kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Monday, December 28, 2009

Monday Bluekkkk..

|
Kejap jek dah ari isnin semula. Rasa tak puas je duk umah rehat², dah kena masuk keja ari ni. Pantas betul masa berlalu, kan? Macam baru ari tu masuk tahun baru, tup-tup dah nak masuk tahun baru lagi.. Haihhh..

Aku memang malas betul nk g keje pagi ni. Ingatkan memang nak MC jek. Tapi sian lak ngenangkan mr e sorang² g keje. Tu yang bersiap jugak walaupun hati macam dipaksa²..

Ohh alangkah indahnye kalau saat ini aku berada di rumah.. Syiokkkk..

Tapi, kat umah aku pun macam sunyi jek dah sekarang ni. Kalau ari tu memang ramai, dengan wawa ada, n anak² sedara aku pun ada stay kat kampung sementara cuti sekolah, la ni tinggal kami² ajek lah.. Wohooooo.. rasa 'kehilangan' lah jugak kejap.. Balik² muka yang sama jugak la kitorang tgk.. Ko pandang muka aku, aku tengok muka ko... Uhukss..

Kalau ikutkan hati, rasa tak bagi jek diorang tu balik ke rumah/tempat keje masing². Memang seronok kalau ramai² ade kat umah. Kalau tak usik mengusik memang tak sah. Tapi itulah yang menjadikan keceriaan dan bahan jenaka untuk kitorang semua..


Hurmmm.. korang.. bila nak balik kg lagi...?!


p/s : niat nak MC aku postpone kepada hari lain.. cehhhh.. ada niat lagik tuuuu.. HAHA




mrs e
Sunday, December 27, 2009

27 Disember 2009 @ 10 Muharram 1431H

|
27/12/2009; bersamaan 10 Muharram 1431H


Alhamdulillah.. Aku bersyukur ke hadrat Ilahi, genap hari ini aku dipanjangkan usia menyambut hari ulangtahun kelahiranku yg ke 29 tahun..Terima kasih yang tak terhingga kepada keluarga & rakan² juga kenalan yang tak putus² mengucapkan selamat ulangtahun untuk aku. Sesungguhnya, aku amat berbesar hati dan berterima kasih kerana dikurniakan KAMU semua. Aku saaaaaaaaaaaaaayyyyyannnngggggggg korang! Very much!

Aku berharap semoga aku diberikan kesihatan yang baik, dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki & semoga apa yang aku hajatkan dapat aku capai.. aminnnn


Ok. Mari kita bercerita aktiviti aku di hari ulangtahun.

1. Pagi² bangun solat subuh, then sambung tidur sekejap lagi. HAHA.
2. Bangun mandi, while mr e kuar beli sarapan.
3. Duduk bersarapan makan ¼ mihun goreng sambal kerang sambil membaca surat khabar
4. Ke depan & ke belakang dalam rumah, masuk bilik, update blog
5. Now, nak lipat baju yang menimbun sebakul dah tak terlipat..hehehehe

Errr..

Takde celebration ke?

Jawapannya takde.

Ingatkan nak kuar berdua spent time together tgk movie avatar yang tgh hot tu ke apa, tapi since awal² tadi dah mention yang ari ni 10 Muharram kannnnn, so mr e kena g rewang kat masjid depan umah ade nak masak² bubur lambuk. Nampaknye ari ni besday girl duk umah jela. Kena perintah berkurung.. Hua hua huaaa

Even mr e g florist kat BG tadi, kengkonon nak surprise bagi kat aku a roses, tapi kedai florist tu katuppp!!  Bila dah tutup kedai florist tu, baru dia cakap ngan aku hajat dia nak wat surprise.. HAHA kantoiiiiii bile kedai tu pulak tutup. Spoil betul.. Tapi takpe, hajat suci murni mu itu abang, akan ku kenang sampai bile².. chewwwwaaaahhhhh





mrs e
Thursday, December 24, 2009

Dah Putus~

|

*credit to google


Aih.. ari ni aku nye entry bermula ngan tajuk 'dah' aje ek..

Alkisah, selipar jepun yang aku selalu pakai kat dapo dalam umah dah putus lak malam tadi.. Dah selalu tiap kali turun dapo jek mesti pakai selipar, bila dah putus selipar ni rasa mcm tak biasa lak kaki aku nak memijak tikar getah...Kena beli la ni nanti balik keje...


Iskkkk... duit lagiiiiiiii...Sib baik tak mahal.. Kalo crocs ke ape, mau tahun² depan baru dapat beli lagi. HAHA





mrs e

Dah Mati.. =(

|
Huhu.. Rupe²nye bila aku belek² lesen memandu aku, dah expired laaaaaaaaa.. Haihhhh, awat terlupa nih? Tapi sebenarnya bukan aku terlupa, minggu lepas aku ingat.. N nak renew. Tapi sebab dah kalut sibuk ngan kenduri kahwin adik ipar aku, tu yang aku terlupa..

Pagi tadi otw g keje baru teringat!

Dah le sedap jek aku dok ke hulu ke hilir ke sana ke mari.. Haha. So, selama lesen aku dah mati tu, kiranya aku bawak keta guna lesen AGONG jela yer.. muehehehehe..

Hurmmm.. alamatnye terbang lagilah duit aku tengahari ni nanti.. Sekali dengan nak bayar bil streamyx.. Aiyokkk.. korang tak nak wat derma kilat kat aku ke? Aku sangat alu² kan ni... HAHAHAHAHAHAHA





mrs e
Wednesday, December 23, 2009

Happy Birthday, Darling Husband

|



Selamat ulangtahun kelahiran sayangku.. Abang lah jantung hati ayang, jantung pisang ayang pun iye jugak.. hehe.. Walaupun kita kadang² tak sependapat dalam sesuatu perkara, tapi itulah yang menjadikan kita semakin serasi dengan diri masing². Lebih mengenal dalam & luar diri sendiri.. Walaupun manusia tiada yang sempurna, tapi KEKURANGAN seseorang itulah yang menjadikan KELEBIHAN.

