kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Friday, February 27, 2009

2-3 hari yg bz...

|
hurmmm...penatnyeeerrr 2-3 ari nih..
dgn nk wat data lah, check data lah..mcm2 lah..
inventory mmg wat sume org x senang duduk..!!!

td malam pun aku lik umah kul 9.30++
sampai umah dah kul 10++..mandi n siap solat sume, baru aku g makan..
kul 11 baru makan tauu...sedihhh..

nk update blog pun x larat dah..penat sgt le rasanye..
xde selera nk menaip..

ni pun aku curi2 masa senggang kat tempat keje..
huhu~



mrs e
Tuesday, February 24, 2009

malas nk betulkan..biarkan ajelah ye..

|
kalo korang ade tgk entri2 aku yg sebelum ni, maybe ade kut yg terperasan mana2 tulisan entri aku tuh x nampak sbb aku dah tukar ke kaler lain masa publish dulu..aku x guna default font, sbb sebelum ni background kaler blog aku kan lain, kaler2 yg aku wat tu dulu mmg sure nampak..tp la ni aku dah tukar ke template lain, dan karpet entri aku pun dah lain, mmg x nampak langsung tulisan2 yg aku ubahkan warnenye tuh!



aku sendiri nk baca pun x boleh u! berpinar2 biji mata i u, tgk ape yg aku tulis dulu2..tp x semua entri lah kan..sesetengah entri jek yg mcm tu

dah aku kata aku ni malas, so aku biarkan jelah mcm tu..x kose aku nk ngubahnye satu2 setiap entri tu..

maapkan lah aku ye korang..mintak ampun patik yg bersalah suke warne2 kan font nih..

tp kiranye, aku dah bg 1 options tuk korang xyah baca entri2 aku sebelum ni..~ eh, ade ke orang nk baca entri2 aku yg lepas? perasan ajer aku nih..ececececeh ;P

p/s : aku tau pasal benda ni sbb aku tgk kdg2 ade org search blog aku guna keyword tertentu n bile aku bukak, aku pun xleh nmpak tulisan kat situ..huhu~


mrs e

homework?

|
sekarang da lebih kul 10.30 malam waktu aku wat entry ni..

tau x ape yg aku wat sekarang?
aku tgh wat keje uolss...ha, jgn x percaya, sila2 lah percaya ye..aku bawak balik umah keje2 aku..huhu..FOC tau!! kalo aku duk OT kat tempat keje ni sah2 jelah dah dpat bape hengget..;P



tp apelah sgt berapa ringgit tu kan kalau nk dibandingkan dengan quality time yg kite dapat luangkan tuk family..
lebih rela aku bawak balik keje ni ke umah drpd aku duk kat kilang sampai malam2 yg xtentu kul bape siapnye keje ni, dah tu nnt nk balik kul bape lak kan..lebih2 lagi ujung bulan mcm ni, mmg customer sume memasing nk wat inventory..mmg banyak koje lah nk wat data2 sume barang2 yg masuk

x kose aku balik dah malam2, pastu nk terkejar2 solat n mandi, nk siapkan makan malam, nk basuh baju lg..nk kemas2 barang pas berangkut balik segamat itu hari..adoiii..mak x sanggup nyah!

at least, aku kat umah wpun wat keje ni, aku leh duk depan tv, sambil2 tgk rancangan tv kegemaran aku..leh minum2 teh o panas n makan biskut sambil ditemani mr e ku yg mucukk itu..hehe ;D


mrs e

syukur ke hadrat Ilahi..

|
uolsss...ingat lagi x entry yg ini

alhamdulillahhhh..ari ahad ari tu masa mak aku p check kat dokter, keputusannye melegakan hati kami semua..

aku x dapat nk anta mak p klinik sbb giliran balik umah mentua minggu tu..so abang zaki aku la yg hantar mak aku g klinik..

senyummmmmmmmmmmm jek aku bile dengar berita tu..alah, kira macam org yg tengah jatuh cinta lah macam tu...dok sengih2 jek sorang, tp betul2 tau korang, terasa LEGAAAA betol hati nih ;P

x dapat aku bayangkan, selagi lum dapat tau keputusan pemeriksaan kesihatan tu, rasa hati x tenteram..berdebar2 jek rasa hati, rasa nk terkucil pun ade, badan kat segamat, tp hati dah duk lari2 balik p umah aku :D

pas da balik dari pasar dalam kul 11 tu aku tpon kak cha,

mule2 abang zaki yg angkat..

"ermm...abang, da bawak mak g klinik?"
"dah..td pg.."
"hah, mcamana keputusannye? ok ke x?"

dan2 tu abang zaki ckp slow jek, cam sayu n sedih :(

"ma, ko balik sini bile?" ~ aku mula x sedap ati, sbb mmg dia tau aku balik umah ptg isnin pas balik keje
"esoklah..pas keje.." ~ aku jawab gak wpun kepala dah fikir macam2
"hrmmm...susahlah...abang pun xtau nk cakap macamana..ko ckp lah ngan kak uda, biar dia explain cemana" ~ uwaaaaaa...ape dah jadi nih..ape keputusan sebenar nye nih..

hati aku dah gedebak gedebuk, gedebak gedebuk

"helo ma, td da bawak mak g klinik...."
"hah, ape keputusannye?" ~ aku potong cakap kak cha dengan perasaan x sabar2
"dokter kata....keputusan pemeriksaan emak kannnn.........................................." ~ dia sengaje jek benti kat situ
"ha, camne?"
"dokte kata kan....MAK OK!!!!"

