kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Friday, October 31, 2008

i'm so confused...

|
uishhhh...
uolsss..tolon..tolonnn...
aku tgh konpius.. ('?')

cam gini..
lau korang nk tau, sampai sekarang 'traffic lite' merah x muncul2 lg..
selalu nye cycle peot aku around 29-32 ari jek..
kalo x 29, 30, pastu 31..
n paling lama pun 32 ari jek..

kalo bulan ni cycle 30 ari, kadang bulan depan jd 29..
kadang sama lg cycle bulan depannye..
kadang berubah2..

tp mmg aku x penah pun walau sekali miss peot aku tuh
mmg konpem akan muncul gak tiap2 bulan
even masa zaman aku anak dara lg..

tp kan, bulan ni dah nk masuk cycle yg ke 40 ari pun, peot aku x kunjung tibe..
sbb tu lah aku ckp aku expecting for something..

n membe2 (suzi & dyla) suh aku cek cpt2
bukan ape, kalo ade kan senang..
boleh berjaga2 kan kalo nk wat keje2 berat tuh..

n walaupun takut2, aku try cek jugak
lgpun memandangkan dah delay lama dah nih..

tp kan...
the result is -VE!!!!

tu yg aku jd konpius tuh..

menambahkan konpius aku lg..
aku x rasa pun tande2 peknen ke hape kat diri aku nih..

erm..korang2 yg berpengalaman..share r something ngan aku ni..


**updated >> huhu..setelah berangan2, akhirnye kuar gak aku nye peot pada ari yg ke 39 menjadikan cycle aku 38 hari (cycle paling lama wat masa ini)..xpelah kan..belum ade rezeki lagi..



mrs e

sepi seketika..

|
sori lah uols..
semalam aku ngapdet sket jek..
1 entry jek..
oklah drpd xde kan..
at least sape2 yg rindu kat aku, leh ar tgk gamba aku tuh puas2..hehehehe

bukan ape..
smlm mood aku mmg PANASSSS..

aku tgh bengang ngan sorang membe keje nih
perangai cam haprukk..

dia nih jenis perangai suke kondemkan org lain tuk kepentingan diri dia sendiri
pastu suka kipas boss

semalam masa meeting, boleh x dia ckp staff2 yg lain x buat keje?!!!
dia ckp kitorg nih tau duduk depan pc jek dr pagi sampai petang..
pastu nak lg best, dia kata kitorg duk depan pc nih pun bukan wat keje, tp surf internet..

punyelah BENGANGGGGG staff2 yg lain..
termasuk lah aku..

pastu dia ckp, kitorg xnk support dia wat keje..
kan B*D*H namanye tuh..

dah tentu2 le masa kitorg2 ni apply keje mmg skop keje kitorg kena ngadap pc
dah tentu2 le kena ngadap dr pagi sampai ptg
pastu kalo keje kitorg ni asyik nk support wat keje dia aje, abis keje kitorg nih ade die nk tolong buatkan?!!!
pastu boleh lak ckp, kalo kitorg xnk support dia, serupe gak mcm dlm 1 kompeni ni dia sorg jek yg wat keje..
kalo dia ckp mcm tu, bermakna ngan boss2 aku sekali tu lah x wat keje kan?

ramai budak2 trainee yg masuk dept aku nih berenti sbb dia
sbb x tahan ngan perangai dia
pastu suke tekan budak2 baru..
yg boss aku ni pun 1 hal, dah tau mcm tu, masih lg nak simpan org macam ni
b*ng*k2 jek termakan n ikut cakap dia..

padahal level dia x seberapa..tp pandai2 nk ajar org lain lak
geraaammmm aku..

tu lah pasal aku diam untuk seketika
sbb org kata; lebih baik diam ketika sedang marah..sbb bile kite tgh marah, akal x boleh berfikir dgn rasional..
takut aku meroyan habis2 an lak tulis pasal dia kat sini..

