kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Friday, July 31, 2009

Dapat!!!

|
hari ahad
tgh aku tekun membuat revision, tibe² ade sms masuk

"CARLO RINO Hg sudah datang stock, kak boleh datang tengok!"

wahhhh..heppiiiii nyer aku.. yess yess yesss.. akhirnya ade gak rezeki aku nk pakai handbag yang diidamkan raya nanti. cecepat aku reply sms tu

"ok, tq. nnt esok saya datang"

Tapi bile aku dah reply sms tu, aku ter konpius sendiri jap. E ehhh, ni SA yang mana yg inform aku nih? SA yg kat muar ke melaka? sebab ari tu aku ade tinggalkan no phone kat dedua SA nih.. tak nak konpius berpanjangan, aku pun call no yg sms aku td tuh..

oohh..rupe² nye SA yang kat muar.. wahh..senang jek nih. mula lah aku merangka² plan bile waktu yang sesuai aku nk g. kene g cepat², tak boleh lambat². lambat² kang dah kena grab dgn org lain lak kang. mau melopong lak aku. huhuhu~

So, ari isnin pas balik dari interview tu; sebab stress punya pasal, terus rasa nk pegi shopping... ceh. alasan. tak pasal² interview tu dijadikan sebab, padahal mmg suke aje nk shopping setiap masa punn.. alasan tuk kaduk ni..dah lapuk weyhhh..HA HA HA HA

terus je call mr e, mintak ijin dulu ya ibuk². mr e nya lagi di kantor, sedang kerjaan..[ari isnin tu aku g ivw sorang², mr e tak boleh lak nak cuti]

lepas dapat permission dari mr e, aku pun terus le drive ke muar. sanggup tuh tak singgah umah dulu. tak penat langsung lak tuh. HEBAT.. HEBATTTT.. penangan shopping punya pasal. penat pun boleh hilang!! wakakaka

sampai muar jek, withdraw duit, terus serbuuuuuuuu.. lama gak lah aku membelek². walaupun dah ade yang berkenan di hati, tetapppp juga nk tgk² handbag yang lain. alah, katanye tgk pun free kan.. ape salahnye..guna lah kesempatan yang ade..hehhe

nk tgk ke rupe handbag tu? aishhhh..malu lah..cam bebudak jek kan bile beli barang sikit² nak tunjuk. aku tunjuk sipi² ajelah ye..




kenapa aku suka handbag ni? sampai sanggup mencari berpusing²? tah la ek..mmg aku terberkenan masa sekali pandang jek. jatuh cinta pandang pertama gitu. Sebenarnya mmg aku nk cari handbag pattern mcm ni, aku ade minat kat satu handbag Guess tu. tapi dah namanya pun Guess kan, korang Guess jelah berapa harganye. mau botak kepala cik abang den tu nanti hah...kih kih kih tu yang bile terjumpa pattern ni yang seakan² sama dengan handbag Guess, terus aku terpikat. kiranya Carlo Rino ni masih mampu lah aku nk membelinya..ihiks

tertunai dah hasrat aku nk pakai handbag ni raya nnt. Alhamdulillah...Mood adalah ceria =)


mrs e
Thursday, July 30, 2009

Terkenang Semasa Dulu II

|
Sinambungan dari entry ni..

Bila baca entry semalam, mungkin ade yang berkata² "amboiiii..mahalnye jam mak dia.." ataupun "alah..murahhh jek tu.."

tapi, bagi aku; mahal atau murah bukan lagi ukuran. yang penting, mak aku gembira. Ada sebab mengapa aku berkata begini..

Dulu, kehidupan mmg agak susah. Mak & arwah abah aku menoreh getah. Paling aku ingat, diorang amik upah menoreh kat kebun cina belakang umah b4 pokok² getah tu nk ditebang. Memang lah dekat bebenau kebun tu dgn umah, sampaikan wawa bukak radio pun mak aku yang kat belakang tgh noreh pun boleh dengar..

Pagi² lagi diorang dah pegi menoreh. Kekadang terus amik getah beku. Peristiwa yang paling aku ingat sampai sekarang, jari kelingking mak yang terputus hujungnya sebab terkena tong getah beku tu.. korang leh bayangkan tak? camne nak explain ek?