"alhamdulillaaahhhhhh....alhamdulillahhhhhhhhhhh...menjerit2 aku dalam keta masa tu..gembira lah sangat sebenarnye
"kak, g cubit abang tu...cubittttttttttttttt diaaaaa....gerammmmmmmmmmnyer sbb main2 kan shima.."

cisss...berani betul abang zaki mempermain2 kan perasaan aku..xpe, xpe...ade lori ade bas, ade hari boleh balas..haha ;)
jaga2 en zaki ye..

mak aku pun bile dapat tau keputusan tu, senyummmmmmmmmmmmmm ajer, yelah, LEGA betol hati ni kan..mana taknye, cube kita dikatakan ade penyakit, makan x lalu, tidur x lena asyik teringat2 jek kannnn...
asyik jela dok terpikir2..

tp wpun mcm tu, sekarang mak aku kena kawal sket pemakanan..xleh makan benda2 yg berminyak, terlalu manis & terlalu masin pun xleh..sbb, bulan depan ni ade appointment ngan dokter lagi, kali ni nk check overall, dari tahap kolestrol dalam badan, tekanan darah n sume2 lah..

ape2 pun, aku harap semuanya ok..

"aku berdoa kepadaMU YA ALLAH, semoga dijauhkan seluruh ahli keluargaku dari sebarang penyakit ..Aminnnn"



mrs e
Saturday, February 21, 2009

off day

|
ari ni aku x keje...sbb ari ni sabtu off day..means sabtu depan kena keja lah..
sbb kena selang seli (ikut kalendar kampeni)

mr e dah g keje pagi2 lagi td (OT)..rajin tul hubby aku nih..
baguss, bagusss..t pat wit bagi ayang ekk..wakakakaka

aku lak nk mengemas2 umah dah ni..
kang nnt da nk start masak lak..sbb, nnt kak yati n abg zaki nk balik..

aku lak nk balik segamat umah mentua ptg karang..
sbb minggu depan n minggu depan lg 1 x dpt balik..ade sepupu aku nk kawen 8hb mac nnt..

dah sekali balik segamat nnt, aku ingat nk p cari kain lah tuk wat baju masa sepupu aku kawen..
ape fesyen kain terbaru ek?..ermmm..tgk lah nnt, mana jek yg berkenan, fesyen baru ke lama, aku rembat jelah..hihi

k lah, da nk mule operasi nih..
cau cin cauuuuuuuuu..


mrs e
Friday, February 20, 2009

dapat award lagi..

|
yeayyyy...aku dapat award lagikkk...
korang2 jangan menjeles okeh..

award kali ni aku dpt dari amy sweetdarling..
mmg betul2 sweet la ko ni amy.. hehe (ayat bodek nih..)

anyway, aku ucapkan bebanyak terima kasih sbb dia bg aku kat aku award ni..
sbb kalo dia x anggap aku rakan karib, xdenyerr aku dpt haaa..

 
 


so, aku nk la bg kat membe2 lain yg aku rasakan best btol kawan ngan diorang nih..
mcm da kenal rapat jek..kawan karib gitu..

  1. http://dylarizadi.blogspot.com/ ~ wpun amy dah bg, aku ttp gak nk bg kat dyla sbb aku pun anggap dia kwan karib aku..
  2. http://syimirmikail.blogspot.com/ ~ kitorang berdua mmg kamceng dari sekolah lg..
  3. http://chamang.blogspot.com/ ~ aku suka baca cite cikgu sorang nih ;P
  4. http://tulip-thewhitestar.blogspot.com/ ~ lecturer unimap ni pun aku suke terjah gak blog dia
  5. http://faizaharis.blogspot.com/ ~ kenalan baru aku yg peramah
  6. http://ladyarween.blogspot.com/ ~ blog dia ni aku suke sbb 'tersendiri'..
  7. http://rindu-memaksaku-menyayangi-mu.blogspot.com/ ~ frennnnn ly sgt..i loikee..
  8. http://asleez-asrolareleez.blogspot.com/ ~ best baca blog membe nih..hehe
  9. http://yanyayan.blogspot.com/ ~ dia ni 1 colleague ngan aku dulu, tp tanpa pengetahuan masing2..bile dlm blog ni baru tau..hiksss
  10. http://eizadhaty.blogspot.com/ ~ aku suke kawan dia, sbb dia ade aksi 'sengal'..kwang kwang kwang..

hmm..korang yg lain2 pun aku anggap kawan karib gak..tp aku pilih 1o jek sbb leh pilih segitu jooo..