Abang dah cukup sempurna untuk ayang. A very thank you that i can say to you because you becoming such a good husband in my life... wahhh speaking london lah pulak..[padahal noun, verbs, present-past-future tense sume aku langgar jek] hahahaha

Ayang doakan semoga abang panjang umur, diberikan kesihatan yang baik & murah rezeki..Dan juga, semoga apa yang dihajatkan dimakbulkan oleh Allah swt. Aminnnn...



p/s : hadiah abang ayang postpone dulu yer, duit nuffnang tak cukup lagi nih.. hehe




mrs e
Tuesday, December 22, 2009

Fuhhhhh...

|
Setelah 4 hari bercuti, naik jek keje, haaaa hambekkk ko! Satu kamus punye tebal kertas/dokumen atas meja aku.. Fuhhhhhhhh.. macam nak pengsan je rasanye..

Gini lah selalunya kalo dah lama cuti, bila naik je keje, berlambak² keje yang nak kena setelkan. Tarik nafas, hembussss.. Tarik nafas, hembusssssss..Sampai dah masuk tengahari ni keje aku baru siap separuh jek.. hua hua huaaaa =(

Letih badan berkenduri tak hilang lagi.. Aih, syoknyerrr kalo dapat sambung cuti.. Huhuhu..

Citer pasal kenduri kahwin adik ipar aku, nanti² lah aku wat yer.. Aku tengah letih sekarang ni..
Chow~


p/s : bilalah nak jadi jutawan ni....tak yah keje, duk umah goyang kaki jek.. hahahahaha ;p





mrs e
Thursday, December 17, 2009

Salam Maal Hijrah

|
Selamat menyambut tahun baru hijrah pada hari esok. Selalunya, kita ni asyik la duk sebut selamat tahun baru, selamat tahun baru ikut kalendar orang putih tu. Ni tahun baru kalendar islam kita macam 'ter-melupa-kan'.. Huhu..

Sempena menyambut tahun baru islam ni, aku ade azam aka hajat tahun baru


nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby, nak baby



Kat atas tu ade 44x aku sebut nak baby.. Orang kata, kalo sesuatu tu kita sebut sebanyak 44x, insyaAllah akan makbul :))


Moga² Allah makbulkan lah hajat/azam tahun baru aku ni..Amin Ya Rabbal 'Alamin. Korang pun doa² kan lah bebanyak untuk aku yer..



p/s : intan, sori, naja cekup ala² entri intan tahun lepas..hiks





mrs e
Wednesday, December 16, 2009

Kesulitan Amat Dikesali

|
Sejak dari hari sabtu minggu lepas, line tenet kat opish adelah macam haremmmmmmmmmm.. Tensen betol. Kenapa tah boleh jadik cenggitu, kitorang sume pun tak tau.. Dah jadi macam biskut pun ade jugak. Sekejap ade, sekejap takde. Now u see, now u don't....

Ok, stop. Udah² le sebut tagline iklan tu.. Bukan dia ade bayar royalti kat aku pon?

Bukak je web, nak loading punyelah lambat. Nak² lagi kalo aku bukak blog² korang yang banyak sangat hiasan widget kat kiri kanan atas bawah tu.. Makk aiiii.. lambat gilerrrr..Jenuh menunggu, last² dia kuar 'problem loading page' terus.. Huhu..

Dan kerana itulah, aku macam tak berapa aktif dalam arena pem'blog'an minggu ni. Aku cuma dapat jenguk ke blog korang jek dan tak dapat tinggal komen. Ate, kalo jek aku klik nak mengkomen, terus web page error.. Tak ke haru?

Itupun kira nasib baik le mana² blog yang aku dapat bukak, kalo yang 'berat' n lambat nak loading, memang tak boleh bukak langsung! [sebab tu tak digalakkan sangat kita banyak² nau letak widget yangtahapehapetah kat blog; sebab ia akan menjadikan blog kita 'berat' dan susah untuk di loading]

Heh. Cakap macam le hebat sangat. Padahal selalu pun tak berapa nak aktif jugak.. HUA HUA HUA

Dah beritau dah kesulitan amat dikesali ni kat DMD kitorang, n dia dah tolong tengok² kan jugak tang mana yang problem nya tu.. Tapi STILL jugak internet macam hampeh.

So, what to do? Huhu

Kesulitan amat dikesali. Sekian.

TATA-TITI-TUTU





mrs e
Monday, December 14, 2009

Wedding - Pantai Dalam

|
Hari ahad,bersamaan 6 disember, kitorang sekali lagi berkonvoi ke KL. Tujuan tak lain dan tak bukan, sebagai rombongan persandingan ijam. Bertolak dari segamat pukul 8++, singgah kat R&R ayer keroh minum² jap, then sampai destinasi around 12 tengahari.

Sampai² tak tau nak buat apa, terus amik pinggan, apelagiiii... MAKANNNNNN.. hehehe.. Ape² pun, soru lah dulu, ye tak? Oh, aku lupa nak amik gambar makanan, sebab dah tak ingat ape dah, isi perut punya pasal.. ngeh ngeh ngeh :D

Ijam bersanding pukul 1.. So pukul 2.30 dah siap sume dah.. Lepak² kejap, pukul 3.30++ masing² gerak balik ke destinasi masing².. Ade yang balik ke segamat terus, ade gak yang g menyinggah umah sedara.. Masing² punya planning lah kan.. Aku lak, sempat singgah umah abang zaki jap sebelum bertolak balik terus ke segamat..

