kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Saturday, October 25, 2008

ape aktiviti ari sabtu..

|
mesti ramai kan antara korang2 yg ade agenda tersendiri..
ade yg nk g jalan, nk shopping, nk dating..ataupun g ke open house member2 musim hujung2 bulan syawal ni kan..

tp ari ni aku ade aktiviti sendiri..
sbb umah aku nk wat kenduri arwah abah aku..

mesti sibuk punyelah aku sbb aku kan suke wat2 bz..hik hik hik

kalo kenduri kat tempat aku ni, kebanyakan nye x buat makan berhidang
kat sini kan kebanyakan nye mmg terdiri dr masyarakat jawa
so, kalau time2 kenduri mcm ni mmg akan disajikan dgn nasi ambang..

wat sesiapa yg xtau ape tu nasi ambang, meh aku story kan sket
nasi ambang ni adelah nasi yg diletakkan dalam dulang yg besar
pastu, kat atasnye tu di letakkan lauk pauk, mee, serunding, timun, ikan masin, pajeri nanas dan sayur goreng
biasanye lauk yg diletakkan tuk nasi ambang ni adalah ayam masak kicap..~pemes nih..
dan untuk 1 dulang besar tu adalah untuk 4 orang..(maknanye 1 dulang nasi ambang adalah untuk 4 org makan..)

tp sebenarnye nasi ambang ni x dimakan terus kat umah kenduri tu
nasi ambang ni dibungkus tuk dibawa balik..
org2 kenduri biasanye makan kuih n minum air jek kat umah kenduri tu..

okeh murid2? dah paham x pasal nasi ambang tu...daah?!!..bagusss...

eh, aku ni dah melalut2 lah pulak kan..
better aku stop now..



mrs e

0 comments: