kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Thursday, November 27, 2008

ke kenduri kahwen..

|
pg2 ahad tu, pas ready2 sarapan oleh akak ipar aku iaitu kak chah,
kitorg bwak semua menu2 sarapan tu kat pangkin luar bawah pokok ceri..
menu sarapan pagi tu adalah spagetti n nasi grg kampung..
tp mmg best ahh duk sarapan kat pangkin tu, rasa nyamannnn jek..

sambil sarapan sambil borak2..
abis sarapan n siap kemas sume, sume wat hal msg2..
aku baca magazine, mr e lak ngan lappy..
mak aku bersantai tgk tv..
abang aku lak sambung wat keje dia sementelah kak chah dah kuar dulu g dewan majlis sbb nk siapkan hal2 yg x settle..

pastu abg aku lak ckp g kenduri tu nnt pas zohor je sekali..
kitorg ok sajorkkk..

dlm pada tu timbul lak idea nk g melawat kwn sekampung aku..
masa dulu2 mmg dia 1 sekolah ngan aku..
sekolah rendah satu kelas lg you..
tp sekarang dia duk semenyih n beli umah kat situ..yela, keje pun dekat2 area tu ye x
x sangka lak umah dia mmg dekat nau ngan umah abg aku..
sng lak tu nk tuju umah dia..

aku g kejap je bertiga ngan adik n kak nora..
zakiah kitorg x kasi ikut sbb kitorg dera dia suh iron baju..hahahaha jahat x kitorg nih?
lepas calling2 tanye direction, kitorg pun serbu umah dia..
xlah lama sgt pun kitorg g, pas borak2 n minum jap, terus kitorg balik..
lambat2 kang kena tinggal lak ngan abang aku g kenduri kawen
dah lah mmg xtau jalan..huhu~

sampai umah, siap2 mandi solek2 bagai
kul 2 gerak g dewan kenduri tu..
oh ya, dia wat kat dewan cheras..dekat2 flat yg nk menuju ke jusco maluri tu
tah nama dewan ape pun aku xtau
nama pun ngikut, jd mem'vontot' jelah..hehe

tibe kat dewan, salam2 ngan yg kenal, pastu terus cari nasi..
byk gak menunye..tp rasa kurengggg ler..
x cukup rempah..
tp satenye sedaaaappppp...
cendol nye pun sedaaaappppp..slurppp..


pas mkn, terus salam2 nk balik lak..
padahal nk g pizza lak nk celebrate besday mak aku..hik hik hik..
tp gamba kat sana aku terlupe lak nak ambik lah... :(

mlm tu mmg letih giler..
nk pulak sepanjang perjalanan tu hujan manjang..
pastu esoknyer nk keje lak..

tp, aku enjoy la..
sekali sekala berjalan, xpelah kalo penat pun, x gitu..hehe



mrs e

bertolak ke semenyih..

|
ari sabtu ari tu aku ade ckp yg aku nk p umah abg aku kan..
kitorg p sana sbb ade keje kahwin anak akak ipar abang aku..

pas susup sasap balik keje berkemas2 bagai..
kitorang gerak kul 6.30 ptg camtu..

sampai umah abang aku kul 8.30++
sedang baekkkk la tu kan sbb nk tgk sehati berdansa tu kul 9..
oh, si zakiah aka nurulbeby tu pun ade gak..
saje je dia turun umah abang aku sbb dia nk anta barang n kebetulan lak kitorg dtg..

sampai2 jek sume dah letih..


buruk yg hamattt muke aku time ni..tudung pun main sarung jek..

ape motif ttp muke nih?


aku pun dah ngantuk je mata..
tgk anak sedara aku tido cammm bessssstttt je...


pas da tgk sehati berdansa sambil borak2 blablablablabla.. sambil2 makan2 kunyah2 telan2..
kitorg sambung tgk mission immposible lak..

pastu terusss tido..
kata dah ngantuk td kan..?



mrs e
Wednesday, November 26, 2008

promote sket..

|
sebagai ucapan alu2 an kepada ahli baru dlm dunia blog nih, aku nk la tolong jaja link zakiah n siti..

link zakiah aka nurulbeby ~ http://nurulbeby.blogspot.com/

link siti aka eizadhaty ~ http://eizadhaty.blogspot.com/

atau,
tuk blog zakiah korg boleh g kat sidebar aku belah kiri under "my family's blog"
n tuk siti lak korang boleh g kat side bar belah kanan under "work station"

ade masa, n kalo boring2, bolehlah jenguk2 kan kepala kat blog diorg..

see...., aku sgt baik kan?
siap tolong promote lagi..
;P



mrs e

demam berblog..

|
kan ari tu aku ade ckp yg Ym aku ngok ngek kan..
skrg ni dah ok pun..
sukeeee... :D

n ari tu pas dah ok, aku Ym ngan amy..
tanye dia camne nk wat status yg berlink ngan kite nye blog tu..
alahaiii...rupenye senang jek..
cuma taip kite nye add tu selepas status kite..

contohnye..status ari ni korg nk tulis "xde mood"
then, taip la kat situ xde mood diikuti http://blogkorg.blogspot.com/
camtu jek..senang kan?
ari tu kalo aku xyah nk uninstall pun boleh..

dan sbb aku link kan status aku tu lah, membe2 sekerja aku dah tau yg aku ade blog!!
mmg b4 ni xde sorg pun yg tau aku ade blog, sementelah aku mmg xnk pun bgtau kat diorg..
tp ari tu aku leh terlupa lak..so diorg jengah le blog aku melalui Ym aku tu..

dan2 tu lak ade sorg membe ni (pangkat adik arr sbb kira bawah umur lg tuh..hehehe..-jgn marah siti..) beria2 nk wat blog jugak..
dia sbelum ni mmg suke sgt baca blog kak red aka redmummy tu..
tp xdelah sampai nk wat blog sendiri..

bile dpt tau je aku ade blog, terus semangat dia berkobar2..
pastu siap suh aku jd cikgu kejap lak tuh..hik hik hik
kelakar sungguh..

n masa g kl weekend yg lepas, anak sedara aku si zakiah yg belaja kat unisel tu pun sibuk nk jugak wat blog..
so, sekrg dia dah pandai berblog jugak..
bertambah lah ahli blogger..hehe
dah, itu aje aku nk brtau..

link diorg nnt2 lah aku jaja k..



mrs e

10 facts about me..

|
dapat tag dr amy lg..inilah jawapan tag aku tu yerr..

Rules & Regulations:

#01 : Each player of this game starts off with 10 weird things/habits/little known facts about yourself.

#02 :People who get tagged need to write a blog of their own 10 weird thing/habits/little known facts as well as state this rule clearly

#03: At the end, you need to choose 10 people to be tagged and list their names

#04: No tags back!


Answers:

  1. aku mmg jenis setia pada yg satu..contohnye, aku mmg ade cawan/gelas khas aku sendiri yg aku jek boleh pakai..kiranye kalo aku nk minum mmg aku akan pakai gelas tu je, xmo gelas lain..kalo xjumpe kat mana, sanggup x minum dulu n cari gelas tu sampai dapat..
  2. aku mudah terasa..tah lah..ade org kata aku ni sensitif..
  3. kuat sgt merajuk..pantang salah sket, mesti nk merajuk
  4. lau makan lak, mmg lambat gilessszz nk abis....xtau kenapa..kadg2 makan nasi boleh mencecah hingga ke 1 jam lamanya..ditambah lak kalau sambil makan sambil tgk tv..alamatnye lagi lambat le nak abis nasi dalam pinggan tu...
  5. paling x suke nak wat ape2 without planning..memang x suke wat sesuatu 2 secara mendadak..lau nk g memana pun, at least mesti da plan 2-3 days before..(sbb aku da leh set kan kat kepala camne nk arrange masa, camne nak atur schedule lau nk kena settle keje2 b4 nk g tuh..) kalau ade org yg nk ajk g memana secara mendadak..alamat kirim salam jela jawabnye.. **kecuali hal2 kecemasan la...
  6. paling lambat lau bersiap..lau bersiap nk kuar, even aku yang mandi n bersiap dulu, tp at the end mesti jadi orang yg terakhir siap..tah belek ape pun x tau.. membe2 yg da biasa nk kuar ngan aku pun da tau da habit ni, siap diorang bajet masa sendiri untuk aku..lau nk kuar kul 2.30 ptg, diorang brtau kat aku nk kuar 2.00 ptg..(sbb tau mesti aku lambat punye..kiranye 30 minit tuh masa kecemasan r...)heheh..sekarang da jarang kuar ngan diorg, tp ari2 mr e lah jd mangsa tunggu aku yg lambat nau siap2 nk g keje...ampunnnnn banggg...
  7. sgt x suke kalo ade org yg kaco barang2 aku/baju or ape2 lah hakmilik aku without any permission dri aku..
  8. suka sgt tido..kalo org suh aku tido, ibarat org mengantuk disorongkan bantal lah umpamanye..
  9. kdg2 aku ni cepat marah juga..lebih2 lagi kalo aku tgh pikir n wat ssuatu benda, pastu org lain dtg suh aku wat menda lain n push2 aku nk cepat lak..mmg x kena masa la dia, mmg 'kena' punyer... (tp sebagai seorg pompuan, x elok kan kalo aku slalu perangai mcm tu..)
  10. kalo org yg x bape/belum kenal aku, mesti kata aku ni sombong..sebenarnye aku bukan sombong..tp bila aku dlm keadaan biasa..(mood senyap) mimik muka aku mmg masam..mcm muka nk marah jek..tp itulah hakikatnye..dah mmg ghupe camtu..nk wat camne ye x..sebenarnye aku ok..kalo dah kenal aku, n kepala pun boleh 'ngam', mmg x menang mulut lah nk berlawan ckp ngan aku..hihi
okeh..dah siap pun..
so, aku nk tag org len lak..tp aku nye tag ni special edition sket..aku tag 5 org jelah ye..
dan 5 org yg kena tag itu adalah org yg aku bg award semalam.. (tiru amy nih..)

  1. http://chamang.blogspot.com/ ~ ija
  2. http://tulip-thewhitestar.blogspot.com/ ~ tulip aka bb
  3. http://cikzura.blogspot.com/ ~ nik
  4. http://asleez-asrolareleez.blogspot.com/ ~ areleez
  5. http://ladyarween.blogspot.com/ ~ arween
untuk yg tersenarai, rajin2 kan diri lah ye wat 'homework' dr aku ni.. ;)



mrs e
Tuesday, November 25, 2008

"semoga panjang umur..."

|

"SELAMAT HARI ULANGTAHUN KELAHIRAN EMAK..."

alhamdulillah...hari ini di usia yg menginjak 70 tahun, mak masih sihat...
aku bersyukur yg tidak terhingga kerana Allah mengurniakan kesihatan yg baik pada mak wpun kdgkala mak mengadu lenguh2 dan sakit kaki..tp xlah teruk, cuma sikit2 aje..
mungkin perkara itu sudah lumrah memandangkan umurnye yg juga sudah bertambah..