Ok, jomlah tengok ape gambar yang ada kat bawah ni


mak & wawa..baru sampai masa ni, tapi dah lepas makan dah



pisang; yang aku tengok mesti ade atas meja
dari hari nikah sampai ke hari sanding, memang pisang antara salah satu hidangannya



pasangan pengantin, tema pink



senyum simpul memasing atas singgahsana



pengapit yang didatangkan khas dari segamat, sepupu mr e
kipas kuat² sket ye ;p



antara yang memeriahkan



ibunda tercinta menepung tawar



kekanda pulak tabur beras kunyit



e eh, macam kenal jek baju pepel tu ;p



sebahagian rombongan keluarga dari segamat



ida, aman & najmi bergambar bersama pengantin



yours truly & darling husband bersama pengantin



besan bersama anak masing²



wawa & aku



my lovely mum sedang membacakan doa



acara makan beradap



aku, wawa, my MIL & my mom


Sampai umah segamat pukul 9.30 malam. Fuhhh, penat tak agak². Mandi² n solat sume, terus masuk tido sebab esoknya nak kerja..





mrs e
Sunday, December 13, 2009

Ketara Berbeza

|
Malam sabtu, mak aku takde kat umah. So balik keje memang lah 'rajin' sangat aku nak memasaknye.. hehehe.. Balik tu, kitorang decide tapau jek dari kedai makan..

Menu

1 Nasi goreng daging merah
1 Nasi putih
1 Tomyam Campur
1 Tomyam Sayur
1 Air tembikai


Total RM 14++




Hoihh.. ketara berbeza kan dengan harga yang aku makan ari tu? Yang ni dah le dia buh stok makanan nye tu tak agak² punye banyak.. Memang tak terhabis makan la ari tu.. Memang berbaloi².. Takde regret langsung..!!







mrs e
Thursday, December 10, 2009

Sah Sudah

|
3 Disember 2009; maka sah lah Ijam & Nurul sebagai suami isteri. Majlis akad nikah dijalankan lebih kurang pukul 9++ pagi di masjid (?).. Alamak, aku lupelah.. soriii.. :) Ni kes mengikut jelah mana orang bawak, nama masjid pun aku tak tau.. hahahaha

Ijam ni sebenarnya adik ipar aku. Mr e ni dua beradik aje punnn..

Nikah dijadualkan pagi pukul 8.30 sebenarnya, tapi faham² jelah, segamat-kl tu bukannya dekat. Tu pun kitorang gerak pukul 4 pagi; bangun nak bersiap lak sejam lebih awal dari tu.. Ngantuknyerrrr.. Haihhh

Sampai jek KL, hujan lah pulak.. Ditambah lagi dengan kesibukan orang sume berpusu² nak g kerja. Weekdays kan; hari kerja; memang le banyak kenderaan. Pulak tu; kat Kl, kalo dah hujan mesti lah jammed.. Tu yang kitorang pun sampai lambat sket.. Huhuhu

Alhamdulillah, dengan 2 kali lafaz, sahhhhhhhhhhhhhh.. hehehehe..


Newly wed; Ijam & Nurul



Pengantin baru & pasangan pengantin yang sentiasa baruuuuu [akulah tu] ;p



Kami sekeluarga



Pesanan buat pengantin baru;
1. Tempuhilah alam rumahtangga yang penuh dugaan & rintangan dengan kesabaran. Kena pandai² handle laaa

2. Kena give & take selalu..

3. It may takes time for you each other to understand your true color ;) Kalau sebelum ni tak nampak perangai masing², jangan terkejut lak nanti bila tengok diri masing² yang sebenar.. time ni dah takde cover² dah mcam time bercinta/bertunang dulu². Mana² kekurangan/kelemahan diri masing², kena terima lah kan.. sebab memang kita yang pilih sendiri nak berkahwin dengan dia ;p

4. Terimalah keluarganya dengan hati terbuka. Sebab, bila kita berkahwin, kita bukan berkahwin dengan suami/isteri saja, tapi kita berkahwin dengan keluarganya sekali.. hiks



Dahla, tu je la. Kang banyak² tak terbaca lak..Akhir kata, selamat menempuhi alam rumahtangga. Welcome to the club!





mrs e
Wednesday, December 9, 2009

Mood Swing..

|
Haih.

Terbuai-buai emosi aku kebelakangan ni. Opsss.. bukan emosi aku tu duduk @ naik dalam buai ke ape tau.. Kang korang tu bukan boleh, aku cakap jek, terus le memerah otak sekalian masing² untuk membayangkannya :D

Serius heh. Mood aku agak swing 2-3 menjak nih. Banyak perkara yang berlaku samada pada aku ataupun orang² sekeliling aku. Cumanya, ada yang boleh aku cerita & tak boleh diceritakan kat sini. Mana yang aku takleh share kat sini, I'll take it as a secret of mine :)

Pastu ade cerita pagi tadi yang membuatkan mood aku bertambah² swing.

Kengkononnya nak le redeem bonuslink points yang tak seberapa tu.. Sekali boleh tak rupe² nya kad yang ade tu yang selalu kitorang guna adelah 2nd holder? Aik? Mesti korang tertanya² kan, takkan kitorang tak tau kut?

Betul, memang kitorang tak tau langsung! Yang lagi best, dah pakai selama 3 tahun tuuuuuuuuuuuuu

Ceritanya, sepupu mr e yang tolong registerkan masa mula² apply dulu. Ingatkan dia tolong create satu acc memang untuk mr e, rupe² nye baru hari ni yang aku tau kad tu supplementary kad daripada kad dia. Hampeh betul. Dah le kitorang aje yang duk guna meng 'swap' kad tu sentiasa, bile tibe nak redeem points ni tak boleh pulak.. Kalau le korang, tak ke korang bengang jugak mcam aku ni?

Haiyaaaa.. Sabo jelah


p/s : aku dah apply bonuslink under acc aku sendiri dah!





mrs e
Tuesday, December 8, 2009

Mahal @ Tidak?

|
Semalam; terasa nak makan western food. Nak g makan kat kedai yang selalu makan dulu² zaman cintan-cintun, tutup lah pulak.. So g makan lah kat 1 lagi kedai yang tak berapa suka pun nak makan kat kedai tu. Bukan restoran atau ape, cuma kedai biasa jek. Disebabkan kedai tu je lagi yang ade western food, we had no choice. Maka ke sana lah kami makan..

