kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Thursday, March 19, 2009

tetibe aku rasa mcm ni..

|
hurmmm...
rasa cam xde mood la pulak..

tbe² rasa mcm ni..rasa x besttt..
aku rasa nk tukar keje..nk keje gomen..
tp aku dah apply byk kali, interview pun dah banyak kali..
belum ade² yg sangkut..

bukan xde kelulusan..ade..
dlm kejuruteraan awam (pembinaan)
tp tulah..

lom ade rezeki aku agaknyer...

.

.

kenapa aku tbe² rasa mcm ni?

alkisahnyerr...td aku bloghopping la kat blog² len..
sampai satu blog tu, aku rasa mcm besttttt jek keje dia..dia keje gomen..
n workstation nyer yg seronok aku rasa..x mcm tempat aku ni..
stakat yg ado² ajer..mana² kelengkapan yg boleh je tuk aku sbgai data entry nih..
(tp sebenarnye set pc aku ni dri DELL tuh..-tu pun x bersyukur-)

dan sebenarnye selalu gak lah aku rasa mcm 'kecil' di antara korang² semua
sbb korang sume keje best²..jawatan tinggi²...gaji besar²
manalah sepadan kalo nk dibandingkan aku yang hanya keje kat 'kilang kicap' nih..
(tp korang sume x sombong...baik lak tu..-tu yg bestt..!!)

hrmmm....

x baik kan aku mengeluh...

tp aku sekadar nk luahkan perasaan jek..
sbb kat sini jek aku leh luahkan tanpa perlu mengeluarkan sebarang bicara..

even dgn mr e pun aku x terluah...

x baik kan aku berperasaan mcm ni...
sepatutnye aku bersyukur lah kan, time² gawat mcm ni aku masih ade pekerjaan..
sedangkan ramai kat luar sana yg hilang pekerjaan & tercari² arah tuk dapatkan keje baru
juga pada graduan² yg masih lg menganggur


p/s : sentiasa mensyukuri nikmat diberi..



mrs e

8 comments:

ija said...

naja tak slh kalo ada perasaan mcm tu..sy plak kekadang jeles je tgk org keje dlm opis(swasta)..aircond ada..duit pun lebat..tapi bila tgk org yg "bawah" sikit dr kita..insaf plak..skrg ni ramai tau yg ada degree tp jadi kerani sekolah..kiranya jln mereka berliku lah jgak..insaf..

ArELeEz said...

xpe2.. cuba lg! don't give up, bebeh! heh3..
kita serupa la coz leez pon engineerin' gak! civil! ;)

RaFFLeSiA MeRaH said...

ishhhh...akak ni bukan keje tinggi mane pun, pangkat pun rendah ajorrk, jgn rendah diri, x baik, mane2 tempat keje pun same, janji gaji kita dpt tiap2 bulan tu halal...kalau betul nak join kerajaan, jgn give-up, ape2 jawatan kosong kalau tahu tu mintak ajer....k....

perra2ferra said...

tau xpe..
ko tgk aku ni gelak2, ketawa2, tp mslh byk wooo
saje xnk tunjuk kt ko..
jgn ingat gj byk, hutangnye sket
gj byk, hutangnye lgggggggggggggggggggg la byk
so sme jekkk =p

^arween^ said...

naja
biaselah tue
dalam bekerja kite mesti rase gitu

huhuuh
percayalah tmpt and keja lain
tak seindah yg disangka :D

DYLA said...

naja,
mmg susah nak apply keje gomen ni. kene apply tiap tahun la.

dyla dah lebih 10kali interview gomen. but stil mencarik lg.

Faizah_Haris said...

naja...
sabar je la k....insyaallah mn tau 1 ari nanti ada rezeki keje kat gomen plak...kalo ada mana2 iklan tu apply jer....jgn putus asa ok...

eiza said...

kite pun same... sob...sob... sedey tau.