hah..
rasa diri aku dihargai dalam kalangan korang semua..
sayyyyyyyyyannnggggg semuaaaa...
kiss sket pipi kiri kanan..cup cup cup...ciuman maotttt punye aku bg nih..yg kaum adam sila mengelak ye..
kehkehkeh..

tp dalam byk2 org yg wish, aku rasa still mcm kurang jek..
laaaa...ghupenye si fifi ni x wish aku lagik..hampehssss btol lah..
so aku pun trus tipon dia guna hp aku.. (kata 1 hari free, leh kol sesapa bape lama pun aku nk kan..bile lagi nk merugikan maxis...~lalalalala)

aku tanye fifi, nape dia x wish besday aku..boleh x dia cakap, dia mmg sengaja x mo wish aku..perhhh...geram betul aku...sungguh durhaka adik aku nih..dia x tau yg aku ni ade tulah..sekali aku sumpah jd sesumpah kang..baru ko tau..tp aku kan baekkk...x nk lah marah2..majok2 ngade ade la ngan adik aku tu sbb dia x nk wish aku..huhu~

bile dah ptg sket tu aku bukak blog dia..laaaa...rupenye dia wish aku besday dlm blog dia jek..wahhh, mentang2 le ko dah ade blog, sekarang dah x main wish2 depan mata @ guna hp yerkk..kemain lagi ko wish terus dlm blog ye..nk menumpang populariti aku le tuh..hihihi

so..ini birthday wish dr blog fifi aka perra2ferra aka adik...

***********************************************************************************

 
hepi besday 2 u..
u r born in da zoo..
like n monkey n kangaroo.. (wakaka)
hepi besday 2 uuu!!!!

slmt hari lahir yg ke 28 ima..
smoga ngn ptmbahan umo ko ni makin btmbh2 matangla dri ko hndknye..
smoga cpt2 dpt zuriat... (aku xsabo nk tgk muke sape anak ko nti.. adakah cumel mcm cikjah nye ni.. muahahhaa.. apakah??? =p)
xlupe jgk smoga ko dmurahkan rejeki.. n dpjgkn umo..

muahh.. muah.. muah..

aku xsyg ko!!! hahahaha
 
aku dkejekn oleh mereka2 ni..huhu!!
 
besday wish from bby: cik ma, hepi besday. i love u cik ma. baik2 cik ma g keje. bby kawan cik ma. bby jgk syg cik ma. nti ajua belikn hadiah.~~kt manela ko bby nk songlap duit belikn hadiah 2 ntah =D


besday wish from apis: cik ma. nti apis belikn present eh. pastu apis nk smbut harijadi cikma dkt hotel. ~~gle panggung berangan benor c apis ni..muahaha

besday wish from hanina: hepi besday cik ma.

note: ni sume dr molot2 comel diorg. aku xedit pape pn..

blk la cpt ohh.. aku tsgtla boring.. huwaa wa wa wa..!!!!
 
***********************************************************************************

p/s : kurang hasam ko dikk...dalam ko wish besday, ko kenakan aku ye..siap le ko nnt..!! jaga2 cik fizah..hahahaha


mrs e

salam...

|
salam maal hijrah tuk kengkawan semua...
wpun dah lambat nk wish n sepatutnye dr ari tu lag aku dah wish, tp aku nk wish gak..
(mana tau dpt toyota wish..ekekekeke..) xdelah, x serius tol aku ni kan..hepppp..!!
series..seriess...

k, aku harap sempena tahun baru islam ni semoga kita semua dapat wat penghijrahan..
x kira lah dalam beramal ke, pekerjaan ke, kehidupan ke..
kira semua2 sekali lah..
maksud aku, berhijrah daripada sesuatu yg x berapa baik ke sesuatu yg lebih baik..
bukan pulak sebalik nye okeyyy...

ermm..oklah dulu wat masa ni..
nnt2 aku smbung lg..sbb mr e dah ajak nk mkn tu (aku wat n3 ni mlm td auto publishh..)
daaa...


p/s : entry2 ari ni agak basi..tunggguuu jelah ye..



mrs e
Saturday, December 27, 2008

background

|


a birthday whishes from my lovely hubby...

|
dari blog mr e...