Menu;
2 beef steak
1 Nasi goreng ayam kunyit [tapau untuk mak aku]
1 ABC
1 Laichee kang

Total : RM 40++

Terkujat jap kitorang time nak bayar tu. Mak aihhhhhhhh.. mahalnye..!!!! Kalau dekat restoran yang memang stended sikit tu aku memang tak kisah la. Ni kedai biasa² jek macam warung tu. Tapi dia punye ketukkk.. perghh.. melayang wit aku dekat RM 50

Lebih baik aku makan kat Pizza Hut ke, Secret Recipe ke, Kenny Rogers ke.. yang memang aku puas hati pun kalo makan kat sana. Ini tak, dah le tak sedap mana, tapi mahalnye mengalahkan makan kat restoran besar². Lebih baik aku makan fast food cam kfc or McD jek, lagi puas hati & aku rasa pun  tak semahal tu..

Korang rasa mahal ke tak ek? Tak tau lah pulak kut² korang kata tak mahal. Aku ni memang berkira sikit kalo makanan mahal tapi makanan nye tak sedap. Memang menyesal sungguh makan kat situ. Lepas ni memang takdelah nak ke sana lagi. Blacklisted terus!



mrs e
Thursday, December 3, 2009

So What?

|
Auto publish.. aku sekarang maybe dah ade kat KL..

Aku cukup tak senang kalau ade orang yang terlampau-mampau sibuk-sibuk pasal hal aku. Mostly everything dia nak tahu. Kira, semua cerita aku ade dalam genggaman dia. Sorry to say, you will not get it, babe..!

Ade sorang tu, kalo dia nak cuti, senyap-gunyap dia apply. Alih² tak datang jek. N aku pun tak kisah, coz her matter is none of my business. Tapi; kenapa bila aku nak cuti, dia sibuk-sibuk weeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiii..

Ni yang aku tak suke ni.. tak suka, tak suka, tak sukaaaaaaaa..!!!

"Kenduri kahwin ari jumaat, tak pernah dibuat orang lah.. Pelik² aje.."

Aku tau dia cakap ngan budak tu sebab nak sindir aku.

SO WHAT?

Lagi satu, yang ko macam jeles sebab aku nak cuti ari khamis jumaat tu kenapa? Ko ingat aku saje²? Dah memang le adik ipar aku tu nak nikah ari khamis, ko nak pelik ape? Kalo dah dia nak buat, pelik pun memang pelik lah. Tapi ikutkan ajelah. Banyak soal pun tak guna

Aku apply cuti pun, guna cuti aku.. Bukan abiskan cuti ko.. Yang ko nak sibuk apehalllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll


Huh!


p/s : sori korang, terbuat entri lepas geram lak pepagi camneh




mrs e
Wednesday, December 2, 2009

Tak Cukup Tido

|
Haihhhh.. ngantuk gilerrrr² aku sekarang ni. Dah la keje banyak nk kena settle down hari ni jugak. Macam dah tak larat dah aku nk bukak mata sekarang ni weyyy.. Rasa kena letak batang mancis ni.. Sape ade? Bagi aku pinjam sat, aku nak wat tongkat mata aku jap.. HAHAHAHA

Malam tadi aku tido lambat. Ini FAKTA.

Sebab pertama;
Aku ade interview ari ni kul 8.30 pagi tadi. Jadinya aku kengkonon menstudi le tentang jabatan yang aku ade interview tu. Mana tau kut² dia soal pasal organisasi, fungsi, visi, misi dia punya jabatan kan..Studi last minute, sebab dpat panggilan g interview pun last minute. Eh, korang percaya ke aku studi? kih kih kih kih (Tipuuuuuuuu.. dia mentipu korang semua.. sebenarnya dia tak sibuk studi pun, dia sibuk baca komik conan dari jilid 56 sampai 57 dan bersengkang mata seboleh² nak habiskan tapi tak habis² jugak & pukul 12++ baru tido..haiyaaaaa ini woranggg)


Sebab kedua;
Aku sibuk mempacking barang² baju² sume masuk dalam luggage. Aku juga membizi mengiron baju kurung aku n baju melayu mr e. Malam ni kitorang  balik ke segamat umah mak mentua i bcoz esok pagi² jubuk dalam pukul 4 pagi gitu aku n family belah sana akan bertolak ke KL sebab adik ipar aku nk nikah daaaaa... Dapat jodoh orang KL la pulak kan. Kalau dah jodoh tak ke mana, dalam kuali bertemu juga. Aik? Kenapa tiba² masuk kuali? hi hi hi hi


Sebab ketiga;
Errr.. tak sempat difikirkan lagi.. Untuk sementara waktu, korang terimalah 2 sebab kat atas tu ye =P



p/s : aku akan bercuti start dari hari esok sampailah hari ahad. Kalau blog aku senyappppp aje, janganlah pelik pulak ye! Aku kan tengah bercuti.. So, blog pun cuti lorrrr [tapi tengoklah, kalau aku rajin, aku akan selitkan juga 1-2 entri untuk korang semua. Peace! [tetiba]




mrs e
Tuesday, December 1, 2009

Tiada Paksaan.

|
Tiada paksaan di dalam blog aku ni. Tiada paksaan untuk sesiapa membaca dan keluar masuk di sini, tiada paksaan untuk kamu semua memfollow aku dan juga tiada paksaan untuk sesiapa menglinkkan blog ini di blog mereka. Semuanya adalah dibuat atas kehendak dan kerelaan diri masing²..

Begitu juga aku. Apa yang aku buat di sini, tiada paksaan; membaca blog kamu, mengkomen di blog kamu; memfollow kamu dan meglinkkan kamu.

