kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Thursday, April 30, 2009

terima kasih kawan²..

|
terima kasih banyak² pada yg sudi berkawan dengan aku..


hampir setahun aku berblog, alhamdulillah..semakin ramai kawan² aku dalam alam siber ni
walaupun tak pernah kenal secara rapat, x pernah berjumpa in person.. tp kita tetap boleh menjalinkan ikatan persahabatan..
berhubung secara maya setiap hari

bertukar² cerita tentang aktiviti dan kehidupan sehari²..
berkongsi suka duka luahan rasa dalam blog ni
membuatkan aku rasa korang lah YANG PALING DEKATTTTT DI HATI

sentiasa ade untuk mendengar luahan perasaan aku
sentiasa ade untuk berkongsi kegembiraan bersama aku
sentiasa ade untuk memberi kata² semangat dan sokongan kepada aku..

aku hargai sangat²..
thanksss banyak²..

meh cium pipi kanan pipi kiri sket..*muah-muah*

p/s : that's what friends are for



mrs e

nak jawab, tapi..

|
tgh hot per-peri sekarang ni tag meng-tag kawan²..
mungkin sbb tgh musim luruh tag agaknye..HIHIHI

lepas jawab tag semalam, aku kena tag lagi..
so, dengan semangat nye lah aku nk menjawab tag tu..

T
A
P
I

bile aku kuarkan digicam aku nk amik gambar, alamakkk..xde bateri lak..
isykk..camne nk jawab tag nih? gamba lum amik lagi..
tag tu mmg pun nak kena amik gamba²..x best lak nk amik gamba pakai hp..

so to DYLA..thanks coz tag naja..[ayat kena manis..sebab nk ckp lambat jawab tag]
tungguu nnt naja jawab yer!


mrs e
Wednesday, April 29, 2009

julung² kalinya..

|
wahhh..tajuk x nak kalahhhh.. HAHAHA

xdelah, sebenarnye nk beritau buat julung² kalinye aku kena tag dgn yana...>>http://yanadzul.blogspot.com/

first time nih dia tag aku..tu yg MAHALLLL tu..hehe
kali ni tag nye pasal keje² umah..rajin ke x aku membuatnye?
kalo jwapan aku tu rasa mcm poyo aje, ko agak² [pikir sendiri] la yekk..


here we goes;

1. bila terakhir anda cuci toilet?
aku x ingat bila kali terakhir nya, tp seingat aku kalo aku nk cuci toilet aku cuci aje..kalo time mandi aku tgk dah mcm ade daki² kat toilet tu, aku cuci jelah..xde pulak aku catat dlm diari [alasan tak ingat; padahal mmg jarang² agaknye kamu nih cuci toilet..] aikkk...? suara sape tuh? suara sape tuh?

2. pencuci apa yg anda guna?
aku x ingat pencuci brand ape-malas nk p tgk brand ape..tapi haruman apple..[manjang x ingat aje dia nih]

3. dalam 1 minggu berapa kali anda mop lantai? kenapa?
paling raaaaaaaaaajinnn seminggu sekali lor..mana sempat dong mau mop lantai nya hari²..aku kan bekerja.. balik pun dah 'lemau'..lain la kalo aku ade bibik..mmg hari² aku suh bibik tu mop lantai kasi licin.."bibikkkk.. lantai nya udah di mop belum?"..hehehe..mana² ade habuk² @ sampah tu aku kasi sapu² aje..rumah pun xde bebudak, xdelah kotor mana punnn..




4. apa tugasan terakhir anda sebelum menjelang malam?
selalunya aku sampai umah dalam kul 6++.. kalau mr e nk minuman panas, aku terus sediakan..n kalo dia nk makan malam awal, aku terus siap² kan..

5. apa menu hidangan makan malam anda yg paling simple?
paling simple ek? sardin lah kut...mmg simple habis..nk lagi simple; order dari kedaiii lahhh... hahahaha.. xpayah basah² tangan masuk dapur ;p



6. minuman selalu anda buat waktu pagi?
teh tarik untuk mr e, teh-o untuk aku..bukan sahaja pagi, malam sebelum tido n relax² depan tv pun kitorang minum ini..

