kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Wednesday, January 7, 2009

soalan spesel dr dyla..

|
mlm td, tgk2 dyla nye blog, rupe2 nye aku dah kena tag..
amboii...spesel betul2 spesel jugak soalan nye..dah tentu2 aku kena bg jawapan yg betul2 spesel gak..kan..kan..kan..hehe

so, ini soalan dan jawapan dr aku..

1. Nama ‘Timang-timangan’ anda oleh yang tersayang?
mr e panggil aku 'ayang'..tp kalo depan2 opismate dia panggil aku 'Naj' atau 'Naja' (coverline sket sbb keje 1 tempat, 1 dept lak tuh..tempat duduk pun dekat2 jek..wawawa)
2. Anda seorang yang...
  • suka merajuk (suke wat2 merajuk ngan mr e sbb suka kena pujuk..kes mengada lebih la ni =D..tp fedulikkkkkk..)
  • kdg mudah tersentuh ttg sesuatu perkara
  •  baikk hati...cehhh..puji diri sendiri..ahh..xpe ah..sbb aku dah xtau nk tulis ape..
3. Describe apa membuatkan dia terlalu istimewa dimata anda...
  • seorang yang sangat2 lah teramat penyabar.. - hik hik hik..aku sukeee  
  • bersedia n menerima segala buruk dan baik tentang aku
  • aku dan mr e ade 'instinct' yg sama..selalu dia dpt baca ape yg aku fikirkan/inginkan wpun aku x luahkan, cuma bercakap dlm hati jek
  • tidak mudah marah..kalo dia marah pun dia diammmmmmmmmmmmmmmmmmm jek..kalo tgk dia diam je tu..tu tandanye dia tgh marah...tp cepat sejuk ;)
  • sgt ringan tulang nk menolong isterinye wat keje2 umah ni..(dah le aku mmg berat tulang...kehkehkehkeh)
4. Makanan & Minuman favourite anda
  • Makanan - sudah semestinye Tomyam..tp megi ke, nasi ke, mee ke, bihun ke...sume aku ttp makan..aku x kisah punye dlm bab2 makan ni..
  • Minuman - kalo air panas, aku mmg suke minum teh-o panas2 tu..kalo air sejuk lak, general jelah..sbb kdg2 aku suka minum air tembikai..kdg2 epal, kdg2 fresh orange, kdg2 milo-o ais kawww...n byk2 lg  lahh..
5. Favourite Color
- aku x tau le aku suke warne ape sebenarnye..sume kaler pun aku taram jek..janji rocckkkk bebehh.. :)
6. Favourite song
- lagu2 cintun2 oldies dulu mmg banyak yg aku suke..x kira lah melayu, omputih ke, indon ke..lagu2 sekarang lak, ikut peredaran laaa...
7. Siapa yg selalu membuatkan anda tergelak
- aku kalo dah berkumpul adik badik, mmg sure ade gelak2 besar punye..ade2 aje topik yg boleh watkan kitorg gelak besar2 cenggini..kalo kat tempat keje, gelak besa2 jek..ala2 sopan gitu..hehehehe
8. Sikap yg membuatkan anda stress
- aku x suke org yg suke memburuk2 kan ttg org lain..dan org2 yg kite anggap kawan, boleh bercerita itu & ini, tp last2 dia buruk2 kan kite pada org lain dgn cerita yg kita dah cerita kat dia tu..
9. 3 benda yg mesti ada dlm bag anda
  1. purse & coin purse
  2. handphone
  3. camera
10. Kali terakhir anda beriya-iya menangis. Kenapa?
aku beria2 menangis waktu lepas aku wat UPT beberapa bulan lepas..sbb ape aku sedih sgt tu, sbb masa aku p cek kat doktor, doktor kate mmg confirm aku peknen, tp bile aku wat UPT, result -ve..tu yg aku sedih sgt2 masa tu..sampaikan mr e pun dah x tau nk pujuk mcamne dah..siap dia carikan artikel2 ttg kehamilan dalam web time tu suh aku baca..
11. Perkara yg paling lucu atau memalukan dlm hidup anda
Ermmm...ape ekk...aku x igt lah..xleh nk recall memory mlm2 mcm ni.. :( 
12. Tag rakan anda
  1. amy sweetdarling
  2. ija
  3. perra2ferra
  4. arween
  5. bb

mrs e

2 comments:

DYLA said...

naja,
nampaknya mr e benar2 pasangan sepadan utk naja.... :)

pasal yg sedih tu, sabar ye naja.... bykkan berusaha! :)

aFkaR'z said...

aikk...
baru baca kat dyla, "aah, nasib baek aku tak kena"

tup tup kena kat sini lak.. aduuuhh!