GGggrrrrr...


p/s : ape punye perangai le org mcm ni..



mrs e
Thursday, October 30, 2008

......................

|

silent mode...
:-(



mrs e
Wednesday, October 29, 2008

header yg sungguh...?!@#

|

ohhh aku tau aku malas... ;P

sbb tulah header aku kosong camtu jek..
sempoi sgt lah pulak kan..

tp...

aku mmg malas btul nk edit2 gamba tuk wat header tuh..

siap mr e pesan kat aku lagi..

"yang, nnt header tu tukar lah..letak ar gambar yg cantik2, edit pakai photoshop tu.."
"ha yelah2.." ~ aku iyekan ajelah..padahal mmg malas yg hamattttt... hik hik hik..

tah nape tah..
aku malas la uolss...

so korang sedap2 kan lah mata memandang header aku yg kosong tu yer.. :)

nnt2 kalo angin rajin aku dtg, aku wat la header baru..



mrs e

letihhh...

|
adoiii...letihnyer..
da cuti bape ari sejak sabtu tu, pastu dah kena keje lak..
x bestt betul lah..

dah le semalam balik lambat gak..
aku ot sampai kul 7.30, siapkan keje sambil tunggu mr e siapkan report inventory..
balik umah dah malam..
mandi manda, makan2 dah kul 10..

alahaiiii...cepat nye masa berjalan..
bosan nk tgk tv, aku jln2 kat blog2 member2 lak..

tp letih ar badan aku nih..
letih betul..
nk post n3 baru pun cam malas2 jek nak menaip..

kenapa ek aku letih...?
entahlah..


p/s : i'm expecting somethin'...harap2 ade good news.. ;P



mrs e
Tuesday, October 28, 2008

back pack yg agak convenience..

|
tgh aku dok belek2 mr lappy aku tuh, kak nora masuk dalam bilik aku

boring tgk aku dok godek2 blog, dia pun belek2 aku nye dell back pack



"wahhh..ade byk compartment ar leh letak.."
"a'ah.."
"e eh...ade siap letak tempat henfon ar sekali.."
"eh yeke..kat mane..?" ~ xtau lak aku ade..
"ni ha..kat sini.."
"ha a lah...ishh aku pun x perasan le..dr ari tu sibuk ngan geodek2 lappy jek..back pack nye pun x perasan aku dia ade mende2 camni..ermmm..bestt nyerrr..bagusss arr dell ni..mmg menyenangkan betul2 lah.."



see uolss...sgt senang kan?
imagine kan kite tgh bawak lappy tu ngan back pack nih
pastu henfon letak jek kat situ..
sgt mudah kalo ade org calling2.. ;)



mrs e

pergi ke cabutan bertuah yg x dpt tuah.. ;P

|
pas mr e p keje..aku pun ape lg..godek2 le mr lappy aku tuh
bukan godek ape punnn...godek2 n mekap sket2 jek..

pas siap tu dah dekat tghari..
turun dapur jap tlg mak aku masak nasi..

pastu naik atas kemas2 bilik, buang habuk2 n lipat2 kain baju sume..

siap je berkemas, mak aku ajak p pasar tani bukit gambir pas zohor
ade cabutan bertuah tuk pengunjung2 pasar tani katanye
b4 ni mak aku mmg dah ade anta daftar kad tuk cabutan bertuah tu..
manalah tahu kan kut2 ade rezeki murah..

eh, hadiah2 yg disediakan mmg menarik sgt2 la uolss..
byk penaja2 yg taja barang2 elektrik tuk tahun ni..
antara hadiah2 yg ditawarkan seperti;
peti sejuk yg besar tu-2 pintu lagi youuu..
tv bersaiz 29 inci
kipas angin berdiri
microwave
hand mixer
henfon
basikal
pakej pelancongan sekeluarga ke PD
ermm...ermmm..ape lg yekk
itu jelah yg dpt aku igt..yg lain2 hadiah aku terlupe lah pulak..
oh ya, hadiah2 hamper2 tu semestinya ade lah kan..
itu harusss ade...tp mmg byk lah hamper2 nye

sampai2 jek, mmg org dah ramai giler..
nk parking pun payah..


tunggu punye tunggu mintak2 lah nama mak aku naik..
siap aku bengong2 gelak terbahak2 ngan kak nora berangan2 mak aku amik hadiah..

