kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Friday, October 24, 2008

dell inspiron 1525

|
first of all..
bukan aku nk berlagak @ nk menunjuk2 ye..
ini jelah yg aku mampu, seiring ngan kemampuan pendapatan aku yg x seberapa ini
aku tau, korg nye lappy ade yg lg canggih manggih dr aku..
segan je aku ni..

saje aku wat entry ni..
supaya pada sesape yg nk beli lappy nnt, boleh le jd kan panduan mana2 yg nk dirujuk..

ni details lappy aku..


Dell Inspiron(TM) 1525 Laptop (R511005MY)
Intel(R) Core(TM)2 Duo Processor T5750 (2.0 GHz, 2MB Cache, 667 MHz FSB), Genuine Windows Vista(R) Home Premium 32 bit SP1 Edition (English)


Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo Processor T5750 (2.0 GHz, 2MB Cache, 667 MHz FSB)
**penting gak kena tgk processor ape..

Memory 2GB Dual-channel 667MHz DDR2 SDRAM
**memory pun kena tau gak sampai bape GB

Keyboard Internal Dell(TM) 86 Keys Keyboard (English)


Video Card Intel(R) Integrated Graphics Media Accelerator X3100
**video card pun tgk gak, intel ke, NDVIA ke..etc

Hard Drive 160GB SATA Hard Drive
**hard drive pun kena tgk gak sampai bape GB

Floppy Drive No Floppy Drive


Operating System Genuine Windows Vista(R) Home Premium 32 bit SP1 Edition (English)**operating system..kena tau running OS ape

Optical Drive Internal 8X DVD+/-RW Combination Drive with dual layer write capabilities

Audio Solution Integrated Stereo Sound

Software Microsoft(R) Works 9.0 (Does Not Include Microsoft(R) Office 2003/2007 Software) (English)

Dell Services: Hardware Maintenance 1-Year Limited Warranty (Next Business Day Service - parts & labour)


Wireless Network Card Dell(TM) Wireless 1395 802.11g 54Mbps Wireless Mini Card
**ade benda ni 1 kelebihan

Bluetooth Module Dell(TM) Wireless 355 Bluetooth Module
**ni pun 1 kelebihan gak

Batteries 6-cell Lithium Ion Primary

Battery
Carrying Cases Dell(TM) Nylon Backpack

65W AC Adapter


8-in-1 media card reader

Integrated 10/100 Fast Ethernet

1 ExpressCard Slot, (DOES NOT SUPPORT PCMCIA CARDS)


Dell(TM) MediaDirect tie w/ OS


Dell(TM) MediaDirect


Dell(TM) Support Center
Internal 56K Modem

Dell(TM) MediaDirect DVD Kit


Dell(TM) Travel Remote Control
**x sangke lak sekali dpt ngan remote control..

RJ-11 Modem cable (AP)


Security Software McAfee(R) Security Center(TM) 30 days trial (English)


Integrated Webcam Integrated 2.0 mega pixel web cam
**2Mp, ok tu..biasa 1.++ jek kan..

Optional Notebook Colour Kits Brown Color Kit

Microsoft OS Labels Genuine Windows Vista(R) Premium Label

Label Options Intel(R) Core(TM) 2 Duo Processor Label


Display 15.4" Widescreen WXGA (1280x800) TFT Display with TrueLife(TM)


Freight Charges Inspiron-NB Handling & Insurance Charges


Delivery Charges Inspiron(TM) Delivery Charges (West Malaysia)


Get RM100 Instant Cash Redemption - RM100.00

Sub Total(s): RM x,395.00

TAX RM0.00

Total Price: RM x,395.00



tu jelah serba sedikit yg aku tau
sbb aku pun xde lah arif sgt bab2 lappy or pc ni
selalu nye aku sng jek rujuk pada mr e..
mr e mmg minat ttg perkara2 camni n akan sentiasa up-to-date berita2 terkini nyerr



**gambar sekadar hiasan..



mrs e

1 comments:

DYLA said...

dyla baru je tgk entry ni.. terlambat plak.... bagus la naja ada penerangan. coz mmg sesuai ngn dyla yg tak pndai sgt tntg pc ni..