kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Sunday, May 31, 2009

LOVE♥is♥ALL♥around

|
This is a Sticky Mode. Please scroll down for new entry.

Coming Soon
01st June
♥mrs e♥


Saturday, May 30, 2009

bila agaknyer?

|
perasaan aku agak tak menetu la saat neh.. rasa mcm sedikit sayu+sedih laa.. mungkin disebabkan fikiran aku yg terlalu memikirkan hal ini..

 
  
  
  
*semua gambar adalah dari Google*

aku pasti, sangat² pasti.. semua orang yang sudah berkahwin, pasti inginkan kehadiran cahayamata buat penyeri rumahtangga mereka. lebih² lagi yg sudah berkahwin lebih setahun mcm aku ni. mmg banyak soalan² yang mengguris perasaan yg kadang susah aku nk tepis walaupun ade yang berjaya aku tepis ke kiri kanan. dalam hati aku ni, Allah aje yg tahu. walaupun muka senyum, tp dalam hati tak siapa yang tahu, kan?

siapa yang tak impikan cahayamata yang comel² mcm dalam gambar tu. cuma, belum rezeki aku. aku x boleh nk berbuat ape², hanya berusaha & bertawakkal sahaja. berusaha segigih manapun, tapi jika Allah belum mengizinkan aku memperoleh zuriat, mmg tak akan ade rezeki aku.

sedih. gundah gulana. rakan² lain sibuk mempertontonkan anak masing². anak sape lebih comel. anak sape lebih gebu. anak sape lebih cerdik. kadang² aku rasa terpinggir. itu belum lagi yang mengandung masing² berbangga dengan perut mereka yang memboyot.

serius. aku mmg sangat iri hati dengan mereka. mudah benar rezeki mereka untuk dapat zuriat. tapi aku tak tahu ape pulak dugaan lain yang datang pada mereka. mungkin dugaan lebih besar dari dugaan aku, siapa tahu?

tak tahu kenapa aku emosi tentang perkara ini hari ini. mungkin sebab mmg aku tertunggu² berita baik setiap bulan. tapi ianya belum berpihak kepada aku (air mata aku bergenang ketika menaip ayat ini)

tak begitu bersemangat hari ni. nk pergi kenduri kahwen ex-schoolmate aku pun aku cancell.
:'-(


mrs e
Friday, May 29, 2009

Nur Kasih

|


pagi² jumaat ni, aku teringat lak lagu nih.. ini antara lagu nasyid yg ade terkesan dalam diri aku. sebab, masa aku berkawan dgn mr e (masa tu kawan lg..ehehe) lagu ni lah yg amat bermakana wat kitorg.. bait² liriknya syahdu jek aku rasa. aku siap tuliskan lirik lagu ni & bagi pada mr e. mmg lagu ni kira 'berhantu' jugaklah pada kitorang masa tu..

so, dah dekat² 01 june neh, banyak lah entri² aku akan flashback ke kisah dolu².. :)


mrs e
Wednesday, May 27, 2009

yuk goyangg yukk.. :)

|
la neh kat SINAR.fm selalu jek kuar lagu neh.. sedap pulak bile dah lama x dengar. pulak tu asyik dok ulang² putar tetiap hari. dulu² lagu ni memang ngetop. buat korang yang tengah stress² wat keje ofis tu, yuk goyanggg yukkk :)


Kalau kau benar sayang padaku
Dan kalau kau benar cinta
Ucapkanlah janji setiamu


Kalau kau benar sungguh mau
semua milikku untukmu jiwa dan ragaku
semuanya milikmu

Bukanlah emas permata
(intan berlian?) Juga bukan gemerlap dunia
(bintang-bintang?) Bulan madu aku pun tak minta
Asalkan kepada bapak berdua aku pun bahagia
Kemana pun kamu pergi aku ikut kamu

Jangankan gunung Fujiyama, puncak Himalaya kuikut kamu
Jangankan ke Kamboja, ke Etiopia kuikut kamu
Kalau kamu memang cinta aku, ke kutub utara aku ikut kamu
Jangan.. jangan.. janganlah kau ragu-ragu sayang
Jangan.. jangan.. janganlah ragukan cintaku
Jangan.. jangan.. janganlah bimbang dan ragu sayang
Sungguh mati aku cinta kepadamu