mrs e
Thursday, February 19, 2009

csi las vegas - new season

|
korang layan tgk cite csi x malam td..
wahh..besttt gilosss...

aku mmg ternanti2 sambungan cite season yg lepas..
kalo korang masih igt, last episod dulu tu Warrick kena tembak kat kepala dengan orang atasannye yg nak jatuhkan dia..maybe ade konspirasi tertentu masa tu yg membuatkan aku tertanye2 apekah kesinambungan nye..



bile astro dah start tayangkan sambungan season yg baru, tu yg aku x lepaskan peluang tu..
beria2 dah nk get ready kul 10 terpacak depan tv..

da siap2 iron baju n taip entry auto publish siap2 dah b4 pukul 10 tuh..hehe
xnk lepaskan peluang, nk concentrate tgk tv btol2...
;)

berdebar2 btol tgk cite tu mlm td..Warrick akhirnye mati n membe2 nye menyelesaikan kes dia tu..
geram sungguh aku tgk McKeen tu..sib baik la dpt tangkap gak dia akhirnye..

mr e ckp, mmg watak Warrick tu sengaja di 'mati'kan sbb dia banyak personal problem kat lokasi..
thats y lah penamatan wataknye dlm episod td mlm tu jd cenggitu..


p/s : walaupun aku paling suke tgk csi Miami, tp siri csi yg len pun aku tgk gak...hikssss


mrs e

untuk sementara waktu...

|
maaf korang...ari ni dan untuk beberapa hari seterusnye aku x akan on kan YM aku..

kalo korang perasan, semalam aku nye status dari pagi sampai lepas lunch adelah
"line x clear...bos ade..huhu~"

agak susah sebenarnye aku nk Ym sekarang ni..
mmmm...camne nk ckp ek..



camni sebenarnye...untuk sape2 yg dah tau atau ade yg belum tau?... aku ni kan keje kat kilang "kicap" jek..alaa..setakat boleh cari makan jek gitu..bukan besar mana pun kampeni ni..n aku kat sini sebagai data entry..kalo time barang banyak, mmg le x menang tangan nk wat keje..

tp sekarang musim kegawatan ekonomi ni, korang pun tau kan industri pembuatan paling teruk terjejas..
x terkecuali kilang2 yg seangkatan ngan kampeni aku..tp kampeni aku ni still ttp maintain lg..still dpt order dari subcon besar2 kat luar sana..cume kuantiti order tu berkurangan lah..but still gak ade order..(wpun skit)

so, time ni lah bos2 besar pantang tercuit sket..ade aje x kena kat matanye..kalo dulu boleh relax & x kisah pun ko nk wat ape asalkan keje jalan n siap..tp sekarang, x adenyerr..pantang salah sket, ade jelah yg kena..

even ko nk baca EMEL pun jd persoalan..ko bayangkanlahhh!!

sekarang order kurang, barang masuk pun kurang..so aku goyang kaki lah..tp ttp gak xde maknenyerr...
jgn ko kata ko xde keje xyah wat keje, lagilah ko kena 'berlakon' sket2 tunjuk yg ko tu still ade keje nk wat..sbb diorg ni kalo boleh, sape yg da xde keje, mmg dia nk LET GO jek..kalo boleh dia nk kurangkan orang, n cube cari salah kite..time2 ni lah boss2 akan pasang mata..

sbb tulah aku kena offline wat sementara waktu..sbb LINE X CLEAR...!!!! hehehhe

ade jek mata yg memandang..rimasss aku!


p/s : baru jek dpt membe baru dalam Ym..faizah n rafflesia merah..tp kena lak 'rehat' wat sementara waktu..huhu~ :(  - nnt kalo da ok kite Ym lagi k..


mrs e
Wednesday, February 18, 2009

booking flight..

|
 


ini cite malam kelmarin yer..sepatutnye aku publish semalam, tp x sempat nk update la...

malam semalam, adik aku suh aku book kan flight balik ke LCCT dari alor setar..
so aku ngan gigihnye lah malam2 tu ngadap lappy nk book kan tiket..
sementelah mr e pun xde sbb g kenduri kat umah jiran..

kisahhhnyerrr....ari senin tu adik aku aka fifi g ngajar mcm besa..
dah brtau siap2 ngan mak aku dia x balik tghari tu sbb ade latihan sukan belah ptg nye..

tup2 ptg tu dlm kul 5 lebih dia call aku, suh book kan flight..
aku tanye kenapa lak..rupe2 nye akak kawan dia (kawan dia sama2 cikgu kat situ) meninggal kat hospital mersing..
memandangkan kawan adik aku tu lah saudara yg paling terdekat dgn si mati, maka dia lah yg terpaksa menguruskan jenazah tu sorang diri dari sini tuk dibawa ke kampung halaman nye kat alor star & dikebumikan..

kerana kesian dan simpati pada kawannye tu, adik aku ngan sorg lg kawan dia temankan lah kawan dia tu balik ke kedah mengiringi jenazah..
tp diorg x lah naik sekali van jenazah tu sbb diorg naik keta adik kepada yang meninggal tu..

fuhhh...punyelah jauh perjalanan korang bayangkan..
dari mersing ke tempat aku je dah bape jam..pastu nk sampaikan ke alor star lg..
12 jam tuuuu...patah pinggang kalo aku!!

tu pun diorg sampai alor star kul 9 pagi..adik aku drive all the way sampai ke tapah..
kat tapah, dia tukar drive ngan kawan dia..lepas 1 jam setengah, dia drive semula sbb dah tertinggal ngan van jenazah tu kat belakang
kwn dia wak keta agak slowww.. tu yg tertinggal kat belakang..

sbb nk sampai umah cepat, tu yg dia amik flight tuk balik..
kalo naik bas, tah kul bape baru nk sampai..pastu nk g mengajar lak ari ni kan..

itupun dia sampai umah kul 11 lebih td malam..
dengan muke berlengas n berminyak2..selamba jek dia pakai track-suit ngan tshirt naik flight sbb tu jela baju yg ado..
kira cepat sket lah dia sampai kan, lgpun sampai jek LCCT tu abg aku amik dorg n anta terus g LRT bandar tasik..

ermmm..aku book flight tuk org ni, camm besttt jek kan..
tgh2 dok fikir nk g vacation ke mana anniversary aku bulan 6 ni..

ade dlm perancangan nk ke Kuching, KK atau Cameron..
tp lum decide lg..kalo boleh aku nk g vacation tempat yg byk tempat menarik n boleh dilawati, yg x berapa 'costly' n senang nk settlekan urusan semua..
paling penting, tempat tu besttttttttttttttttttttt..

korang ade cadangan x? bg idea kat aku sket..atau korang ade penah g mana2 tempat yg best, korang suggest le kat aku k..



mrs e
Tuesday, February 17, 2009

sorii..

|
sori uols..

x sempat nk publish entry tuk ari ni wpun ade jek benda nk cite..
aku agak keburuan waktu..




nnt kalo da free aku update k..

till then, daaaaaaaaaaaaaaaaa...


mrs e
Monday, February 16, 2009

aku risau..

|
hati aku sgt2 x tenang sekarang ni..
aku risaukan kesihatan mak aku yg kdg2 x berapa sihat kebelakangan ni..

semalam pun dia terasa x sihat..
sampaikan merah mukanye & badan nye lemah kerana itu..

lepas dibawa ke klinik untuk check-up semua
doktor sahkan bahawa mak aku di awal2 permulaan satu penyakit..

aku rasa mcm x mahu percaya jek ape yg doktor ckpkan tu..
bukan menidakkan kecekapan & kepakarannye,
tp aku x percaya bahawa mak aku yg mengamalkan gaya hidup sihat selama ni boleh dijangkiti penyakit..

mak aku mmg seorang yg aktif..
dia mmg seorang yg x boleh duduk diam.. ade2 sahaja yg dilakukannya..

kalau x menyapu sampah, pasti dia menajak rumput2 kecil sekeliling rumah..
aktiviti2 yg dilakukannya mmg sentiasa akan mengeluarkan peluh!!

walaupun baru peringkat awal penyakitnye itu,
aku harap penyakit itu akan hilang dan lenyap dari dirinya..

aku x dpt terima hakikat mak aku yg sihat tu ade penyakit..
sekarang ni aku wat keje pun dgn hati yg rusuh..
asyik terkenang2 kan dia yg sorang jek kat umah tu..

:((

p/s : aku berdoa banyak2 ke hadrat Ilahi supaya lenyapkan penyakitnya itu & semuanya dpt kembali seperti sedia kala sebagaimana sebelum ini..aminnn...


mrs e
Sunday, February 15, 2009

Ayah Siti Nurhaliza Meninggal Dunia

|

KUALA LUMPUR, 15 Februari 2009: Sesudah menjalani pembedahan bypass jantung, Jumaat lalu, ayah penyanyi terkenal Dato' Siti Nurhaliza, Tarudin Ismail, 67, telah menghembuskan nafas terakhir pada jam 11.50 pagi tadi (Ahad) di Hospital Ampang Puteri.

Allahyarham Tarudin, bekas anggota polis, meninggal dunia akibat serangan jantung serta komplikasi buah pinggang dan penyakit kencing manis.

Mengesahkan berita menyedihkan itu kepada murai.com.my, sebentar tadi (jam 12.30 tengah hari), kakak ipar Siti, Rozie, berkata Allahyarham mengembuskan nafas terakhirnya di sisi isteri, Siti Salmah Bachik serta anak-anaknya. Beliau meninggalkan 7 anak dan 10 cucu.
"Abah meninggal dunia dengan tenang dan seolah-olah tahu dia akan pergi buat selama-lamanya. Dia juga sempat berkata, ibu (Salmah) akan kehilangan seorang sahabat dan Ayie tidak ada kawan lagi untuk memancing ikan.

"Selain itu, dia turut berpesan kepada Siti (Nurhaliza) agar janganlah menangis," kata Rozie dalam nada terharu.

