kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Wednesday, November 12, 2008

menjawab tag lagi...

|
sbb ari ni mr e xde, dia on leave kan..jd nye aku x kuar p mkn tghari lah ari ni..so ade lah masa nk jwab tag yg dah lama aku peram nih..sket lg dah nk jd pekasam dah ni..hehehe..
so, here we go..!!


Start time : 1:16 PM

Name : Nor Najatusshima binti Hj Mohd Ikram

Sisters : 4

Brothers : 1

Shoe size : Size 6

Height : 155 cm (igt2 lupe daaa...)

Where do you live : muar, johor

****************************************************

Have you...
ever been on a plane : yess...

Swam in the ocean : oh, x penah..harusss biru2 muka kut sbb lemas..!! ai x reti berenang u.. =D

Fallen asleep at school : penah..selalu lah jugak..lg2 kalo masa p sekolah agama..mmg selalu ahh..skrg ni pun slalu gak tertido dpn pc..ekekekeke

Broken someone’s heart : ade kutt...hurmmm..ade ke?

Fell off your chair : jatuh kusi x igt penah ke x, tp jatuh MEJA penah arr..punye lah syok bercerita punye pasal siap ngan gaya2 sekali..sekali aku duduk kat meja tuh terus PRAKKK..kah kah kah

Sat by the phone all night waiting for someone to call : ermm..x penah kut..sbb aku ngan mr e dolu2 lebih suka SMS jek..tu pun kdg2 tgh2 ber 'sms' aku ter ZZZzzzzzz..hehe sori yayang!

Saved e-mails : yup..yg mana aku suke jek..mana x suke aku delete lor..!!


****************************************************

What is your room like : ade 1 katil, 1 almari baju, 1 almari solek, 2 side table, rak buku2 tuk majalah pc mr e..

What’s right beside you: dinding..

What is the last thing you ate : ermm..pagi td aku makan sarapan lontong rendang yg aku tapau..urmmmm...sedappp tau uolsss.. =)

Chicken pox : penah, masa aku kat poli s.a dulu..masa mula2 kena tu igt jerawat yg tumbuh..sekali rupe2 nye aku kena chicken pox..patut punnn cepat sgt jerawat tu membesar aku rasa..hahaha

Sore throat : ermmm..x pernah kut rasanyer..tahlah, x igt..ehh..pernah2..dah igt dah..

Stitches : nope, not yet..xtau le sok2 kut2 time bersalin ke ape..

Broken nose : x penah..

Do you Believe in love at first sight : percaya..tp x penah terjadi kat diri aku pun..sbb aku ni jenis suke faham hati budi seseorg tu dulu sblum teruskan hubungan yg lebih jauh..chewwaaahhh..(ayat cam bagus jek) =P

Like picnics : yesss..very much..lagi2 kalo time berdua2 an gitu..suke jek slalu angan2 pun..hehe


******************************************

Who was/were…
The last person you danced with : ngan mr e kut..sbb kdg2 kitorg ni gile2 sket..menari tah ape2..hahaha

Last made you smile : kat mr e, kat sume org yg membuatkan aku tersenyum..

You last yelled at : ohhh..mmg pagi td aku baru jek wat benda ni kat si 'tuttttt' tu..puas hati aku dpt tinggikan suara kat dia..ape? igt dia jek boleh suke2 nk marah org tanpa usul peksa? tp aku tinggi suara kat dia pun bukan suke2 yer..tp sbb aku dah terangkan benda yg dia x paham tu berkali2 tp dia x paham2 jugak n pastu nk marah n tinggi suara kat aku pulak..aku pun apelg..dah le aku terangkan xleh nk paham, pastu nk marah aku lak..HAMBEKK ko sedass..terkulat2 terus ngko ekk..

******************************************

Today did you…
Smile to someone you like : yesss..

Kissed anyone : ohhh..xdan nk kiss muah2 kat mr e td pagi..ramai org lor kat depan time aku nk turun keta masa mr e anta td..aku jahat nk kiss gak, tp mr e le malu la pulak..hik hik hik

Sick : so far, alhamdulillah..x sakit..