Jangankan gunung Fujiyama, puncak Himalaya kuikut kamu
Jangankan ke Kamboja, ke Etopia kuikut kamu
Kalau kamu memang cinta aku, ke kutub utara aku ikut kamu

Jangan.. jangan.. janganlah kau ragu-ragu sayang
Jangan.. jangan.. janganlah ragukan cintaku

Jangan.. jangan.. jangan kau tinggalkan daku sayang
Jangan.. jangan.. jangan kau lupa janjimu

Oh Jangan.. jangan.. janganlah kau ragu-ragu sayang
Jangan.. jangan.. janganlah ragukan cintaku
Jangan.. jangan.. jangan kau tinggalkan daku sayang


mrs e

tak sengaja atau disengajakan?

|
tak sengaja atau disengajakan adalah dua perkara yg berbeza. aku akan berbicara dua topik ini secara berasingan.

tak sengaja
selama dua hari ini aku menyepikan diri. secara tak sengaja, mood aku agak tidak baik. oleh itu, aku memilih untuk berdiam diri sahaja dan berfikir² sendirian. ada jugak aku membicarakan perkara² yg aku fikirkan dengan dua orang rakan aku yg ku kira rapat untuk meluahkan bebanan perasaan. alhamdulillah..usai bertukar² kata, aku rasa lega sikit. kenapa ya mood aku tidak baik? aku pun tak tau. ia datang secara tiba². datang tanpa diduga & datang tak sengaja. HAHA

disengajakan
I. selama dua hari ini mmg aku sengaja tak buat entry baru @ post ape² entry di dalam draft folder aku. oohh, aku lupa. aku mmg ade nk buat entry baru, tp setelah menimbangkan baik buruk untuk meng'post' entry itu, aku buat keputusan untuk peram jadi pekasam sahaja dalam draft folder. itupun sebenarnya setelah mendapat pandangan daripada mr e supaya jangan mem'publish' entry itu. kalau tak, mmg dah hampir² aje nk tekan butang publish..jadinya, kamu kamu kamu dan kamu tak dapatlah membaca entry aku yg lebih kurang luahan perasaan tu..muehehehehe

II. selama dua hari ini jugak, aku tidak meninggalkan sebarang komen di dalam blog kawan². (err..seingat akulah, mmg takde). ini juga mmg aku sengajakan. bukan tak nak tinggalkan komen, tapi dengan mood aku yg agak weng-weng tu aku jadi BLUR tak tau nk komen ape. kang kalau aku tinggalkan komen, komen yg lari pulak dari topik. topik cite lain, aku komen tang lain. sebab itulah aku tak komen. harap korang jangan kecik hati ye? walaupun macam tu, harus diingat, aku tataaaaaaaaaaaaap jengah blog korang tau. aku pun tolong naikkan unique visitors korang tu..HEHEHE

kepada sesiapa yg rasa mcm dah bosan tengok blog aku tak ber'update', yg rasa mcm "ah, nk delete lah dia dari bloglist"..jangan lah gitu yerrr..kite kawan kan? kan? kan? aku pun dah back to normal dah ni.. :)

nnt aku try update banyak² lagi okeh!



mrs e
Monday, May 25, 2009

Siti & Ayie wedd..

|
semalam ade jemputan kahwin membe sekerja.. kali ni aku g solo jek, sbb mr e kena balik segamat sbb ade hal famili. tak nak g terus tak sedap lah pulak kan. dah satu tempat keje je, hari² jumpe. so, untuk tidak menampakkan yg aku ni keseorangan, aku ajak adik aku si fifi tu. lagipun, mmg siti tu menjemput fifi.

kitorang gerak dari umah dlm kul 2++. cuaca betul² panas terik, mmg sampai meleleh² air peluh aku. bukan kat muka jek, kat badan & kaki pun dah meleleh² dah peluh aku. untung ah ko siti, cuaca panas. mesti ko baling baju atas bumbung ek. bukan baling batu sembunyi tangan tau. ekekeke

so, ni ade beberapa pic yg aku sempat snap. byk² xdelah ye.. lagipun sikit jek aku tepek sini sbb malas nk edit..HAHAHA

ayie & siti..siti senyum sokmo..suke ek..hehe

barang² hantaran dari lelaki ke perempuan

perfume etc

handbag & kasut

jam tangan


dalam kul 3 kitorg pun balik. x kuasa nk lama² sebab badan dah bermandi peluh!