*********************************************************************************


Disini abg ingin mengucapkan happy birthday buat naja. tq kerana sentiasa memahami abang ayang ni. Sori jika ada yang mengguris atas kekadang abg yg agak complicated ni. Anda adalah isteri yang baik. There is something about how you look at the things that happen in our lives that inspires me. Thank you for being my wife and my best friend. Happy Birthday sweetheart. You deserve only the best and then some. Here’s hoping we find that someday. Love you.

*********************************************************************************

iskk..iskkk...isskkk...
terharu sungguh aku membacanye..sbb, mr e bukan seorang yg jiwang, yg pandai nk karang2 ayat berbunga2 gitu, mmg dia x sama mcm guys2 kat luar sana yg leh romantik2 bagai siap dengan aksi dan gaya lagi..bagi2 bunga, surat2 jiwang, tuju2 lagu jiwang..
ooohhhh, mr e mmg not that type..!!

ini mmg dah kira cukup bagus lah ni, dapat karang ayat mcm ni pun dah wat aku rasa sangat2 dihargai..
sbb, mr e mmg kdg2 agak complicated..org yg betul2 faham dgn dia jek yg boleh get along ngan dia, yg boleh faham ape yg dikehendakinye, ape matlamatnye, ape hobinye, ape kesukaannya..

n kalu uolss nk tau,
aku lah org yg bertuah itu!!
kihkihkihkih...
;P


>>note for mr e;
terima kasih sayang, sebab wat special entry tuk wish birthday ayang ari ni..i really2 appreciate it..caayyyyaannnngggg abannnnnggggg tauuuuu..!!




mrs e

it's my birthdayyy...!!! i'm getting olderr..? oh nooo...?

|


alhamdulillah..
aku mengucapkan syukur ke hadrat Ilahi kerana aku diberi peluang bernafas sehingga ke hari ini..
dapat menyambut hari ulangtahun kelahiranku tuk kesekian kalinya pada hari ini..
hari yg sgt bermakna buat diri aku apabila aku dilahirkan ke dunia pada tarikh ini 28 tahun yg lalu..

syukur juga pada Tuhan aku masih sihat sehingga ke hari ini..
dan, pada hari yg amat bermakna ini, ade beberapa hajat yg aku telah sematkan di dalam hati..
  1. aku bermohon kepada Allah supaya aku dikurniakan kesihatan yg baik, dimurahkan rezeki selalu..
  2. aku bermohon kepada Allah supaya keharmonian rumahtangga aku akan kekal ke akhir hayat..
  3. aku bermohon kepada Allah supaya diberikan zuriat buat penyeri rumahtanggaku..
  4. aku bermohon kepada Allah supaya kebahagian kami sekeluarga kekal selamanye..
ade beberapa lagi yg aku hajatkan..tp malas ar nak taip panjang2..cukup jelah tu kut.. hihihihi ;P

ape2 pun, aku mintak rakan2 yg mengenali aku, sama2 mendoakan semoga apa yg aku hajati tu dimakbulkan.. AMINNNNN..
>>thanks to mr e yg wat spcial n3 tuk birthday aku kat sini...

rasa mcm x caya lak aku ni dah 28 tahun umo nye..rasa cam muda belia lg jek..mcm anak dara sunti pun ade..apakah??? hahahahaha
tp siyes uolss, aku mmg x rasa tua ke hape pun dgn peningkatan umo aku ni..
maybe jiwa aku yg sentiasa muda kuttt...


ade pakar2 motivasi kata, bagus kalo kite ade berjiwa mcm ni..sbb kita akan rasa riang jek..bile dah rasa riang, hidup jd ceria..bile hidup ceria, kita x cepat dimakan usia, x cepat tua...boleh gitu? (eh, apadaaa yg aku mengarut2 nih?)

maybe ade yg igt aku celebrate spesel2 punye ari ni..sape yg sangka mcm tu, andaian anda adalah meleset sama sekali..hehehe :P
kalo ade sesetengah org yg akan amik 1/2 day atau cuti semata2 nk meraikan besday, tp aku x..