Talk to an ex : aku ade ex ke?..cam xde jek..huahuahua..

Miss someone : aku winduuuu kat mr e lah...sbb selalu nye dia ade..tp ari ni dia cuti balik segamat..aku rindu lorrr..

Who do you really hate: si 'tuuuutttt' tu lah..& org yg kita x kaco dia, tp dia kutuk2 belakang kite

Do you like your hand-writing : lawa x lawa pun, aku tetap sukeeeee...tulisan aku marrr...

Are your toe nails painted : nope..

Whose bed other than yours would you rather sleep in : xde kut..sbb aku ni mmg susah nk tdo kat tempat lain melainkan katil+tilam aku sendiri..

Are you a friendly person : yes, i am..tp tgk kat 'org2' nye jugak lah..kalo aku rasa x leh get along ngan org tu, aku jd x friendly..bolehhh?

Do you have any pets : xde..

Do you sleep with the TV on : ha a..kdg2 kalo da ngantuk sgt2..tp tersedar pastu, terus off tv n masuk tido..

What are you doing right now : tgh jawab tag yg dah 'bercendawan' aku simpan ni..hehe

Can you handle the truth : yes..wpun kdg2 kebenaran itu menyakitkan..

Are you closer to your mother or father : dua2..mmg manja sgt2 ngan mak n abah..tp pas abah meninggal..tinggal lah emak yg jd emak, jd abah..

Do you eat healthy : ade kut sket2 wpun x banyak..

Do you still have pictures of you & your ex : entah le..nk ckp pun susah..nk kata ex, bukan ex..sbb kawan pun gitu2 jek tanpa declare ape2 pun..gamba nye ade..tp tah dekat mana..kui kui kui

If you’re having a bad day, who are you most likely to go to : dah tentu2 le separuh jiwa aku tu..MR E absolutely..!! sbb dia selalu sentiasa disisi & menyokong aku x kira dikala susah @ senang..

Are you loud or quiet most of the time : ermmm..tgk mood n keadaan lah..tp selalu nye mmg aku jenis yg ceria org nye..

Are you confident : erkk..sometimes maybe..

5 things I was doing 10 years ago:
1. baru abih spm..
2. amik course comp kat infosys dgn geng2 ppc sementara tunggu result kuar
3. kuar masuk itm arau..last2 benti terus..kes homesick la ni..huhu~
4. jaga anak sedara kat umah pas benti itm.. akak aku p kursus perguruan cikgu tadika 3 bulan lau x silap..
5. sambung blaja masuk politeknik shah alam

5 things I would do if i were a billionaire:
1. langsaikan hutang2 yg ade sume
2. bg mak n MIL wit banyak2
3. beli sume2 yg aku nak
4. jalan2 makan angin ngan mr e
5. simpan sket tuk pelaburan..

5 of my bad habits:
1. suke tido..ZZzzz..cam dah jd hobi lak aihh..
2. suke siap lambat2 kalo nk p keje..pastu bile dah lambat mulalah kelam kabut..hihihi
3. sgt lah kuat majok..
4. sensitif sgt2
5. kalo xnk keje, mesti ckp nk MC jek..hahahaha..pastu siap kira, bulan ni dah ade rekod amik Mc ke belum..keh keh keh

5 places I’ve lived/living:
1. muar, johor
2. umah abg aku kat BTHO, cheras
3. kamsis politeknik shah alam
4. umah sewa kat TTDI jaya, shah alam
5. umah sewa kat seksyen 2, shah alam..

Finished : 2:03 PM


fuhhh..habis gak sesi mwnjawab tag nih..dah dekat2 nk semput dah td..
tarik nafas...hembus..
tarik nafas lagi sekali...hembusss...

huh, legaaaa....
siap jugak akhirnye..



mrs e

1 comments:

DYLA said...

naja, byk la yg sama....

dyla pun tak pandai berenang.

yg tak sama, dyla tak suka picnic!