kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Thursday, March 26, 2009

pagi ni lagi KECOHH dari semalam..!!

|
dlm kul 6.35 pg td aku dgr fifi dah kuar g sekolah..
(keta dia dah ok pas kes semalam tu..)
aku yg liat nk bangun pagi nih, sambung jek tdo sket lg..
ckp dalam hati; ermmm xpelah tdo 5 minit je lg..

tup² aku terlelap dekat 10 minit...
siap mimpi² lagi haaaaa....

kul 6.45 aku terjaga sbb hp aku berbunyi..
tgk² nama si fifi..aku angkat...


"hello.." dgn sore ala² mengantuk masih x cukup tido..
"hello ima...aku xcident...berlanggar dengan moto..ko tlg dtg sini..tp jgn brtau mak...blablablabla..."
"hah..yeke?!! kau xcident kat mana?" terus terkejut beruk aku terus bangun dr katil..mr e yg terkejut tgk bini nye terkejut pun cepat² bangun tp dlm mamai² gitu..lawak kalo di ingat²..
"aku xcident kat ....blablablablablabla..." terus aku tekan butang merah..tp itu tindakan luar sedar okeyy..aku dah mcm x tentu arah..tu yg fifi tgh ckp ape tah lg pun aku dah matikan telepon..huhu~

soksek soksek ngan mr e..
decide xnk brtau mak aku dulu..ckp kat mak aku keta fifi ade masalah jek n kitorg nk p tengokkan..

pas brtau mak aku, aku ngan pakai baju kelawor nye gambel jek kuar..

sampai² tgk..

.

.


aduhhh la...habis bumper depan remuk..terebeh² dah..

 
keta fifi yg dah x berapa nk rupe myvi..


ade ramai gak la yg tgk² kerumun kat situ..tgk fifi ok..xde luka² ke hape
cuma aku tgk apek yg kena langgar tu macam mamai² aje..



tp xdelah luke teruk..cume luke ringan kat kaki sket n gigi dia patah..
maybe sebab terhantuk kat mana² bahagian motor la tu kut..

 
motor apek yg berlanggar ngan fifi


xtau nk ckp mana betul mana salah..
dua² salah kut..si fifi ni rabun..dah tu apek tu pulak naik moto xde lampu
mana lah nk nampak pagi² jubuk camtuh
dah  le pagi² masing² jalan pun sibuk nk g keje kannnn..

sib baik ade sorg mekanik yg ade kat situ..
ekceli mekanik tu pun kawan kepada kawan tempat keje kitorg ni..man namanye
so dialah yg cadangkan sume² macamana..
man jugaklah yg tolong anta adik n apek tu g klinik kesihatan n balai polis..
(tp fifi adelah bg saguhati sket atas pertolongan dia tu..org berbudi, kita berbahasa lah kan..chewwwahh)

ate, dah aku ngan berbaju kelawo n lum mandi solat sume, xkanlah aku yg nk nganto adik aku tu..
tu yg aku balik dulu n pelan² slow talk ngan mak aku kejadian sebenarnye..

mmg terkejut beso lah mak aku bile aku beritau yg fifi xcident..
sampai sekarang badan dia masih menggeletar aje sbb menahan rasa terkejut nye td..

skrg ni sume dalam proses lah wat urusan² yg berkaitan..

keta adik aku tu pun dah selamat wak balik umah..sok nnt tunggu green light dari man tu je nk bawak g bengkel dia..


tulah kejadian kecoh² pagi td..
kalo nk cerita detail satu persatu mmg x habis..
ni aku ringkaskan aje..

dan sebab itulah td pg aku masuk keje lambat..


p/s : aku snap gamba tu bile balik dari klinik



mrs e

6 comments:

DYLA said...

naja,
hubby dyla pun penah langgar cino pompuan, dia tu selamba kuar simpang. renyuk lg teruk dari kete fifi ni. hangin je satu bdn!

Tulip said...

sempoi jer naja nih...siap pakai baju kelawar lagi kluar menyelamat..sempoi abiss ;)

E said...

emmmmm....

ija said...

sib baiklah fifi yg cub tu takde paper..adatlah tu kalo bwk keta..tak org langgar kita, kita yg langgar org..hiks

ArELeEz said...

huk allohh haii.. cian fifi..

aFkaR'z said...

isk isk isk... nasib takde apa2 kan... mmg duit nak keluar sangat laa tu bulan ni

http://sweetdarling79.com/