Gini... jalan keluar dari kebun tu dah lekuk².. ade yg berlekuk dalam sangat.. so, bila dah masukkan getah beku tu dalam tong yang diikat kat belakang moto, mak aku tolong arwah abah aku tolak motonye kalau dah termasuk kat tempat berlekuk tu. Ade satu lekuk tu mmg lah dalam, bile mak aku tolong tolak², moto tu tetap tak lepas kuar dari situ. Sekali tu mak aku tolonglah naik kan karia moto tu, biar boleh jalan motonye. Rupe² nya tong getah beku tu mcm nk melantun n pastu bergerak balik pada kedudukan asal dan dah terpotong jari kelingking mak aku kat situ. Tong getah beku tu kan berat yang hamatttt.. mmg lah zaaaaaassss aje sampaikan mula² tu mak aku tak terasa sakitnya..

sekali dah lama baru mak aku perasan, jari dia dah berdarah². masa mula² kena kan mcm dah kebas, tu yang tak perasan tuh.

Darah mmg banyak yang kuar. siannnnn sangat tgk mak aku masa tu. dah la yang kena tu kat tangan kanan. Dah susah sangat tgk kan dia nk makan.. T___________T Lama jugak baru tangan mak aku tu nk sembuh. Bile dah sembuh, jari kelingking tu dah tak sama mcm jari² yang lain yang kurus² belaka. jari kelingking mak aku tu terus bengkok kat hujungnya..

Kesiannnn betul mak aku. Itulah namanya pengorbanan seorang ibu. Sebab tu bila sekarang ni, kalau boleh kitorang nk bermewah² untuk emak. Apa yang emak hajati, sebolehnya kami penuhi.

Sebenarnya dah lama emak teringin nak pakai jam mcm tu.. yang berwarna keemasan, banyak batu berkelipan dan nmpak mcm gelang. Sebelum² ni, wawa dah ada belikan yang lebih kurang mcm tu juga, cuma batunye yang kurang sedikit.

Pada pendapat kami adik beradik, biarlah emak mengecapi kesenangan hidup di waktu² sekarang. Sementara kami boleh dan masih punya waktu bersama emak. Kekadang, bila aku fikir², kesiannnnnn gak kat arwah abah. belum betul² sangat merasa sedikit bermewah, dia dah dijemput dulu menemui Penciptanya. tak apelah, sekurang² nye, dengan membahagiakan emak, dapat jugalah kami melaksanakan tanggungjawab sebagai seorang anak :D


p/s : jam emak tu wawa yang belikan, handbag tu kak cha yang belikan; masa diorang jalan g alamanda ari tuh



mrs e
Wednesday, July 29, 2009

2GB

|
Aku nyer Memory stick duo tuk camera dah lama cam ade problem. Maybe sebab dah lama pakai kut. Yelah, dah 2 tahun.. Amik gambar, transfer ke lappy, pastu delete. Amik gambar, transfer ke lappy pastu delete. Tu jelah yg asyik diulang² sampai naik bengong kut memory stick tuh.

Ari tu masa jumpe dyla pun dia wat hal. Time nak bergambar jek terus dia error..Aduhh..bengang betul. Niat dah lama nk beli, tapi tak terbeli². Malas nau le nk masuk kedai kamera tuh..huhu~





Dah alang² ari tu g kuar cari kasut, g beli terus memory yg baru. nk beli yang 1GB RM 65, 2GB RM 75. baik aku rembat yg 2GB terus. beza pun baru RM 10 jek. Cuba bayangkan kalau nk beli yang 1GB jek, pastu esok² nk tambah memory 1GB lagi..haaaa dah bape? dah RM 130 dah tak memasal nk kena bayor..ish ishh isshhhhh..Memory aku yg sebelum ni cume 512MB jek. Oklah tu kan 2GB.. bukan aku nk simpan lelama pun sume gambar dalam tu. amik² sket, transfer dalam lappy.. maklumlah, nk jd blogger tegar..mestilah sentiasa bergambar..hehehehe...

So sekarang aku dah takde masalah lagi..nk bergambar pun dah takde error² lagi dah memory tuh..sonang!

:D



mrs e

This Is it

|
RM 229++
by Sembonia

RM 649++
by J.Bovier

Ade sesape yang berkenan ngan dua barang kat atas tuh? Sila beli kat outlet berhampiran dengan anda. paling hampir ya aku kata..kalau dekat Alor Setar tu korang rasa yang paling hampir dengan korang, silalah serbu ke outlet di sana [kalau ade] walaupun sebenarnya korang duk Johor jek..ahahahaha..