7. sebelum tidor apa yg anda suka lakukan?
banyak gak aktiviti sebelum tido..kalo secara general, kdg² aku membaca, kalo dtg rajin aku [mcm aku wat entry ni] aku wat entry tuk auto publish esok hari (berblogging)..belek² muka tp xlah selalu sangat aku membelek punnn
tp yg mesti dan mesti aku wat sebelum tido ialah PAKAI LOTION..aku xboleh tido tanpa lotion..
[cam dah lari tajuk je jawapan nih] belasahhhhh jer laaaa

8. harus menjawab tag nama yg tertera di bawah..
  • isya
  • faizah_haris
  • dyla
  • yanyayan
  • sweetdarling
  • rafflesia merah
  • ija
  • sz
  • annasue81
  • areleez
  • erda
  • cik puan chika
wahhh...banyak yg kena ni..
sila² lah membongkarkan tahap kerajinan/kemalasan kamu semua yer..
b4 ni dpt tag yg lebih kurang aje kannnn, sekali sekala nk gak korek² citer² mcm ni..hihihi

sume kena buat tau..xde pengecualian
jangan nk mengelat yeeee...



mrs e
Tuesday, April 28, 2009

Al-Fatihah..

|
dalam pukul 8.30 td aku dpt tau drpada mak aku yg besan mak aku (bapa mertua akak aku) meninggal dunia..

pemergiannya sungguh x diduga..sbb arwah sedang bercuti di Bali dan dijangka balik ke tanahair pada malam ni
namun cuma jasadnya yg akan sampai ke rumah..

perkhabaran daripada rakan² yg sama menyertai percutian tu, arwah seolah² lebih banyak diam berbanding sebelumnya
bile diajak keluar membeli belah ole² untuk keluarga, arwah hanya mengikut tanpa membeli apa² barangan..
rupa² itu mungkin satu petanda..

arwah dikatakan meninggal kerana serangan jantung..

Takziah untuk keluarga mertua kakakku dan seluruh kaum kerabatnya..
Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org² yg soleh..
Al-Fatihah..


p/s : mati itu pasti..sudahkah kita bersedia?



mrs e
Monday, April 27, 2009

cosmetic bag

|

cube teka...
aku amik kaler ape...?

oren?
salah..(cantik ek)

hijau?
salah..

hijau apple?
pun salah..(tp cantikkkk kannnn?)

pink?
lagilahhh salahhhh..

SEBENARNYAAAAA..

.

.

aku amik kaler Hitam..
kaler itam mmg dah tinggal satu jek
bila aku dah amik, dah xdelah kaler itam dalam gambar tu..
HAHAHA

jangan marah arrrr...



mrs e
Sunday, April 26, 2009

diam diam jatuh cinta

|
wahhh..dua ari ni layan lagu je ek
lagu² lama zaman aku tecik² dolu..

kite retrolah.. ;p



haaaa...tu nape senyum² tu..teringat kisah lama time cintan cintun ke..
mesti ramai yg punya kenangan kalo mmg bercinta time lagu ni meletup dulu kan
aku idakkkk le gitu..time tu dulu aku masih bebudak hingusan lagi..apetah lagi nk pandai bercinta..HAHA
;p



mrs e
Saturday, April 25, 2009

Gadis dan bunga..

|
konon² aku lah gadis dalam lagu nih..
gadis desa yg ayu katakan..eceh [cubit peha sendirik]
layannnnn




mrs e
Friday, April 24, 2009

basah kuyup..

|
dari petang kelmarin lagi mak aku dah beritau mr e.. sambungan paip air dekat meter umah aku tu mcm renggang dan kuar air..


takut bocor ke kan..mak aku suh tolong tengok n betulkan
tp memandangkan ari rabu tu kitorg balik pun dah dekat² maghrib, so postpone betulkan ari semalam lah..

so, pagi semalam lg mr e dah pesan awal² kat aku

"yang, petang nanti kite balik awal tau..abang nk betulkan paip depan tu..kang kalo tak, tak sempat.."
"hmmmm...okeyyy.."

untuk menjayakan misi mr e tu, kitorg pun balik awal lah semalam..tp xdelah on time 5.40 tu aku dah balik..bih kurang 5.45-6.00 gitu baru kuar kilang..

dalam keta on the way nk balik tu..mr e ingatkan aku sekali lagi..bersemangat waja betol lah..ahahaha

"balik nnt, abg nk betulkan paip tu..ayang tolong abang tau.."
"erkkk..ayang kena tolong ke bang.."
"yelah yang..kan susah tu abang nk kunci ketatkan semula nnt kalo wat sorang².."
"ermmmmm... tak nak lah..ayang tak yah tolong boleh tak bang?"
"kalo abang x betulkan nnt, kan susah nk mandi..air kecik aje..kang esok kite nk mandi wajib lagi.." ~ cissss...ke situ pulak dia..tau lah mlm td malam jumaat cik abangggggg..upss 18sx pulak ;p

hikssss..padahal dlm hati mmg taknak tolong pun..fikiran dah menerawang camne aku nk mengelat nnt..hihihi

sampai² jek umah, aku dah start ngadu² panas & rimas kat mr e
cakap kat dia aku nk mandi..dah tak tahan.. (padahal nk mengelat lah tu)

aku bukan ape uolsss..aku malas nk basah²..sbb bila betulkan paip tu, sure basah punye nnt

aku pun dengan pantasnye terus ke bilik air..mr e plak kuar betulkan paip

bile aku bukak pili paip jek..

