kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Tuesday, March 31, 2009

bersenang lenang..

|
uollssss...aku kat umah tengah bersenang lenang sekarang ni..
silalah menjelessssss..kuikuikuikui

ari ni aku x keje..kilang shut down..
ade bape kerat je yg dtg keje, tu pun x ramai..

sbb tu jugak blog aku x berupdate..
mcm malas jek nk pegang lappy..hihihihi

k lah, aku stop dulu..

nk sambung bersenang lenang lagik..muahahahaha



mrs e
Monday, March 30, 2009

corat coret disebalik kisah..

|
meh sini aku stori mori kisah yg korang x tau..
kira ni beh kurang cite belakang tabir lah..

  • malam lepas akad nikah berlangsung, fifi terjatuh dalam longkang yg busuk yang amattttt...longkang yg hitam legam mcm kumbahan tu..cube lah korang bayangkan..fifi terjatuh tu masa kitorg ikut jalan shortcut dari masjid ke umah makcik aku..dah lah gelap, pastu jalan shortcut nye pun berliku²..kejap ke kanan, kejap ke kiri..manalah kitorang tau..tu yg fifi jalan tegak je tu ingatkan jalan yg lurus..rupenye belok²
  • lepas jatuh tu fifi mandi kat masjid & pinjam baju sepupu aku..drpd baju yg vouge, telah bertukar kepada kurng biasa
  • bukan setakat fifi yg masuk dalam longkang tu, tp handbag n kasut nye sekali..handbag dpt diselamatkan malam tu juga, tp kasut cuma dpt diambil semula keesokkan harinye..
  • fifi jadi glamer & menjadi topik perbualan malam tu akibat kisah dia masuk longkang..(tp sebenarnye diorang xtau, dah berapa hari fifi asyik bad luck aje bermula dari bateri keta dia yg kong tuh
  • menu makanan selepas nikah, habis sekejapan aje...lauk tuk makan udah enggak ada..aku pun makan dengan ikan kering aje..tp ikan kering nye sedappp..rangup gituuu
  • perjalanan bukit gambir-pt jawa-batu pahat ambil masa 1 jam 15 minit manakala perjalanan bukit gambir-pagoh-pt sulong-batu pahat ambil masa 1 jam sahaje..tp aku lebih suke ikut jalan pt jawa walaupun kena tempuh berbelas² traffic light sbb ikut jalan pt sulong tu banyak jalan nye yg rosak
  •  mak andam dila tu kekwat sgt org nye..mcm xtau jek adat johor..even bukan johor pun aku selalu tgk bile pengantin lelaki sampai, pengantin perempuan akan keluar mengiringi pengantin lelaki dan duduk bersanding sekejap kat luar untuk tatapan para jemputan..ini tidak, dia x bg dila keluar dan suruh ready duduk kat pelamin aje...siap bertekak² lagi dgn kitorg yg ramai ni..pastu boleh pulak dia ckp kenapa x beritahu awal²..ape lak nk beritahu awal² kan, sbb sume mak andam mmg tahu pasal tu..pastu bile kitorg ckp mcm tu, boleh pulak dia kata itu bukan adat johor, tp adat negeri lain..ehhhhh, negeri lain pun aku rasa wat stail mcm tu tauu..dia je yg tak tau tu sebenarnye...grrrrr
  • balik dari kenduri itu, mr e kena masuk kerja sbb ade inventory samsung & wawa terus balik ke kl.

sian fifi :(


mrs e

jommm karokkkk...

|
kenduri kawen dila ni ade sewa karaoke..
wahhh..kitorg apelagi, amik le kesempatan tunjuk bakat 'terendam'..hahahaha

wawa jek 3 kali round nyanyi tauu..
lantaklah sore x shedap ke hape kan.. janji ROCKKK bebeh!!

aku berduet ngan fifi nyanyi lagu pandang² jeling²..tp x masyukkk arrr tone lagu rendah sangattt..
susah aku nk nyanyi..(apekah aku 'artis' bernada suara tinggi? kihkihkihkih..perasan artis lah kejap..)