"kak nora, nnt lau nama mak dipanggil, ko terus cepat2 jek tau angkat tangan..nnt aku follow jek dr belakang n amik gamba mak amik hadiah..."
"ha oke2..nnt aku pimpin mak ke depan n kau ikut dr belakang tau...hahahahaha"

pastu bile cabutan tuk tv 29" lak kak nora siap cakap

"ishh..nanti lau nama mak kena panggil, kita ke depan lah sekali, tukang angkat tv nye sbb nnt mana boleh mak nak angkat.."

nk lagi best, aku siap tambah

"nnt kalo dpt tv nih, kita letak kat ruang tamu depan lah..ganti tv yg kat situ tu..kecik beno..baru arr stended ngan tv bwh kat dapur tu..bawah 29", atas pun 29"..."

kehkehkeh..uols tengok lah betapa berangan nye aku ngan kak nora masa tu..tp sampai ke sudah..hampessss

penat berdiri, kitorg cari port nk duduk..
p belakang sekali dpt lah duduk..


oh ya, cabutan bertuah ni ade byk segmen tau uols..
sbb byk hadiah kan...
n dia mula wat cabutan start dr 2.30-4.30 ptg lebih kurang camtu

tp belum kul 4.30 pun kitorg dah ca alip but..
xtahan wehhh..lama nunggu..mata pun dah ngantuk tahap gaban nih
lg pun dah ujung2 nyer cabutan tu tinggal hadiah hamper2 jek
so kalo dpt nama mak aku dipanggil masa kitorg dah balik pun, xdelah ralat sgt..
alah setakat hamper jek kan...lain lah kalo tv 29" tu..
harusssss duduk tercongok2 menunggu ;P


kiranye ptg tu xdelah dpt tuah nye pun..
tp kitorg pegi pun sbb suke2 jek nk tgk gelagat2 org
di samping tu kalau mengena, itulah yg dinamakan rejeki ya pakkk...



mrs e

jari aku yg terluka..

|
semalam pagi, wpun cuti umum deepavali..
tp mr e ttp kena p keje gak..
sbb ade inventory..
n akan ade auditor dr korea dtg visit ari ni..

pas solat subuh, aku pun p dapur nk wat air tuk mr e
besa la kan, air teh mmg le air feveret mr e

sekali bukak peti ais, tgk2 susu yg dah tebuk dah nak abis
aku pun nk buka le tin susu yg baru..

susu yg ni jenis yg dah siap pembuka nye tuh..yg ala2 mcm air dalam tin tu..
tggal tarik n bukak jek

bile aku tarik2, x bole2 lah pulak..
rentap sekali jek, terus tertanggal tempat pembukanye tu..
adoiiiii...camne lah nk bukak lak ni...

aku capai jek ape2 yg berdekatan..
nmpak pisau jek yg paling dekat, aku pun amik le godek2 kat tin tu
godek2 punye godek, terkelar lak kat jari aku
tp masa ni menten lg..sbb x rasa sakit pun...
rasa kulit terhiris sket jek..



tp bile mandi n kena sabun..
baru le aku rasa pedihnyee yg amat...
wuwuwuwu~

sian kan kat aku?
harus xleh wat keje2 umah seminggu nih ;P



mrs e
Monday, October 27, 2008

3 column template

|
ahhhhhhh...
akhirnye...
tercapai gak aku punye misi nk wat 3 column template..

sebenarnye dah lama aku try, tp x boleh2 jugak..
ade antara blogger yg berikan tutorial camne nk wat mende nih..
tp x berjaya2 jugak..

last2 aku p kat sini..
and alhamdulillah..
aku berjaya..

bile aku fikir2 nape yg aku try b4 nih asyik error jek bile aku nk save,
rupe2 nye sbb aku confuse samada nk tick expand widget kat edit HTML template tu..
ade tutorial yg ceera bg, kata kena tick kat expand widget tuh
tp sebenarnye bile aku tgk kat blogger buster rupe2 nye x yah tick..

so, inilah template aku yg baru..
nnt2 aku mekap lg sket2..

aku tgh happy nih.. ;-)
berjayaaaa gak akhirnye...


mrs e

nasi ambang or nasi ambeng...

|

ha inilah rupe nasi ambang yg aku citer ari tu..
kat sini biasanye lau dlm bahasa jawa diorg panggil 'nasi ambeng'

biasanye lau kat kedai2 yg jual nasi ambang tu tuk bungkus kan?
so, sape2 yg x penah tgk camne nasi ambang tu diletakkan dalam dulang, tgk le gambar tu..


