kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Wednesday, December 24, 2008

celebrate di mana...?

|
semalam lepas sesi keluh kesah bersama kak esah..(hahahaha..xdelah, actually aku ym ngan sz jek..citer pasal celebrate2 nih..)

pastu mr e dtg kat aku..aku pun apelg..mulakan lah aksi2 goda2 sket..supaya termakan pujuk aku nk p celebrate birthday..
kalo korg sume2 nk tau, mr e ni mmg simple sgt org nye..dia x kesah pun nk celebrate ke x..even nk bg hadiah kat dia pun dia xkisah nk bg ke x..mmg xdelah dia nk mengharap2 gitu..aku rasa, ade jugak guys2 kat sana yg sama ngan mr e ni..sempoi org nyer..

tp aku ni LAIN..
aku kalo boleh, mmg nk celebrate jek ape2 ari yg aku anggap istimewa..bukan ape..sbb setahun sekali maaa..bukan 2-3 kali pun kan..so ape salahnye kite ade something yg boleh diingat pada ari istimewa tu..
p makan ke kan..tu paling sempoi le tu..

pastu, lebih2 lagi aku tau yg besday aku yg akan dtg ni mmg xleh nk lari ke mana..
sbbnye, sabtu ni aku keje pastu balik keje nk rushing g felda palong lak sbb makcik mr e ade wat kenduri..
so, sbb tulah aku ajak mr e celebrate sket2 dulu besday dia ngan besday aku ari semalam..
wpun sbnarnye nk celebrate yg officially punye bulan 1 nnt..sbb skrg ni pun nk ke mana2 tu cam xde kesempatan jek..
ujung tahun kan, byk report2 yg nk kena wat n submit..huru hara dibuatnye..
cadangnye masa celebrate tu nnt nk outing berdua somewhere spent time together..tu aje..
xdelah cam celebrate nau punnnn...ekekekeke

on the way..suke jek muke nk p makan..gambar #2 - ade sket 'cahaya' keimanan di situ..hehehe


lepas aksi2 goda2 sket..(tergoda ke banggg..hihihihi)
kitorg decide nk celebrate kat SR..
igt mula2 nk mkn kek jek..tp at last aku ubah plan asal..aku ajak mr e mkn dulu kat situ coz perut aku dah berkeroncong.. ;P

birthday boy..

cam poyo jek muka aku ni kan..mr e tbe2 snap gamba aku time aku x ready lg..huhu~

air mr e - chocolate ice moist..gitu ar beh kurang namanye..aku pun x hingat..

air aku - chocolate ice blended..perggghhh...super duper sedaapppppp..!!!

makanan yg kitorg oder..tomyam..sedap gak..
tp banyak sgt sampai x abis2 kitorg mkn..

aku n mr e makan x abis..sbb perut dah btl2 penuh..
naik senak perut aku..
sbb dah mkn dulu kat situ, pastu aku take away 5 slice moist chocolate cake..
mmg sengaja x beli sebijik pun, beli terus yg slice, biar sama rata makan, xde lebih xde kurang..kang kalo beli sebiji, org ni potong lebih, mkn lebih..org tu dpt sket jek, mkn sket..

pas mkn terus jek balik..
mlm td tgk tv sambil layan makan kek SR..
ade sape2 teringin..? :)




*SR - Secret Recipe



mrs e

1 comments:

DYLA said...

sedapnya air tu naja.... terliur ni haa....

sedapnya kek!