kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Tuesday, June 2, 2009

3 kuntum ros yang cukup bermakna

|
semalam, lepas kerja mr e ajak aku p makan. celebrate lah sket² kata orang sebagai mengingati hari penuh bermakna pada kitorang. masa dah on the way tu, mr e kata dia nk singgah kat satu kedai. bila aku tanye nk singgah kedai mana, dia jawab "adelah..ayang tak yah tanye.. abang nk singgah jap jek.."

aku pun diamlah..

tup² rupenya dia singgah kat kedai florist & belikan aku bunge!!


Ya ALLAH, gembiranye tak terkata. sungguh; speechless.
happy sangat² lah.


Semalam dalam sejarah. bukan hari ini dalam sejarah.

kenapa aku cakap camtu? sebab, sepanjang usia perkenalan kitorang, sepanjang pertunangan, dan dah 2 tahun kahwin ni baru lah aku mendapat kuntuman bunga daripada mr e. sebelum² ni dia mmg tak pernah bagi aku bunga hatta sekelopak bunga apatah lagi sejambak. mr e mmg tak begitu romantik yang sentiasa membelai jiwa wanita dengan bunga² an selalu..



a bit shocked. yes, aku mmg terkejut lah jugak kan. tak sangka dia nk belikan aku bunga. aku yang mmg suka & seperti terawang² bila mendapat bunga mmg senyum sampai ke telinga. tak puas² aku menghidu wangian mawar merah tu.. arhhhhh..segarnya rasa haruman menusuk ke rongga hidung terus ke paru². dan menyegarkan hati aku yang terkembang² bak bunga yang mekar bila mendapat bunga..HEHEHE


sepanjang perjalanan senyum² jek aku sambil belek² bunga tu. sampai jek umah, terus gantung bunga dalam bilik dan selit kad dekat meja solek.



sekarang hati aku penuh dengan bunga² cinta (just for you sayang) berkembangan sampaikan betul² penuh.
FULL. ;p



p/s : 3 kuntum mawar merah bermaksud I LOVE YOU. I love you too sayang..!




mrs e

3 comments:

aRe_uDear said...

amboi3x.. romantiknyer siap dapat bunga lagiii.. hubby ayu pun suker bgi bunga2 camnie gak biler ade time2 yg gitu2 ahaks...

E said...

ya mekarlah selama2nya ayang ('_')

RaFFLeSiA MeRaH said...

amboiiiii...syoknyer dia dpt mungerrrr.....