tap

tap

cissss...camne lak aku boleh lupe mr e tgh betulkan paip tu
mesti lah air x kuar..

air x kuar, macamane aku nk mandi...huhu~

nak tak nak, aku kuar semula dari bilik air n g tolong mr e kat depan
supaya cepat² aku dapat mandi


tp sebelum tu, aku dah mandi le kat luar tu ngan mr e
ape tak nye, habis BASAH KUYUP kitorg nih mengerjakan paip tu
ingat senang ke nk wat benda tu, susahhhhhhhh weyh
kalo tersenget sket jek masa nk kunci semula paip tu, mmg menyembur kuar semula la air
seb baik yg kitorg betulkan tu pun b4 meter air..kalo lepas meter air, harus bil air tinggi bulan nih



bukti kami yg basah kuyup..aku xleh tunjuk gamba sume..kena cover² sket..hehe

dah ok, dah xde kebocoran lagi, cepat² aku masuk umah n mandi

ahhhhh...sorgaaaaaaaa rasa dapat sejukkan badan
;p



mrs e

koyak tapi tak rabak..

|
semalam pas solat asar kat tempat keje, aku pun continue keje cam besa
pastu, bile aku bangun g tempat mr e jap, tbe² aku rasa ade sesuatu x best jek kat baju aku

aku pun tgk lah kat tempat yg x best tu..

Ya Allah....!!

KOYAKKKK...!!!

cis..cissss & cisss


lihatlahh..lihatlahhh dunia..wuwu~

poyo betullah baju ni..baru jek bape bulan aku pakai..dah koyak
adekah ia berhubung kait dengan kekerapan aku mengulang pakai nye menjadikan ia reput lalu mudah koyak..??

sib baik lah mmg dah nak balik time tu..
so tak bape kisah lah kan..cover² sket bg jangan sampai orang lain nampak sudah lah..
HAHAHAHA

terus ngadu kat mr e

apelagi, mintak dia belikan baju baru lah..hihi



mrs e
Tuesday, April 21, 2009

comment moderation

|
aku admit, aku sangat jarang² nak tinggal kan komen kat blog kawan²
sbb kdg² aku rasa ape aku nk komen tu, dah ade kawan² lain yg bagi komen..
tu yg aku diam jek tu..masuk blog kawan²; terus pegi & jarang² tinggalkan jejak..

dan kerana tulah aku rasa komen aku sangat² berharga
sebab nyer hanya kawan² tertentu yg aku nk komen jek aku komen..
aku komen pun sbb aku nk beritahu pendapat aku ttg entri yg dibuat tu
ataupun bagi moral support pada kawan²..
sebagai tanda sokongan dan penghargaan kepada kawan² yg sama² bertukar² cerita dalam dunia penulisan blog

b4 ni aku ok jek dengan blog yg ade comment moderation..sbb komen aku lambat laun akan di publish gak oleh tuan tanah (tuan punya blog)..
dan seingat aku, aku xdelah nk bagi komen yg bukan²..mmg x pernah
kutuk² ke hape..tp kata² pendapat lah tentang entri yg dikuarkan..

tp bila aku 'terkena' sekali..mmg aku dah serikkkkkkkkkkkk
serikkkkk sangattt²

td pagi aku ade leave comment dlm satu blog..
n komen tu biasa² jek..just nyatakan pendapat aku tentang 1 perkara
tp sampai ke sudah tuan tanah x publish komen aku..
bila dia ade update entry terbaru, aku pun jengah lagi blog dia
dan sambil² tu tgk komen aku dah publish ke belum
rupe² nye mmg x dikuarkan langsungggg..

yg peliknye, komen² selepas aku tu elok je pulak di publish
dan serasa aku, sama jek kata² diorang tu dgn komen aku
tuan tanah pilih kasih ke?

ape² pun, aku sebagai readers x berhak nk ckp ape²
itu hak tuan tanah, dia punye blog..
so dia boleh wat ape yg dia suka..betul tak?

sama lah mcm aku, aku boleh jek nk wat camtu
letak comment moderation..nnt aku boleh pilih komen² yg aku suka jek aku publish
tp aku rasa itu x adil tuk kawan² aku..sbb diorg pun berhak nyatakan pendapat diorang
n x kisah lah kalo komen tu ade guris perasaan aku ke hape..tp aku x kisah
sbb tu pendapat masing²..aku sentap ke tak tu belakang kira..

