kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Saturday, January 24, 2009

Happy CNY..

|
ateee...dah banyak nau orang wish selamat tahun baru @ Gong Xi Fa Chai dlm blog memasing..
iskk...aku pun nak le jugak kan...

so kat sini aku nak ucapakan SELAMAT TAHUN BARU CINA / GONG XI FA CHAI kepada sume2 yg menyambut nyerr..
boss aku tentu tgh hepi2 nk raya nih kan..dah tentu2 ptg ni diorg dah start Makan Besar..

so kat sini, aku nk le nyanyi lagu CNY ni tuk sesape yg menyambutnye..
tp aku nyanyi kat umah aku ni le..x kose aku nk upload2 bagai sore aku yg lemak merdu tu dlm blog ni..

kalo korang2 nk nyanyi pun boleh..meh2, ni aku tuliskan lirik nye okeh..

MEI TIAO DA JIE XIAO XIANG
MEE GE REN DE ZUI LI
JIAN MIAN DI YI JIU HUA
JIU SHI GONG XI GONG XI


GONG XI GONG XI GONG XI NI (3x)

ha...moh pakat nyanyi ramai2..hehhe
lirik ni aku dapat masa aku ajar modul kebudayaan masa kat PLKN tahun 2008 nun..ajar ttg budaya hidup, perayaan dan adat resam berbilang kaum kat M'sia nih..
student aku le yg tuliskan lirik nye nih..

bagus gak kan, dpt gak kite belajar nyanyi lagu raya tahun baru cine
;P


mrs e

2 comments:

syimir said...

ooo ada rupanya lagu CNY ye..ihikss..kang ko demo skett kat aku bunyinya ye ma...

ija said...

oh penah ajar kat plkn dulu ye