kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Friday, November 14, 2008

tutorial add status yahoo messenger dlm blog..

|
okeh..ade membe2 blogger yg tanye camne nk wat mende ni..
so kat sini aku terangkan le serba sedikit..

1st sekali, dah tentu lah uols kena sign in dulu kat acc blogger korang..


k, dah sign in pastu klik kat layout pulak..

pas da klik tu, korang amik add widget n amik yg add HTML code tuh..

lepas tu lak..korang p kat website nih..

http://www.idwebtemplate.com/blogtool/yahoomessenger_status_generator/

korang akan nampak features mcm nih


kat sini, korg masukkan lah nama n ID YM korang..
pastu boleh pilih mana2 icon yg korang suke..
n ade option samada nk letak sekali nama korg ke x kat bawah/tepi/atas icon YM yg akan dipaparkan tu nnt..
korg boleh try2 dulu options nye n cari yg mana yg memuaskan hati korg..

bile korang da masukkan sume2 info yg dikehendaki tu n dah puas hati, generator nye automatik akan generate code HTML..
yg perlu korg wat ialah copy n paste kan code tu masuk kat sini..


then, save...da siap..
gadget tu korang boleh lah move kan nk letak kat susunan mana kat sidebar korang tuh..

amacam? boleh paham x ngan penerangan aku ni...

ermmm..kalo x paham gak..korang boleh terus g sini..

http://www.idwebtemplate.com/2008/08/22/adding-yahoomessenger-status-to-your-blogger-layout/

lau p situ pun x paham gak, camne ek..

x dapek la den nk nolong eh..



mrs e

1 comments:

Tulip said...

trima kasih kerana sudi berkongsi info :D

pasnih bulelah berYM -YM pulak yerr..:D