kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Wednesday, June 24, 2009

seronokkkkk...i tell uuu..

|
sebelum ni masa sekolah²..

"ah, aku taknak lah couple dengan membe satu kelas"

walaupun sebenarnya mmg ade kawan yang usha gile² dekat aku. mana taknye, sebab membe sebelah aku siap cakap dak laki kawan aku tu tak sudah² jek pandang kat aku. sepanjang hari okeh! [errr...zi, aku tak tau ko tau ke tak pasal cite ni, tapi iza tau, sebab dia lah yg beritau kat aku..ntah dia ingat lagi ke tak pun cite neh]

mmg gabra habis aku masa tu.. yela, ade orang asyik pandang ngan tenung kat kite aje. mestilah rasa tak selesa kan. tapi budak laki ni tak tau lak jenis camne, sbb dia suka tgk & tenung jek, tapi sepatah haram pun takde kuar ape² dari mulut dia cakap nk couple ke ape kan. so, aku pun buat² bodo mcm tak ade ape² jek lah.HAHA

lagipun, aku mmg jenis yg tak suka bercouple/bercinta dalam kelas. tahlah, it makes me uncomfortable at all. mmg aku tak tau sangat² nk wat cenggitu. tapi, ade gak yg tak kisah. boleh aje 'berkawan' dengan kawan sekelas. [zi, dulu ko ngan anjenan tu ade affair ke gossip semata? HEHE..tetibe lak teringat pasal ko]

masuk IPTA..

ade gak yang usha² aku. kebanyakan nye kawan sekelas gak...

"oh no, no, no, noooo..not my type falling in love with my classmate.."

ceh. ayat nk berlagak aje. tapi betul, aku mmg tak reti. tak tau sangat² nak menggayakan hubungan itu kalau aku teruskan. sebab aku ni lebih banyak malu. so, kalau ade presentation ke hapa, kalau aku ade pakwe sekelas, aku akan jadi lebih gabra kat depan. tu yang aku tak suke. sebab tu aku lebih suke lone-ranger jek..HIHI

teringat aku dengan membe aku yang usha² aku nk jadikan aku lebih drpd kawan. ade yang siap bagi surat (ohhhh..terkejut mak nenek aku masa tu..sebab dapat surat yang aku tak jangka...-angah, ko ingat tak pasal haf*z kawan si zul? kehkehkeh).. siap bagi aku pakai jaket dia untuk berlindung daripada ape tah masa tu (aku tak ingat) konon nak menunjukkan betapa prihatinnya dia kat aku lah tu..

pastu ade lak lagi sorang yang aku tolak mentah²..asn*l kalau tak silap namanya.. sanggup nih temankan aku n escort geng aku p jalan memana; konon jadi mcm 'bodyguard' lah.. perasan DIVA-DIVA lah kejap masa tu sebab ade bodyguard kan..hiksss..last² sebab keciwaaaa, dia couple ngan membe sekelas aku jugak..

ade lagi, yang ni siap pass bagi surat cinta secara terbuka masa dalam DKU [dewan kuliah utama]. dah le masa tu combine 2 kelas jadi 1, boleh pulak dia duduk kat belakang sekali suh membe² aku passing kan kat aku yg duduk kat depan. membe² aku pulak nye terlebih 'pandai', bukan terus pass ke depan dari belakang tu. tapi passing dari kiri ke kanan pastu habis satu kelas baca baru lah sampai suratnye pada aku kat depan. BENGANG gilerrr aku masa tu..dah le sume membe aku sekelas tu dah baca n pakat² senyum kambing bile tengok aku baca surat tu. terus aku selit jek celah² nota aku & tak hiraukan langsung. alamat memang makan hati le membe yg anta surat cinta tu nengok aku wat gitu..hik hik hik

yg perasan control hensem pulak jangan cakap lah, siap punye nk tunjuk macho tu, cakap control² jadik lembut. pastu siap panggil nama aku ade 'cik' lagi kat depannya.. asyik jelah cik naja, cik naja..sampai geng² aku pun duk selalu ejek² panggil nama aku ade 'cik' kat depan.. huh, nyampah..

adelagi cite pasal kawan sekelas nih, tapi malas pulak aku nk cite banyak²..

hiksss..ade gak nk jadi affair ngan lecturer aku tapi tak berapa nk jadi.HAHA. sebab masa tu aku tak fikir ape dah. fikir nk belajar aje. ceh, poyo. tapi memang sebenarnya aku tak tau, tapi membe satu kelas ade perasan & tau, aku jek yang lurus bendul ni tak perasan. mana taknye, kalau dalam kelas asyik² panggil nama aku, take-five sekejap² pun g kat tempat aku, suh kitorang wat kuiz; sementara kitorang buat kuiz pun datang tgk aku.. ape² jelah kat aku.. sampaikan last² dia dah kahwin, n kitorg dtg g meja dia nk tgk gambar kahwin dia, wife dia jeling tajam semacam dekat aku...!!! wahahahahahaha...