**HAPPY DEEPAVALI TO ALL HINDU'S**


p/s : aku tgh konpius sebenarnye sekarang ni.. ('?')



mrs e
Saturday, October 25, 2008

kau sentiasa di ingatan..tetap di dalam hati..

|
ari ni 25 syawal bersamaan 25 oktober
mungkin ramai yg sambut besday, anniversary, bertunang mahupun berkahwin ari ni..

tp ari ni 5 tahun yg dulu..
aku kehilangan seorang insan yang tersayang..
25 syawal 1424H; ari jumaat bersamaan 19 disember 2003
perginye abah yang aku sayangi menemui Ilahi..

aku igt lagi masa tu, petang khamis..
kali terakhir aku jumpe abah..
kali terakhir aku salam n cium tangan abah..
x sangke aku x dpt jumpe dia lagi..

ptg tu aku nk kuar g bandar nk cari keje lepas aku benti keje kat putrajaya dulu
aku berenti pun sbb tempat keje lama aku tu sush sgt nk cuti
dgn keadaan abah yg x sihat, aku x selesa kalau sentiasa bekerja
sbb itu aku amik keputusan nak berhenti..

lepas aku siap2, aku jumpe dia ckp aku nk kuar p cari keje kat bandar
aku g ngan membe aku sbb membe aku tu kata ade 1 jawatan kosong kat pej peguam

masa aku nk pegi tu, abang long - abang ipar aku balik kg dengan bawa sedara abah sbb nk ziarah abah..
abang long pun masa tu dtg naik kancil dia jek..

sampai jek muar, rupe2nye interviewer tu xde; dia kuar jap
malas nk tunggu, aku ajak kawan aku p makan
borak2 jap, then balik

bukak je pintu umah, aku rasa umah aku sunyiiiiii sgt..
siyes uols, tp aku rasa mcm rumah tu 'lost'..
cari2 org dlm umah, yg ade cume akak aku..

aku tanye kak nora, mak n abah ke mana
peliklah aku diorg xde, sbb abah kan sakit..

rupe2 nye abah n mak g ikut abang long balik jb..
kak nora cite yg abang long mulanye x bagi ikut..
sbb dia naik kancil jek masa tu, takut abah aku x selesa ditambah lagi dgn kesihatannye yg x mengizinkan..
abang long cakap tunggu dia balik kg next time, tunggu dia bawak keta..

tp abah aku berkeras jugak nk ikut..
mcm ade sesutu yg memanggil2 dia kat sana..
dan tanpa kita ketahui, rupenye mmg ajalnye dijemput di sana..

dr cerita kak yati aku, pg jumaat tu mmg abah aku lain sedikit dr waktu2 sebelumnye
tuk sarapan pagi, dia teringin makan nasi lemak dan dia habis makan sebungkus..
berselera betul dia kalau nk dibandingkan selera nye yg hilang sebelum ni bile jatuh sakit..

kdg2 itulah kan..
kite mcm di lupe2 kan gitu..

bak kata org2;
org yg dah nak meninggal tu akan beri tanda2 pada kita..

kalau waktu sakitnye x selera makan, dia akan berselera makan
kalau waktu sakitnye dia terlantar sakit, dia akan sembuh sekejap mcm betul2 dah sihat..
n mcm2 lg lah..

abah aku meninggal betul2 masa orang balik dr sembahyang jumaat..
masa tu mak aku tgh sembahyang kat tepi katil yg dia baring..
n sempat jugak lah mak aku membaca kan ayat2 al-Qur'an di telinganye..
alhamdulillah..arwah abah aku pergi dengan senang sekali..
sungguh aman dan tenteram..
ibarat bayi yang terlena kerana didodoikan..

terkelu lidah aku bile dpt panggilan telefon dr anak saudara aku..
caya dalam x percaya
x tergambar dgn kata2 perasaan aku ni
nk menangis tp aku x tau mcmana nk menangis..
semua jd kaku..

banyak kenangan2 manis aku dgn abah aku..
dialah seorang abah yg amat memahami jiwa anak2 nye
aku mmg salute sgt2 kat abah

wpun abah seorang yg agak tegas, tp dia juga abah yg penyayang..
waktu aku di dalam kesusahan, abah dtg menolong
waktu aku perlukan khidmat nasihatnye, abah x jemu2 memberikan pandangan nye..
x mungkin aku dpt melupakan semua saat2 itu
akan aku simpan terlipat rapi dalam kenangan manis aku sebaik yg mungkin..

x mungkin dpt aku cari ganti seorang abah yg sebaiknye...
Al-fatihah...


-aku rindu abah...-


p/s : hargailah mereka (ibu & bapa ) semasa hayat mereka ade..jangan sia2kan saat dan peluang itu.. berbaktilah selagi kita mampu melakukannye..





mrs e

ape aktiviti ari sabtu..

|
mesti ramai kan antara korang2 yg ade agenda tersendiri..
ade yg nk g jalan, nk shopping, nk dating..ataupun g ke open house member2 musim hujung2 bulan syawal ni kan..

tp ari ni aku ade aktiviti sendiri..
sbb umah aku nk wat kenduri arwah abah aku..

mesti sibuk punyelah aku sbb aku kan suke wat2 bz..hik hik hik

kalo kenduri kat tempat aku ni, kebanyakan nye x buat makan berhidang
kat sini kan kebanyakan nye mmg terdiri dr masyarakat jawa
so, kalau time2 kenduri mcm ni mmg akan disajikan dgn nasi ambang..

wat sesiapa yg xtau ape tu nasi ambang, meh aku story kan sket
nasi ambang ni adelah nasi yg diletakkan dalam dulang yg besar
pastu, kat atasnye tu di letakkan lauk pauk, mee, serunding, timun, ikan masin, pajeri nanas dan sayur goreng
biasanye lauk yg diletakkan tuk nasi ambang ni adalah ayam masak kicap..~pemes nih..
dan untuk 1 dulang besar tu adalah untuk 4 orang..(maknanye 1 dulang nasi ambang adalah untuk 4 org makan..)

tp sebenarnye nasi ambang ni x dimakan terus kat umah kenduri tu
nasi ambang ni dibungkus tuk dibawa balik..
org2 kenduri biasanye makan kuih n minum air jek kat umah kenduri tu..

okeh murid2? dah paham x pasal nasi ambang tu...daah?!!..bagusss...

eh, aku ni dah melalut2 lah pulak kan..
better aku stop now..



mrs e
Friday, October 24, 2008

dell inspiron 1525

|
first of all..
bukan aku nk berlagak @ nk menunjuk2 ye..
ini jelah yg aku mampu, seiring ngan kemampuan pendapatan aku yg x seberapa ini
aku tau, korg nye lappy ade yg lg canggih manggih dr aku..
segan je aku ni..

saje aku wat entry ni..
supaya pada sesape yg nk beli lappy nnt, boleh le jd kan panduan mana2 yg nk dirujuk..

ni details lappy aku..


Dell Inspiron(TM) 1525 Laptop (R511005MY)
Intel(R) Core(TM)2 Duo Processor T5750 (2.0 GHz, 2MB Cache, 667 MHz FSB), Genuine Windows Vista(R) Home Premium 32 bit SP1 Edition (English)


Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo Processor T5750 (2.0 GHz, 2MB Cache, 667 MHz FSB)
**penting gak kena tgk processor ape..