Kata Rozie, Allahyarham telah menjalani pembedahan bypass jantung pada Jumaat lalu tetapi keadaannya bertambah kritikal sejak semalam.


"Pembedahan bypass jantung itu memang berisiko tinggi tetapi ayah sendiri yang mahukan pembedahan itu. Walaupun semua anak-anaknya tidak sanggup menurunkan tandatangan, abah tetap rela dibedah. Apapun kami sekeluarga menerima ini sebagai ketentuan takdir," kata Rozie lagi.

Siti terlalu hiba dan sayu


Ketika ditemui di kediamannya di Bukit Antarabangsa, petang tadi Siti kelihatan terlalu hiba dan sayu dengan pemergian ayahnya kerana sikap Allahyarham sendiri yang sentiasa ceria, bersemangat dan berfikiran positif hinggalah ke saat-saat akhir sebelum beliau dibedah.


"Siti dan semua adik beradik sempat bertemu abah buat kali yang terakhir sebelum abah dibedah di Hospital Ampang Puteri, Jumaat malam lalu. Walaupun abah sakit, dia masih sempat berjenaka dan berbual seperti biasa dengan Siti. Dia berpesan supaya Siti jangan banyak sangat menangis.


"Siti tak sangka rupanya abah hendak pergi buat selama-lamanya. Siti redha dengan pemergian abah walaupun Siti telah kehilangan seorang abah yang tiada gantinya di dunia ini. Sekurang-kurangnya abah telah melihat kejayaan Siti dari mula hingga ke saat ini," kata Siti. Suami Siti, Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa juga kelihatan sibuk mengendalikan segala persiapan bagi menyempurnakan jenazah.


Turut kelihatan adik beradik Siti yang lain termasuk Ayie, Saidah, Saerah dan Ali. Yang Dipertua Negeri Melaka, Tun Mohd Khalil Yaakob turut hadir memberikan penghormatan yang terakhir selain rakan artis seperti Datuk Shah Rezza, Erma Fatima, Noniswara dan produser filem Zaiton Mohd Jiwa yang juga kakak ipar Siti.


Jenazah Allahyarham kemudian dibawa pulang dengan sebuah ambulans ke Kampung Tempoyang di Kuala Lipis, Pahang untuk dikebumikan.


**sumber dipetik dari laman web murai.com.my


p/s : setiap yg hidup, pasti akan mati...samada kita bersedia atau tidak, kita mesti menerima suratanNya..apa yg pasti, aku pernah melalui saat2 getir seperti ini suatu masa dulu..
takziah buat mereka sekeluarga..



mrs e
Friday, February 13, 2009

sayu... :(

|
td petang, aku sampai umah, pintu tertutup jek..
besanye mak aku akan tgk tv n bukak pintu dapur..

aku assume mak aku g pasar malam ngan fifi..
sbb keta fifi aku tgk pun xde..

pas beri salam, rupe2 nye mak aku ade..
sorang2 tgk tv...slow jek volume tv tu..

mak aku ckp, wawa kem salam kat aku n mr e
wawa baru tpon mak aku kejap td...

tp aku perasan, dlm mak aku ckp2 ngan aku tu, mata n hidung dia ade kesan merah cam baru pas nangis..
aku da x sedap ati..nape mak aku sedih ni..

aku mmg x boleh sungguh tgk mak aku nangis atau sedih2 ni..
aku pun ikut sedih n nak nangis sama..

aku pun tanye le mak aku..

aku : mak...nape mak ni...nape cam sedih2 jek ni..
mak : kaki mak sakittttt.....(sambil teresak semula..hiba..)

alahaiiii...luluh betul hati aku tgk mak aku mcm ni..

aku : mak da mkn ubat lum...mak jgn le sedih2 mcm ni...mak sedih nnt ima pun sedih...


tp aku tau...jauh di sudut hati mak aku, tentu ade hal yg lain..
bukan pasal kaki nye yg sakit tu...ye, aku kenal mak aku...mak aku seorang yg tabah...dia x akan mengeluh sikitpun kalau dia ditimpa sakit..

aku dah start susah hati...ape yg membuatkan mak aku nangis ni...ape yg mengusik hati & perasaannye..

last2..aku sms wawa..adekah perbualan nye td ngan mak aku ade topik yg boleh menjurus kepada kesedihan..

"kak nora, td ko tpon mak eh?"

"a ah, nape? mak nangis lg ke?"

pastu aku balas sms wawa, suh dia tpon aku jap..

sekejapan tu, wawa terus tipon...rupe2 nye yg watkan mak aku sedih sbb dia da xde tempat mengadu...alahai...sedihnye hati aku..mak aku ckp dia sunyi...xde teman mcm masa arwah abah aku masih ade..ni dia sakit2 kaki, xde org tempat dia berkongsi rasa..sedih betul aku...betapa dia memendam dan menanggung rasa seorang diri selama ini..

aku faham...kalau aku ade kat tempatnye pun, aku akan merasa keadaan yg dia rasa..
kesunyian..

bayangkanlah selama ini kita berdua, ada tempat berbincang, ade teman bicara, ade teman bergurau senda, ade teman pendengar setia, ade tempat tuk mengadu domba..tp segalanya kini berubah..

semua kena tanggung keseorangan...ditambah lagi dengan anak2 yg jauh dan bekerja..
hanya ade sedikit masa saja dpt diluangkan untuknya..

ohh emak...ketahuilah, selagi ada kudrat & daya, x akan aku sia2 kan masa yg ada untuk kita bersama..
insyaAllah..akan ima lakukan yg terbaik untuk emak..

sayang emak sangattttttttttttttttttttttttttttttttttttt2.......
menggebu2 di dalam hati...

:'-(


p/s : aku mmg agak sensitif dan akan terusik perasaan bila menyentuh bab2 emak @ org2 tua ni..


***mak aku kdg2 sakit kakinye selepas kena demam chikungunya dulu..


mrs e
Thursday, February 12, 2009

fenin + penat + letih + lenguh..

|
sori uolsss...

aku x sempat nk auto-publish entry tuk ari ni mlm td..
ade jek benda nk cite..tp x sempatlah..
sbb semalam pun aku balik lambat sket..
tu yg rasa penat lak nk ngadap lappy lg malam2..
huhu~

ari ni lak, aku nye 'org atas' x dtg...cuti sbb isteri bersalin..
time ni la jugak boss aku tu nk tanye macam2..itu la, ini la..
wat huru hara lak..
kelam kelibut aku ngan membe aku nk menjawabnye..
koh koh koh..

ini pun aku curi2 masa senggang kat sini wat entry..

penat dan sume seperti tajuk di atas dah aku time ni..
rasa nk menjeritttttttttttttttt pun ade ha..

meroyan lak aku jap g kang...hiksss



mrs e
Wednesday, February 11, 2009

suamiku IT MANAGER...?!!

|
wahhh...cam tajuk darama swasta lak kan..hik hik hik..
tajuk je dah boleh wat drama meletop2 gitu..

tp betul ke suamiku IT MANAGER...?
caya ke x caya, korang kena caya gak.. ;P

nk bukti? haaaa...kejapp..

nih aku tempek ni...

 
  
  
  

adoiiii...tergelak2 aku ngan mr e baca semalam..
hamboiihhh..sejak bile mr e ni dah naik pangkat..jd manager lagik, sedangkan kitorang ni pekerja biasa jek..
nan ado pun pangkat2 besar mcm tu..
sejak bile lak aku jadi isteri manager nih? x tau pun aku? agak confused di situ..hihihihi

alkisahnye, lau korang mmg baca dan mengikuti blog aku b4 ni mesti tau aku li lappy DELL dulu thru' online jek
so, tuk memudahkan courier tu hantar lappy tu, mr e letak alamat kilang tuk alamat penghantaran nye..
senang, n kite boleh pastikan sendiri barang yg dihantar tu dlm keadaan selamat dan baik masa kite terima berbanding kalo hantar kat umah
kalo hantar kat umah dah tentu2 mak aku jek yg ade, n tentu mak aku pun xtau nk tgk keadaan barang tu mcmana..

lepas dari tu, mmg selalu le DELL ni anta dia punye newsletter kat mr e ttg produk2 diaorg yg terkini..
sebelum2 ni mmg letak nama jek..ok lah kan..

tup2 semalam dpt lak newsletter yg ni yg dah ade 'kenaikan pangkat' mr e kat alamat tu..
tu yg buatkan kitorg tergelak sampai sakit perut...cam kelakar lak rasanye..
malu jek kalo boss manager tu yg selak2 surat then terjumpe newsletter tuk mr e nih..
lawak btol lah..

tp kan..ermm...kalo betul2 tu bukan ke bestt..

hmmm...agak2 bape ek gaji mr e kalo jd IT MANAGER tuh..
huhu~


p/s : hari ni impian..esok2 kenyataan...mana tau kan, ade rezeki mr e nk jd IT MANAGER tu.. aminnnnnnnnn



mrs e
Tuesday, February 10, 2009

kehepsi hampehhhsss...

|
tghari semalam, teringin lak nk try colonel wings kat kehepsi nun..
ckp ngan mr e, mr e pun settt jek..



p la kat kehepsi tangkak..
orang punye la ramai..tempat duduk sume penuh..
yg beratur kat kaunter jgn cakaplah..

ni sume mesti gara2 bebudak kolej komuniti ngan matriks outing ari ni..
penuh jek aku tgk ngan diorang..teringat laks zaman belajar dolu2..
ohhh..besttt nyer..

oleh sbb ramai org, mr esuh aku cop tempat duduk sementara dia g beratur kat kaunter
lama lah jugak nk tunggu sampai turn mr e tuh

tp boleh x bile sampai turn mr e, diorg ckp colonel wings tu xde?!!
what's the stup*d lah kan?
promosi kat tv kata sume kehepsi ade..
dah le kena beratur panjang 1 hal, pastu boleh lak xde!!
uishhh..geram betul lahh..