kitorg² je pun yang nyanyi.. lgpun masa kitorg nyanyi tu jemputan sume dah balik.. tinggal sedara mara jek..
so, xdelah segan sangat kalo suara sumbang ke hape kan..muahahahahaha :D

mahfuza, kakak pengantin pompuan..sedap gilerr suara dia..
nyanyi lagu ziana zain tarik² pun tetap maintain gitu


aku sudahi entri kisah kawin dila ni dengan video aku n fifi nyanyi..korang jangan kutuk kalo x sdap ek..kalo rasa sedap, jangan lupe lak nak puji..hahha


aku nk upload video..tp x boleh..apesal le lembab sgt blogspot nih..so aku x dpt nk masukkan =(

tamat..sekian.. wahhh...ade yg bertepuk tangan tu..suke ye cite pasal ni dah habis ;p

p/s : ade lagi pasni kisah kawin dila..kira yg ext punye lah..wahhh gitu, dah mcm AF jek lagaknye ade diari ext...tp aku letak tajuk lain; corat coret disebalik kisah


mrs e

majlis sanding dila..

|
pagi tu lepas dah sarapan ber siap² semua..kitorang pun gerak ke BP semula..

 
the gift

sampai umah makcik aku, dila tengah disolek..so tak dapat le nk menjenguk..
terus duduk kat beranda sambil borak² dengan sedara mara..
time berkumpul mcm ni lah baru boleh nk berbual sakan..
selalu nye kalo hari² biasa mmg x sempat pun nk bergebang..

even aku duduk sebelah menyebelah dengan sepupu aku pun x sempat nk bersua muka :(
tu mmg dah duduk sebelah umah tu, lg kan pulak yg duduk jauh² kannn..

da penat berborak, tekak pun dah kering..
besides, perut pun dah lapo..apelagi, terus le carik nasikkk..kehkehkehkeh

 
makan time..!!!

pas makan, duduk² n borak² lg
tepat kul 2, kompang pun berbunyi tanda pengantin lelaki dah sampai..

 
celah² khemah lak pengantin ni lalu

 aku n sepupu² aku apelg, terus jek cari port nk jadi 'toll gate girl'..hikkssss
adat johor mmg ade tol² nk masuk umah sebelum pengantin lelaki naik pelamin..

 
toll-pelamin-girls..hehe
 
newly wed 
 
mr & mrs e with dila n husband
 
fifi & beby lak amik gambo

 
emak & wawa

dapatlah duit 'berkat' dari pengantin jdikan ibu duit..ahak ahakk..


mrs e

akad nikah dila..

|
akad nikah dila berlangsung lepas isyak..
kitorg sampai sana kul tepat² pukul 9..mmg ngam² ho jek..

 
the bride..

 
the groom..

 
hantaran from husband-to-be 

dila ni muda lg, umur baru masuk 22 tahun..bakal suaminye (sekarang hasben dahh..hihi) pun muda gak, baru umur 23..
kira pasangan muda lah ni

sekali lafaz jek dah sah dila ni jd isteri orang..
dah ade tanggungjawab baru tu :)

 
us; the cousins..

 
once again ;p

ape² pun, aku doakan perkahwinan mereka kekal ke akhir hayat..
aminnnn



mrs e

60 minit bersamaan 3600 saat bergelap..

|
camne kempen 'Earth Hour' kat tempat korang?
ramai yang menyokong ke tidak?

kat kampung aku, aku x pasti le pulak..
sbb masa kempen tu berlangsung, aku xde kat rumah..
sedang dalam perjalanan g umah makcik aku kat BP nk tgk akad nikah sepupu aku yg kahwin tu..

betul² lepas maghrib je kitorg dah bertolak dari rumah..
kitorang mmg padam jek lampu.. =)
tp x semua lah, ade la 1-2 yg terpasang, sbb takut lak nk tinggal kan umah tu kosong dengan bergelap..
kang tak pasal² ade yg tolong masuk 'kemaskan' umah..hehe

masa betul² on time kempen tu berlangsung, kul 8.30 tu aku dah kat area Parit Jawa, Muar
tp mmg teruja betul tgk org kawasan situ, mmg betul² diorang menyahut seruan kempen tu..



tepat kul 8.30, semua lampu² dekat kawasan tu ditutup..
lampu² rumah, lampu² kedai, lampu² jalan...even traffic light pun diorang tutup..!!!



kedai² makan sume pakat² pakai lilin...amik mood candle light dinner..
stesen² minyak pun tutup lampu..mmg bergelap habisssss lah..x nmpak pun satu cahaya kat kiri kanan jalan..
yg ade cume cahaya dari lampu kereta ajerr..



tp sepanjang jalan tu, kat situ jelah yang aku nmpk ikut kempen tu
yang lain nan ado...makin yg ade rumah terang benderang lagi adelah..

lgpun diorang tak suke duduk dalam gelap time nk tgk AF kut..hiksssss



mrs e
Saturday, March 28, 2009

new poll

|
 

korang tengok belah kanan--------------->>>>>>>>>

.