aku amat menghargai belaian dan kasih sayang yg emak berikan..
sesungguhnye, tiada ape yg dpt aku balas wpun aku sediakan segunung intan untuk mengenang segala jasa2nya..
selepas kembali nya abah ke rahmat Allah..
mak lah yg menjadi ibu dan abah kepada kami semua..

sebenarnye, semalam adelah hari ulangtahun kelahiran emak..
dan malam semalam kitorg dah raikan nye bersama2 abang aku kat pizza hut sbelum kitorg balik dr umah abang aku (entry g ke kl aku akn wat lepas2 nih..or sesape yg perasan, adik aku dah publish pun entry tu..)

igtkan aku nk publish entry ni masa waktu rehat semalam,
tp aduhhhh...bengangg betul sbb line tenet prob dr pg sampailah ke petang time aku nk balik tu..
SENGALL sungguh..
bosan jek xde tenet tau..terpaksa lah aku wat entry ni auto publish ngan update dr umah..


p/s : sebenarnye aku nk publish entry jawab tag dr amy, tp aku beri laluan dulu kat entry ni..
khas ditujukan kepada emak tersayang..HJH RABANIAH..



mrs e
Monday, November 24, 2008

dapat award...!! first time nih..sukerrr nyerrr...

|

thanks to amy sbb bg aku award nih..
n thanks jugak sbb blog aku jd antara blog yg dia suka tgk..
saaaayyyyyaaaaannnnnggggg amy..
kiss sket muah muahhh... hehe

sebenarnye x sangke pun nk dpt award2 nih
selalu tu aku tgk2 blogger len dapat..tp aku x kisah pun..

sbb nye, aku pun baru sgt2 dlm dunia blogger nih
kalo dihitung2, x sampai 6 bulan pun aku dlm dunia blog nih...

award nih mmg kira penghargaan lah wat diri aku semenjak menjadi seorang blogger..
sbbnye, aku rasa aku x layak lagi dapat BEST BLOGGER nih

apepun, thanks to uols di luar sana yg byk support aku tuk meneruskan aktiviti berblog ini wpun kita x pernah jumpe apelg beramah mesra secara 'live' gitu..

so, aku nk lah pass gak award nih pada blog2 yg aku suka baca n jengah tiap2 ari..

  1. http://chamang.blogspot.com/ ~ ija
  2. http://tulip-thewhitestar.blogspot.com/ ~ tulip aka bb
  3. http://cikzura.blogspot.com/ ~ nik
  4. http://asleez-asrolareleez.blogspot.com/ ~ areleez
  5. http://ladyarween.blogspot.com/ ~ arween

aku pilih lima jelah yer..sape2 yg tersenarai, sila amik award masing2 tuk ditepek dlm blog korg..
daaaa...



mrse
Sunday, November 23, 2008

typing test

|
aku nmpak kat blog member2, aku pun terpanggil nk mencuba
so here's the result..


32 words

Typingtest




inilah masa terpantas yg dapat aku taip..
korang lak macamana..?
ade berani nk cube..?
apepun, aku wish la awal2 dulu good luck ok..
hehe



mrs e
Saturday, November 22, 2008

aku keje ari ni..huhuhuhu~

|
urhhhhh..malasnye kena keje lak ari ni..
sebenarnye ari ni mmg off day, tp disebabkan byk keje aku berlambak n aku x nk terbengkalai (wpun mmg ade yg terbengkalai-banyak lak tu..kui kui kui)
nk x nk, aku dtg juga ari ni siapkan keje..

tp ari ni kira OT lah kan..
xpelah kalo mcm tu kan kan kan..

kalo cite pasal keje ni..mmg aku da mcm malas nk ckp..
penat weyyhhh...

aku rasa work load aku dah jd OVERload
aku rasa mmg aku dah x boleh handle sorg2..
mana sempat aku nk terkejar2 sorg nk siapkan sume keje

tp aku mcm malas ah nk ckp ngan boss
wpun dia tau ko ade keje, byk keje, tp nnt mesti dia kata ko boleh wat punyer..
nk lagi best, dia akan ckp ko byk free time..

huh, ko x duduk kat tempat aku, mmg lah ko x tau n ko x rasa
selama ni aku wat2 maintain jek..
padahal, mana keje2 yg x urgent aku pending kan je dulu..
yela, aku cuma ade 2 tangan ngan 2 kaki jek
mana boleh nk wat sume2 dlm 1 masa..


hurmmm..kdg2 rasa nk benti pun ade..
x syok lah dtg keje mcm ni..
stress pun ade...
:(


p/s : oh ya, ptg nnt aku n family turun ke semenyih umah abang aku..ade kenduri kawen kat sana..oohhhh, penatnye nk travel jauh2..




mrs e
Thursday, November 20, 2008

tulisan aku yg burokkkkksss....muahahahaha

|
aku kena tag lg ngan amy aka sweetdarling 79.. (urhhh..rajin sungguh kao mengTAG aku yaaa...hehe)
kali ni pasal tulisan lak..

adussss..buruk sungguh tulisan aku sebenarnye tau..
lg lak semalam tgh xde mood nk menulis..
sebenarnye mmg dah lama pun x menulis nih..
dah jarang2 sgt..sekarang ni byk menaip jek kat keyboard tuh..


len lah zaman masa sekolah2/blaja2 dulu..
mmg sentiasa menulis jek lah keje nye..
terkejar2 nk menyalin nota time lecturer bg penerangan kat depan..
sampai naik kematu jari jemari aku yg tulus mulus nih..ekekekekeke :D

so, inilah tulisan aku..
buruk ke x buruk..TATAPPPP tulisan aku weyhhh...