Perlu diingatkan di sini, aku juga tiada paksaan dalam menulis blog. Aku tidak suka memaksa diri aku untuk update blog supaya blog sentiasa berupdate. Walau jiwa kosong seperti tak tahu nak menulis ape, tapi update juga, dan aku rasakan entri yang aku jamu pada kamu semua adalah kosong. Entri yang ditulis tanpa diiringi jiwa yang sarat seperti tak ada makna. Ape juga yang ingin aku cuba sampaikan, jika dibuat ketika jiwa aku kosong, aku rasa apa yang ingin aku terjemahkan tak akan sampai pada kamu semua yang membacanya contohnya seperti jika aku sedang bersedih, bergembira atau pun bergelak ketawa. Feel tu takde. Dan entri itu tak akan terkesan kepada kamu yang membacanya.

Walaupun kebenarannya aku benci bila blog aku tak berupdate.. Dah macam rumah tinggal pulak dah aku rasa.


Heh. Seriusnyaaaa diaaaaaa...ececececececehh.. macam bukan aku lak kalo serius² cenggini kan? HAHA

Banyak² aku mencoret kat atas tu, ape motif aku sebenarnya ni? Kerrrr, entri ni entri takde motif seperti kebiasaannya?

E eh, ade, ade.. motifnya ialah.. aku just nak beritahu korang yang...


.


.


.


sebab utama blog tak berupdate adelah sebab aku MALAS.. keh keh keh keh.. sila jangan sekeh aku sekarang.. :D :D :D

Kemain berdolak dalik lagi kat atas tu kan. Eleh, kalo dah malas tu cakap je la malas dari tadi. Tak le bersusah payah korang nak baca tahapahapatah yang aku coret kat atas tu kan kan kan..


Ampun!



gambar adalah sekadar hiasan*





mrs e
Monday, November 30, 2009

0

|
Entah kenapa, setiap kali masuk keje, aku rasa

K.
O.
S.
O.
N.
G.

Tak tau nak luahkan macamana perasaan aku tu. Buat keje pun takde perasaan. Jiwa kosong. Hmmmphh.. aku rasa nak luahkan kat sini pun tapi tak tau nak tulis ape.. Huhuhuhu


p/s : Doakan aku agar semuanya baik² sahaja. Dan doakan aku sukses ye kawan²!




mrs e
Thursday, November 26, 2009

Salam Aidiladha

|
Just a short note, nak ucap pada rakan-taulan semua selamat hari raya aidiladha..Tentu ramai yang ade program masing² kan raya haji ni? Walau ape pun program korang n ke mana pun korang beraya, aku cuma nk ingatkan

  1. Selamat bercuti
  2. Selamat berhati² di jalan raya
  3. Selamat makan ketupat rendang.. hehehe
  4. Selamat berkorban... [ape yang korang korbankan haaaaaaaa]

Dah. Itu aje.. Bye bye byeeeeeeeeee :)


p/s : buat kawan² aku yang parents g haji, selamat bersilat kat dapo yer sebab take over keja mak memasing.. hiksss





mrs e
Wednesday, November 25, 2009

Belated Birthday Wish

|
On 24th November


"Semoga emak panjang umur, diberikan kesihatan yang baik dan murah rezeki.. Selamat ulangtahun kelahiran, emak ku sayang.."






...No words can describe how much u're really meant to me-NN




mrs e
Tuesday, November 24, 2009

Sempattt!!!

|



 


 


 



Korang tengok jelah.. Dalam toilet pun sempat aku bergambar.. hik hik hik


p/s : korang tengoklah gambar aku puas², aku tau korang rindu aku kannnnnnnnn? ngeh ngeh ngeh :D




mrs e
Friday, November 20, 2009

Jenuh Menunggu

|
Last saturday ke imigresen melaka sebab wawa n mak aku nak wat passport. Aku memang suggest kat wawa dari ari tu kalo nak wat pasport, wat kat melaka sebab dapat siap dalam masa 2 jam. And aku dulu pun wat kat situ. Kalau buat kat muar, kena tunggu dalam seminggu baru siap..

Wawa ajak aku sebab dia tak berapa nak cam jalan ke sana kalau potong ikut jalan dalam tangkak-jasin-ayer keroh. So aku kena lah ade sama sebagai penunjuk jalan. Sekali sekala perasan jadi tour guide lah kejap.. Ecececececeh ;p

Jalan² situ memang aku ingat dan hafal. Mana tak ingat nye beb, situlah yang aku ulang alik dulu waktu berdating²an dengan mr e. Sini mana ade lagi tempat yang lagi best nak pegi pun kan.. So memang aku banyak menghala ke sana lah kalau kuar berdua.. hi hi hi

Gerak dari umah agak awal jugak, kul 8++, sekali ngan mr e nak gerak ke singapore. Sampai imigresen dalam kul 9.30. Amik borang, isi, sekali masa nak amik nombor giliran tu orang tu kata nak ic fotostat lah pulak.. Adusss, bengong betul. Kenapa lah tak cakap awal.. Dalam borang tu pun yang diakasi  takde cakap nak fotostat ic..

Maka beraturlah berbondong² kat kedai kecik tepi tuh nak memfotostat. Satu hal pulak, dah le ramai orang, boleh tak akak fotostat tu buat keje dengan lemah gemalai aka lembss yang hamat.. hanginnn jek aku..!!

Lastly, dapat no giliran dekat pukul 10. Masuk kat dalam, sekali punyalah ramaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii orang.. Hambekk kau.. Semua pun pakat² nak buat pasport nk ke oversea kah? Diorang ni tak takut ke ngan H1N1 tu? Penuh gilerrr orang.. Dah le kaunter yang bukak sikit jek, nama pun weekend kan..

So, nak tak nak, tunggu jelah. Bagai menunggu buah jambu yang tak gugur..


angka giliran mak aku 1158, wawa 1159


Dan cube korang tgk giliran yang dekat skrin atas tu
[klik imej untuk tumbesaran yang hebat]


Snap diri sendiri.. jangan tgk lubang hidungku yang chumell itu..
kah kah kah ohh pelisssss


Wawa dah buat muka boring


Mak & fifi yang tenang² saje :)


Tengoklah ramainya manusia di situ

Aku bajet² masa, dalam kul 11 setel dah sampai urusan pembayaran. Sekali overrun lak masanya. Giler punya lambat weyhhh.. Aku target, kalau dalam pukul 11 dah setel, memang boleh dapat passport tu pukul 1 la kan, kira ngam² ho lah dengan diorang yang nak tutup kedai pukul 1 tu sebab weekend diorang bukak ½ hari jek..