.


aku ade wat poll baru..

saje jek nk tau pendapat korang..

aku sebenarnye tgh berbelah bahagi sekarang ni..
samada nk tukar template ataupun x..
ade dah template yg aku nk tukar tu, tp kan mcm sayang lah pulak kat template sedia ade nih..
lgpun, masa aku menukar template dulu, jenuh gak lah aku edit sana sini nk bagi nmpak cantik punye pasal
pastu sekejap jek pakai xkan dah nk tukar pulak ye x..


hrmmmm..

bingung..!

ape pendapat korang ek?
rajin² kanlah klik² kat poll aku tu ye..

pendapat korang amat bermakna tuk diri aku...
(cehhhhh..ayat x bleh blahhhhhh..wakakakaka)



mrs e

selamat berhujung minggu uolss...

|
aku keje ari ni...sob sob sob..~sedih mengenang nasib..

.

.


iyo la tu..sedih sgt lah tu kan..

dah mmg ari ni normal day keje ikut kalendar kampeni..
ape lak nk sedih² bagai kan..keje le walau hati separuh rela..hehe =P

korang best lah ek..duk santai² kat umah tgh bfast² sambil tgk tv..
syokk wooo...
aku pepagi lagi dah kena ngadap pc..waduhhh bosan sungguh..
(eh, x baik ckp gitu kan, keje kan satu ibadat! - tp kalo pegi keje pun dah x sepenuh hati, dah malassss..x dpt lah nk menolong eh..)

ape aktiviti wiken ni ek?

wohhhooo...jadual aku agak padat gak sebenarnye nih..

malam kang lepas maghrib nk ke Batu Pahat, ade keje kawin umah makcik aku kat sana
sepupu aku nikah lepas isya', tp aku x tido sana lah..pas majlis, kitorg balik..
sbb aku ni susah sket nk tdo kat umah org
kang sume org syok² tido, aku lak terbuntang jek mata..huhu

esok pagi lak nk kena ke sana lg..rewang² tuk majlis bersanding belah petang nyerr
mmg full lah aku nye wiken aktiviti..mcm x berhujung minggu lak rasa nye..
hari isnin dah keje semula..
arghhhhhhh...

tp dah mmg musim org kawen kan skrg ni..nk wat camne
x sedara yg kawin, kawan² yg kawin..

beberapa minggu yg akan dtg ni aje, penuh dgn jemputan kawin sampai lah ke bulan 5..
perhhhh...ramainye memasing yg nk kawin kan..
ate, laku bebeno org sekarang ni..
ngehhhhh... =)

masa kite kawin dulu diorang dah datang, ni time diorang kawin kite lak membalas jemputannye kann..
balas membalas lah.. x gituuuuuu..gituuuuuu²
ecehhh..


camne ngan wiken korang lak?



mrs e
Thursday, March 26, 2009

pagi ni lagi KECOHH dari semalam..!!

|
dlm kul 6.35 pg td aku dgr fifi dah kuar g sekolah..
(keta dia dah ok pas kes semalam tu..)
aku yg liat nk bangun pagi nih, sambung jek tdo sket lg..
ckp dalam hati; ermmm xpelah tdo 5 minit je lg..

tup² aku terlelap dekat 10 minit...
siap mimpi² lagi haaaaa....

kul 6.45 aku terjaga sbb hp aku berbunyi..
tgk² nama si fifi..aku angkat...


"hello.." dgn sore ala² mengantuk masih x cukup tido..
"hello ima...aku xcident...berlanggar dengan moto..ko tlg dtg sini..tp jgn brtau mak...blablablabla..."
"hah..yeke?!! kau xcident kat mana?" terus terkejut beruk aku terus bangun dr katil..mr e yg terkejut tgk bini nye terkejut pun cepat² bangun tp dlm mamai² gitu..lawak kalo di ingat²..
"aku xcident kat ....blablablablablabla..." terus aku tekan butang merah..tp itu tindakan luar sedar okeyy..aku dah mcm x tentu arah..tu yg fifi tgh ckp ape tah lg pun aku dah matikan telepon..huhu~

soksek soksek ngan mr e..
decide xnk brtau mak aku dulu..ckp kat mak aku keta fifi ade masalah jek n kitorg nk p tengokkan..

pas brtau mak aku, aku ngan pakai baju kelawor nye gambel jek kuar..

sampai² tgk..