xde pe2 yg spesel pun ari ni..sementelah aku ngan mr e dah bercadang nk celebrate besday dia (23hb) ngan besday aku (27hb) bulan 1 jek nnt..
nk cari 1 hari yg betul2 leh enjoy berdua dr pg sampai ke malam dgn aktiviti2 yg meriangkan..ohhhh x sabarnyeeeee...

so ari ni sebenarnye aku keja, kene keja besa lak tu..maksud aku keje besa tu, tempat aku keje ni ade ari sabtu yg keje n  x keje..kalo minggu ni sabtu kena keje, minggu depan sabtu x keje..selang-seli..gituuu...

dah tu balik keje jek nnt aku dah terus nk ke palong sbb makcik mr e ade wat kenduri sket..
itu jelah agenda tuk  hari ni, hari ulangtahun kelahiran aku ni..
betul kan? nothing spesel yg berlaku tuk ari ni.. :)



p/s : kalo korang perasan, aku saja jek buh auto publih tu kul 12:27am..sebab besdaya aku kan 27/12..heheh





mrs e
Friday, December 26, 2008

saat ini...live from my house..

|
aku masih ade kat umah lg sekarang..
aku n mr e lambat sket masuk keje..

tau x kenapa...?
sbb keta aku lak tbe2 breakdown..ohh..ohh..ohhhh...
sgt sedih..

sbb ape sedih?
keta breakdown bermakna rm $$$ melayang2...
huhuhuhu..
dah le ujung2 bulan gini..

pagi td dengan hujan yg turun, aku dah bangun awal drpd biasa..
sgt semangat okeh!
dgn sejuk2 air paip tu, aku gagahkan jugak air tu tuk menjirus badan aku...

bersiap laju2..supaya boleh g awal ari ni..
tp tbe2 masa mr e start keta nk panaskan enjin, boleh lak x hidup!!

whooaaa..aku igt salah teknik je masa start enjin tu..
yela, mana tau gear bukan dkt P, tu sebab enjin x mo idup..
(if sape2 xtau, kalo keta auto, terlupa gear masih kat D ke, mmg enjin x idup kalo start)

sekali mmg betul2 x idup lahhh!!!
aduuhhhh..tensen mak nyahhh..

pastu mr e panggil org kg aku yg mmg keje workshop
suh dia tlg tgk2 kan..
rupe2nye bateri dah kong..

so skrg ni mr e tgh p kedai nk li bateri yg baru..
dan aku sempat lak mengupdate dari umah..he he he..
;)


mrs e

jom tukar2 link..

|
this is sticky mode entry..new entry is below this entry..

jom kite tukar2 link..
sape2 nk tukar link ngan aku, leh tinggalkan komen kat sini ye..

tgk ramai ke x kenalan yg sudi tukar2 link aku dpt..
kalo ramai, nnt aku watkan 'rumah baru' khusus tuk member2 blog aku ni..

so korang jgn segan2 lah ye..!



mrs e
Wednesday, December 24, 2008

masjid kedua muar

|
semalam masa nk balik, lalu kat tepi sungai muar betul2 menghadap masjid kedua nih..
ishhh...cantik betullah bila tgk waktu malam siap dengan penataan cahayanye yg terang benderang..
aku sempat snap 2-3 pics, tp jauh lak..


maybe x nmpak sgt keindahan masjid ni kat sini..
better kite tgk dengan mata kepala sendiri...baru leh ckp btol2 cantik ke x..


mrs e

cakap lama2 pun x ape..

|
skrg maxis ade bg special gift pada pengguna talian nye kan..
sape2 yg sambut besday, maxis bg panggilan percuma ke mana2 talian maxis x kira bape lama pun la nk ckp..
start dr 12 am to 12 pm tarikh besday kite tu..

ckp le bape lama pun...mmg x kena bayar..jgn sampai sore serak udah le..;p

ni semalam mr e duk borak sakan ngan sepupunye @ membe kamceng nye..
sume membe2 yg ade maxis dia call..
kata free kan..mestilah guna sebaik2 nye..
heheh..



p/s : x sabar nk tunggu turn aku sabtu nih..ermmm...sape aku nk call yekk..?!!