Nak tunggu nombor dipanggil untuk wat pembayaran pun dah lebih pukul 11, esok jelah jawabnye dapat passport tu. Sekali tu bila tengok kat resit pembayarn tu betul, dia dah cop supaya collect passport tu hari esok. So kitorang pun kuar dari situ.

Balik tu singgah ke jusco jap, makan McD. Then jalan² cuci mata kejap. Memang langsung takde beli ape² pun. Pecah rekod!!!

Pusing² jap, dah puas cuci mata, baru kitorang balik umah


p/s : jom becuti kat bandung.. jom jom jom.. [adik, ko bile lagi....muahahahahahahaha - gelak keji ;)]




mrs e
Thursday, November 19, 2009

Blogging Mood

|
Aku ade jek benda nak citer untuk kongsi ngan korang sume, tapi keMALASan pulak melanda. Ntah kenapa tah, malas betullllllllllllllllllllllllllllllllllll nak buat entri. Nak karang² ayat sume. Padahal, memana yang aku pegi, ape aktiviti yang aku buat [yang aku rasa nak share kat sini ngan korang] gigih giler weiii aku ngambek gambonyerrr.. Tapi bila dah sampai umah, nak pegang lappy pun macam nyampah.. hahahahahaha

Dalam pada tu, suka pulak aku nak baca entri korang. Tu yang bila nampak korang update jek terus laju je jari aku ni mengklik-klik haaaa.. Kalo tak nampak update dari korang pun, aku refresh gak bebanyak kali mana tau aku nye network mengong ke hape.. Dan seperti biasalah, aku Touch n Go jek blog korang.. Kata pun malas weiiiii.. Memang malas nak tinggal komen nak sign up bagai...

Ni pun update ala-ala mak enon ajer..[ceh, kenapa kah mak enon terbabit sama? Whyyyy aaaa?] Asal ado-ado gitu.. N thanks gak aku ucapkan pada korang, dalam pada malas nak update to follower aku dah bertambah ke 50 orang.. Ai lebiu all lahhhh.. muah muah muah

So, sekarang ni aku tengah amik mood nak berblog. Aku tengah tunggu aura tsunami berblog datang..

Till then, korang leh la berjalan ke blog kawan² yang lain dulu yer..

Tata-Titi-Tutu





mrs e
Tuesday, November 17, 2009

Melampau

|
Saat ini aku..

  1. bosan melampau
  2. ngantuk melampau
  3. nak tido melampau
  4. rasa nak balik melampau
  5. nak duk kat umah nak rehat² melampau
  6. nak cuti² melampau
  7. nak shopping melampau


errr.. shopping pun masuk sekali kah? Dah melampau-lampau aku merepek nih. Nak kena pelempang melampau agak nye.. KAHKAHKAHKAHENTRITAKADAMOTIF



mrs e
Sunday, November 15, 2009

Malam Ini Kita Berpisah

|
"...Malam ini kita berpisah,
Tinggal dinda ke-saorangan.."


Huhuhu.. Malam ni I tido takde partner youuu.. Mr e ke Singapore ade urusan sikit. Tinggallah aku sensorang dalam bilik atas katil ni. Selalu kalo mr e ada, siap gaduh² rebut space atas katil. Ko tolak ko, ko tolak ko.. ;p Tapi bila dia takde ni terasa lah pulak katil ni besau bebeno. Banyak nau space ni haaaaaaaaaaaa.. hik hik hik

Tapi takpe, kekadang tido conquer satu katil ni pun best ape. Boleh golek sana, golek sini.. Tido gaya bebas, kuak lentang, telangkup sume boleh.. hehehehe

Mr e pegi pun tak lama, bermalam kat sana satu malam, malam ni aje. Esok dah balik dah

Maknanya, malam esok aku dah ade teman. Dah boleh together² lawan dengkur sapa paling kuat  eh tak tak aku tipu je. Sebenarnya esok malam dah ade kawan nak lawan sape paling banyak rebut space atas katil lagi.. yahooooooooo :D


p/s : aku tido dulu k.. gud nite.. salam..




mrs e
Wednesday, November 11, 2009

Tidur Lena

|
Tadi lepas makan malam, aku terasa mulut nak mengunyah² makanan lagik. Tibe² teringat lah pulak beger kat depan 7-11 BG tuh.. Dapat seketul best jugak kannn..Bagus betul dapat memakan makanan yang begitu sihat(?) di malam² hari begini

Dengan penuh harapan di dada, maka aku pun meluahkan hasrat kepada suami tercinta. Dipersembahkan hajat untuk memakan beger ayam diiringi sekeping cheese bersoskan lada hitam. Maka sebagai seorang suami yang begitu prihatin dan sporting lagi bertanggungjawab memenuhi keperluan isteri kemanjaannya, dituruti kehendaknya lalu bergerak lah suami itu ke BG dengan sendirinya. Eceh. Ayat bukan main bunga² lagi ko ye. Kemain, macam karangan budak tingkatan lima yang menyusun ayat nak mengorat awek² jek..hahahahahaha

Abang, hati² yer.
Ok.

[Malas dah nak karang ayat bunga², ayat daun² ajelah yer.. hiks]

Sampai jek mr e kat rumah, aku makan beger tu sambil menikmati teh O panas.. Perghhhh.. memang layannn.. Tak lama lepas mr e duduk² tengok tv sambil temankan aku makan beger, kira² pukul 9.30 dia masuk ke bilik. Aku ingatkan dia nak check line internet sambil ngadap lappy.. Sekali bila aku naik, dah tidur rupanya..Aku keluar masuk bilik pun dia dah tak sedar.