.

.


aduhhh la...habis bumper depan remuk..terebeh² dah..

 
keta fifi yg dah x berapa nk rupe myvi..


ade ramai gak la yg tgk² kerumun kat situ..tgk fifi ok..xde luka² ke hape
cuma aku tgk apek yg kena langgar tu macam mamai² aje..



tp xdelah luke teruk..cume luke ringan kat kaki sket n gigi dia patah..
maybe sebab terhantuk kat mana² bahagian motor la tu kut..

 
motor apek yg berlanggar ngan fifi


xtau nk ckp mana betul mana salah..
dua² salah kut..si fifi ni rabun..dah tu apek tu pulak naik moto xde lampu
mana lah nk nampak pagi² jubuk camtuh
dah  le pagi² masing² jalan pun sibuk nk g keje kannnn..

sib baik ade sorg mekanik yg ade kat situ..
ekceli mekanik tu pun kawan kepada kawan tempat keje kitorg ni..man namanye
so dialah yg cadangkan sume² macamana..
man jugaklah yg tolong anta adik n apek tu g klinik kesihatan n balai polis..
(tp fifi adelah bg saguhati sket atas pertolongan dia tu..org berbudi, kita berbahasa lah kan..chewwwahh)

ate, dah aku ngan berbaju kelawo n lum mandi solat sume, xkanlah aku yg nk nganto adik aku tu..
tu yg aku balik dulu n pelan² slow talk ngan mak aku kejadian sebenarnye..

mmg terkejut beso lah mak aku bile aku beritau yg fifi xcident..
sampai sekarang badan dia masih menggeletar aje sbb menahan rasa terkejut nye td..

skrg ni sume dalam proses lah wat urusan² yg berkaitan..

keta adik aku tu pun dah selamat wak balik umah..sok nnt tunggu green light dari man tu je nk bawak g bengkel dia..


tulah kejadian kecoh² pagi td..
kalo nk cerita detail satu persatu mmg x habis..
ni aku ringkaskan aje..

dan sebab itulah td pg aku masuk keje lambat..


p/s : aku snap gamba tu bile balik dari klinik



mrs e
Wednesday, March 25, 2009

aku BOSANNN..

|
sumpah aku tgh bosan giler² sekarang nih..

keje da xde yg urgent nk kena siapkan, sbb tu aku malas nk wat dah..
lgpun, boss aku xde..huahuahuahua..*bergelek sakan jap*
dia g meeting ngan customer..

boss xde bermaksud aku boleh lah nk mengular sket²
tp xde maknanye jugak..sbb aku dah xtau nk watpe skrg ni..
nk tgk web, masa rehat td aku dah tgk dah..sampai dah xtau nk tgk ape...
blurrrr...

cume sekarang ni aku asyik jelah tgk jam tu bergerakk..

haiiiisssshhhhhhh...

bilelah nk pukul 5.40 ni..
x sabar aku nk balik..
hati aku dah kat umah ni, badan je masih kat sini =P

dah lah..aku pun dah tak tau nk tulis ape..
korang layankan jelah ape yg aku merepek meraban nih..


p/s : ape juadah nk berbuka nanti ek..



mrs e

tbe² kecoh pepagi..

|
pagi² td sebelum aku bangun tido, fifi dah ketuk² pintu bilik suh alihkan keta..

keta dia nk keluar, keta aku lak belakang keta dia..
so aku dah block sama itu myvi putih lahhh..

 
camni ar beh kurang myvi fifi..cume dia punye kaler putih
aku x sempat nk snap td sbb da rushing nk g keje


aku yg mmg malas nau bangun, asik nk melekat ngan katil & bantal jek, kejut la mr e suh dia alih keta
dia pun bangun sambil aku layan tido lg..
tp bukan tido betul² uols..alahhh kira liat² nk bangun nk golek² atas katil lg gituuu..

pastu, tbe² mr e masuk balik dlm bilik n amik wallet dia..
aku pun peliklah kan?

dengan belum solat n mandi lg, dia dah nk ke mana lak nih..
xkan nk anta mak aku g pasar kut pagi² jubuk nih..
selalunye kalo anta mak aku g pasar pun, dia dah siap dress up sume..