Kan ari tuh aku ade mention aku nk beli handbag & cari semua kat outlet nye dah habis kan.. so, handbag kat atas tuh sebenarnya bukan kepunyaan aku. Jam tu pun bukan kepunyaan aku. diulangi sekali lagi, BUKAN KEPUNYAAN AKU ye kawan².
kalau bukan aku punye, siapa pemilik barang² tuh?
pemiliknya adelah mak aku [tengokkk..mak lagi kayoooo dari anok eh (anak)..] huhu..makcik kayooooooo
kalau begitu, ape motif entry ini?
Ini adelah entry HELAH namanya..hehehe..sesaje bagi korang jamu mata dulu sebelum aku wat entry pasal handbag yang aku nk beli tuh..handbag tu aku dah beli..tapi saje taknak kasi tepek dulu kat sini..kih kih kih kih..saje lah aku nk kasi panas 'enjin' dulu.. =D

korang jangan marah k..nanti cepat tuaaa...



mrs e
Tuesday, July 28, 2009

Semalam~

|
Salam;

Haiiii semuaaaa..semalam aku coti uolss... aku ade interview lah semalam..[nama dan tempat dirahsiakan] muahahaha..tu yg aku tak aktif berblog sejak beberapa hari kebelakangan neh..bukan ape, aku sibuk studi balik semua nota² yg aku belajar dulu..dah bape tahun aku tinggalkan..dah tak ingat sume dah..huaaaa huaaa huaaa

Aku mmg tak cuak je kalo dpt interview yg berlainan bidang ngan diploma yang aku amik dulu. boleh gorengggggg aje..asal jangan sampai hangus sudah ;p..tapi interview yg aku g semalam adelah berkaitan dengan bidnag kursus yg aku ambek dulu..haiyooo..banyak soalan² teknikal tuh.. tu yang studi tak hengat.. dua kotak nota & buku² aku masa aku belajar dulu aku kuarkan.. tu pun yg ade aku main selak² aje..banyak gilerr weyhhh.. 3 tahun punye belajar aku nk wat revision dalam masa 3 hari jek..berasap kepala aku..keh keh keh

dalam hati gedebak gedebuk tu jangan cite lah..dgn tak lena tido nye..

asyik lah terfikir², ape agaknye soalan yang akan ditanyakan..nk lelap mata pun tak senang tau..huk huk huk..studi..studi..studii..sanggup aku tak ikut mr e n mak mentua aku g kenduri kahwin umah sedara kat kulai sebab nk studi punya pasal..pengorbanan tu pengorbanan.. eceh

sekali bile g semalam..huiiiiiiiii punyelah ramai yg dipanggil untuk jawatan tuh. ohh..lupa lak nk mention, aku interview tuk jawatan pen. jurutera. takut gakkk aku tgk diorang² yg len tuh. muka konfidennnnnnn aje.. aku yg membaca nota² neh berdebar dup dap dup dap..

sekali bila borak² ngan orang sebelah menyebelah, lagi lah hampeh. diorang takde studi apepun. Yang Dipertua [YDP] untuk organisasi tu pun diorang tak tahu..selamba jek la diorang ni. tapi muka atak konfiden loooorr..

aku dapat turn no 2..lagilah tergolek² jantung aku neh. bilangan yg awal² lak tu. tak boleh la aku nk tanye soalan² ape yg ditanyekan drpd org² yg dah masuk dulu. last² pasrah jelah.. malas nk fikir² dah lagi. mulut kumat kamit baca itu ini.. doaaa..doaaa..hehe

tapi kalo interview kat Johor neh [aku tak pasti kat tempat lain sama ke tak] ade panel penemuduga yg suka tanye pasal bab² agama..rukun² sembahyang..baca surah² lazim yang panjang..kadang² lain lak yg ditanya nye.. mmg tak boleh spot soalan betullah.. kan ke bagus kalo ade soalan bocor untuk temuduga..HAHAHAHAHA

tibe turn aku masuk, aku melangkah lah dgn penuh keyakinan..[iyolah tu]. tanye pasal famili, pendidikan..bla bla bla bla..sekali masuk bab soalan teknikal..

"Apakah ukuran dimensi untuk tetulang biasa dan tetulang berbunga?"

Ini satu soalan je yang aku agak confuse..sebenarnya dia nak tanye BRC code untuk tetulang biasa & tetulang berbunga ke dia nk tanya ukuran dimensi? aku rasa dia mmg nk tanye BRC code tu, tapi dia pun tak tau nk soal mcmane..

kalau dia tanye soalan tu dengan betul, mesti aku dah jawab
R bar = untuk tetulang biasa
Y bar = untuk tetulang berbunga

Sebab dia dah tanye soalan nk ukuran dimensi, aku pun jawab lah ukurannye dalam milimiter..mmg ukurannya dalam milimiter pun..

pastu dia mcm baru perasan yg dia soal tu pun tak betul..terus dia wat soalan lain..bla bla bla..