tapi itu dulu, sekarang dah lain..

bila masuk alam pekerjaan, aku mmg niat nk kerja. tapi tah mcamana boleh lak 'tersangkut' dengan orang 1 tempat kerja. bukan 1 tempat kerja jek, 1 department lagik..hihihihi.. tapi kitorang very the professional kat tempat keje, sampaikan boss aku puji cara aku n mr e. sebab dia tgk kitorang mmg tak pernah ade masalah as rakan sekerja walaupun ade hubungan suami isteri.

kalau dulu mmg aku elakkan tuk ade hubungan sekelas masa sekolah & masa kat IPTA, tapi sekarang tidakkkkk lagi.. hihi..sekarang totally change...!!

kalau ade orang kata, tak bestlah keje sama tempat, takde kebebasan, tak boleh nk wat lelebih @ gurau lebih² ngan membe lain, tidak pada aku..LAGI BESSSSSTTTT adelah.. :)

sebabnya, aku dapat g keje sama², lunch sama², balik keje sama².. so most of my time are with him. sepanjang masa aku nampak dia depan mata. aku tau ape yang dia buat, dia tau ape yang aku buat. TRANSPARENT. takde selindung². bergurau dengan kawan² lain jantina pun mcm biasa, boleh aje, takde halangan, asalkan tak melampaui batas. kami bersifat terbuka.

nak lagi best..

yang paling aku suke, selalu kalau aku tengah tekun buat keje, kalau mr e datang @ lalu kat tempat aku dan aku tak sedar dia ade sebab tgh khusyuk buat keje, tibe² dia pegang n genggam tangan aku. OMG. suka betul mr e wat kejutan mcm ni kat aku. dah le membe sekerja kat tetepi n depan tu ramai, wat malu aku jek. tapi sebenarnya dalam hati SHUUUUUKEEEEEEEEE..hiahiahiah..tersipu² malu i nyahhhh.. pastu kadang², dia datang kat aku semata² nk cuit hidung aku. kadang² tu pulak dia usap pipi aku..selamba jek muka dia..aku lak merah muka sebab blushing :D

kalau dia ade jauh sket dari aku tapi aku tak perasan kehadiran dia, tbe² aku dapat sms. bile aku baca
"haaa....watpe tu..." pastu mula lah aku panggung kepala cari dia kat mana, berpusing 360° darjah kepala ngan badan aku neh. pastu bile mata kitorang bertembung, terus tersenyum sama².. ohhhhhh soooooo sweeeeettttt.. bahagia jek rasa dalam hati.. berbunga-bunga mekar berkembangan, rama² lak bebas berterbangan.. ewahhh ewaahhhh..

sampaikan akak satu tempat kerja aku ni sgt jeles tgk aku n mr e; sebab dia kata dia tak mcm tu dgn suami. nk bermesra² an kat umah mmg takde, jauh sekali nk wat camtu kat public area.

sebab tu aku kata, sangattttt seronokkkkk keje satu tempat dengan suami. tak tau nak cakap camne dah. sampaikan bile terfikir kalau salah seorang dari kitorang ni dapat job kat tempat lain, mcmana lah agaknye ye? nk menghadapi hari² g keje sendirian, lunch dah separate, masa bersama pun dah kurang.. tak dapat aku bayangkan..huhu

apepun, mmg seronok keje satu tempat nih.. I TELL UUUUUU...



mrs e

7 comments:

NoRT said...

uikss.... bahagianye citer naja nih

Applique Tee Shoppe said...

tak semua orang seronok satu tempat keje, maybe sebab attitude korang berdua sangat the romantic...

ada lelaki jenis malu nak mesra2 ngan bini takut kena kutuk bla bla bla... kalo laki aku plak, jenis concentrate keje tak pikir anak bini.. abes keje baru dia sedar dia ada anak bini.,. hehehehe

Mrs. Adz said...

waa...romantiknya...i jealous u..

E said...

ya memang romantik gitu..

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

yana pun kenal abg kat tmpt keja..tp masa keja..walau lalu sebelah pun buat derk ja..org pun tak tau kami bercinta..

last2 yana dpt keja gov..

isya said...

dulu ms belum kaein husband isya pun sama tempat keje.. mmg best! mcm dunia ni kitorg yg punya... hahaha

+NADS+ said...

wah...bestnyer...
syiok tuh....