kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Monday, March 30, 2009

corat coret disebalik kisah..

|
meh sini aku stori mori kisah yg korang x tau..
kira ni beh kurang cite belakang tabir lah..

  • malam lepas akad nikah berlangsung, fifi terjatuh dalam longkang yg busuk yang amattttt...longkang yg hitam legam mcm kumbahan tu..cube lah korang bayangkan..fifi terjatuh tu masa kitorg ikut jalan shortcut dari masjid ke umah makcik aku..dah lah gelap, pastu jalan shortcut nye pun berliku²..kejap ke kanan, kejap ke kiri..manalah kitorang tau..tu yg fifi jalan tegak je tu ingatkan jalan yg lurus..rupenye belok²
  • lepas jatuh tu fifi mandi kat masjid & pinjam baju sepupu aku..drpd baju yg vouge, telah bertukar kepada kurng biasa
  • bukan setakat fifi yg masuk dalam longkang tu, tp handbag n kasut nye sekali..handbag dpt diselamatkan malam tu juga, tp kasut cuma dpt diambil semula keesokkan harinye..
  • fifi jadi glamer & menjadi topik perbualan malam tu akibat kisah dia masuk longkang..(tp sebenarnye diorang xtau, dah berapa hari fifi asyik bad luck aje bermula dari bateri keta dia yg kong tuh
  • menu makanan selepas nikah, habis sekejapan aje...lauk tuk makan udah enggak ada..aku pun makan dengan ikan kering aje..tp ikan kering nye sedappp..rangup gituuu
  • perjalanan bukit gambir-pt jawa-batu pahat ambil masa 1 jam 15 minit manakala perjalanan bukit gambir-pagoh-pt sulong-batu pahat ambil masa 1 jam sahaje..tp aku lebih suke ikut jalan pt jawa walaupun kena tempuh berbelas² traffic light sbb ikut jalan pt sulong tu banyak jalan nye yg rosak
  •  mak andam dila tu kekwat sgt org nye..mcm xtau jek adat johor..even bukan johor pun aku selalu tgk bile pengantin lelaki sampai, pengantin perempuan akan keluar mengiringi pengantin lelaki dan duduk bersanding sekejap kat luar untuk tatapan para jemputan..ini tidak, dia x bg dila keluar dan suruh ready duduk kat pelamin aje...siap bertekak² lagi dgn kitorg yg ramai ni..pastu boleh pulak dia ckp kenapa x beritahu awal²..ape lak nk beritahu awal² kan, sbb sume mak andam mmg tahu pasal tu..pastu bile kitorg ckp mcm tu, boleh pulak dia kata itu bukan adat johor, tp adat negeri lain..ehhhhh, negeri lain pun aku rasa wat stail mcm tu tauu..dia je yg tak tau tu sebenarnye...grrrrr
  • balik dari kenduri itu, mr e kena masuk kerja sbb ade inventory samsung & wawa terus balik ke kl.

sian fifi :(


mrs e

5 comments:

DYLA said...

siannya fifi,
kene mandi bunga la.

mama | sarah | syimir said...

ihikss..syiaann dia..kena mandi bunga api nih..

RaFFLeSiA MeRaH said...

kesian sungguh yerrr....nk wat camane nasib dia kan....sib baik la ader penyelamatnyerrr....kalau sensorg camane tuhhh.....

ija said...

sian kat fifi..ingat masa zmn bertunang dulu..ikut dia g kenduri umah sedara dia..dibawaknya kita ikut jalan belakang umah..habis kasut kita tenggelam..geram punya psl kat dia..siap mengalir2 lagi air mata..tau gabra takut family dia nampak..

^arween^ said...

hmmm sian fifi
btol lah sy rase die kena mandi bunga