kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Monday, December 1, 2008

macam2 cerita, macam2 rasa...

|
kenapa aku lama dah x update..?
bukan aku saje2 mls nk update..
tp sbb ade cite d sebaliknye..

ari khamis tu balik keje aku nk update cam biasa..
tp rupe2 nye streamyx ngok-ngek pulak..
bengang giler aku..
kak cha yg ade kat umah nk online Ym ngan abg zaki pun xboleh..
(sbb abg zaki g jepun..)
n sbb tu la entry tuk ari jumaat xde..

ari jumaat tu aku tpon customer service dia
diorg kata aku nye line streamyx ok jek..xde problem
camne lak aku xleh online..
yg diorg ni pun satu, ade ke nk suh godek aku nye lappy..
masalahnye bukan pada lappy..!!
masalahnye line streamyx tu yg problem
dah tentu le sah2 kat aku nye modem tu mmg tunjuk line streamyx xde..

last2 ptg jumaat tu baru ok..
tp on & off lah..
kejap ade line, kejap xde line..
still ngok-ngek..

ari sabtu aku g keje cam biasa..
n ari sabtu tu turn aku kena ngadap boss ngan 2 org 2nd man nye..
ohh...bukan aku sorg jek yg kena panggil ek..
mmg 1 dept aku kena panggil sorg2 ngadap diorg..
ckp pasal keje n blablablabla so on lah..

yg aku geram nye..aku luahkan lah pendapat aku masa meeting tu
wpun boss aku betah balik, tp aku ttp puas hati aku dpt luahkan ape yg terpendam & terbuku kat hati aku selama ni..
ttg kepincangan yg aku nmpak dlm dept aku..
ttg org yg suke wat rumusan tanpa usul periksa
ttg org yg suke tuduh2 org lain mcm2
ttg org yg suke buruk2 kan org lain demi kepentingan diri dia sendiri..

tp 2nd man boss aku yg sorg ni (dia keje dr tempat lama kat segamat dulu)
still kata org yg aku maksudkan tu wat keje bagus n dia suka cara keje org tu..
blablablablablablabla..-masuk telinga kanan, kuar telinga kiri aku-
aku mls nk ckp dah time ni..
lantak kau lah..
aku diam aje..

tp aku ade rasa sikit terkilan..
sbb b4 ni mmg aku keje under 2nd man boss aku tuh..
n xde masalah pun sblm ni..
tp bila dia amik si 'tuuuutttt' tu masuk team ni..
terus dia mcm lupekan aku ank buah dia yg lg sorg ni..

so, aku rasa x happy keje kat sini lagi sekarang..
rasa mcm nk berenti jek..

bak kata boss aku;
kite kalau pegi keje dgn hati yg rasa happy, kite wat keje pun happy jek..
tp kalau sebaliknye, kite akan wat keje dgn rasa terpaksa..

ari ni pun aku xde mood sgt2 nk keje
aku nk cari keje lain lah..

korang ade info keje kosong kat mana2 tak?
kalo ade, brtau lah aku ye..
:((



mrs e

4 comments:

ija said...

sian naja..hmm..ragam manusia..sukar tuk diramal..saya rasa mana2 tempat keje pun ada dugaan..mungkin dtg dlm cara yg berbeza..tapi kalau dah rasa tak best tu, saya pun akan pk menda yg sama mcm naja pk

Tulip said...

hmm..itulah lumrah bila bekerja..kdg2 org yang suka expose lebih dlm kerja lebih maju wlpn diorg guna cara kotor..what i've learn: kita memang kena expose kan diri kita lebih sikit kat boss...kalu tidak..mmg lgsung lah dia xtau kita buat apa,n org2 yg dok tunggu kita jatuh sentiasa cari peluang utk perburukkan kita...

eiza said...

sampai gitu dept k.shima yerk..
klu kte, kite da enject die biar terkejung kaku...
dahlh perasan ensem...
gerammyer aku...
skg ni pon dia da start menjengah dept lain plk 2...
tmasuk mine...mympah kn....!!!!

ArELeEz said...

streamyx mmg slalu m'alami kesengalanz!