kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Tuesday, April 21, 2009

comment moderation

|
aku admit, aku sangat jarang² nak tinggal kan komen kat blog kawan²
sbb kdg² aku rasa ape aku nk komen tu, dah ade kawan² lain yg bagi komen..
tu yg aku diam jek tu..masuk blog kawan²; terus pegi & jarang² tinggalkan jejak..

dan kerana tulah aku rasa komen aku sangat² berharga
sebab nyer hanya kawan² tertentu yg aku nk komen jek aku komen..
aku komen pun sbb aku nk beritahu pendapat aku ttg entri yg dibuat tu
ataupun bagi moral support pada kawan²..
sebagai tanda sokongan dan penghargaan kepada kawan² yg sama² bertukar² cerita dalam dunia penulisan blog

b4 ni aku ok jek dengan blog yg ade comment moderation..sbb komen aku lambat laun akan di publish gak oleh tuan tanah (tuan punya blog)..
dan seingat aku, aku xdelah nk bagi komen yg bukan²..mmg x pernah
kutuk² ke hape..tp kata² pendapat lah tentang entri yg dikuarkan..

tp bila aku 'terkena' sekali..mmg aku dah serikkkkkkkkkkkk
serikkkkk sangattt²

td pagi aku ade leave comment dlm satu blog..
n komen tu biasa² jek..just nyatakan pendapat aku tentang 1 perkara
tp sampai ke sudah tuan tanah x publish komen aku..
bila dia ade update entry terbaru, aku pun jengah lagi blog dia
dan sambil² tu tgk komen aku dah publish ke belum
rupe² nye mmg x dikuarkan langsungggg..

yg peliknye, komen² selepas aku tu elok je pulak di publish
dan serasa aku, sama jek kata² diorang tu dgn komen aku
tuan tanah pilih kasih ke?

ape² pun, aku sebagai readers x berhak nk ckp ape²
itu hak tuan tanah, dia punye blog..
so dia boleh wat ape yg dia suka..betul tak?

sama lah mcm aku, aku boleh jek nk wat camtu
letak comment moderation..nnt aku boleh pilih komen² yg aku suka jek aku publish
tp aku rasa itu x adil tuk kawan² aku..sbb diorg pun berhak nyatakan pendapat diorang
n x kisah lah kalo komen tu ade guris perasaan aku ke hape..tp aku x kisah
sbb tu pendapat masing²..aku sentap ke tak tu belakang kira..

cuma kat sini aku sedikit terkilan
ke'prihatinan' aku tidak dipedulikan... :(



mrs e

7 comments:

isya said...

btul tu.. kadang2 isya pun rs kecik ati (selama ni bsar ati..hehe) ape bole bt..sabo je la..

ija said...

hmm..naja..kalau dah kena mcm tu baik pasni tak payah dah komen kat blog dia..saya pun cam naja gak..kekadang jek tinggalkan komen..

Chika Chika said...

bukan blog chika kan? kan? kan? hahaha

mrs e said...

isya,

ha a..tulah kan..sape lah kite ni..huhu


ija,

betul tu ija..mmg kalo nk bg komen lg pasni 2-3 kali fikir dulu lah..samada betul² perlu @ tak..


chika,

oohhhh tidakkkkk..bukan blog chika sama sekali..hehehe

aFkaR'z said...

aku tak pilih kasih.. apapun komen orang kasi aku memang tak moderate puun, bantai keluar jer...

kalo orang nak kutuk aku pun, satu dunia dapat tahu...

ArELeEz said...

ahah! sapekah 'tuan tanah' itu?? hmm..

Erda said...

maybe die terdelete kot naja? huhuhu...abaikan ajelah die. Tgk kite pun ade masalah nie. pc kene virus. nak post entry baru pun x ley. sedey!