cuma kat sini aku sedikit terkilan
ke'prihatinan' aku tidak dipedulikan... :(



mrs e

rojak buah kesukaan ku..

|
aku memang melampau sukeeee makan rojak buah ni..
sedap gilosss..korang suke tak?

dulu mr e x pandai makan² benda mcm ni..
tp sekarang dah terikut² lak bini dia..hihi

kitorg suke campur² buah² nk wat rojak ni
buah betik, jambu, epal, pear, lai madu..
pastu ditambah lak dengan kacang tumbuk yg disediakan sendiri oleh aku..
perghhhh...layannnnnnnnnnn..

sekejapan jek dah habis ;p







mrs e

penang bridge..?

|




ohh..bukan..sama sekali bukan penang bridge yer..
ni sebenarnye jambatan kedua muar..dah lama gak dibina, tp aku x ingat lak tahun nyer..

tujuan utama jambatan ni dibina untuk mengurangkan kesesakan bandar muar..
aku jarang² sangat lalu sini sebenarnye, sbb jarang sangat pun nk ke destinasi yg melalui jambatan ni

ape² pun, aku suke sangat tgk design jambatan ni
lebih kurang jambatan pulau pinang je..
tambah cantik kalau lalu sini waktu malam..pencahayaan nye besttt.. ;p


mrs e
Monday, April 20, 2009

desktop wallpaper

|
aku dapat tag ni dari faizah_haris..

senang jek tag ni..
sap-sap soii jek aku jawab...[ecehhh..berlagak pulak..cubit peha sendirik..hihihi]

>>anda perlu printscreen wallpaper anda yang tengah gune skang jngan tipu2 ek x suke
aku bagi dua sekali...yg kat tempat keje ngan kat lappy aku..tgk la yerrr

 
ni kat pc opis

 
ni kat lappy


>>bgtau nape anda suke wallpaper anda itu
yg kat pc tempat keje tu aku suke sbb simple jek..aku x suke serabut²..nnt serabut lak aku nk wat keje
wallpaper kat lappy plak sebenarnye aku sesaje jek dengki mr e; letak wallpaper gamba dia dengan aku..sbb b4 ni guna wallpaper lain..alih² melekat lak sampai sekarang..aku suke gambar tu sbb mcm santai jek kitorg time tu..hehe

>>tag 10 people
  1. http://yanadzul.blogspot.com/
  2. http://annasue81.blogspot.com/
  3. http://syimirmikail.blogspot.com/
  4. http://sweetdarling79.com/
  5. http://simpledelicateandpure.blogspot.com/
  6. http://ladyarween.blogspot.com/
  7. http://chamang.blogspot.com/
  8. http://cikzura.blogspot.com/
  9. http://eizadhaty.blogspot.com/
  10. http://perra2ferra.blogspot.com/

jawab, jangan x jawab..



mrs e
Saturday, April 18, 2009

berkemas..

|
sapu²..kemas²..buang habuk sume..

itulah aktiviti aku ari ni..

dah siap berkemas dah ni, tgh basuh baju sambil relax jap ngadap blog..
mr e lak xde, dia g meracun rumput kat kebun..
[biasalah, kami ORANG LUAR BANDAR..dengan kata lain, orang kampung..mmg biasa wat keje² kebun sume..ekekekeke]

ermmm...nk masak menu ape tghari ni ek?


('?') thinking...



mrs e
Thursday, April 16, 2009

hutang emas boleh dibayar..hutang TAG..?!!

|


aku di tag lagi oleh dyla..
amboiiihhh..rajin hang tag aku nooo..

tp x pe, aku sukeee.... =D
at least ade le menda nk update kalo aku dah kekeringan idea.. ngeh ngeh ngeh

Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
  • Mrs e blog..
  • sebab ape yek aku pilih nama tu?
  • sebenarnye b4 ni aku letak nama my life, my journey..tp pastu aku tukar lak jd Mrs e blog..yg my life my journey tu aku jd kan 'sub-title' lah pulak
  • mule² tu mmg nk letak Mrs e's blog..tp mcm tergeliat lidah lak nnt nk nyebut ber 's-s' tu kan..tu yg letak camtu jek tuh..lantak lah broken english ke ape ke kan..

Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
  • http://mrshandri1.blogspot.com/
  • aku pun xtau lah idea datang dari mana ek yg menjadikan aku namakan link aku mcm tu..tp yg pasti, aku wat blog ni setelah aku begelar isteri kepada Handri dan bertitle 'mrs'..haaa...dari situlah kut datang nye idea aku letak mrshandri..
  • nombor satu tu tu pulak, sinambungan blog aku yg telah di 'disabled' kan oleh blogger..sebelum ni link blog aku adalah http://mrshandri.blogspot.com/
  • disebabkan dah x boleh bukak lg blog yg lama, tu yg aku buat blog yg sekarang ni.. http://mrshandri1.blogspot.com/

Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?
  • ape² saje yg berlaku dalam kehidupan aku, fikiran aku..kehidupan aku..kata² hati aku..that's y; my life, my journey.. ;p

Pernah terasa nak hapuskan blog anda?
  • tak pernah..sebab aku sayang blog ni..cuma kadang² malas nk update jekkk..biaseeeeeee lah tu kannnn hik hik

Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ni?
  • dyla adelah seorang yg friendly..aku senang berkawan dgn dia..teringin sangatttttttttttt nk berjumpa secara live..mau hug² n kiss² baby inas yg comeiii tu.. :)

nk tau gak ape jawpan kawan² kat bawah ni
tiada paksaan..kalo x nk wat pun xpe..x kisah..


mrs e
Wednesday, April 15, 2009

tag dari sz...cam dah penah wat ajeer..?

|
aku dapat tag ni dr pn sz aka suzi
sebenarnye suzi ni kawan aku sama² satu sekolah dulu..
dari form 1 sampai lah sekarang..
kitorg dulu ahli kelab PPC yg kitorang tubuhkan sendiri..kehkehkehkeh
mmg banyak la kenangan dgn dia ni..
sweeeeeeeet sangattttttt ;p



tp sekarang masing² dah kahwin, kerja n duduk pulak jauh²; mmg dah payah nk jumpe
time raya lak selalu jek crossline schedule nk beraya
almaklumlah, masing² dah ade komitmen..betul tak zi?

x silap aku, dekat 2 tahun dah kita x jumpe kan zi..
last sekali masa aku kawin tahun 2007 dulu..
tp sentiasa je berhubung di alam siber, Ym ari² jek ngan dia..hehehehe
kalau tak pun, ber sms jek..

disebabkan aku dah penah wat tag ni, aku link kan jelah yang aku dah buat dulu
http://mrshandri1.blogspot.com/2009/01/soalan-spesel-dr-dyla.html

aci kan zi..?
=D


mrs e
Monday, April 13, 2009

strawberri coklat..

|

nyumm nyummm...
cedapppp nyerrr..ade sesape terliur x..
hehehe


ari tu masa aku g giant, ternampak la strawberri ni..
terus gedik² nk beli nk makan strawberri cicah coklat..


balik je umah, terus jek cairkan coklat..
terus masukkan strawberri dalam coklat tu n ngapppp masuk dalam mulut lak..
aduhhh...syokkk nyerr..



lenkali nk wat lg lah..
;p



mrs e

fossil watch

|
lepas dari tgk wayang tu, kitorg pun mula lah jalan² cuci mata
jalan kat MP jap, pastu terus masuk semula Dataran Pahlawan

masa lalu depan kedai jam, terus mata aku tertarik kat 1 jam fossil ni..
kira cam cinta pandang pertama lah kan

aku mmg dah lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa giler dah x pakai jam
kalo dulu² mmg aku suke sgt kumpul jam ni..
mcm² brand aku kumpul, bum equipment, mickey mouse, polo, benetton..
ade yg aku beli sendiri, ade yg abang aku belikan
last aku pakai jam adelah jam polo yg stainless steel tu
sebelum tu aku pakai ok je, tah kenapa 1 hari tu aku pakai, tangan aku gatal² mcm ruam tu pulak
pastu aku mmg dah x pakai dah

boleh je kalo nk pakai jam yg bertali² lak design nye ke kan
tp aku ni mmg payah giler nk berkenan kat satu² jam tu
mmg mcm cerewet lah kalo nk beli jam
ade aje yg x kena dan x menepati citarasa aku..
sbb tu aku rela x pakai jam sbb nan ado yg aku suke

bile dah aku terpikat kat 1 jam ni, means mmg ade sesuatu lah kat jam tu yg aku rasa berkenan
mr e suh beli aje, sbb aku ni mmg payah nk minat kat 1-1 jam tu
dah suke, rembat jelah..hiksss

 
  
close up

 
  

so, ari ni aku g keje dengan berjam baru lah
ahakksss..


mrs e

jangan tegur!

|
on the way nk ke melaka tu, dgr SINAR fm
linda on tgh celoteh tentang filem jangan tegur..
dah dgr tu, saje² jelah ajak mr e tgk..dia pun on ajer ;p

aku mmg x pernah sekalipun tgk wayang ngan mr e ni
dari zaman berkawan, bertunang sampai dah kahwin ni haaaa..mmg x pernah jejak pun panggung tuh
baik kan aku? hahahaha

kalo dulu masa jd student, selalu jek g tgk movie
pantang jek ade filem baru, mesti la jejak GSC atau TGV
tah nape tah, ngan mr e ni selalu jek plan nk g tgk, tp x g pun bile dah kuar
huhuhu

sampai jek MP tu, b4 makan aku ajak mr e g li tiket dulu
tgk lengangggg aje...cam xde org nk tgk je..cam xde sambutan pun iye jugak

 
tiket kul 4


dah masa makan tu aku asyik terfikir² mesti x best ni filem nih
alamak...rugi nye akuuu...tp aku ckp dlm hati jelah
kang kalo ckp ngan mr e kang takut dia bengang lak..dah le aku beria² ajak tgk movie
sekali rupenya bile dah masuk, ramai gak yg tgk..