ptt nye pihak pengurusan tu terus le pampangkan kat diorg nye advertisement board kat depan kehepsi tu brtau le yg colonel wings tu xde ke, da sold out ke..
at least xde la wat penat org jek beratur panjang2 tunggu lama2 udahnye mendanye xde..
kalo da tau awal2, mmg xde nye kitorg masuk kehepsi tu..

nk xnk, oder je la 1 set snack plate ayam yg 2 ketul tu..mr e seketul, aku seketul..
tu pun ayam kecitt cenonet jek..
x kenyang aku makan tau...

kesudahannye, tghari semalam aku masih kelaparan wpun da mkn seketul ayam kehepsi yg ngok ngek tu..
grrrrr...



mrs e
Monday, February 9, 2009

whoooaaaaa...

|
tik tok tik tok..

hadoiiiiiiiiiyaiiiiiiii...lama nyerrrrrr nk pukul 5.40 niiiiiiiiiiiii
aku dah bosan tahap kesatria baja hitam nih..sket jek lg nk tuka jd otomen lak..

ooh ohh ohhh...cepat lah masa berlalu..
da naek lenguh2 da kaki aku duk kat kusi ni..
wpun selalu kusi ni empuk jek aku rasa, tp ari ni aku rasa x empukk langsunggg..
huh!

penat la weiii...
bila nk balik ni...

boleh tak aku g cepatkan je jarum jam tu..
boleh tak? boleh takkkkkkkk?

huhu~


mrs e

di saat korang bercuti..

|
korang tgh watpe?
wahhhhhh...best ek coti2..

tp jgn korg lupe kat aku yg sedang bekerja ni time korang hepi2 cuti gini..
aku tgh sgt gigih bekerja tau..!!! (mcm x caya jek kan..hahahaha)

urhhh...kampeni ni x amik la plak cuti thaipusam..
terpkasa la keje gak wpun sume customer cuti..
nk amik annual leave syg le plak kan..

xpela kan..kerja tu kan satu ibadat..
(nk mujuk hati sendiri yg dah boring tahap gaban nih..)
~lalalalalala~


mrs e
Friday, February 6, 2009

ade gak ekkk... =P

|

bile aku bukak acc nuffnang aku..e ehhh..ade gak yg search tuk belajar bahasa jawa kat blog aku..

kiranye, ade lah gak org nk ambil tau kan tuk belajar dan memahami bahasa jawa ni..
tp utk next entry pasal bahasa jawa ni, aku x sempat lg pun nk publish ni haaa...

nnt kalo weekend aku free, aku wat lah draft byk2 ye..then tggal publish jek..

pastu kan, ada gak yg search blog aku ni guna nama aku..
terkezuttt gak mak nyahhh..!!

ermm..ade gak ek yg tau nk eja nama aku tu dengan betulll... sbb selalunye org len mmg failed nk eja nama aku ni..x double s lah, naja jd naza lah, hujung ade h lah, n mcm2 lah..

kira syabas le org yg search blog aku tu guna nama aku yg dpt menaip dengan betul dan tepat sekali tanpa ade kesalahan ejaan..cuma xde perkataan 'nor' jek kat depan tu..


hikkssss.. :)


p/s : selamat hari lahir ke-29 & anniversary ke-4 wat pn sz..semoga semua dihajati akan tercapai hendaknye, panjang umur & murah rezeki..x lupe gak nk wish good luck pada dyla yg attend interview ari ni..mudah2an ade rezeki tu tuk dyla..



mrs e
Wednesday, February 4, 2009

for me & him..

|
kiri tuk mr e & kanan tuk aku..

maleh nk citer banyak..yg penting kami suke bau2 an yg baru ni kat diri masing2..

rasa nk kishh kishh n duk dekat2 jek..
ehehehe..jangan marah arr...


p/s : saje nk guna perfume ni laks..dulu2 dah pakai polo raplh lauren romance, lancome miracle so magic, estee lauder pleasure intense, dior addict, escada sentiment & hugo boss..so ni nk cari kelainan lah pulak..owhh..lagi 1, aku mmg x pandai nk simpan banyak2 koleksi perfume dlm 1 masa..kira lepas yg ni abis, baru beli lain..sbb aku mmg xtau nk pakai mana 1 kalau dah ade banyak2 dan menyebabkan aku pening kalo asik bertukar2 bau perfume setiap hari...



mrs e

the best web browser..

|




aku mmg dah biasa pakai Mozilla..
sbb cepat dan x lambat mcm siput..;P

sebenarnye kalo nk ikutkan, byk web browser nih selain I.E..
ade Mozilla, Opera, Safari, Google Chrome & Flock..

setiap browser ade keistimewaan nye tersendiri dan dah diuji dr pelbagai aspek kepantasan nye
(aku tgk kat mag mr e..hehe)


tp overall, Mozilla is the best!!
that's y i use Mozilla.. :-)

lagi kalo korang nk baca pasal web browser ni leh g kat site nih..
http://www.consumersearch.com/web-browser-reviews


p/s : kalo b4 ni korg guna I.E n nk bertukar ke Mozilla, leh download Mozilla kat sini..



