kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Thursday, November 27, 2008

ke kenduri kahwen..

|
pg2 ahad tu, pas ready2 sarapan oleh akak ipar aku iaitu kak chah,
kitorg bwak semua menu2 sarapan tu kat pangkin luar bawah pokok ceri..
menu sarapan pagi tu adalah spagetti n nasi grg kampung..
tp mmg best ahh duk sarapan kat pangkin tu, rasa nyamannnn jek..

sambil sarapan sambil borak2..
abis sarapan n siap kemas sume, sume wat hal msg2..
aku baca magazine, mr e lak ngan lappy..
mak aku bersantai tgk tv..
abang aku lak sambung wat keje dia sementelah kak chah dah kuar dulu g dewan majlis sbb nk siapkan hal2 yg x settle..

pastu abg aku lak ckp g kenduri tu nnt pas zohor je sekali..
kitorg ok sajorkkk..

dlm pada tu timbul lak idea nk g melawat kwn sekampung aku..
masa dulu2 mmg dia 1 sekolah ngan aku..
sekolah rendah satu kelas lg you..
tp sekarang dia duk semenyih n beli umah kat situ..yela, keje pun dekat2 area tu ye x
x sangka lak umah dia mmg dekat nau ngan umah abg aku..
sng lak tu nk tuju umah dia..

aku g kejap je bertiga ngan adik n kak nora..
zakiah kitorg x kasi ikut sbb kitorg dera dia suh iron baju..hahahaha jahat x kitorg nih?
lepas calling2 tanye direction, kitorg pun serbu umah dia..
xlah lama sgt pun kitorg g, pas borak2 n minum jap, terus kitorg balik..
lambat2 kang kena tinggal lak ngan abang aku g kenduri kawen
dah lah mmg xtau jalan..huhu~

sampai umah, siap2 mandi solek2 bagai
kul 2 gerak g dewan kenduri tu..
oh ya, dia wat kat dewan cheras..dekat2 flat yg nk menuju ke jusco maluri tu
tah nama dewan ape pun aku xtau
nama pun ngikut, jd mem'vontot' jelah..hehe

tibe kat dewan, salam2 ngan yg kenal, pastu terus cari nasi..
byk gak menunye..tp rasa kurengggg ler..
x cukup rempah..
tp satenye sedaaaappppp...
cendol nye pun sedaaaappppp..slurppp..


pas mkn, terus salam2 nk balik lak..
padahal nk g pizza lak nk celebrate besday mak aku..hik hik hik..
tp gamba kat sana aku terlupe lak nak ambik lah... :(

mlm tu mmg letih giler..
nk pulak sepanjang perjalanan tu hujan manjang..
pastu esoknyer nk keje lak..

tp, aku enjoy la..
sekali sekala berjalan, xpelah kalo penat pun, x gitu..hehe



mrs e

2 comments:

DYLA said...

naja,
trun semenyih tak inpom pun.... jalan sakan la ni...

Tulip said...

cantek2nya semua org dalam pics...adik beradik naja kaa? lawa2nya...