mrs e

celebrate di mana...?

|
semalam lepas sesi keluh kesah bersama kak esah..(hahahaha..xdelah, actually aku ym ngan sz jek..citer pasal celebrate2 nih..)

pastu mr e dtg kat aku..aku pun apelg..mulakan lah aksi2 goda2 sket..supaya termakan pujuk aku nk p celebrate birthday..
kalo korg sume2 nk tau, mr e ni mmg simple sgt org nye..dia x kesah pun nk celebrate ke x..even nk bg hadiah kat dia pun dia xkisah nk bg ke x..mmg xdelah dia nk mengharap2 gitu..aku rasa, ade jugak guys2 kat sana yg sama ngan mr e ni..sempoi org nyer..

tp aku ni LAIN..
aku kalo boleh, mmg nk celebrate jek ape2 ari yg aku anggap istimewa..bukan ape..sbb setahun sekali maaa..bukan 2-3 kali pun kan..so ape salahnye kite ade something yg boleh diingat pada ari istimewa tu..
p makan ke kan..tu paling sempoi le tu..

pastu, lebih2 lagi aku tau yg besday aku yg akan dtg ni mmg xleh nk lari ke mana..
sbbnye, sabtu ni aku keje pastu balik keje nk rushing g felda palong lak sbb makcik mr e ade wat kenduri..
so, sbb tulah aku ajak mr e celebrate sket2 dulu besday dia ngan besday aku ari semalam..
wpun sbnarnye nk celebrate yg officially punye bulan 1 nnt..sbb skrg ni pun nk ke mana2 tu cam xde kesempatan jek..
ujung tahun kan, byk report2 yg nk kena wat n submit..huru hara dibuatnye..
cadangnye masa celebrate tu nnt nk outing berdua somewhere spent time together..tu aje..
xdelah cam celebrate nau punnnn...ekekekeke

on the way..suke jek muke nk p makan..gambar #2 - ade sket 'cahaya' keimanan di situ..hehehe


lepas aksi2 goda2 sket..(tergoda ke banggg..hihihihi)
kitorg decide nk celebrate kat SR..
igt mula2 nk mkn kek jek..tp at last aku ubah plan asal..aku ajak mr e mkn dulu kat situ coz perut aku dah berkeroncong.. ;P

birthday boy..

cam poyo jek muka aku ni kan..mr e tbe2 snap gamba aku time aku x ready lg..huhu~

air mr e - chocolate ice moist..gitu ar beh kurang namanye..aku pun x hingat..

air aku - chocolate ice blended..perggghhh...super duper sedaapppppp..!!!

makanan yg kitorg oder..tomyam..sedap gak..
tp banyak sgt sampai x abis2 kitorg mkn..

aku n mr e makan x abis..sbb perut dah btl2 penuh..
naik senak perut aku..
sbb dah mkn dulu kat situ, pastu aku take away 5 slice moist chocolate cake..
mmg sengaja x beli sebijik pun, beli terus yg slice, biar sama rata makan, xde lebih xde kurang..kang kalo beli sebiji, org ni potong lebih, mkn lebih..org tu dpt sket jek, mkn sket..

pas mkn terus jek balik..
mlm td tgk tv sambil layan makan kek SR..
ade sape2 teringin..? :)




*SR - Secret Recipe



mrs e
Tuesday, December 23, 2008

selamat hari ulang tahun.. 23 disember..

|
Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan abangggg..
Allah selamatkan kamuuuu...


hari ni adalah hari ulangtahun kelahiran mr e..
ohhh..dah bertambah lg usia abang yeekkk...
semoga di hari ini, hari yg bermakna buat mr e, aku doakan ape2 jua yg dihajati akan tercapai dan termakbul..amin..