Memory 2GB Dual-channel 667MHz DDR2 SDRAM
**memory pun kena tau gak sampai bape GB

Keyboard Internal Dell(TM) 86 Keys Keyboard (English)


Video Card Intel(R) Integrated Graphics Media Accelerator X3100
**video card pun tgk gak, intel ke, NDVIA ke..etc

Hard Drive 160GB SATA Hard Drive
**hard drive pun kena tgk gak sampai bape GB

Floppy Drive No Floppy Drive


Operating System Genuine Windows Vista(R) Home Premium 32 bit SP1 Edition (English)**operating system..kena tau running OS ape

Optical Drive Internal 8X DVD+/-RW Combination Drive with dual layer write capabilities

Audio Solution Integrated Stereo Sound

Software Microsoft(R) Works 9.0 (Does Not Include Microsoft(R) Office 2003/2007 Software) (English)

Dell Services: Hardware Maintenance 1-Year Limited Warranty (Next Business Day Service - parts & labour)


Wireless Network Card Dell(TM) Wireless 1395 802.11g 54Mbps Wireless Mini Card
**ade benda ni 1 kelebihan

Bluetooth Module Dell(TM) Wireless 355 Bluetooth Module
**ni pun 1 kelebihan gak

Batteries 6-cell Lithium Ion Primary

Battery
Carrying Cases Dell(TM) Nylon Backpack

65W AC Adapter


8-in-1 media card reader

Integrated 10/100 Fast Ethernet

1 ExpressCard Slot, (DOES NOT SUPPORT PCMCIA CARDS)


Dell(TM) MediaDirect tie w/ OS


Dell(TM) MediaDirect


Dell(TM) Support Center
Internal 56K Modem

Dell(TM) MediaDirect DVD Kit


Dell(TM) Travel Remote Control
**x sangke lak sekali dpt ngan remote control..

RJ-11 Modem cable (AP)


Security Software McAfee(R) Security Center(TM) 30 days trial (English)


Integrated Webcam Integrated 2.0 mega pixel web cam
**2Mp, ok tu..biasa 1.++ jek kan..

Optional Notebook Colour Kits Brown Color Kit

Microsoft OS Labels Genuine Windows Vista(R) Premium Label

Label Options Intel(R) Core(TM) 2 Duo Processor Label


Display 15.4" Widescreen WXGA (1280x800) TFT Display with TrueLife(TM)


Freight Charges Inspiron-NB Handling & Insurance Charges


Delivery Charges Inspiron(TM) Delivery Charges (West Malaysia)


Get RM100 Instant Cash Redemption - RM100.00

Sub Total(s): RM x,395.00

TAX RM0.00

Total Price: RM x,395.00



tu jelah serba sedikit yg aku tau
sbb aku pun xde lah arif sgt bab2 lappy or pc ni
selalu nye aku sng jek rujuk pada mr e..
mr e mmg minat ttg perkara2 camni n akan sentiasa up-to-date berita2 terkini nyerr



**gambar sekadar hiasan..



mrs e

jeng..jeng...jeng...'sesuatu' itu...

|
ahaks...
etry b4 ni kan aku ade sebut 'sesuatu' tu dah tibe kan..
so, inilah dia sesuatu tuh..

introducing my new lappy..



dell inspiron 1525..aku amik kaler brown..

balik tuh mmg x menang tangan le gayanye aku n mr e
balik2 jek terus pasang router modem+wifi..
oh ya, router ni aku beli masa kuar mkn tghari ngan mr e..

mana nk pasang router, mana nk bukak kotak courier tu..
tp muka ttp senyummmmmm jekkk..
muka happy lah katakan.. ;P

pas siap pasang2 sume..
terus jek bukak kotak lappy aku tu
igtkan nk le amik video, mcm aku tgk byk kat youtube tu masa diorang dpt lappy dell nih..
tp cam malas la pulak..
plus, pencahayaan masa tu agak kurenngg sket, sbb lampu aku kat living room tu x idup..

jdnye, mana yg sempat jelah kan
ni la sket2 gamba yg aku snap..

isi dalam kotak..

bag pack dell..

segala cd2 software dan kabel2..

itu dia...lappy aku..*suke*


opss..lupe nk brtau, aku beli lappy ni tru' online jek
senang, mudah n cepat..
lg 1, kite leh custom ape yg kite nk tuk lappy kite tu..
nnt aku cerita lak pasal details dlm lappy aku lak yer..


p/s : rupe2 nye, viruspadu pun ber'lappy' baru gak saing2 ngan aku..beh kurang nk serentak le belinye..aku dpt ari isnin, vp dpt ari ahad (lau x silap aku...)