mrs e
Friday, May 22, 2009

malam mengantuk

|
malam ini boleh lah aku isytiharkan sebagai salah satu malam mengantuk aku
ngantuk gilerr aku malam ni, lepas isya' jek aku dah tertido td. padahal belum solat isya' lagi tu. asalnye mula² nk baring² atas katil jek sambil baca magazine, last² magazine ke mana, aku ke mana.. sedar x sedar, dekat 1 jam aku terlelap. mr e lak xde pun nk kacau nk kejutkan aku suh bangun ke kan.. dia biar aje.. sian agaknye tgk wife dia ni keletihan.



dekat kul 10 aku tersedar sendiri. tu pun mamai² lagi. badan letih toksah cite. rasa mcm x larat jek nk bangun. tp sian lak kat mr e. aku lum wat kan air panas tuk dia pun. aku paksa² gak bangunkan diri, panaskan air n amik wudhu'. pas solat, terus wat air n ratah² sayur+ikan sket.. naik bilik, ngadap blog n bloghopping jap. pastu terus wat entry neh.

ok lah, aku da nk sambung tido semula.
-good nite, sweet dream-


mrs e

ape² aje..

|
malas ah nk update ngan entry panjang berjela ari ni

sebenarnye ade jek entry² dalam draft folder aku tu..tp mood nk menulis bagai mcm dah kondem.. malas nk elaborate ayat² yg cun² tuk korang baca. sume dalam draft tu aku lum karang ayat.. aku upload gambar² jek dulu. senang kalau bile² aku teragak nk wat new entry..

sekarang ini aku adalah LAPAR.
tengah tunggu mr e bawak makanan neh..


sape lum makan, jom makan sama aku jom
:)


mrs e
Thursday, May 21, 2009

kenapa ek..

|
kenapa lepas makan tengahari, masuk keje semula dah rasa xde semangat nk wat keje?
rasa malassssssss sangat²

mengantuk giler.. aku ngantuk bebeno sekarang neh
rasa nk p solat kat surau then terus tido jek..

huargghhh..sangap x benti²
muka pun sememeh ajer..

(-_-) ZZZzzzzzz..
i'm sleepy.



mrs e

cabaran 1 juta 100Plus

|
sebenarnye ni cite dah agak lama lah jugak.. aku da save dalam draft, cume x sempat nk publish lagi..bz mengerjakan layout lah katakan..HEHEHE

mr e mmg suka sangat minum air 100plus ni..aku pun suka jugak..mmg mesti ade lah air ni kat umah. kalo abis, beli lagi gitu. x penah putus. [ok, itu bohong, penah lah jugak x beli sebab rasa nk minum air lain]

masa balik segamat ari tu, mr e beli sebotol wat bekalan sepanjang balik sana. sekarang ni kan tengah ade peraduan cabaran 1 juta 100plus tu kan.. tp manjang x penah dapat selama berbotol² membeli nih. alih² ari tu masa bukak botol mr e tengok penutup botol tu..



"yang, ade tulisan 100 ni yang.."
"yeke..alahhh...abang tu tipu jek.."
"betul, abang tak bohong..cube ayang tengok neh.."

sekali betul daaa..ade tulisan 100 kat situ..wohhooo..yariba yaribaaa..andre andreee.. ana sudah dapat RM 100 lah..*sukeee*



pastu terus simpan penutup botol tu..ikut arahan kat situ step by step..mule² kena sms nama & no ic kat nombor yg diberikan kat situ. pastu bile dia dah terima sms dan reply suh hanta, kena hantar dalam masa 10 hari dari tarikh sms tu..