mrs e

pernah x korang klik blog aku jd mcm ni...?

|
fuhh...punyelah panjang tajuk n3 tu kan...
tp mmg tu le sebenarnye yg aku nk tanye kat korang..

haaaa...penah x korang bukak blog aku jd mcm ni?

printscreen dari dyla

maksudnye, tulisan entri aku tu xleh nk baca sbb background carpet aku tu dah lari?

alkisahnye, semalam dyla ym n anta emel kat aku..
dia kata nape dia bukak blog aku kat opis dia tp tulisan x nmpk..

aku pun xtau kenapa jd mcm tu..
sepatutnye mesti preference nye mcm ni..



balik keje aku pun sembang2 la ngan mr e pasal blog aku yg dyla ckp tu..
then aku siap bukak emel aku nk kasi mr e tgk yg dyla printscreen kan mcm kat atas tu..

mr e tgk sekali jek kat gamba tu dia dah tau dah sbb ape..

sbb ape korang nk tau??!!

sbb...

dyla bukak blog aku tu guna Internet Explorer..
sbb tu la jd mcm tu..
mr e ckp, I.E punya java script x sebagus dgn browser2 yg lain..

kalo korg nk tau I.E nih mmg browser yg paling lembab mcm siput..
mmg kalo dibandingkan dengan browser2 yg lain, I.E ni jatuh kat bawah2 sekali..

nk cite pasal web browser nih, nnt aku wat entry yg lain laks k..


p/s : aku mmg sentiasa guna Mozilla..



mrs e
Tuesday, February 3, 2009

hatiku sedang walang..

|
-mereka lihat..ku tersenyum..
 gembira bagai..tiada duka..
 begitu indah dipandangan..
 tapi hatiku hanya Tuhan yang tahu..-

tsk tsk tsk...

uolsss...aku tgh sedih ni..wuwuwuwu~

susah nk ckp..
tp apepun..BELUM REZEKI AKU..

"Robbi Habli Milladun Ka Zurriyatan Thoiyibah, Innaka Sami'ud Dhu'aa..."
"Robba La Tazar Ni Fardhon Wa Anta Khoirul Wa Rithinnn..."

p/s : layan jiwa sedang kacau


mrs e
Monday, February 2, 2009

tangkak masuk tivi..

|
ari ahad tghari tu aku tgk tv9..

tbe2 dlm topik busana tu rupenye dia wat kat tangkak pasal kedai kain..
wahhh...glamer la tangkak masuk tb..
hihi


sape2 nk li kain meh le g tangkak..!



mrs e

my fav program tv..

|
kalo ari sabtu, mmg aku akan tgk rancangan tv kegemaran aku..
iaitu atasinchi ngan sinchan..

yg atasinchi tu kul 12 tgh..



sinchan lak kul 7 ptg..


bestttt nyerrr dpat release tensen tgk kartun mcm nih..
*sukeee*


mrs e

kedondong oh kedondong..

|


kalo dulu2 masa zaman sekolah2...suke sgt makan wah kedondong nih..
lgpun, masa 2 xde pokok ni kat umah aku..

sekarang, bile dah ade depan mata...langsunggggg x makannnn..

sape nak? meh dtg umah aku mehhh...
;)



mrs e

aku cuti ari sabtu...

|
ari sabtu ari tu aku mintak cuti..
maleh lak aku nk p keje, sbb p keje pun xde mende nk wat..
tp mr e ttp kena keje, sbb dia ade keje nk wat..kuikuikui..

pas mr e g keje, aku bloghopping jap..
dah penat tu..baring2 tertido lak..

sedar2 da dekat kul 10..terus bangun n g mandi..
siap berdandan (sikat rambut sume), terus g cari mak aku

laaa..rupenye mak aku tgh menyapu kat belakang umah..dah banyak lak tu yg disapunye..
rasa siannn lak dia nyapu sorang2..terus aku yg rajin nih tolong dia.. ;p

mak aku tgh bakar sampah


lgpun, aku kan mmg suke sapu2 sampah then bakar2 sampah ni..
syookkkk aje..
hehe



mrs e
Sunday, February 1, 2009

berjangkit...kui kui kui

|
adoiiihhh la...

bile tgk dyla tukar template, terus jek aku terkenan konsep template dyla tu..

aku pun apelg, trus google...cari template baru..huhu~

so, this is my new template..kih kih kih..
sama tp x serupa kan..??

bye2 template lama..


welcome template baru...


p/s : fuhhh...penat giler wat mende ni..nk isi2 kan widget2 tu balik sume..mmg menguji kesabaran..dah tu, nk kena edit sket2 template ni sbb ade benda2 yg aku x kenan..tukar font nye lah, kaler font nye laaa...sape2 yg nk tukar template mmg kena well-prepare betul2 la nk wat menda ni..bukan SENANG!! (sib baik mr e ade tolong2.. ;p)


mrs e