1. Your name / username



2. Right Handed and Left Handed ~ aku mmg x biasa tulis pakai tangan kiri..sebab aku right handed..



3. Favorite letter yang korang suka tulis (aku suke je tulis nombor2 time aku bosan...errr..kira bolehlah ye..abjad2 aku x bape suke lak nk tulis time boring2 nih)



4. Least favorite letter to write ~ dah tentu2 la aku suke nau tulis nama aku-NAJA yg bermaksud 'kejayaan'.. ;)



5. Write "the quick brown fox jumps over the lazy panda"



6. signature



7. 6 orang untuk di tag!
aku nak tag sape yer..ohhh..jaga2 sape yg kene...!!

  1. http://chamang.blogspot.com/ ~ ija
  2. http://asleez-asrolareleez.blogspot.com/ ~ areleez
  3. http://ladyarween.blogspot.com/ ~ arween
  4. http://tulip-thewhitestar.blogspot.com/ ~ bb
  5. http://cikzura.blogspot.com/ ~ nik
  6. http://yanyayan.blogspot.com/ ~ yan

aku punye tugasan dah beres..sape2 nama di atas, rajin2 kan lah jawab tag aku yerr..
enjoyyy!!!


p/s : aku pun nk gak tgk tulisan korang camne..adekah lebih lawa dari tulisan aku atau lebih buruk dari tulisan aku..hik hik hik..jangan marahhhhh aaaaa...


mrs e

aku yg keBENGANGan..

|

semalam...
masuk keje jek mmg aku out of mood..
mmg xde semangat sungguh2 nk keje..
nak2 lg masuk2 keje je da kena meeting..
dgr org berceloteh2 bagai..
argghhhh..tensen..
dah le pagi2 malas nk memulakan keje..
pastu nk kene dgr org bebel2 pulak..

pastu aku letak status Ym aku yg aku xde mood..
then, dpt Ym lak dr arween..
borak2 pasal keje sume, pastu aku tanye pasal dia punye status Ym tuh
kenapa dia nye status tu boleh link ngan blog dia lak kan

arween ckp, dia baru install Ym yg version baru..
n dia suh aku try la install yg baru tu kalo nk ade link status mcm dia

aku pun ape lg, terus jek uninstall Ym tu n download version yg baru
pastu, time aku aku nk run installation tu, x BOLEHHHHH plak...
arghhhh...
GERAMMMMMMMnyerrrrr...

bukan setakat 2-3 kali aku wat, tp dah lebih 10 kali aku run installation tu
x boleh2 jugak..

aku dah start BENGANGGggg dah ni..
try cari alternatif lain, taip kat google tu nape lak boleh jd mcm tu kan..
tp x bolehhhh jugak..

sudahnyer, sampai ke pukul 8.45pm aku balik pun semalam,
aku nye Ym still xleh nk run gak..
huhuhuhuhuhu~

nape leh jd cmtu ek..
korang ade ape2 idea x..
brtau le aku..

bosan tau idup aku kalo time ngadap pc/lappy,
tp xleh on Ym..
rasa mcm ssuatu KURENGGggg jek..


p/s : so wat masa ni, aku nye Ym xleh nk aktif la ye..oohh, maybe nnt korang kate leh Ym tru' emel n web kan..tp aku x sokkkaaaaaaaaaaaaaaa....uwaaaa...nk nangis lah... :_(



mrs e
Tuesday, November 18, 2008

awat la malas lak nih..

|
huhu~
nangis dulu baru citer..

awat la aku malas tul nk post n3 baru sekarang nih..
otak mcm beku jek..

bukan xde bahan yg nk di ceritakan..
tp, tbe2 aku rasa x pandai mengarang..

so what to do..
i'll better mute for a while rite now..


mrs e
Monday, November 17, 2008

ape yg mr e kendong tuh...?!!

|
ishhh..ni x puas ati nih..
mehh..kite curi2 amik gambo dia..


ermm..jauh la plak gambo ni..
amik lg sekali..


laaa...kendong tong racun ghupenyer..
igtkan ape td..

amboii..siap ngan gogle nyer lagik (err..betol ke aku eja gogle tu? belasah aje lah..)
cume kasut nye je dia x tukar ngan but..
malas le tu..


inilah aktiviti mr e semalam
tolong racun kan rumput2 sekeliling umah..
rumput2 ni kalo x diracun boleh semak umah kang..

aku lak seperti biasa..tolong tengok jelah..hehehe
tp ayang tolong wat kan teh tarik yg kaw-kaw kan bang, kan kan kan..? =P


mrs e

tinggal lg 6..

|

sape tgk keputusan sehati berdansa mlm td..
dr 7 couple, tggal 6 jek sekrg..

aku xde lah tgk rancangan ni fanatik sgt sampai nk vote2 gitu..
cuma suke jek melayan rancangan ni..
sbb kdg2 aku rasa kelakar pun ade tgk diorg menari..
tp yg lebih penting, aku have fun n rilex tgk program2 camni..

so, tggal 6 couple lepas ani mayuni ngan hasben tersingkir mlm td..
agak2 korang lah, sape yg dpt 1st place nnt?
agak2 sape ekk..?


mrs e
Sunday, November 16, 2008
|
Friday, November 14, 2008

tutorial add status yahoo messenger dlm blog..

|
okeh..ade membe2 blogger yg tanye camne nk wat mende ni..
so kat sini aku terangkan le serba sedikit..