Alololololo..siannyerrr hasben I nih. Penat agaknye, sebab dari tadi pagi macam² kerja yang dah dibuatnya. Hurmm.. Lena betul dia tidur. Dah le mata kanan belah dalam nye tu tibe² jek merah.. Sian betul I tengok tau.. Sayangku, chumel pulak I tengok you ni masa tidur. Macam baby-baby aje :) - Yang lain, sila skip ayat ini. Skip aku kata. Kalau taknak skip, tu korang punya suke. Kalu korang rasa loya² baca ayat tu, aku tak nak bertanggungjawab yer

Err.

*Yang kau ni tetiba ber I You ni kenapa? Kejap pulak ber aku. Krisis identiti ke ape? Blah sekarang.. HAHAHAHAHAAKUNIMENGARUTAJE


dia tidur dulu tinggalkan I.. sob sob sob


Oklah, sebab dah kena blah, I blah sekarang.. agagagagagagagaga
=P


p/s : selamat malam semua, I nak join my husband tido dah.. hehehehe




mrs e
Tuesday, November 10, 2009

Sekali Tersalah

|
Dalam aku mencari kawan² aku semula menggunakan fesbuk, sekali tersalah. AIK? Macamana boleh salah lak kan? Ahahahahahahaha.. Aku kan main agak² aje sebenarnya, aku taip nama kawan aku tu, then klik search. Berjujut lah nama yang sama berapa punya banyak yang keluar. Dah tu, ade yang takde gambar n kalau yang ade pun, letak kat profile pictures nya tu gambar lain² (bukan gambar diri sendiri).

Ade yang letak gambar anak², gambar lambang pasukan bolasepak yang dia minat pun ade! So, camne lah aku nk cam kan? Aku try² aje sent fren request tu, mana tau betul² kawan aku yang aku cari tu.

Bila dah di approve, barulah aku tau yang orang tu bukan kawan aku. Takkan lah aku nk reject balik ye tak. Dah tentu² aku yang mula² request, pastu nak reject lah pulak. Tak manislah bukan.

Untuk memujuk hati aku yang sedikit termalu² kucing tu, aku cakap "tak apelah, sekurang² nya bertambah kawan aku.." hihihihihihihi



mrs e
Monday, November 9, 2009

Menjejak Teman Lama

|
Baru² ni, aku dapat menjejak kasih-an kawan² lama aku. Aku gunakan fesbuk untuk mencari mereka² yang berada di serata tempat yang aku pun tak berapa pasti di mana lokasi mereka yang sebenar. Ramai juga yang aku jumpa.

Bila dah jumpa tu, tangan memang naaaakkkk sangat klik 'sent request'..Tapi bila mengenangkan, diorang ni ingat ke tak ngan aku.. Kang aku sent request ni kang, buat nye di reject, tak ke haru? Time tu nanti, hati aku jugak yang sedih sendiri kang..Rupenya diorang tak ingat kat aku laaaa T___________T Nangis berbaldi-baldi. Fikir postif, +ve, +ve, +ve. aku cekalkan jugak klik kat sent request tuh..

So far, diorang accept request aku. Wuiii.. rupa² nya, memang banyak yang aku ketinggalan dengan cerita dorang² nih. Kebanyakan nya ramai yang dah kahwin, dan paling aku tak sangka, ramai gak yang kahwin dengan classmate/coursemate aku dulu [itm].. Dah jodoh kan. Kalau dah jodoh, tak kemana. Ikan di laut, asam di darat, dalam kuali bertemu juga. Eceh. Tetiba terkeluar lak bidalan orang tua². Motif? Hik hik hik hik

Ade jugak dikalangan kawan² aku tu dulu bercinta, tapi tak sampai ke jinjang pelamin rupenya.. Terkejut aku.. Memang 100% aku ingat diorang ni dah kahwin. Alih² bila tengok muka pengantin pompuannye kenapa lain? Kenapa bukan si 'anu' tu.. Hurmmm.. itulah yang dikatakan jodoh.  Kalau dah jodoh, tak kemana. Ikan di laut, asam di darat, dalam kuali bertemu juga. Oitttt..dah dah dah.. Tak sudah² nak mengulang bidalan nih. Buat kamu yang baca geram jek asyik mengulang ayat yang sama, betul tak?

Errr. Tetiba mati idea. Oklah. Tamat.




mrs e

'Sijil Lahir' Yang Baru..

|
Uhuk uhuk uhuk.. somput den ni haaa.. bukan dada aku yang semput..tapi poket kitorang yang semputttt.. Alkisah, keta aku tu dah sampai dah besday dia.. Nak mintak 'sijil lahir' [roadtax] yang baru le tu.. Aduiiiiyaiiiii.. memang takleh ampun punya nih.. Nak skip² pun takleh dah..

Ape taknye, tetiap hari memang le nak guna keta tu p balik keje. Bahaya kalau ade ape² berlaku takde roadtax+insurans ni kan? Ade membe cadangkan naik moto jek g keje. Bernas jugak cadangan tuh tuk mengurangkan perbelanjaan. Boleh beromantika di tampoi.. ekekekekeke

Tapi kan, naik moto waktu² cuaca tak menentu nih, sekali balik keje, hujan, dah basah kuyup.. Demam tak kebah² le jawabnye =p



mrs e
Friday, November 6, 2009

Bye² Penang, Till We Meet Again

|
Lepas makan n singgah kedai beli cenderamata sikit sebagai kenang²an, kitorang merentasi jambatan pulau pinang untuk meneruskan perjalanan pulang..