>>special note for mr e :
" happy birthday to u abang sayangggg...ayang doakan ape2 jua yg abang impikan, semoga abang dapat capai..ermmm..kita nk celebrate kat mana n bile yerrkkk?.. n jgn lupe besday ayang lak 27hb ni..kiss sket muahh muahh pp kiri kanan..yg lain g jaohh2..ehehehehe"

p/s : sori lambat sket kuar n3 ni, sbb malam td aku letih giler..masuk tdo awal..nk wat auto publish pun x dan..ni pun nk taip n3 banyak2 dah xde idea lakkk..




mrs e
Friday, December 19, 2008

sengal2 waktu pagi..

|
wpun malas nk p keje..tp bile dah bosan dlm keta nk sampai tangkak tu sempat lg aku layan sengal sorang2..
mr e dah x terkata ape dah..

oklah tu kan...drpd aku layankan ngantuk aku ni, beh baik aku wat sesuatu yg berfaedah..
contoh nye mcm ni...




hikhikhik..amacam..ok x pose2 aku tuh..
ade can jd covergirl majalah tuk setahun x..kehkehkeh..
dushh dushh kat diri sendiri..x abis2 nk verangan2 kan..
ahhh...dulikkk..!!! ;P


p/s : aksi sengal nih diambil waktu pagi semalam..



mrs e

rehat minda di pagi jumaat..

|
Pada suatu pagi ketika bangun dari tidur, seorang isteri berkata pada suaminya, “Tadi malam Ayang bermimpi Abang menghadiahkan Ayang set barang kemas berlian di hari Valentine ini. Apa pendapat Abang mengenai mimpi Ayang?”.




“Ayang pasti akan mengetahuinya malam ini jugak” jawab suaminya sambil membisik manja. Malam itu si suami memberikan kepada isterinya sebuah bungkusan hadiah.



Dengan hati berdebar-debar penuh rasa seksaited (sexually excited) si isteri tersebut membuka bungkusan hadiah itu perlahan lahan dan isi bungkusan hadiah tersebut adalah sebuah buku yang berjudul: “Jenis-jenis Mimpi dan Maksudnya“...

 
 
kihkihkih..tergelak2 aku membacanyer..
sabo jelah kan.. :D
 
 
mrs e

i think...no entry for today..ahak ahakkk

|
salam jumaat..

kihkihkih...lawak je kan tajuk kat atas tu..kata xde entry tuk ari ni..
abis ni ape..? pangg kangg..!!!
sekeh diri sendiri..hihihi..

alooo...maksud aku bukan camtu le..
kira mmg xde entry sgt pun tuk ari ni..
sbb aku dah mengantuk ar..nk wat auto publish pun dah malas.. ;P

ini x termasuk dlm entry lah.. terkecuali gituuuu...sbb entry ni untuk pemberitahuan jek..

so, selamat berhujung minggu uolss.. (alamak..baru teringat esok ade kenduri kawen umah sedara kat johor..malehhh nye nk g..jauhhhh...huhu~ ponat acik  :P)


p/s : xtau lah kalo aku ade terajin ke tbe2 pastu aku wat entry auto publish...tunggu jolah yo..



mrs e
Thursday, December 18, 2008

koleksi bahan bacaan..

|
ini antara koleksi bahan bacaan mr e..

dan yg ini..


mr e ni mmg minat sgt2 kat bahan bacaan berkaitan ngan pc..n alhamdulillah..pengetahuan nye tu dipraktikkan utk menajamkan kemahirannye dlm bidang ini..dan dia juga x lokek ilmu @ x kedekut nk beri pertolongan kalo ade yg bermasalah dgn pc nye..kalo dia free, insyaAllah dia pasti akan tolong.. :D

dan ini..tentu2 lah koleksi sin chan yg aku sayangi..


 best woo baca sin chan nih..klaka jek ngan perangai dia..
ekcelli byk lg koleksi2 nye, tp tah mana lesap nye..
tu jek yg aku dapat snap..


mrs e

aku dapat ini...

|
skrg dah hujung tahun kan...
bape ari lg da nk masuk tahun baru..

kat tempat keje aku customer banyak gak yg dah bagi2 kalendar..
n bagi planner book..disebabkan aku ade membe kat admin tuh, tu yg aku dah dapat dah kalendar n planner book tuk tahun 2009..


sebenarnye planner book tu xde lah aku pakai sangat pun..
paling2 tidak, aku wat kira2 akaun jek..
mcm yg tahun ni punye, aku guna tuk kira2 kuar masuk wit bulan2..
x pun note ttg hutang2..kehkehkeh..