1st sekali, dah tentu lah uols kena sign in dulu kat acc blogger korang..


k, dah sign in pastu klik kat layout pulak..

pas da klik tu, korang amik add widget n amik yg add HTML code tuh..

lepas tu lak..korang p kat website nih..

http://www.idwebtemplate.com/blogtool/yahoomessenger_status_generator/

korang akan nampak features mcm nih


kat sini, korg masukkan lah nama n ID YM korang..
pastu boleh pilih mana2 icon yg korang suke..
n ade option samada nk letak sekali nama korg ke x kat bawah/tepi/atas icon YM yg akan dipaparkan tu nnt..
korg boleh try2 dulu options nye n cari yg mana yg memuaskan hati korg..

bile korang da masukkan sume2 info yg dikehendaki tu n dah puas hati, generator nye automatik akan generate code HTML..
yg perlu korg wat ialah copy n paste kan code tu masuk kat sini..


then, save...da siap..
gadget tu korang boleh lah move kan nk letak kat susunan mana kat sidebar korang tuh..

amacam? boleh paham x ngan penerangan aku ni...

ermmm..kalo x paham gak..korang boleh terus g sini..

http://www.idwebtemplate.com/2008/08/22/adding-yahoomessenger-status-to-your-blogger-layout/

lau p situ pun x paham gak, camne ek..

x dapek la den nk nolong eh..



mrs e
Thursday, November 13, 2008

ngantuk..

|
aku ngantuk sgt le mlm ni..

nape tah, cam mata tu di gam-gam jek aku rasa..
cam x larat jek nk bukak mata..

tp x larat2 pun, layan gak tgk citer niyang rapik tu..
tah ape tajuk penuh nye boleh lak aku x ingat..

ngantuk2 pun, sampai laaa ni aku lum tido ag..
ish ishh ishhh..

ok la, ngantuk xleh tahan dah ni..
igtkan nk wat tutorial status ym tuh..
nampaknye esok jela aku wat yer..

so, tunggu la next entry..
gd nite..
salam..


mrs e

bahan bacaan aku time aku dilanda keboringan...

|
tau ape aku buat kalo aku boring2 n rasa nk membaca sesuatu?
haaa...ini lah bahan bacaan yg aku suke.. :D


ari tu masa g kedai buku mamak aku rembat 3 sekali..
2 buku conan n 1 majalah gila-gila..

yg ni mr e punye majalah


aku rasa best tau baca buku2 camni..
leh ilangkan tensen aku gitu..

n sbb sebenarnye..
sbb aku ni minat membaca..hehe..

x percaya?
nape lak x percaya, sbb buktinye aku mmg rajin baca blog2 korg tau wpun kdg2 aku x tinggalkan sebarang jejak..
=P



mrs e

:: csi miami ::

|


sape tgk csi miami td malam..?
aku cam besa r..mmg tiap2 mlm khamis kul 10mlm mr e mesti x mo miss punyer..

tp td mlm mr e kena masuk keje lak
dah aku layan tgk csi nih sorg2..
tp tgk sorg2 pun masyukkk tau...

tah nape tah, dlm byk2 siri csi, aku lebih suka yg miami
maybe sbb Horatio @ H kut..

ermm..sbb ape yek aku suke dia?
sbb, cara dia solve kan sesuatu kes tu mmg besttttt sgt2..
pastu gaya dia yg xtau ar korang perasan ke x..
dia akan pakai cermin mata hitam dia kalo nk start selesaikan satu-satu kes tu
boleh wat aku teruja gitu..
tu yg syokk tu..

so, sape2 yg minat gak tgk csi ni lebih2 lg csi miami..
boleh lah geng ngan aku yek..
hehhe.. =D


mrs e

status yahoo messenger..

|
lau korang perasan, aku ade letak lg 1 gadget kat sidebar belah kanan blog aku tu..


kalo kuor gambo gini, aku tgh online le tu...

saje2 jek letak..
so pasni korang leh r senang nk tau sama ade aku online ke x..

tu jerr aku nk brtau...
daaa....


mrs e
Wednesday, November 12, 2008

menjawab tag lagi...

|
sbb ari ni mr e xde, dia on leave kan..jd nye aku x kuar p mkn tghari lah ari ni..so ade lah masa nk jwab tag yg dah lama aku peram nih..sket lg dah nk jd pekasam dah ni..hehehe..
so, here we go..!!


Start time : 1:16 PM

Name : Nor Najatusshima binti Hj Mohd Ikram

Sisters : 4

Brothers : 1

Shoe size : Size 6

Height : 155 cm (igt2 lupe daaa...)

Where do you live : muar, johor

****************************************************

Have you...
ever been on a plane : yess...

Swam in the ocean : oh, x penah..harusss biru2 muka kut sbb lemas..!! ai x reti berenang u.. =D

Fallen asleep at school : penah..selalu lah jugak..lg2 kalo masa p sekolah agama..mmg selalu ahh..skrg ni pun slalu gak tertido dpn pc..ekekekeke

Broken someone’s heart : ade kutt...hurmmm..ade ke?