*gambar adelah blur sebab amik thru my hp jek

aku dah hantar guna pos ekspres minggu lepas. sekarang ni tinggal tunggu cek nya sampai aje.. RM 100 pun amat bernilai tu..sape nk bagi RM 100 tu sesaje jek kan? oh ya, wat pengetahuan korang, yg RM 100 ni akan diberikan kepada 300 pemenang pertama setiap minggu.. ade 1 lagi hadiah iaitu yg minum 100plus n ade simbol $$$ neh RM 1000 akan diberikan kepada 10 pemenang pertama setiap minggu.. kalau ade rezeki, tak ke mana..ye tak?

p/s : beberapa hari sebelum tu, membe sekerja aku beli 100plus yg dalam tin tu kat tempat keje..bile bukak tempat penutup tu, ade simbol $$$.. wahhh.. dia berkemungkinan dapat RM 1000 weyhhh..



mrs e
Wednesday, May 20, 2009

keranaMU blog..

|
kerana mu..
aku sanggup tak tido malam..

kerana mu..
aku sanggup kurangkan masa tidur ku..

kerana mu..
bile layout mcm hampagas aku dah malas nk update blog..

kerana mu..
bile layout yg aku edit² sendiri x jadi, aku pun jadi malas nk tinggal komen kat blog kengkawan.. touch n go saje.. wakakakaka

TAPI

sebab ari ni aku dah puas hati dengan layout blog aku, aku akan menjadi blogger separuh tegar semula..HAHA



mrs e
Tuesday, May 19, 2009

apa sudah jadi..?

|
aiyok..aiyokk.. tak tau

template aku dah jadi lintang pukang..
KAHKAHKAH (ketawa dalam nada yg sedih)

lantak lah. dah malas asyik² nk ngadap benda ni aje. macam aku xde keje lain lah pulak. tp kan, aku konon² xnk amik tau, tp asyik la terfikir² dalam kepala neh. boring ar template blogger nih. kang aku lari bertukar ke wordpress kang baru tau. aiyok aiyok. ade hati nk tukar ke wordpress meh?

disebabkan background [edit sendiri, mcm pandai edit] ni dah tunggang langgang je aku rasa, aku nk update blog pun dah malas. huahuahua. gi mana sih ya kang?

dah lah. kata pun aku malas nk update kan.

template blogger kini 'menghantui' ku..takutttttt..



mrs e
Monday, May 18, 2009

dalam pembinaan lagi..

|
hmmm..penat rasanya asyik keje nk meng'ejas' template blog ni...ade beberapa kelemahan kalo korang view blog aku dalam screen resolution yg berbeza..ade antara widget² kat belah kanan ni akan bertindih dengan background aku.

sorry lah, sebab aku pun x teringat nk fikir pasal view guna screen resolution berbeza. aku wat template ni pun guna lappy kat umah. n bile aku bukak blog aku ni kat tempat keje, mmg widget² tu akan jadi mcm tu kalau aku minimize window, tp x pulak bile aku maximize.

sekarang ni aku tgh try cari solution nye..dan rasa² nye, aku dah jumpe :) . tp aku tunggu semuanya aku dapat settle kan dengan sempurna dan pastikan xde masalah lagi, baru aku tukar.

mana² yg korang rasa nmpk semak bile tgk blog aku ni, harap maaf ye..at least, tulisan entry aku tu korang dapat baca lagi, kan? ITU YANG PENTING. widget² tepi ni x penting. sekadar perhiasan sahaja. buat² x nampak udah le..HEHE


mrs e

Follow up appointment

|
aku baru je balik dari anta mr e kat HPSF muar. doktor kata matanya bernasur baik, luka nye pun beransur sembuh. tp doktor bg mr e cuti lagi 1 hari ari ni. appointment kul 9 td, lama gak lah menunggu giliran wpun mmg dah ade surat temujanji dgn doktor.

Haihhhh, ramainyer orang. aku dengar nurse kat situ cakap, actually yg ade appointment ari ni 4 org je, tp yg datang berpuluh² orang pulak. penuh kusi tempat menunggu tu.dekat kul 11 baru dipanggil masuk jumpa doktor. doktor suruh mr e continue ubat titis tu n next appointment adalah 4hb bulan depan.

lepas anta mr e kat umah, aku terus gerak g keje. aduhhh..bosannye mr e xde. maklumlah, selalu ke mana² pun berdua. g keje, lunch, balik keje. ni aku sorang² lak. semangat nk wat keje pun xde.