 
  
  
posing² dulu sebelum masuk
sejarah ni..kata pun 1st time tgk berdua kannnn


aku pun pasrahhh ajelah...tgk aje
kang kalo x sdap, aku tdo jek dlm tu..hahha

sekali serraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmm kooo..
terkejut² aku dlam tu..
sib baik dah kahwin, boleh aku peluk² mr e..kihkihkih

paling takut masa nenek dia meninggal tu..
huuuuuuuuuuuuuuu...takutttttttttttttttttttttttttttt..
sampai sekarang terbayang² aje..

nk g turun dapur sekarang ni pun penakut yang amattt
mesti mr e kena escort bini dia nih..
nasib lah kan, mr e dpt bini penakut mcm ni..hihi


mrs e

ini dia yg aku cari..(errr..bolehlahhh..)

|
sebenarnya kalo ikutkan aku nk cari border yg lebar sket mcm dlam magazine tu
p lah cari kat euro moda dataran pahlawan melaka..

ada mmg ada, tp border tu x siap jahit manik lah pulak
kalo beli jenis yg aku nk tu, mmg kena jahit manik sendiri lah jawabnye..
lagpun kaler yg aku cari tu xde..

fikir punye fikir, aku amik je border yg pattern sama aku guna tuk baju raya aku tahun lepas..
dulu aku beli kat Jakel, price dia reasonable lah..
kat euro moda ni ade a bit high lah price nye

tp mmg dah niat nk beli kannnn
terus je beli..maleh aku nk fikir² lg..
kang sampai ke sudah baju aku x terbuat kang..hiksss

 
  

so, lepas ni nk p jumpa tailor lak lah... ;p


mrs e

ke melaka

|
sabtu ari tu aku p kuar ke melaka ngan mr e
cadang nye sbb aku nk cari border tuk baju aku
dah puas cari kat Jakel segamat, tp xde stok lah pulak
pastu stok baru xde dtg² lak tu..hampehsss

sampai² jek MP, kitorg terus cari makan dulu..
makan kat SR..aku dgn menu aku yg biasalah kan..
tomyam noodle n ice blended chocolate
mr e lak order nasi goreng thai; n air yg sama ngan aku..
n order 1 slice choc moist cake

 
  

 
menunggu makanan sampeiii..

 
  
  
  
  

nyum nyum nyummm...
sedappp..!!

p/s : jangan salahkan aku kalo korang telan air liur eh..hehehehe


mrs e
Saturday, April 11, 2009

bunga tanjung

|
tah kenapa tah sejak akhir² ni aku suka sgt nk dengar/nyanyi lagu bunga tanjung..
mcm merdu dan mendayu² jek aku dengar lagunya..wpun xdelah aku suke sgt dengan penyanyi yang menyanyikannye..kira layannn jelah..

Bunga tanjung putih berseri
Kembang jelita harum baunya
Gagah sungguh pohonmu berdiri
Tegap rimbun gagah perkasa

Harum jelita si bunga suci
Idaman dara gadis rupawan
Sangat sombongnya bungamu menari
Melenggang-lenggok dihujung dahan

Walaupun engkau si bunga tanjung
Hiasan sanggul gadis rupawan
Tiadalah kamu sangat beruntung

Bagai melati
Bagai melati dilembah sana
Lihatlah senyuman kembang melati
Disunting kelana hati...
Di lembah sunyi

Lihatlah pula bunga teratai
Dijunjung musafir lambai melambai

Sungguh nasibmu si bunga tanjung
Bagai cahaya ditutup mendung
Tiadalah tangan menyunting kamu
Menunggu gugur di angin lalu
Malang dudukmu di dahan tinggi
Kini bertabur di atas bumi

ohhh..apekah aku ni evergreen..
hahhahaha.. :D


mrs e
Wednesday, April 8, 2009

luahan perasaan..sungguh aku terasa..

|
sedih betul bile someone wt aku mcm ni..
tp aku xleh nk publish gitu ajek..aku xnk dan x mahu 'dia' baca..