Fell off your chair : jatuh kusi x igt penah ke x, tp jatuh MEJA penah arr..punye lah syok bercerita punye pasal siap ngan gaya2 sekali..sekali aku duduk kat meja tuh terus PRAKKK..kah kah kah

Sat by the phone all night waiting for someone to call : ermm..x penah kut..sbb aku ngan mr e dolu2 lebih suka SMS jek..tu pun kdg2 tgh2 ber 'sms' aku ter ZZZzzzzzz..hehe sori yayang!

Saved e-mails : yup..yg mana aku suke jek..mana x suke aku delete lor..!!


****************************************************

What is your room like : ade 1 katil, 1 almari baju, 1 almari solek, 2 side table, rak buku2 tuk majalah pc mr e..

What’s right beside you: dinding..

What is the last thing you ate : ermm..pagi td aku makan sarapan lontong rendang yg aku tapau..urmmmm...sedappp tau uolsss.. =)

Chicken pox : penah, masa aku kat poli s.a dulu..masa mula2 kena tu igt jerawat yg tumbuh..sekali rupe2 nye aku kena chicken pox..patut punnn cepat sgt jerawat tu membesar aku rasa..hahaha

Sore throat : ermmm..x pernah kut rasanyer..tahlah, x igt..ehh..pernah2..dah igt dah..

Stitches : nope, not yet..xtau le sok2 kut2 time bersalin ke ape..

Broken nose : x penah..

Do you Believe in love at first sight : percaya..tp x penah terjadi kat diri aku pun..sbb aku ni jenis suke faham hati budi seseorg tu dulu sblum teruskan hubungan yg lebih jauh..chewwaaahhh..(ayat cam bagus jek) =P

Like picnics : yesss..very much..lagi2 kalo time berdua2 an gitu..suke jek slalu angan2 pun..hehe


******************************************

Who was/were…
The last person you danced with : ngan mr e kut..sbb kdg2 kitorg ni gile2 sket..menari tah ape2..hahaha

Last made you smile : kat mr e, kat sume org yg membuatkan aku tersenyum..

You last yelled at : ohhh..mmg pagi td aku baru jek wat benda ni kat si 'tuttttt' tu..puas hati aku dpt tinggikan suara kat dia..ape? igt dia jek boleh suke2 nk marah org tanpa usul peksa? tp aku tinggi suara kat dia pun bukan suke2 yer..tp sbb aku dah terangkan benda yg dia x paham tu berkali2 tp dia x paham2 jugak n pastu nk marah n tinggi suara kat aku pulak..aku pun apelg..dah le aku terangkan xleh nk paham, pastu nk marah aku lak..HAMBEKK ko sedass..terkulat2 terus ngko ekk..

******************************************

Today did you…
Smile to someone you like : yesss..

Kissed anyone : ohhh..xdan nk kiss muah2 kat mr e td pagi..ramai org lor kat depan time aku nk turun keta masa mr e anta td..aku jahat nk kiss gak, tp mr e le malu la pulak..hik hik hik

Sick : so far, alhamdulillah..x sakit..

Talk to an ex : aku ade ex ke?..cam xde jek..huahuahua..

Miss someone : aku winduuuu kat mr e lah...sbb selalu nye dia ade..tp ari ni dia cuti balik segamat..aku rindu lorrr..

Who do you really hate: si 'tuuuutttt' tu lah..& org yg kita x kaco dia, tp dia kutuk2 belakang kite

Do you like your hand-writing : lawa x lawa pun, aku tetap sukeeeee...tulisan aku marrr...

Are your toe nails painted : nope..

Whose bed other than yours would you rather sleep in : xde kut..sbb aku ni mmg susah nk tdo kat tempat lain melainkan katil+tilam aku sendiri..

Are you a friendly person : yes, i am..tp tgk kat 'org2' nye jugak lah..kalo aku rasa x leh get along ngan org tu, aku jd x friendly..bolehhh?

Do you have any pets : xde..

Do you sleep with the TV on : ha a..kdg2 kalo da ngantuk sgt2..tp tersedar pastu, terus off tv n masuk tido..

What are you doing right now : tgh jawab tag yg dah 'bercendawan' aku simpan ni..hehe

Can you handle the truth : yes..wpun kdg2 kebenaran itu menyakitkan..

Are you closer to your mother or father : dua2..mmg manja sgt2 ngan mak n abah..tp pas abah meninggal..tinggal lah emak yg jd emak, jd abah..

Do you eat healthy : ade kut sket2 wpun x banyak..

Do you still have pictures of you & your ex : entah le..nk ckp pun susah..nk kata ex, bukan ex..sbb kawan pun gitu2 jek tanpa declare ape2 pun..gamba nye ade..tp tah dekat mana..kui kui kui

If you’re having a bad day, who are you most likely to go to : dah tentu2 le separuh jiwa aku tu..MR E absolutely..!! sbb dia selalu sentiasa disisi & menyokong aku x kira dikala susah @ senang..

Are you loud or quiet most of the time : ermmm..tgk mood n keadaan lah..tp selalu nye mmg aku jenis yg ceria org nye..

Are you confident : erkk..sometimes maybe..

5 things I was doing 10 years ago:
1. baru abih spm..
2. amik course comp kat infosys dgn geng2 ppc sementara tunggu result kuar
3. kuar masuk itm arau..last2 benti terus..kes homesick la ni..huhu~
4. jaga anak sedara kat umah pas benti itm.. akak aku p kursus perguruan cikgu tadika 3 bulan lau x silap..
5. sambung blaja masuk politeknik shah alam

5 things I would do if i were a billionaire:
1. langsaikan hutang2 yg ade sume
2. bg mak n MIL wit banyak2
3. beli sume2 yg aku nak
4. jalan2 makan angin ngan mr e
5. simpan sket tuk pelaburan..