NGANTUK ade le. aku ngantuk lah sekarang.
end.


mrs e
Sunday, May 17, 2009

Alahai suamiku SAYANG

|
ini cerita hari jumaat.

sebelum tu aku nk beritau, sebenarnya aku mmg nk wat entry ni dari ari jumaat. tapi disebabkan mr e yg x berapa sihat dan aku pulak mencari kesempatan nk tukar template lah bagai, tu yg nk post entry ni pun dah ter skip.

BACK to the story,

pagi jumaat tu bangun dari tido, mr e ckp ade sesuatu masuk dalam mata sebelah kanan dia. rasa mcm x selesa & mengganggu penglihatan. aku ingat masuk habuk mcm gitu² aje, nnt lama sket dah ok lah kan. then, terus g keje. tp mr e ckp mata dia masih x ok. penglihatan dia dah mcm kabur² gitu..
sampai tempat keje, mata dia makin teruk..berair² dah sampai x boleh bukak mata..aku g amik surat ke klinik panel n anta dia ke klinik. sampai klinik bile doktor check, xde ape² cam habuk @ bendasing dalam mata dia. n doktor uji vision dia guna huruf² yg ditunjuk tu..LANGSUNG dia x nampak huruf barisan yg ke-2. doktor bagi ubat bius  & wat surat rujukan ke hospital Pakar Muar [bahagian pakar mata].

terus masuk ke tempat keje, beritahu boss aku, n gerak ke hospital. sampai hospital, jumpe pakar mata n dia tengok kalau² ade habuk dalam mata. TAK ADA. dia tgk guna alatan apetah, beh kurang yg kat kedai cermin mata tu, pastu doktor pakar tu cakap rupa² nya mata mr e tu luka. banyak tempat yg terluka tu. maybe masa ade benda masuk mata tu, mr e tak sengaja tergosok² mata nk kuarkan benda tu, tp dah melukakan matanye pulak.

doktor bagi MC kat mr e. b4 masuk keje semula, aku hantar mr e balik umah suh dia berehat n sempat masakkan lauk makan tengahari untuk dia [sempat makan sekali] HEHEHE

bila mr e sakit mata ni, sian sangat tgk dia :( . ari tu mata dia bengkak, berair jek dan x boleh dibuka apalagi disentuh bahagian mata tu. nk letak ubat titis pun payah. x boleh duduk dalam cahaya terang sebab cahaya tu walaupun sikit dah menyilaukan mata dia membuatkan matanya pedih. x boleh tgk tv, x boleh ngadap lappy. but now, alhamdulillah, dia dah boleh bukak mata sikit walaupun bengkak nye belum surut.

ari isnin ni kena g hospital semula, dah ade appointment dengan doktor pakar mata tu nk tgk semula mata mr e. hopefully sumenye ok.

korang sume tolong doakan lah ye semuanya selamat. amin.

p/s : time mr e berehat sebab matanya sakit n lebih banyak masanya berbaring jek nilah aku sempat nk tukar layout dan wat sumenye edit² sendiri guna photoshop. lepas uruskan keperluan mr e, terus jek aku mengadap lappy. kalau x, mmg x sempat lah sbb kalau mr e sihat, selalunya ade jek aktiviti yg dia ajak aku wat sama²...


mrs e
Saturday, May 16, 2009

tak tau nk cakap ape..

|
aku betul² letih+penat sekarang ni..
dari semalam dok sibuk mengerjakan blog nih..
konon² nk wat template sendiri..

korang tengoklah..ini je yg aku leh buat
banyak lagi yg minor² problem dlm template ni..
maklumlah..aku x pandai bab coding² ni..

asal aku betulkan yg ini, yg sana plak x betul..

betulkan itu, sini pulak yg x ok..

parahhh betull..susah betul kalau buta coding neh..T_______T
sob sob sob

malam td aje, aku tido kul 3.30 am
ngantuk giler
pastu sambung lak td pagi bawak ke malam neh

aku hampir² putus asa, x nk guna dah layout ni
gerammmm gilerr..ade jek yg x kena

decide dah nk guna template yg lama..tp alamakkk!!!
banyak link² n HTML² yg aku kena masukkan semula..
malehh nyerrr..serupa jugak kalau aku guna template yg ini

last² fikir punye fikir, aku nk ubah rupa blog aku dengan template yg aku design sendiri ni..
xpelah..walaupun x lawa, asal sedap mata memandang je boleh lah kan..