Hati ade sikit sayu.. tah bila lagi tah dapat jejak ke sana.. sob sob sob =(



Diiringi dengan titis²an air hujan yang membasahi bumi

 
Hampir sampai ke tengah jambatan

 


 
Good bye penang, till we meet again.. InsyaAllah, kalau panjang umur murah rezeki
pasti kita akan bersua lagi

 
Dah masuk terowong perak dah masa ni

Sampai umah abang zaki kat semenyih dekat pukul 9.. Duduk kejap minum air panas n makan piza yang abang zaki tapau, dalam pukul 10pm kitorang gerak balik ke muar. Aku bertiga [aku, mr e n fifi] je yang balik malam tu, sebab esoknya dah nak keja kannn.. Mak aku n wawa balik esok harinya sebab wawa letih drive nak rest dulu. Lagipun wawa dah start cuti panjang sampai krismas baru start keja balik..



mrs e

Check Out

|
Fuhhhh..punyelah syok aku tido, siap mimipi² bagai.. adelah lebih kurang 2 jam aku tido.. Memang lena ah. Mr e lak sporting, langsung tak kacau aku tido pun. 'Baby besar' aku tu wat hal dia sendiri aje.. hik hik hik hik


Bila terjaga, tengok jam dah pukul 11.30. Haiyohh.. seingat aku diorang kata nak check out pukul 12. Sempat ke nih?

Terus capai henpon, call wawa. Takut diorang sume dah siap, aku jek yang tak siap lagi. Dah le barang sume langsung belum packing semula..

Sib baik wawa cakap diorang pun tengah bersiap. Terus bangkit dari katil, kemas² semua. Bila semua dah siap, terus keluar bilik tunggu yang lain²..

Dah cukup korum semua, baru turun ke lobi. Berbondong² lah kitorang membawak beg memasing. Kat lobi, abang zaki n kak cha setelkan urusan pembayaran. Sesambil tu sempat jugakkkk kitorang snap sana sini..


 
amacam?

 
"ohh lihatlahhhh.. pinggangku yang rampinggg.. dan dadaku yang bidanggg.." eceh

 
mr e n my mom

Setel urusan check out n billing sume, kitorang p makan nasi kandar kat restoran yang sama sekali lagi. Ape² hal pun isi perut lah dulu, ye tak? Kali ni aku amik nasi beriani, ayam madu n telur ikan.. sodapppp..

Lepas tu, singgah jap kedai yang jual buah pala n jeruk buat buah tangan bawak balik johorrrrrr...



mrs e

Bersarapan Pagi

|
Pagi², aku belum bangun tido lagi, wawa dah call nak roger² kuar sarapan pukul 7. Tengok² jam, aiyoohhh, dah pukul 6.45 nih.. semapat ke solat, mandi n bersiap sume dalam masa 15 minit jek?

Terus jek tolak comforter ke tepi, amik towel terus mandi. Bedesup-desup aku bersiap..Zasss.. kul 7 lebih sket jek kitorang dah siap.

Turun lobi, tak ramai orang lagi.. bagussss.. hehehe.. Banyak gak menu, roti canai, nasi tomato, nasi lemak, mee goreng n tah apelagi tah aku tak ingat. Kuih muih nye pun banyak gak jenisnya n dorang yang lain kata sedap especially pulut panggang nyer. Tapi aku tak amik rasa pun sebab perut dah penuh. Lagipun aku memang tak pandai nak makan banyak² benda berat pepagi gitu


Ini dia yang aku amik

Roti bakar+kaya

 
Nasi lemak

 
Mr e dan 2 orang yang asyik menempel berebut² nak duduk ngan dia

 
Dim sum


First time aku makan dim sum nih. Ok, sedap.. Tapi sebab perut dah penuh, aku makan 3 jek. Itu pun setelah berkali² di rekomen oleh wawa


 
Sedang menjamu sarapan di meja sebelah

 
Kak cha & Abg zaki kat meja yang satu lagi..Oh, semata² nak masuk dalam gambar, sanggup si apis ni berlari ke meja ibu n ayah dia

 
muka sesuci embun pagi [tanpa mekap] ecececececeh ;p


Ada la dalam lebih 1/2 jam kitorang lepak situ. Pastu naik bilik. Asalnya plan nak ke Batu Feringgi nak amik angin pantai, tapi tibe² berubah plan pulak. Hanina, Apis n baby dah beria² pulak ajak mandi pool. So kak cha n fifi p temankan dorang n pantau diorang mandi..

Aku? Aku masuk balik dalam comforter n sambung tido.. Wuiii, nikmattttt :D


p/s : jangan ingat mr e tido gak.. dia tak lelap pun mata, asyik sibuk dengan tenet n blog dia aje.. korang tu bukan boleh, kang aku cakap aku tido, kang korang pikir ke lain pulak =p




mrs e
Thursday, November 5, 2009

Nasi Kandar

|
Malam, lepas swimming tu terus mandi, solat n bersiap nak keluar makan. Abang zaki n kak cha dah roger² cakap 745pm nak kena ade depan lif. Menu malam tu adalah nasi kandar. Tak sah lah kan kalau mai penang tak pekena nasi kandar




Tak jauh pun restoran ni sebenarnya. Kat belakang hotel vistana tu jek. Kitorang g pun hanya berjalan kaki sajorkkk. Dekat sesangat lahhh haiiii.. Restoran ni pun buka 24 jam. So sesapa nak pekena nasi kandar, tetengah malam ke, subuh ke, boleh lah datang restoran ni


  



Original katanyaaaa..

 


Kena beratur okeyyy nak amik nasi n pilih lauk/sayur sume. Sib baik lah masa kitorang sampai tu barisannye tak berapa panjang sangat. Agak ramai jugak orang malam tu yang makan kat situ

 
Inilah menu pilihan aku.. Nasi beriani, ayam goreng, n sayur bendi.. [kuah campur]


 
ABC untuk aku.. sodappp!!


Lepas makan, ter 'stuck' lak kat situ sebab hari hujan. Lupe lak nak bawak payung..Uhuhuhuhu.. Sampai jek hotel, solat n terus bummmm atas katil.. Tido dah tak ingat ape dah.. Syokkk nyerrr.. Sampai mr e tido pukul berapa pun aku dah tak sedar




mrs e