kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Thursday, February 19, 2009

untuk sementara waktu...

|
maaf korang...ari ni dan untuk beberapa hari seterusnye aku x akan on kan YM aku..

kalo korang perasan, semalam aku nye status dari pagi sampai lepas lunch adelah
"line x clear...bos ade..huhu~"

agak susah sebenarnye aku nk Ym sekarang ni..
mmmm...camne nk ckp ek..



camni sebenarnye...untuk sape2 yg dah tau atau ade yg belum tau?... aku ni kan keje kat kilang "kicap" jek..alaa..setakat boleh cari makan jek gitu..bukan besar mana pun kampeni ni..n aku kat sini sebagai data entry..kalo time barang banyak, mmg le x menang tangan nk wat keje..

tp sekarang musim kegawatan ekonomi ni, korang pun tau kan industri pembuatan paling teruk terjejas..
x terkecuali kilang2 yg seangkatan ngan kampeni aku..tp kampeni aku ni still ttp maintain lg..still dpt order dari subcon besar2 kat luar sana..cume kuantiti order tu berkurangan lah..but still gak ade order..(wpun skit)

so, time ni lah bos2 besar pantang tercuit sket..ade aje x kena kat matanye..kalo dulu boleh relax & x kisah pun ko nk wat ape asalkan keje jalan n siap..tp sekarang, x adenyerr..pantang salah sket, ade jelah yg kena..

even ko nk baca EMEL pun jd persoalan..ko bayangkanlahhh!!

sekarang order kurang, barang masuk pun kurang..so aku goyang kaki lah..tp ttp gak xde maknenyerr...
jgn ko kata ko xde keje xyah wat keje, lagilah ko kena 'berlakon' sket2 tunjuk yg ko tu still ade keje nk wat..sbb diorg ni kalo boleh, sape yg da xde keje, mmg dia nk LET GO jek..kalo boleh dia nk kurangkan orang, n cube cari salah kite..time2 ni lah boss2 akan pasang mata..

sbb tulah aku kena offline wat sementara waktu..sbb LINE X CLEAR...!!!! hehehhe

ade jek mata yg memandang..rimasss aku!


p/s : baru jek dpt membe baru dalam Ym..faizah n rafflesia merah..tp kena lak 'rehat' wat sementara waktu..huhu~ :(  - nnt kalo da ok kite Ym lagi k..


mrs e

2 comments:

aFkaR'z said...

huhuhuh kena berjaga2 laa naja...

http://sweetdarling79.com

Faizah_Haris said...

huhuhhu yeke?...okey2 paham2...