errrr...sape² yg pandai bab coding² ni boleh la ajar kat aku yg x pandai neh

yg mana link² korang yg aku tertinggal tu, ingatkan aku ye..banyak lak yg hilang..HUHU~
ni pun aku masukkan mana² widget yg aku sempat jek..mana yg lain², nanti² kalo aku dah x jemu ngadap blog ni baru aku masukkan sikit²
kira ni blog masih 'under construction' lah gitu 

ihiksss


mrs e
Wednesday, May 13, 2009

ini budak tak boleh tengok orang senang..

|
korang tengok lah gambar ni..
saje jek dia nak sabotaj aku..



jeles le tu tgk aku bermanja² an dgn mr e..
asik nk menyelit aje..
sabo je le..


mrs e

gambar sesado..

|
ni gambar pengantin..amy & raihan..
sebelum tu aku nk ingatkan, entry ni gambar sesado
sape pening² tgk banyak² gambo, sile tutup mata sekarang.. ahahaha

pelamin nyer cantik [pada aku lah]

amy & raihan

aku & mr e

wawa & fifi

wawa & aku

kami bertiga

aku & fifi

fifi

aku


dah..abis sesi bergambar..
ihiksss

p/s : sebenarnye aku dah ade edit untuk gambar² ni, tp bile upload, tersalah folder lak..cisss ciss cisss..baru aku tersedar bile tengok entry nih..tgk lah gambar yg x ber edit ni ye..



mrs e
Tuesday, May 12, 2009

kenduri kahwin amy di segamat

|
kan aku dah mention ari tu kan, yg sabtu lepas aku nk g kenduri kahwin sepupu aku kat segamat
alah, yg majlis kahwin belah pompuan bulan 3 ari tu..

ari sabtu tu aku amik cuti..
mr e lak dia gerak dulu sebab dia balik segamat naik moto coz adik ipar aku nk pakai moto
so aku amik mr e lah kemudian nnt b4 g ke pemanis

pegi 3 kereta..kak yati aku dah gerak dulu wak mak aku
wawa lak gerak saing² ngan aku, tp dia lalu jalan lain
aku lalu jalan lain sebab nk amik mr e kat umah mertua aku dulu

mula² ingat mmg nk bawak keta aku
sekali masa da siap² nk kuar wawa jerit² cakap tayar keta aku pancit
aduhhh...dah le mr e xde, sape lak nk tukar tayar neh

last² biarkan aje, tunggu nnt ahadnye aku balik dr segmat baru mr e betulkan
so, aku pinjam keta fifi la tuk semalam sebab pas balik dari pemanis tu aku terus tdo umah mertua kat segamat
ahad baru balik semula ke bukit gambir

sampai umah sepupu aku tu dekat kul 12
perut dah bunyi², terus makan dulu

pas makan, lepak² dalam umah ngan pakcik makcik
boring², kitorg posing² amik gambar dulu

 
  
  
  
ini pengantin palinggggggggggggggg baru..
pakcik aku baru jek kahwin 2 minggu sebelumnye
 
wawa n mak
 
fifi amik berkatttttt..ahaksss


pengantin lum naik atas pelamin, kitorg dah naik dulu
hikssss

ape?
gamba pengantin?
entry lepas ni lah yerr..hehe

mrs e

double tag & award..

|
haihhhh..banyak dapat tag dari yana >>http://yanadzul.blogspot.com/
ni naja amik ye yana tag² tu..

rasa² nya sume naja dah penah wat ni..ni naja bagi link nyer sekali yerr..

1. tag tentang diri sendiri >>http://mrshandri1.blogspot.com/2009/01/soalan-spesel-dr-dyla.html
2. tag wallpaper kat laptop>>http://mrshandri1.blogspot.com/2009/04/desktop-wallpaper.html
3. tag soalan terpanjang>>http://mrshandri1.blogspot.com/2008/11/menjawab-tag-lagi.html


nanti² kalo terrrr rajin, boleh la yana review link yang naja beri tu k..;p

ni pulak award dari yana jugak
thanks yana sudi beri award ni kat naja pulak..

ade syarat nk terima award, bukan boleh aci redahhhh aje..
syarat nye kena jawab soklan dulu weyhhh..