5 of my bad habits:
1. suke tido..ZZzzz..cam dah jd hobi lak aihh..
2. suke siap lambat2 kalo nk p keje..pastu bile dah lambat mulalah kelam kabut..hihihi
3. sgt lah kuat majok..
4. sensitif sgt2
5. kalo xnk keje, mesti ckp nk MC jek..hahahaha..pastu siap kira, bulan ni dah ade rekod amik Mc ke belum..keh keh keh

5 places I’ve lived/living:
1. muar, johor
2. umah abg aku kat BTHO, cheras
3. kamsis politeknik shah alam
4. umah sewa kat TTDI jaya, shah alam
5. umah sewa kat seksyen 2, shah alam..

Finished : 2:03 PM


fuhhh..habis gak sesi mwnjawab tag nih..dah dekat2 nk semput dah td..
tarik nafas...hembus..
tarik nafas lagi sekali...hembusss...

huh, legaaaa....
siap jugak akhirnye..



mrs e
Tuesday, November 11, 2008

ape yekk...

|
lately, aku mcm xtau nk cerita ape..
thats y blog aku mcm sepiiiiiii jek...

tahlah, tbe2 aku mcm xde bahan..
(or aku jd malas nk bercerita..?)

ooooh..lg 1, mungkin disebabkan skrg aku dah kena tunggu turn kut nk guna lappy..
maklumlah, mr e dah jatuh chenta sama ini dunia blog..!!

lama tuuuuuuu kalo nk tunggu dia ngadap lappy..
siap wat 2-3 entry sekaligus..hambekk ko..

yg siannye aku lah..
sampai tertido2 nk tunggu turn punye pasal..
sbb aku x suka kaco kalau mr e tgh guna lappy..
tp KERAS jugak lah nk nunggu nyer tu..

last2, aku malas terus nk update blog..
tido lg syiokkkk woooo.. ;) hahha


p/s : alamak, ade lg 1 tag lum jawab nih..nnt kalo aku free sket ari ni, aku curi2 wat lah ye..(wahhhh..siap nk curi2 lagikkk...) =P



mrs e
Monday, November 10, 2008

menjawab tag yg pertama..

|
ekcelli gambo ni aku amik minggu lepas ag..
angan2 nk jwb tag secepat yg mungkin..
tp x dan lak..
kira 'aci' la ek gambo minggu lepas punyer...hehe

tgk le gambo aku yg x 'semenggah' tu ngan pipi nye yg 'bambam'..huhu~

1) Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right now - minggu lepas aku amik gamba ni..ok lah yekk...

2) Don't change your clothes, don't fix your hair...just take a picture - ok, mmg xde touch up pun..

3) Post that picture with NO editing - ok, mmg xde nk edit2 punn...

4) Post these instruction with your picture - ok, da siap punnn....

5) Tag 10 people to do this
- oh, yg ni aku xtau nk tag sapa lak..mintak ampunnnn....

ok..tu jelah..settle 1 tag....
ade lg 1 tag..



mrs e
Friday, November 7, 2008

hutang yg perlu dilangsaikan

|
alhamdulillah...aku dah ok sket =D

so, insyaAllah aku akan aktif berblogging semula..
pas ni akan aku update entry2 yg baru yer..

n satu yg pasti, entry selepas ini adalah aku nk langsaikan hutang aku kat sweetdarling79 tu..
tunggu next entry k!

daaaa......



mrs e
Wednesday, November 5, 2008

maafkan diriku andai aku x sempurna..

|
aku mmg sentimental sket 2-3 ari ni..
n sbb tu le tajuk kat atas tu yg kuar..
tp sebenarnye xtau pun ape kaitan nye ngan entry aku nih..('?')

nape tah, aku rasa cam sensitif sgt2 skrg ni..
sket2 nk nangis..cengeng betul..

bayangkan lah, masa balik keje td..
tbe2 ade kucing nk melintas jalan, n mr e pun brek mengejutlah nk elak terlanggar kan kucing tu..
tau aku jd ape?
aku bukan jd terkejut mr e brek tibe2, tp aku jd nk nangis..
sungguh, betul2 rasa nk nangis..
aku pun xtau nape jd mcm tu..

n bile balik umah jek..
ckp ngan mr e about *something*
aku terus melalakkkkkk....
uwwaaaaaaa....

sampaikan mr e pun konpius sgt2 ngan pangai aku nih..
sbb selalu x mcm nih..
dia pun xtau nk pujuk mcmana dah..

pastu bukan takat tu je aku melalak..
aku sambung lg dlm bilik air masa mandi..
pun x sudah2 lg..

then ckp lak kat adik aku..
pun sambil nangis2 gak..
teresak2 lg..
sob..sob..sob..

sampaikan last sekali mak aku pun pelik nape aku nih nangis bersungguh2..
adik aku pun explain la kat mak aku pasal *something* tu..
n mak aku pun pujuk gak aku..

sebenarnye bukan hal ape..
xde mende nye pun
tp kalo tgk aku nangis mmg mcm ape..
mmg rasa hiba sgt2..

seb baik mr e always be my side..
walau ape pun, dia ttp di sisi aku..
walaupun dia pun buntu camne nk redakan aku..