sape² nk baca; personal brtau aku ek..atau BUZZ aku jek dlm Ym


=(



mrs e

aku adalah tertekan hari ini...arghhhh... :-S

|
masa kejadian : ± 8 pagi..
tempat            : dept. aku

ari ni sepatut nye adelah cuti umum kat johor..
cuti sempena besday sultan johor..

aku mmg dah set mind dari ari isnin lagi..ari rabu cuti..nk cutiii..yeayyyyy!!!
alih² semalam kuar memo lak, kena keja ari ni..sbb diorg ganti public holiday ari ni ke hari yg lain..
cissss...kurang hasam betullah..!!!
(ni kalau sultan johor tau aku x cuti sempena besday dia ni mesti aku kena DAULAT dia kangg..hahahaha)

tp mmg kompeni tempat keje aku ni mcm ni
selalu jek public holiday tu diganti kan pada hari lain..
so aku pun redha jelahh...
pasrah dalam TEKANAN gitu..
isssyykkkk..

so, bile aku dtg keje ari ni..sekaliii...
xde orang pun dalam dept aku... ade bape kerat aje yg 'terkena' sama mcm aku..
cisss..cisssss dan cisssssssssssss

BENGANG guwe, sbb diorg x ckp bebetul
selalunye kalo prod x cuti, atau cuti berganti, mmg dept aku x terlibat
tp semalam diorg xde ckp pun gitu
diorg cakap sume kena cuti berganti
kalo x, mmg siang² lg aku dah x dtg dah ari ni..huhu

so, untuk melepaskan TEKANAN yg melanda ni, ari ni aku malas nk wat keje..( boleh gitu??!! )
aku nk wat keje ala kadar aje..

selebih nye aku nk ber' la la la la'...
n ber Ym dan juga bertenet..

lgpun, banyak customer yg mmg cuti..
kata public holiday kannnnnnnnn....


mrs e
Monday, April 6, 2009

kenduri kahwin ajis

|
sabtu ari tu aku sempat g kenduri kahwin ajiss..
kat jementah aje, so alang² aku n mr e nk balik segamat tu, kitorang p lah kenduri kahwin ajis dulu..
tak sangka dalam gile² orangnye ajis ni dia dah kahwin.. ;p



ajis ni dulu sebenarnye satu tempat keje ngan kitorang
satu department lagi..tp pastu ajis berenti..wat bisnes sendiri..
bisnes kolam ikan dia..



lama gak lah ajis ni sebenarnye berkawan ngan wife dia ni
dah berapa tahun dah, start aku mula² masuk keje dulu lg dia dah couple
mmg ade jodoh lah diorg ni kan...kalau x, xkan samapai ke jinjang pelamin..

aku doakan semoga diorang berbahagialah hingga ke akhir hayat..


mrs e

gambar ni sexy..?!!

|
 

aku dapat tag ni drpd DYLA..

tag yg suh describe ttg gambar profile kat blog aku..dyla kata gambar profile aku ni nmpk sexy? iye keeee..?
aku tgk besa jek..hihi..k lah, aku jawab la dulu soalan² tag nih ;p

1. Letakkan gambar profile anda
    Dah letak kat atas tu..

2. Terangkan ape maksud gambar itu
    Errr..maksud? aku pun xtau ape maksud gambar tu ek..maksud gambar tu; gambar aku lah..BOLEH?
   Gambar tu bermaksud aku amik gambar sambil posing ala² manje gituuu..awwwww..manje ke..ihiksssss..
   aku amik gambar tu masa kat tempat keje, time tu dah nak balik..boring² nk tunggu cukup time, aku pun
   snap² le gambo..ahakssss..kalo uolss perasan, mcm ade org jalan sebelah aku tu, tu mr e le tu..hehhe..
   (banyak nau aku sebut perkataan maksud, sampai aku pun naik blur ape maksud perkataan maksud tu..)

3. Kenapa pilih atau letak gambar itu
    kenape ek aku letak gambar tu? xde sebab yg spesifik kut..sebab aku sukeeeee jek nk letak gambar tu..
    kalau sok² aku dah jemu gambar tu, aku letak le yg lain..mmg betul, aku pun xtau sebab ape..kalau nk kata
    gambar tu lawa (pada aku), tp xdelah lawa jugak² pun..biasa aje..tulah..SEBAB AKU SUKEEEEE.. ;)

aku nk lah jugak tau ape sebab korang kat bawah ni letak gambar profile yg korang pilih tu..