 
 



1. pastikan jantina anda perempuan
yuppp..mmg sudah pasti..

2. copy badge sebagai award anda
ok, done!

3. nyatakan 7 sebab kenpa anda bangga menjadi perempuan
  • boleh pakai barang kemas
  • boleh pakai mekap
  • boleh pakai banyak fesyen baju; x mcm lelaki..gitu ajer lah fesyen baju nye..
  • ade cuti pose waktu bulan puasa..HAHAHA..tp kena qada' lah pastu
  • boleh pakai handbag
  • ape² pun, LADIES FIRST..wakakaka :D

pass pada kawan² lain..
  • dyla
  • erda
  • amy
  • rafflesia merah
  • faizah haris
  • areleez
  • ija chamang
  • are_udear
  • yan yayan
  • tulip thewhitestar
  • dan semua dlm senarai bloglist naja & followers

silalah tempek di blog masing² yer..

mrs e

makan² sempena hari ibu

|
jumaat malam sabtu, wawa ajak kitorang makan luar
dia nk blanje sempena hari ibu..kitorang ni tumpang sekaki lah..ehehehe

mr e yg sepatutnya ade kelas malam tu pun aku hasut² supaya dia x pegi
wakakakaka..jahat tul aku..

makan pun area bukit jek, sbb malam tu nk tgk cite kat tv3
tp oklah gerai tu..makanan nye sedap..cume kuantiti nye sikit benau..
x dapek aku nk menghirup² kuah tomyam sepuas hati..cissss

ini yg kitorang makan..

 
tomyam tuk 2 org ~ tp mcm makan tuk sorg jek..huhu
 
kailan ikan masin
 
siakap 3 rasa
 
sotong goreng tepung
 
timun & sambal belacan
 
air fresh orange tuk aku & fifi

tanggung sendiri kalo terliur yer..haha

 
budak yg suke menempek..pantang aku pegang kamera!


p/s : malam ahad tu aku tido segamat; pun kuar makan ngan mr e n mak mertuaku..makan menu yang lebih kurang sama..tp xde snap² gamba pun, sbb aku segan..hiksss


mrs e
Monday, May 11, 2009

Selamat Hari Ibu..

|
SELAMAT HARI IBU..

hari yang penuh bermakna kepada semua ibu² di dunia..
sesungguhnya bergelar seorang 'ibu' memberi seribu erti yang tidak terucap dengan kata²
walaupun sehingga kini aku belum dapat lagi merasai 'kemanisan' bergelar seorang ibu..
aku tetap bermohon dan berdoa kepada Allah agar aku dapat mengecapinya juga suatu hari nanti
begitu juga kepada kawan² ku yang lain yang masih menanti..

di sini aku ingin ucapkan selamat hari ibu kepada insan yang melahirkan aku dan suamiku satu ketika dulu

Hajah Rabaniah binti Haji Selamat [emakku]

Robiah binti Mohamad [mak mertuaku]


sesungguhnya setiap pengorbanan & perit jerih mmg tak dapat kubalas walaupun dengan segunung intan..
terima kasih mak..

hanya ini sahaja yg dapat kuberikan..
[kiri-emak; kanan-emak mertua]


tak lupa juga kepada kawan² blogger semua yg bergelar ibu..
kawan² aku walaupun di ceruk dunia
dan pembaca yg sudi menjengah blog ini..


p/s : rasanye banyak dah kena tag dengan yana, tp lum sempat nk wat [tapi rasa² nye banyak yg dah naja wat tu dulu..nnt naja kasi link nye yerrr..]


mrs e
Thursday, May 7, 2009

aku hepiiii.............~

|
lalalalalalalala....~
nyanyi² riang, hati sangat girang..
hehe

1st
sebab semalam dah dapat apa yg aku hajati
dah beli baju..
=D

2nd
sebab ari ni wit gaji dah masuk
boleh lah membeli barang² aku yg dah kekeringan stok nyer tuh


dah, tu jek nk beritau
-bye²-


mrs e
Wednesday, May 6, 2009

malas nk update..