oklah jugak kan..drpd aku x guna..
ade gak manfaatnye tuh

 korang dah ade ke tuk tahun 2009 punye? - sambil angkat2 kening konon nk eksyen le tuh..hihi
;)


mrs e

rutin sehari2...

|
inilah nk cite sket..rutin sehari2 diri aku..

celik2 mata dlam kul 6++, solat subuh pastu mandi..
kalo x solat dulu, aku terus jek mandi dulu baru solat..
pastu iron baju kalo td mlm x sempat @ dah ngantuk sgt mls nk iron baju..
pakai baju yg dah digosok..

turun dapo, wat air tuk aku, mr e n adik..kalo mak aku teragak nk minum, aku watkan sekali..

naik atas masuk bilik semula, siap2, mekap2, touch-up2 pakai tudung..

turun bawah, minum air n terus g keje..sampai tempat keje wat keje mcm biasa..time keje aku start dr kul 8-5.40..tp kalo aku byk keje, kdg2 aku ngan mr e OT..tgk lah OT bape lama..kdg ot 1/2 jam..kdg 1 jam..kdg 1.5 jam..kdg 2 jam atau 2 jam stgh..depends lah on keje aku byk mana..

sampai umah, mandi2..siap2 kan makan..then makan mlm..
sambil mkn tu, aku masak air..sbb pas mkn mmg mr e nk pekena teh sambil tgk tv..(padahal aku pun nk minum teh-o gak..mcm dah 1 kemestian lakk..)
time duduk2 minum air tu, kalo baju dah byk, aku sambil2 membasuh baju gak..

kalo aku rajin, pas minum air aku iron baju..
kalo x rajin, terus ngadap lappy jap..tu pun kalo mr e x guna lappy..
kalo mr e guna, aku tggu turn lah..


da wat 2-3 entry auto publish tuk esok ari nye, aku pun tdo..
cam tu jelah rutin aku sehari2..


 mrs e

wayar2 yg berselirat...

|
uolsss..tgk lah ni..
berapa byk punye berselirat wayar2 daaa....
aku pun naik pening tgk wayar2 nih..
ade 2 wayar charger, wayar lappy, wayar ubat nyamuk, wayar lampu, wayar modem...mana le x berselirat..!!!
aku ni dah le 'rajin'..kehkehkeh..
harusssssss wat 5s bilik sendiri nih..hihihi


"abangggggg...abang x serabut mata ke tgk wayar2 tuh.." - sambil kenyit2 manja pandang mr e



mrs e

perasan x....blogger.com dah ade perubahan..

|

aku perasan format dlm blogger nih dah lain mlm td..
masa mula2 tu, aku tgk cam pelik je bile mr e sign out kenapa lak kuar features nye lain..x mcm selalu..
pastuh bile aku sign in pun aku nmpk kat dashboard tu ade kelainan..
n bile nk wat new entry pun dah lain dah dia nye format..
cantik n senang gak la features icon2 nye tu..siap ade tuk format tulisan mcm ni
dah x payah susah2 lah korang nk letak ke ape < huruf s > (penah terbaca dlm blog amy) beh kurang lah format tu tuk dpt tulisan mcm ni
siap boleh letak location lg kat post entry tuh..aku pun try lah wat tuk n3 ni..
n tgk hasil @ perubahannye esok (sbb aku wat n3 ni td mlm..)

adekah kelainan ini membawa kepada suatu perubahan yg lebih baik..
perubahan2 seperti x akan ade blog yg di remove atau disable..mcm yg pernah aku kena dulu..
kalau perubahan ke arah itu..alhamdulillah..
x payah lah aku bersusah2 nk wat backup blog aku ni..

ape2 pun ini semua masih terlalu baru..
dan kita x tau ape kebaikan dan kelebihan2 yg akan diberikan..senang kata, masih xde jaminan lg lah kalau blog kite tu x akan di remove sesuka kati..
ini bermaksud, aku ttp kena wat backup blog aku kan....
akan ttp ku usahakan wpun.... (malas nk wat sebenarnye...kehkehkeh)


>>updated : oohhh..features ni sbnarnye masih belum release lg..skrg masih dlm tempoh percubaan..



mrs e
Wednesday, December 17, 2008

:: backup ::

|
aku tgk ramai membe2 blogger dah wat backup kat word presss..
aku pun rasa nk wat jugak..

ade gak aku tgk membe2 yg terus bertukar ke domain server
tp tuk aku ke arah itu, mungkin ambil masa juga kut..
tgk lah nnt..

aku pun akan ikut jejak langkah korg sume nnt..
cume belum ade kesempatan lg wat masa ni..


daaaaa....
caucincauuu...



mrs e

aku adalah sangat mengantukk...

|
sori lah uolss...rasa2 nye x byk n3 yg aku update untuk ari ni
sbb masa aku taip entry ni (mlm td), kepala aku da agak weng-weng disitu..
nk iron baju pun da x larat..mata dah lekat2 dah ni
jdnye, x dpt la aku nk wat entry auto publish tuk ari ni byk2..

k, lah...aku mintak diri dulu..
byeeeeeee..


mmmuuuuuuuaaaahhhhh



mrs e
Tuesday, December 16, 2008

balik time...

|
lepas men'sumbang'kan suara yg lemak merdu tu..kitorg pun nk balik beramai2..
rasa dah penat sgt2 sehari suntuk ke sana ke mari..
plus, aku ni dah penat menyanyi..aku perlukan cukup rehat..hahaha

keluarga2 kami..

beby tgh melayan 'kekasih gelapnye'

salam2 'keruk', kitorg pun gerak..
kali ni pusing ikut jalan pagoh lak..
lgpun jalan ni dekat sket nk sampai umah..

on the way nk balik tu..tbe2 hujan..


ohhh...apakah ini semua ade kaitan dgn nyanyian aku td..?
cehhh berdrama pulakkkk...kehkehkeh


p/s : smapai jek umah sume terlepek kepenatan..



mrs e

kara-oke ke tarak-okeyyyy...??

|
tgh aku syok2 lepak2 ngobrol2 ngan sume2 tu tbe2 wawa panggil aku..
rupenye dia ajak aku partner dia nk pekena karaoke se round...

uhhhhh...aku dah lah mmg x biasa karaoke2 nih..
last time aku karaoke masa dinner last sem kat poli dulu..
tulah 1st n last time nyerr..

pastu wawa ajak nyanyi duet lagu hati kama dgn dia..
aku cam nak, cam xnak..tp lama2 ter nak pulak lah kan..
terrrrrrr gitu katanye..
kalo ter tu maksudnye x sengaja lah tu..ihiks..

sampai turn kitorg nk nyanyi..aduhhh..malu sungguh yg amat la haiii..
aku ketawa siap tutup2 mulut lagik..kehkehkeh
padahal sekali dah nyanyi, rasa mcm nk nyanyi lagi pulak..
mcm x puas tunjuk bakat terpendam tu td..kihkihkih..


fifi nyakat2 kitorg nyanyi siap bg bunga konon2 nye lah..
n kalo tgk kat blog fifi nnt (kalo dia upload lah...)
sebenarnye masa kitorg nyanyi tu penuh depan kitorang peminat2 cilik..
haaaahhh kau, terpegun diorg sume dgr sore aku yg merdu bak buluh perindu ni..awwwwww...


pas abis nyanyi..hambeeekkk ko..aku n wawa sakit perut x hengat punye..
yelah, mana x nye..semua suara yg kat dalam tu nk dikeluarkan..
sampai cam terjerut2 jek perut rasanye..

isyykkk...susah gak jdik penyanyi ni kan..
susah bukan sbb kalo sakit perut tu..
tp susah kalo ramai peminat mcm aku ni..
tu baru aku nyanyi 1 lagu, cube 10 lagu?
sbb tu aku x nk jd penyanyi..
hehehehe


p/s : boleh x mr e terlupe nk amik video aku nyanyi..cissss..xde la kenangan ..tp sebenarnye tujuan paling utama aku nk dengar suara aku sediri..hikhikhik..boleh gitu?




mrs e