"yang, keta adik x leh start...abang nk kena anta dia sampai panchor la ni..dia tumpang kawan dia kat situ.."


aku yg ngantuk² nih, terus segar bugar bile mr e ckp mcm tu..
terusss jek bangun g luar umahhhh..menonongggg aje...haahahahaha

pastu aku try le tgk, mana la tau kut² gear dia tu terlupa lak nk letak kat 'P'..
keta auto kalo gear x letak kat 'P' kan xleh start..

tgk² ok lak..
tp bile start, dia mcm xleh terbakar pemicu nye tu..
bunyi pun ehekkk..pastu terus senyap..

bile fikir², xkanlah sebab bateri kong kut..
bateri keta aku tahan sampai 3tahun lebih..ari tu baru tukar..
ni keta dia yg pakai x sampai setahun xkan dah nk kena tukar bateri?

dah x boleh nk tunggu lg, sbb takut sampai sekolah lambat..dah le ade exam lak arini..fifi mintak tolong mr e anta sampai simpang keluar kg aku..
sib baik dia dpt contact akak kg jiran yg sama² ngajar satu sekolah..
tu yg dia tumpang akak tu

bile dah siap pakai baju keje semua, mr e panggil mekanik dlm kg aku
suh tgk²kan ape yg x kena..

rupe²nye betul sangkaan mr e..BATERI KONGGG!!!

huishh..matik la ko dik..nk kena tukar bateri..
terbang lah RM ko berkeping²..muehehehehe..

ari tu wit aku terbang, ni wit ko lak..tp utang jangan wat² lupe aaaa..


 p/s : aduhhh...pagi² lagi sudah gawat ini...hikkksss



mrs e
Tuesday, March 24, 2009

kalaulah dia masih ade...

|
24-03-2009

hari ni merupakan tarikh yang akan sentiasa aku dan keluarga ingati selamaya..

kerana,

pada tarikh ini merupakan tarikh hari ulangtahun kelahiran ayahanda tercintaku..

.

.

KALAULAH DIA MASIH ADA... =(


arwah abah mmg seorang yang prihatin dan tegas terhadap anak² nye..
dalam tegasnya itu, dia tidak lupa untuk memanjakan anak² nya..
kasih sayang yang diberikan memang tiada tolok bandingnya..
sanggup berkorban apa jua demi memastikan keselesaan anak² nya..


tiada apa yg mampu kutitipkan kepadanya selain doa agar dia tenang di 'sana'..

al-fatihah..



mrs e
Monday, March 23, 2009

rasa x bestt ajer..

|
mood aku berubah² jek sejak kebelakangan ni..
kejap ok..kejap x berapa ok..

tp mmg byk yg x berapa ok dari yg ok..
hikkkssss..



kenapa ye?
aku pun xtau..

kdg² aku rasa sayu..
kdg² rasa cam geram pun ade..

kenapa pulak geram ek?
adekah kerana buku cerita yg aku baru habis baca tu x best yg membuatkan aku geram?
yerla..biasa nye kalo kite baca buku² cinta, kite mmg suke baca yg indah² aje..
sume yg best², yg mmg susah le nk dpt dlm dunia realiti..

tp buku yg ni mmg byk aku x faham..
aku rasa jalan cerita dia banyak yg buang masa..
pastu ending dia pulak mcm nk cepat² jek habis..
dah...mcm tu saje?!!

mmg buku tu drpd novelis terkenal..
buku² dia yg sebelum ni pun banyak yg aku dah khatam..dan ade gak jadi koleksi buku aku..
tp entahlah..maybe dia pun dah kekeringan idea kut..

ermm...tp itu ke yg membuatkan aku rasa x best mcm ni..?
hrmmmm...mungkin tidakk...

entahlah...aku pun pelik ngan ape yg aku rasa ni..
sbb bukan sekejap tau aku rasa mcm ni..dah 3 ari dah..
huhu~

confuse dgn diri sendiri..


mrs e
Saturday, March 21, 2009

di mana aku sekarang..?

|
cam poyo jek tajuk kat atas tu kan..

sebenarnye nk beritahu jek, aku balik segamat umah MIL ptg td..
balik umah semula ari isnin pas keje..

owhhh

by the way,
ade satu cite haru..

mr e g betulkan ekzos keta td..
mula² igt kan pin ekzos tu dah tertanggal..sbb kadang² ade cam bunyi sket² kat ekzos tu..

sekali ekzos tu dah tersumbat daaaa...
mmg dari beli keta dulu x penah tukar...!!

haaaa kau, sekali kena terbang wit aku rm 200++

perghhhh..baru jek berangan² nk ajak mr e window shopping kat segamat nnt..
dah jd mcm ni, xde nyelah...huhu~


mrs e
Thursday, March 19, 2009

tetibe aku rasa mcm ni..

|
hurmmm...
rasa cam xde mood la pulak..

tbe² rasa mcm ni..rasa x besttt..
aku rasa nk tukar keje..nk keje gomen..
tp aku dah apply byk kali, interview pun dah banyak kali..
belum ade² yg sangkut..

bukan xde kelulusan..ade..
dlm kejuruteraan awam (pembinaan)
tp tulah..

lom ade rezeki aku agaknyer...

.

.

kenapa aku tbe² rasa mcm ni?

alkisahnyerr...td aku bloghopping la kat blog² len..
sampai satu blog tu, aku rasa mcm besttttt jek keje dia..dia keje gomen..
n workstation nyer yg seronok aku rasa..x mcm tempat aku ni..
stakat yg ado² ajer..mana² kelengkapan yg boleh je tuk aku sbgai data entry nih..
(tp sebenarnye set pc aku ni dri DELL tuh..-tu pun x bersyukur-)

dan sebenarnye selalu gak lah aku rasa mcm 'kecil' di antara korang² semua
sbb korang sume keje best²..jawatan tinggi²...gaji besar²
manalah sepadan kalo nk dibandingkan aku yang hanya keje kat 'kilang kicap' nih..
(tp korang sume x sombong...baik lak tu..-tu yg bestt..!!)

hrmmm....

x baik kan aku mengeluh...

tp aku sekadar nk luahkan perasaan jek..
sbb kat sini jek aku leh luahkan tanpa perlu mengeluarkan sebarang bicara..

even dgn mr e pun aku x terluah...

x baik kan aku berperasaan mcm ni...
sepatutnye aku bersyukur lah kan, time² gawat mcm ni aku masih ade pekerjaan..
sedangkan ramai kat luar sana yg hilang pekerjaan & tercari² arah tuk dapatkan keje baru
juga pada graduan² yg masih lg menganggur


p/s : sentiasa mensyukuri nikmat diberi..



mrs e
Wednesday, March 18, 2009

my best hits

|
ini pencapaian tertinggi aku setakat ini..


selalu tu aku tgk sorang jek yang tgh online..
paling² tinggi pun 2-3 orang..
maklumlah..blog aku ni kan biasa² ajer..xde daya penarik pownnnn..uhuksss..

terkejut gak aku tgk sekali 22 orang tgh online..
terus jek aku printscreen..


pastu sekali lg aku refresh blog aku tu..
tgk dah tinggal 9 orang yg online..


 pun masih dikira tinggi gak tu hits nye dibandingkan dengan kebiasaannye..
;)

p/s : aku dpat capture ni masa minggu lepas..



mrs e

kudapan tengok tv

|
semalam masa aku bloghopping..nampak lah sosej/frankfurter dalam salah 1 blog tuu...tuan punye blog tu p makan kat mane tah..aku tgk makanan tu jek, alamak...teringin terussss...

balik keje, dah alang² mr e nk li ubat nyamuk yg mat punye tu, aku ajak le dia singgah sekali kat pasaraya nk li frankfurter nk goreng kat umah..

dalam kepala ni dah terbayang² aku nk lumurkan frankfurter tu ngan sos lada hitam dan aku nk goreng tanpa minyak..konon nk kurangkan makanan berminyak le tuh..

 dah siap lumur sos lada hitam

belum sampai umah pun aku dah mcm terasa² kelazatannye..cam ape jek kan..hahha =D

pas makan malam, aku pun mulakan la operasi aku tu..

mula² mmg aku goreng tanpa minyak..tp mcm x berapa masak + cepat hangus sebab sos nye melekit kat kuali..

dah tgk jd mcm tu, aku apelg..terus jek tuang sket minyak dlm kuali..x jd le konon² nk less makan makanan berminyak..


ermmm..rasanye not bad lah..

sbb,

mr e kata sodaapppppppppp!!
;)


mrs e
Monday, March 16, 2009

Medical Certificate..

|

ermm betol ke MC tu Medical Certificate?

