kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Thursday, October 23, 2008

hari yang bengangggg...

|
beberapa ari ni mmg aku benganggggg jek lau korg nak tau..
kebengangan tahap kronik gitu...

sbb ape aku bengang?

ari selasa ari tu, bile aku sign in nk wat new entry jek, tbe2 aku x leh masuk dlm blog aku..

tbe2 blogger DISABLED kan blog aku!!!!!

kenapa leh jd mcm ni? aku pun xtau...
bile aku klik to restore aku nye blog..
message ini lak yg kuar..

"
Your blog is disabled

Blogger's spam-prevention robots have detected that your blog has characteristics of a spam blog. (What's a spam blog?) Since you're an actual person reading this, your blog is probably not a spam blog. Automated spam detection is inherently fuzzy, and we sincerely apologize for this false positive.

We received your unlock request on October 21, 2008. On behalf of the robots, we apologize for locking your non-spam blog. Please be patient while we take a look at your blog and verify that it is not spam."



perhhh...bengang betul aku..
tp aku relax gak dulu..
sbb dia kata akan check n restore aku nye blog balik kan..

tp....

sampai esoknye pun aku xleh nk manage aku nye blog lg..
aku dah gerammmmmm jek..
kesabaran aku mmg dah tipis jek ni..

aku try kat google search, mana tau leh jumpe solution nye ke kan..
bile aku baca2 maklumat2 kat situ..
rupe2nye ramai gak yg dah kena..

ade yg dah kena 2-3 kali
1st time kena, pastu ok
2nd time kena, boleh restore lg..
3rd time kena, mmg dah xleh wat ape2 dah

ade gak yg geram ngan blogspot bile kena disabled n terus tukar ke wordpress

n kebanyakan yg dalam forum aku baca tu
bile diorg dah kena mcm ni
mmg 95% x akan dpt blog tu semula..
ada gak yg dah tertunggu2 selama 3 bulan, n pastu terus xleh bukak blog tu
dalam kata lain, blogger admin akan terus remove blog kita tu..

sbb mmg aku dah jatuh cinta dlm diari maya ni
aku x sanggup nk tunggu lama2 lagi
aku decide tuk bukak blog lain..

dan aku suke dpt kwn2 baru bile berblog nih..
dpt baca cerita2 diri dan kehidupan masing2
secara x langsung, dpt mengeratkan silaturrahim antara 1 sama lain
wpun sebenarnye kita x pernah bertemu 'live'..

untuk itu, harap korang semua enjoy baca cerita2 dlm blog aku yg baru nih
kesinambungan drpd blog aku yg lama
(aku syg blog tu, byk jugak entry suka duka aku selama +-4 bulan aku dlm dunia blog ni..tp apekan daya, aku x mampu berbuat ape..)


cerita2 aku yg dah basi seminggu ni, aku akan cube update secepat mungkin

till then
daaaaa...


mrs e

4 comments:

aFkaR'z said...

yeeaayy... dapat blog balik... lama atau baru sama jer.. janji dapat cerita dari naja...

Tulip said...

laaa patutlaa dok tercari-cari blog naja x jumpa2..rilex ok..skrg naja dh leh start blog blk :D

DYLA said...

naja, dyla pun mmg nak bgtau naja suh buat baru jer...

chuckiesd said...

oo kener berhati-hati ni..tpi betul orang ckp pakai wordpress lagi bagus kan..