  • tulip-thewhitestar ~ sbb gambar tu berdua ngan hasben
  • erda simpledelicateandpure ~ angle gambar tu menarik
  • areleez ~ gambar dia mesti berdua ngan hubby
  • ija chamang ~ nk tau ape cite disebalik gambar tu
  • faizah_haris ~ sbb baru² ni aku perasan dia baru tukar gambar profile
silalah buat tugasan ini ye tawan² :D


mrs e
Friday, April 3, 2009

mi maggi

|
menu makan aku kdg² pada ari jumaat adelah maggi kari sup..
wohhhhooooo...
sedap gilak..

kuah lebih & xtra pedas

bukan aku ckp makan maggi tu sedap..
tp cara pakcik kantin kat sini tu masak mmg sedapppp..!!!
siyes ok, cukup rasa kari dia n pedas semua
ditambah lak dengan rencah² yg dimasukkan
ade ayam, sayur, fishcake, fishball, telur..
kdg² udang pun adoo.. ;)

even aku mintak kuah lebih n extra pedas
kuah dia mmg terangkat...!!!
hirup² gitu kan..
mmg BESTTT..

abis licinn..tggal biji lada jek..hahha

bnyak² tempat aku makan maggi
pakcik ni la masak mmg sedap
menepati citarasa gituuu..

mee dia pun x lembik sgt
masih kenyal² lagi
mahal pun x mahal..
rm 2 jek..

tp tulah, ari ni kantin x bukak lak tengahari
maybe ade hal ke ape kan

yg pasti, menu aku tghari ni adelah nasi paprikkk..
(dah kirim kat mr e td)

jom, makan jommm...!!!


mrs e
Thursday, April 2, 2009

tentang dia...

|
  
 
aku dpt tag ni dari ija..
ekcelli aku xtau ape soalan dan rules yg sebenarnye..sbb tgk kat blog ija xde pun menda alah tu..
so aku terus jelah kepada soalan² yg diberikan..

jap²..aku da dpt..

Rules : Here’s a chance to see how well you really know your husband/boyfriend/lover. Cut, paste and fill in the answers, then shoot, you know what to do. The real challenge is to send it to your husband/boyfriend/lover to see how right you really are..(aku petik drpd blog membe lain yg wat jugak tag ni)

1. He's sitting in front of the TV, what is on the screen?
    Absolutely CSI & National Geographic

2. You're out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?
    Thousand Island

3. What's one food he doesn't like?
    ermmm...ape² saje yg berasaskan kuey tiaw..

4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
    Teh tarik & tomyam campur mesti ade..

5. Where did he go to high school?
    Sek Men Teknik Segamat

6. What size shoe does he wear?
    9..

7. If he was to collect anything, what would it be?
    Sticker Ubuntu kut..hehehe


 8. What is his favorite type of sandwich?
    tuna & sardin pun bolehhh..

9. What would this person eat every day if he could?
    makan nasi berulamkan cili api..mmg dia suka makan pedassssss

10. What is his favorite cereal?
      sudah tentu biskut Jacobs; sbb dia mmg makan hari²..kalo abis je 1 tin tu, mesti beli lg..x boleh kehabisan stok gituuuu.. ;p

11. What would he never wear?
      errrr..tudung kut...hikssss

12. What is his favorite sports team?
      nan adoo..sbb dia x suke tgk sports..kalo takraw dia layan leeerr...

13. Who did he vote for?
      always vote for me..hihihi..mcm aku nyanyi karaoke tu, sore x sedap pun dia ttp vote aku..hahahaha ;D

14. Who is his best friend?
      Mail, his cousin..


15. What is something you do that he wishes you wouldn't do?
      bawak keta laju²..uhuksss..

16. What is his heritage?
      Jawa campur melayu..tp selalu x ngaku jawa ehhhh..ceh..lupe asal usul le tu..kihkihkih

17. What is his favourite colour?
      xde kut..sbb dia x kisah ape² kaler pun..janji sesuwaaiiii....

18. What is his habit?
       duduk depan tv tapi Zzzzzz...

19. What is he proud of?
       ME; of course!!!

20. Lastly, do you think he will read this?
      Yes, for sure...


tbe masa aku nk tag kawan² yg lain lak..x kisah lah bape² pun ek..yg penting aku nk korang buat tag ni..

here we go..kite tgk sape yg kena..
  1. erda
  2. sue
  3. sz
  4. maswani
  5. faizah
  6. akak rafflesia merah
  7. amy sweetdarling
  8. arween
sudi² kanlah membuat nye yerrrr..




mrs e
Wednesday, April 1, 2009

keBORINGan melanda..

|
huhu~

aduhh..BORINGGGG nyerr
dah boring tahap gaban nih..

kalo dah boring, nk wat ape² pun dah x lalu..
nk surf tenet, nk update blog..sume x jalan dah..

sbb tu aku malas nk wat entry..

kan BORING katanye..

yg x boring adelah mengira detik menunggu waktu nk balik..
:p


mrs e