aku pun xtau..dan x penah lak nak tanye..
tp kalo pemahaman aku, mcm tu lah agaknye..

ari ni aku MC..
x larat, batuk+selsema (malas sebenarnye)
hikhikhik..

pegi klinik kesihatan je td
amik MC

amboiii..kemain 'kekwat' betol MA dia
bukan doktor pun

nyampah aku


mrs e
Friday, March 13, 2009

erkkkkkhemmmm...

|


x selesa la..
dari semalam lg mcm ni..
(gara² terkena hujan petang kelmarin)
rasa tekak ni perittttt sangaaattttt...

kalo terus jd batuk/selsema xpe jugak..
ni dia maintain sakit kat tekak tu jer..

hrrmmm..

camne ni..
sampaikan nk makan pun rasa x beshhh?

ade petua x nk kurangkan sakit tekak ni..

anyone?


mrs e
Thursday, March 12, 2009

dari blog mr e...under the tree..

|
 

Actually post ini tidak ada kena mengena dengan pakatan pembangkang yang bermesyuarat dibawah pokok di Perak itu. Ini semasa aku menghadiri upacara pernikahan sepupu wife aku di sebuah masjid di Batu Pahat pada Ahad lepas.Jadi sementara menunggu tok imam datang aku lepak dulu bawah pokok ni..('',).Cuaca agak panas aritu.Wife aku,aku tengok bukan kemain lagi berposing dengan adik dia amik gambar!!!ni nak amik gambar pengantin ke dia yang bersakan ambil gambar sendiri????confuse aku.

adussss....terkena guwe.. ;P


mrs e
Wednesday, March 11, 2009

dahhh...jom balikk...

|
lebih kurang kul 4++ petang, kitorang pun gerak balik ke rumah masing2..

sebelum balik, sempat lah kitorang bergambar dengan pengantin.. :)

fifi n shafiee (pi'e ni single lg tau korang..hensemmmzzz)

pengantin baru & pengantin lama..hikss

fifi n farah with pengantin


pakcik & makcik aku bersama pengantin

mrs e

pak pung..pak pungg...

|
pak pak kepung kepung kepung kepung..pak pak kepung kepung kepung kepung..
(tapi kompang dia x best cam kompang kat kampung aku, nnt org kawen ahad ni aku tepek kompang kampung aku ye..)

dekat kul 3 baru bersanding..punyelah lambat..
pihak keluarga pompuan dah bising2..ni sume sedap tgk nona punye pasal..nk tgk majlis kahwin Que ngan Linda le nih..hihi
tu yg tersangkut jap tu..

time berarak ni, i le yg duk depan sekali berjalan sambil bawak barang hantaran youuu..
glemm gitu..haha

xdelah..ate sume nk jalan belakang2..ape kesss...
aku yg dah x sabo ni, jalan jelah kat depan..cepat sampai :D

sampai umah pengantin pompuan tu, kitorg dok le menunggu kat depan umah pengantin pompuan tu turun..
sampai ke sudah x turun rupenye

agak kepelikan kat situ sbb pengantin pompuan x sambut pengantin lelaki
pastu aku dgr2, akak pengantin kata mmg xleh bagi pengantin lelaki nampak dulu..
uiksss...lain lah pulak ye..

cam janggal lak pengantin lelaki duk sorang2 tengah laman tu sambil org silat2 depan dia
layankan ajelah.. ;P

silat jangan x silat..

bile nak naik umah tu, ade lak kena tol..(kalau adat johor mmg ade)

lepas tol2 sume, terus pengantin lelaki naik pelamin n bersanding..
xde upacara tepung tawar, terus jek bergambar2..

with fifi again
sepupu n makcik aku

newly wed, amy n raihan

kaum keluarga belah lelaki

makcik sebelah pengantin lelaki


mrs e

rest time..sementara menunggu majlis seterusnya..

|
kitorang lepak2 kat umah bersanggar nk menantikan waktu berarak n bersanding..
time ni la kecoh 1 rumah bile family sume berkumpul..itu pun x semua..
tp mmg havoc sungguh..

penat agaknye tuan umah nk melayan kitorg..hehe

n biasalah, aku n fifi x de lain agenda selain posing sana, posing sini..
bile lagi kan..

lgpun kamera sendiri, sukati kitorg lah..hiksss...

layan jelah gambar2 nih.. ;P

aku n mr e

beby, aku, leha with anak2 (sepupu) & fifi

aku n beby




mrs e