mrs e

yg ditunggu dah tibe...

|
ni cite ari isnin okeh..
korang pun tau nape banyak entry aku tertangguh kan..(malas nk citer pasal mende tu lg, wat sakit ati aku jer..)

pagi2 ari isnin tu, mmg aku g keje ngan semangat yang berkobar2
sebab nye, 'sesuatu' yg aku tunggu2 selama ni akan tibe ari nih..

n aku dpt info, 'sesuatu' aku tu akan sampai dlm office hour
di antara pukul 9pg-5ptg camtuh..

so, masuk je keje aku terus wat keje cam biasa
tp dlam kepala ni asyik memikir pukul bape agaknye 'sesuatu' aku tu sampai..
muke menten jek, tp rupenye dlm kepala dok pikir benda lain.. keh keh keh..

tup2 dlm kul 9.30 cenggitu,
tipon atas meja aku bunyi..

"hello.."
"kak, nnt suh abg e g ke depan, amik barang courier utk dia.."
"ha okeh2.."

wahhhh..punyelah hepi nye aku masa tu..
suke bangett...
meleret2 jek senyum..
sbb aku tau 'sesuatu' yg aku tunggu2 tu dah tibe..

aku pun apelg, cepat2 suh mr e g depan amik 'sesuatu' tu..

pastu mr e tunjuk kat aku resit nye..


n ptg tu kitorg balik awal..sbb banyak benda nk wat..
hehe..


ape 'sesuatu' tu, tunggu next entry yerr...


mrs e
Thursday, October 23, 2008

hati yg tersentuh...

|
hati sape yg tersentuh??

hati aku lerr...sape lg..

sbbnye kan,

salah ke aku berblog?? salah ke?!!!!

gini citenyer..

pg td mcm biasa aku akn on Ym..
n tuk 2-3 ari kebelakangan ni, aku nye status Ym adalah

"sori kengkawan..blog aku ditutup wat sementara oleh blogger kerana di suspek sbg spam-blog..harap maklum..(arghhh...sengall betul..byk nk update nih..tensennnn!!!!)"

pastuh, pg td ade le sorang minah ni Ym kat aku..
aku namakan namanye sebagai minah aje lah ye..

ni antara kata2 yg dia taip kat situ..

Minah: haha..suspek(blog-spam)
Minah: tutup je blog tue..
Minah: lg pon bhy letak pics kita sne cni
Minah: kang dinanyer dek pc heker
Minah: br hang tau
Naja NN: xdelah
Minah: skg dunia da smkin canggih
Naja NN: cume suspek je tuh
Naja NN: ape nk takut sgt
Minah: hehe
Naja NN: skrg dunia dah maju
Minah: bkn mslh tkt
Naja NN: org dah x pakai diari buku...org dah pakai diari maya
Minah: sedia pyung sblm ujan
Minah: pastu smua org tau
Minah: blm kne blh la ckp
Minah: kang da kne br nk tengadah
Naja NN: alah...kalo takut2 mmg x yah le nk wat
Naja NN: tp akak x mcm tu, sbb tu lah buat..
Naja NN: apa kisah dgn org sekeliling
Naja NN: yg penting kite happy, sudah
Minah: hmm
Minah: ye lah
Minah: akak kan mmg sk meng-zposkan diri
Minah: x-pos
Minah: ............
Naja NN: mmg..tau pun
Naja NN: yg penting kite x kaco org sudah lah
Minah: bagus la kalo da tau
Minah: hehe
Minah: xnk jln2 p KL plak ke?
Minah: kakak akak kan ade kt kl kan.?
Naja NN: xde benda nk ke sana
Naja NN: kalo ade hal jek baru g
Minah: smbil 2 leh mlwt umah kak nor..
Naja NN: xde hal maleh nk g
Minah: hmm..
Naja NN: duk kat sini ag best
Naja NN: tenang jek
Minah: mlwt diorang ke..
Naja NN: sana crowded
Naja NN: x suka r g tempat2 camtu
Naja NN: lepak2 umah jek
Minah: ekelleh..
Naja NN: eh, akak nk p minum pagi ni
Minah: susah r xnk + org ~ **suka2 ati dia jek ckap aku xnk campur org..
Naja NN: nnt2 sambung ag la
Naja NN: membe da tunggu tu
Naja NN: bye2
Minah: orait..