tp perhatian & belaian yg dia berikan akhirnye dpt menenangkan hati aku..
itu yg mmg aku hargai sgt2..
rasa terpujuk dengan sikapnye yg mengambil berat..
sentiasa menyokong aku ape jua keadaan sekalipun..
walaupun aku bukanlah seorang yg sempurna..
masih mempunyai kekurangan dan kelemahan di sana sini..

he always feels me like i'm a perfect person...
tq so much my dear, my sweet darling, my lovely hubby..
tq for all ur support..

luv u so muchh..



p/s : semenjak 2 menjak ni, aku cam malas update blog kan..tag dr sweetdarling79 aka amy pun aku lum sempat jwb lg..nnt2 aku jawab k..sekarang perasaan x tenteram.. :(



mrs e
Tuesday, November 4, 2008

unwell..

|
aku x berapa sihat sebenarnye..
semalam n ari ni aku MC..
n xde semangat nk update blog wat masa sekarang..

tunggu aku ok sket lah yer..
doa2 kan aku cepat sihat..


mrs e
Monday, November 3, 2008

family blog..

|
lau korang nk tau..sekarang ni dalam umah aku ade 1 virus yg sedang berjangkit..
ekekeke

nk tau virus ape?
virus nye ialah virus berblogging.. =D

ooohh..sejak aku menjadi blogger yg x berapa nk tegar ni, yelah, sbb kdg2 rajin update, kdg2 malas.. ;P
ramai lak pengikut tegar aku..

mula2 adik aku..
dia dah mula berjinak2 dlm berblogging nih sejak line tenet dah ok kat umah aku..
yela,dulu2 x pakai wireless kan..so susah lah kalo nk pakai ramai2 dlm 1 masa gituu..

pastu tup2 pagi semalam, pg2 tgh aku syok2 tdo tuh..
aku dgr bunyi org kletak kletuk cam menaip sesuatu kat lappy..

aku mmg tau mr e dah bangun sbb awal2 pagi lg org tempat keje dah asyik calling2 dia n dia x dpt nk tdo.. :(
tp ade aku kesah..? ditambah lak keadaan aku yg tgh ber'bendera merah', aku apelg ngan selambanye terus jek tdo..hahaha..ape punye bini lah aku ni..
tp siyess uols, aku leh ngaruk gitu kalo aku x cukup tido..

e' eh..dah ter citer lain lak..
k sambung2 bab td..

pastu mula2 nye aku igt mr e nih tgh menaip komen nk mengomen dlm blog aku..
aku pun biarkan jelah
sbb mr e ni rajin gak tgk ape yg aku blog kan tiap2 hari..

tup2 bile aku bangun tido, dia dah sengih2 kat aku..
aku pun tanye le kenapa..

lahhhhh...rupe2 nye yg dia sibuk kletak kletuk menaip tuh dia wat blog dia sendiri rupenye..
tergelak-gelak le aku..
waduhhh...semua udah terjangkit yaa...

jd nye kat sini aku nk le kasi promote sket blog diorg nih..
harga sedara mara gitu (abang ngan adik kena bayar kat aku nih)..ekekekeke

kalau korang tgk kat tepi belah kiri aku nye side bar tuh..
aku ade tulis my family's blog..
korang boleh jek klik2 kat situ..

atau pun korang boleh g kat sini;
blog mr e >> the e blog
blog adik >> 1001 my life stories


lau korang nk jalan2 ke blog diorg..dipersilakan lah dengan hati yg terbuka.. ;)


p/s : adoihhh...susah gak bile mr e dah minat berblogging nih..terpaksa lah ai tunggu turn nk guna lappy u..huhu~ tp xpe, ai relaaaa....awwwww..kehkehkeh



mrs e

tukar lagi..

|
hoho~

aku mmg cepat jemu..

sbb tu ar aku asyik tukar2 jek font color ngan background nih..

mula2 igt mmg nk tukar background jek..
pastu ade masalah le pulak..font nye xleh tukar kaler...!!
yelah kan, dah background nye kaler itam, font nye kaler itam..
mane lak nk nampak aku nyer entry..
cam bengong lak pulak kalo camtuh..

jenuh aku godek2 kat font & color tuh
dah puas tukar kaler kat text color tuh
tp x berubah2 gak aku nyer font kaler..
adussss...gi mana neh..

pastu tgk2 vp ade online ptg sabtu ari tu..
aku apelg, tanye lah kat dia camne nk buat..

vp pun bg options yg sama gak..
tukar jek kat font & color tu..
pastu aku ckp ar dah cube, tp xleh..
n dia suh try edit kat HTML code tuh

aku mmg x bape pandai bab coding2 nih..
aku brtau vp, nnt aku try gak lah..
memandangkan masa tu aku pun dah nk balik keje
so aku igt sambung kat umah jelah godek2 lg..

lepas tgk sehati berdansa, aku pun ape lg, mulakan operasi..
sampaikan mr e tak tahan ngantuk dah nak temankan aku, dia g masuk tido dulu..

godek punye godek..
YESSSSSSSS...!!!!!

akhir nye berjaya gak aku..
hehe

jdnye inilah rupe blog aku wat masa nih..

ermmmmm...
camne pendapat korang?
adekah blog aku nih makin serabut?
pening kepala?
rumit?
n sume2 lah yg korg rasa bile tgk blog aku..
lau rajin, bg lah pendapat korang yg tulus lg ikhlas kat komen box aku tuh..chewwahhh..


p/s : aku pun xtau sampai bile aku bertahan ngan background nih..lau aku rasa jemu, n dtg angin rajin aku, tah2 esok2 aku tukar lagi..ekekekekeke




mrs e