kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Sunday, March 8, 2009

aku dipaksa..huh!!

|
tengah aku sesedap tido ptg semalam, tbe fifi masuk bilik aku..
dengan xde salam xde hape..terus jek dia suh aku bangun nk ajak aku teman g muo..

suke2 dia aje tau fifi ni..
dah le aku baru jek tido pas anta mr e kat pintu keta; dia balik segamat..
upsss...sebelum tu, aku x jd balik segamat..mr e jek balik sorang, sbb balik pun kejap aje..pagi2 ni pas subuh dia balik semula ke sini..sbb nk anta pengantin dah ke Batu Pahat lak..bab kena bangun awal tu yg aku lemah sket..sbb tu aku x ikut..takut x terbangun lak..lebih2 lagi aku tgh bendera merah ni..hiksss

beria2 la dia pujuk aku suh teman dia
last2 aku pun setujulah..

muke orang yg kena paksa..

muke orang x bersalah yg memaksa orang lain

on the way tu, perut aku dah berkeroncong..kruk krakk kruk kraakkkk ajerr.. :P
aku dah nyanyi kat telinge fifi...cakap lapar...laparrr gitu.. dah le cuaca kat luar tu hujan, harusss perut aku bertambah2 lapar jadinye..

so sampai2 jek muar dia terus blanje aku makan McD dulu..*sukeee*
menjadi taktik aku nk suh dia belanja..muahahahaha

siap makan, terus cari barang yg nk dibeli.. sebenarnye si fifi ni nk cari kasut..n nk beli gak handbag yg ala2 liplap2 cam org wak g dinner tuh

tp alahaiiii...mahaiii nk mamfusssss...x padan dgn xde brand nye..
bendanye x sepadan benau dengan hargenye..

last2 dia cilok je yg ok dan berpatutanlah harganye..

pas setel smua, ingatkan nk le aku li jajan sket2 bwak balik umah..rupenye x sempat aku nk beli, si fifi dah sibuk ajak balik sbb dia nk g makan lak ngan bf nyer..hampagass sungguhh..

siannnn aku tau..even nk li jagung cawan n eskrem McD pun x sempat sbb nk cepat punye pasal..

time ni lah ngadu2 ngan mr e, mintak simpati..kihkihkih..

"alolololo...cian dia...xpe, t esok kite beli ye.." ~ jauh di mata, dekaaaaaatttttt di hati..

senyum2 aku.. :D


mrs e

0 comments: