kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Wednesday, February 18, 2009

booking flight..

|
 


ini cite malam kelmarin yer..sepatutnye aku publish semalam, tp x sempat nk update la...

malam semalam, adik aku suh aku book kan flight balik ke LCCT dari alor setar..
so aku ngan gigihnye lah malam2 tu ngadap lappy nk book kan tiket..
sementelah mr e pun xde sbb g kenduri kat umah jiran..

kisahhhnyerrr....ari senin tu adik aku aka fifi g ngajar mcm besa..
dah brtau siap2 ngan mak aku dia x balik tghari tu sbb ade latihan sukan belah ptg nye..

tup2 ptg tu dlm kul 5 lebih dia call aku, suh book kan flight..
aku tanye kenapa lak..rupe2 nye akak kawan dia (kawan dia sama2 cikgu kat situ) meninggal kat hospital mersing..
memandangkan kawan adik aku tu lah saudara yg paling terdekat dgn si mati, maka dia lah yg terpaksa menguruskan jenazah tu sorang diri dari sini tuk dibawa ke kampung halaman nye kat alor star & dikebumikan..

kerana kesian dan simpati pada kawannye tu, adik aku ngan sorg lg kawan dia temankan lah kawan dia tu balik ke kedah mengiringi jenazah..
tp diorg x lah naik sekali van jenazah tu sbb diorg naik keta adik kepada yang meninggal tu..

fuhhh...punyelah jauh perjalanan korang bayangkan..
dari mersing ke tempat aku je dah bape jam..pastu nk sampaikan ke alor star lg..
12 jam tuuuu...patah pinggang kalo aku!!

tu pun diorg sampai alor star kul 9 pagi..adik aku drive all the way sampai ke tapah..
kat tapah, dia tukar drive ngan kawan dia..lepas 1 jam setengah, dia drive semula sbb dah tertinggal ngan van jenazah tu kat belakang
kwn dia wak keta agak slowww.. tu yg tertinggal kat belakang..

sbb nk sampai umah cepat, tu yg dia amik flight tuk balik..
kalo naik bas, tah kul bape baru nk sampai..pastu nk g mengajar lak ari ni kan..

itupun dia sampai umah kul 11 lebih td malam..
dengan muke berlengas n berminyak2..selamba jek dia pakai track-suit ngan tshirt naik flight sbb tu jela baju yg ado..
kira cepat sket lah dia sampai kan, lgpun sampai jek LCCT tu abg aku amik dorg n anta terus g LRT bandar tasik..

ermmm..aku book flight tuk org ni, camm besttt jek kan..
tgh2 dok fikir nk g vacation ke mana anniversary aku bulan 6 ni..

ade dlm perancangan nk ke Kuching, KK atau Cameron..
tp lum decide lg..kalo boleh aku nk g vacation tempat yg byk tempat menarik n boleh dilawati, yg x berapa 'costly' n senang nk settlekan urusan semua..
paling penting, tempat tu besttttttttttttttttttttt..

korang ade cadangan x? bg idea kat aku sket..atau korang ade penah g mana2 tempat yg best, korang suggest le kat aku k..



mrs e

2 comments:

mama | sarah | syimir said...

vote for kuching! (jupe di sanaaaaa)
KK & CH (not forget langkawi always best places... :)
bali?bandung?jakarta?

perra2ferra said...

wahh, bagusnye ko ma,dh cite sume xpyh susah2 aku nk wt entry.. hahahaha.. ate dh adik kome ni bz manjang :p