**time tu aku lum nk g rehat pun sebenarnye, tp malas ah nk layan org camni..beh baik x yah layan aje kann..

kenapa dia ni 'jaki' sgt dgn aku..
sukati aku lah nk buat blog ke ape..
aku bukan menyusahkan org pun kan..

kalau aku nk letak gambar pun, ape salah nye..
bukan aku letak gambar org lain, aku letak gambar aku jek..
itupun dia nk susah..

pastu, nk lak ckp aku x campur org..
ape maksud dia?
kenal ngan aku pun lum kenal habis2 an
pastu nk ckp2 ikut sedap mulut dia jek..
x puas hati betul aku kat org yg mcm ni..

pastu aku siap ngadu2 kt mr e
mr e ckp mungkin dia lum matang kut **mr e mmg kenal ngan minah ni
lau nk ikut kan belum matang, xkan lah da sibuk2 nk kahwin...

org mcm ni beh baik x yah layan...

:-{



mrs e

hari yang bengangggg...

|
beberapa ari ni mmg aku benganggggg jek lau korg nak tau..
kebengangan tahap kronik gitu...

sbb ape aku bengang?

ari selasa ari tu, bile aku sign in nk wat new entry jek, tbe2 aku x leh masuk dlm blog aku..

tbe2 blogger DISABLED kan blog aku!!!!!

kenapa leh jd mcm ni? aku pun xtau...
bile aku klik to restore aku nye blog..
message ini lak yg kuar..

"
Your blog is disabled

Blogger's spam-prevention robots have detected that your blog has characteristics of a spam blog. (What's a spam blog?) Since you're an actual person reading this, your blog is probably not a spam blog. Automated spam detection is inherently fuzzy, and we sincerely apologize for this false positive.

We received your unlock request on October 21, 2008. On behalf of the robots, we apologize for locking your non-spam blog. Please be patient while we take a look at your blog and verify that it is not spam."



perhhh...bengang betul aku..
tp aku relax gak dulu..
sbb dia kata akan check n restore aku nye blog balik kan..

tp....

sampai esoknye pun aku xleh nk manage aku nye blog lg..
aku dah gerammmmmm jek..
kesabaran aku mmg dah tipis jek ni..

aku try kat google search, mana tau leh jumpe solution nye ke kan..
bile aku baca2 maklumat2 kat situ..
rupe2nye ramai gak yg dah kena..

ade yg dah kena 2-3 kali
1st time kena, pastu ok
2nd time kena, boleh restore lg..
3rd time kena, mmg dah xleh wat ape2 dah

ade gak yg geram ngan blogspot bile kena disabled n terus tukar ke wordpress

n kebanyakan yg dalam forum aku baca tu
bile diorg dah kena mcm ni
mmg 95% x akan dpt blog tu semula..
ada gak yg dah tertunggu2 selama 3 bulan, n pastu terus xleh bukak blog tu
dalam kata lain, blogger admin akan terus remove blog kita tu..

sbb mmg aku dah jatuh cinta dlm diari maya ni
aku x sanggup nk tunggu lama2 lagi
aku decide tuk bukak blog lain..

dan aku suke dpt kwn2 baru bile berblog nih..
dpt baca cerita2 diri dan kehidupan masing2
secara x langsung, dpt mengeratkan silaturrahim antara 1 sama lain
wpun sebenarnye kita x pernah bertemu 'live'..

untuk itu, harap korang semua enjoy baca cerita2 dlm blog aku yg baru nih
kesinambungan drpd blog aku yg lama
(aku syg blog tu, byk jugak entry suka duka aku selama +-4 bulan aku dlm dunia blog ni..tp apekan daya, aku x mampu berbuat ape..)


cerita2 aku yg dah basi seminggu ni, aku akan cube update secepat mungkin

till then
daaaaa...


mrs e
Wednesday, October 22, 2008

layout

|





try jek..


mrs e