kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Wednesday, April 29, 2009

julung² kalinya..

|
wahhh..tajuk x nak kalahhhh.. HAHAHA

xdelah, sebenarnye nk beritau buat julung² kalinye aku kena tag dgn yana...>>http://yanadzul.blogspot.com/

first time nih dia tag aku..tu yg MAHALLLL tu..hehe
kali ni tag nye pasal keje² umah..rajin ke x aku membuatnye?
kalo jwapan aku tu rasa mcm poyo aje, ko agak² [pikir sendiri] la yekk..


here we goes;

1. bila terakhir anda cuci toilet?
aku x ingat bila kali terakhir nya, tp seingat aku kalo aku nk cuci toilet aku cuci aje..kalo time mandi aku tgk dah mcm ade daki² kat toilet tu, aku cuci jelah..xde pulak aku catat dlm diari [alasan tak ingat; padahal mmg jarang² agaknye kamu nih cuci toilet..] aikkk...? suara sape tuh? suara sape tuh?

2. pencuci apa yg anda guna?
aku x ingat pencuci brand ape-malas nk p tgk brand ape..tapi haruman apple..[manjang x ingat aje dia nih]

3. dalam 1 minggu berapa kali anda mop lantai? kenapa?
paling raaaaaaaaaajinnn seminggu sekali lor..mana sempat dong mau mop lantai nya hari²..aku kan bekerja.. balik pun dah 'lemau'..lain la kalo aku ade bibik..mmg hari² aku suh bibik tu mop lantai kasi licin.."bibikkkk.. lantai nya udah di mop belum?"..hehehe..mana² ade habuk² @ sampah tu aku kasi sapu² aje..rumah pun xde bebudak, xdelah kotor mana punnn..




4. apa tugasan terakhir anda sebelum menjelang malam?
selalunya aku sampai umah dalam kul 6++.. kalau mr e nk minuman panas, aku terus sediakan..n kalo dia nk makan malam awal, aku terus siap² kan..

5. apa menu hidangan makan malam anda yg paling simple?
paling simple ek? sardin lah kut...mmg simple habis..nk lagi simple; order dari kedaiii lahhh... hahahaha.. xpayah basah² tangan masuk dapur ;p



6. minuman selalu anda buat waktu pagi?
teh tarik untuk mr e, teh-o untuk aku..bukan sahaja pagi, malam sebelum tido n relax² depan tv pun kitorang minum ini..

7. sebelum tidor apa yg anda suka lakukan?
banyak gak aktiviti sebelum tido..kalo secara general, kdg² aku membaca, kalo dtg rajin aku [mcm aku wat entry ni] aku wat entry tuk auto publish esok hari (berblogging)..belek² muka tp xlah selalu sangat aku membelek punnn
tp yg mesti dan mesti aku wat sebelum tido ialah PAKAI LOTION..aku xboleh tido tanpa lotion..
[cam dah lari tajuk je jawapan nih] belasahhhhh jer laaaa

8. harus menjawab tag nama yg tertera di bawah..
  • isya
  • faizah_haris
  • dyla
  • yanyayan
  • sweetdarling
  • rafflesia merah
  • ija
  • sz
  • annasue81
  • areleez
  • erda
  • cik puan chika
wahhh...banyak yg kena ni..
sila² lah membongkarkan tahap kerajinan/kemalasan kamu semua yer..
b4 ni dpt tag yg lebih kurang aje kannnn, sekali sekala nk gak korek² citer² mcm ni..hihihi

sume kena buat tau..xde pengecualian
jangan nk mengelat yeeee...



mrs e

4 comments:

DYLA said...

pelik gak tag ni...


oo boleh plak naja n hubby minum air lain2 ye? mcm kami, mesti nescafe o. huhu

isya said...

oo..isya pun kena ee.. baru nak mngelat dah kena warning dulu..hiks..

nanti isya bt k, tgk tahap kmalasan isya plak.. ;p

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

tak pa..lepas nih ada byk lg tag..huhu..

NoRT said...

rajinkah anda?