|
aku penat..
malam td tdo lewat...
kul 1++ baru aku tido
layankan dari mata arisa punye pasal lah ni

hehe

dah tgk sampai episod ke 10
tp benganggggggggg giler ngan line streamyx mlm td
lembab betullllllllll

1 episod yg 40++ minit tu pun amik masa 1++ jam nk abiskan
sampai tertido² aku nk tunggu dia buffering..
korang yg pakai line streamyx penah x jadik mcm ni?
line streamyx problem? kalo yg pakai broadband tu aku xtau lah

line streamyx ni, kat umah aku kalo maghrib jek dia dah down
mmg xleh surf tenet langsung!!
pastu nk ok balik punyelah lama..kadang sampai kul 9++ baru ok semula
dah wat report dah, org telekom pun dah datang umah dah..tp mcm tu jugakkkk
hampehhhh jek kan

rugi jek wit aku bayar penuh tiap² bulan
patutnye kena tolak jam yg xleh surf tu kan kan kan
kalo sehari katalah 2 jam bersamaan 10 sen
2 jam x 30 hari x 10 sen = RM 6.00
wahhhh dah untung 6 inggit aku kat situ
boleh aku bayar 60/month..

berangan ajelahh..
takde maknanye telekom nk wat camtu..
HAHA

amboiii...meleret² lah pulak dah entry aku ni
ingat nak taip sket jek td..
sekali terpanjang pulak daaaaa...

k lah, cau cin cauuuuuu


p/s : ingat petang nnt nk ajak mr e g carik baju siap lah nk wat g kenduri kawin sepupu aku sabtu ni..agak² dia nk ke tak ek? abangggggggg...jangan purak² x baca plak eh ayat nih..*blink-blink* [sambil jengilkan mata] ;P


mrs e
Tuesday, May 5, 2009

malam² ku ditemani Arisa

|
sejak dua menjak ni aku suke sangat nk layan tgk drama swasta
sebenarnye aku ade tgk sekali dua citer ni..tp sebab tayangan nye x menepati waktu, x dapatlah aku nk tgk
x silap aku, drama ni dulu disiarkan pukul 11 pagi isnin hingga khamis
aku keje kannn..mana la dapat nk tengok..melainkan kebetulan aku cuti @ mc jek..huhu~

dah lama x mengikuti, tgk² siaran nye dah abis..last episod nye pun aku xtau bile..
penamatnye camne pun xtau..

ari tu saje² gatal tangan aku p laman web rtm..
alih² tgk ade lak video tuk drama tu
dari episod pertama, sampai lah episod yg last..

aku apelagi, dari ari tu dah start qada' mana² episod yg aku tertinggal
tp sebab rasa banyak jek episod yg aku x tengok, aku tgk lah dari awal episod yg pertama tuuu



so, sekarang ni malam² aku sentiasa ditemani oleh arisa
dah free dari keje² umah, aku layan drama ni malam²
setakat ni baru 8 episod aku tgk..ade lebih kurang 20++ episod lagi to go..

kalo korang pun berminat nk tgk drama ni, jangan segan² lah g laman web rtm tu ye
g kat tab video, klik kat tajuk dari mata arisa..
haaa kat situ nnt ade tunjuk episod² drama ni..
klik jelah nk tgk episod yang mana.. ;)

mungkin entry aku agak kurang selepas ni
aku nk habiskan tgk drama nih dulu
so, malam² malas nk wat entry auto publish..


mrs e
Monday, May 4, 2009

free gift

|
ari tu pas balik keje aku ajak mr e singgah watson
aku punye body foam dah abis.. :(

dah terlanjur menyinggah tu, aku beli sekali eyeliner
eyeliner pun dah abis..
hadoiii...bijak betul lah benda² ni habis hujung² bulan time dah tak cukup nafas neh..hehe



masa bayar tu, sekali budak cashier tu cakap pembelian rm 20 ke atas dapat free gift
dia bagi olay eye lifting serum kat aku..
wahhhhh...senyum sampai telinga lah aku..
hehe



dapat free gift...*sukeeeeeeee*

balik tu pas mandi x sabar² terus pakai
;D


mrs e