Sekian terima kasih..

Fuhhh..legaaaa..

Apepun, ramai² yg kat luar tu kata, akulah orang paling lama yg duduk dalam bilik interview tu kalo dibandingkan dengan 5 orang yang masuk dahulu.. Ape takye, mcm² soalan yg diajukan..yang penting, aku dah lepasss..dah legaaaaa dah..dah boleh tido ngan aman dahh..hehehehehe

Kalau tak dapat pun, mungkin bukan rezeki aku.. tak boleh lah nk harap sangat kan..tak elok..

InsyaAllah, ade rezeki tak kemana..Mudah²an..Aminnnnnnnnnn


p/s : BRC - Bar Reinforcement Concrete



mrs e
Sunday, July 26, 2009

CR2

|
Semalam petang aku keluar ke the store muar dengan mr e semata² nk cari kasut. Ooohh..bukan ape², tapi aku mmg nk cari kasut bertutup untuk pakai esok hari. Disebabkan semua kasut² bertutup yang aku miliki dah tak boleh untuk aku bergantung harap lagi [dah kondemm..hancur, kopak sume ade..huhuhu] jadi aku terpaksa juga mencari sepasang yang baru. Walaupun peratus kekerapan aku memakainya adelah pada tahap yang paling minimum!

Introducing my new one...





Aku amik yg biasa² aje. Dah seperti yang aku katakan tadi, peratus kebarangkalian untuk aku memakainya juga rendah, aku beli yang murah² aje. RM 69.00 ye kawan². [Walaupun aku kata murah, tapi sebenarnya mahal juga pada aku yang dah tibe hujung² bulan neh..tsk tsk tsk T__________T]. Gaji lambat lagi lak tu..

Tapi tak ape..mungkin pelaburan akan membuahkan hasil, siapa tahu?
InsyaAllah, ade rezeki tak ke mana [banyak maksud tersirat di sini. Sila cari yang tersirat dalam yang tersurat sekarang. Sekarang. Keh keh keh]

Kepada sesiapa yang berminat kasut aku tu, sila dapatkan di outlet berhampiran.

Daaaaaaa


p/s : back off to study again




mrs e
Friday, July 24, 2009

Dapat 3 Sekaligus..

|
Aku dapat 3 award sekaligus minggu neh..

Award yang mula² diberi oleh isya ibu iffah.. mekacehhh...

ade sikit rules ttg award ni;
a) Sila copy paste award ini di blog anda..




b) Sila copy paste award ini di sidebar blog anda..
uhukkk..rasanya tak payah la ye..sebab cam dah xde ruangan kat sidebar tu. nnt aku akan cube wat flash widget jek award² yg penah aku dapat..

c) Pass kan award ini kepada 5 rakan anda..

puterikurekure
Yanadzul
noorulaz
+nads+
leadleedeea


Award kedua, dapat dari +nads+.. sudi gak bagi award ni kat aku. memula tu ingat sebab nads bagi secara rawak kan, aku pun tak amik lah. rupe² nye dia tinggalkan jejak kat smix tu suh aku amik.. aku pelagi, dah orang bagi, amikkk jelah kan.. ehehehe

so, aku tempek je award tu kat sini yer..






Award ketiga, dapat dari cikgu nort..tq bebanyak lah cikgu..sudi gak hang bagi kat aku award neh =)




trimas lah pada korang yang bagi award kat aku.. aku sangat² menghargainya..




mrs e
Thursday, July 23, 2009

Adakah Anda Tahu?

|
1. Cuba tengok zip seluar anda, tertera huruf YKK..YKK bermakna Yoshida Kogyo Kabushibibaisha iaitu sebuah kilang membuat zip terbesar di dunia yang menghasilkan zip yang korang pakai sekarang ni..

2. bunyi (kuek) yang dihasilkan oleh itik tidak bergema dan beralun. Sehingga kini kita tidak tahu mengapa.

3. Dengan sepotong coklat boleh membunuh anjing? benar!! Coklat mampu merosakkan sistem pernafasan dan jantung anjing. Dengan ounces yang banyak mampu membunuh seekor anjing bersaiz kecil.

4. Kebanyakan lipstick yang kita pakai sekarang ni mengandungi sisik ikan yang telah diproses.

5. Pada tahun 1830, ketchup (sos tomato) digunakan sebagai ubatan dan bukannya perasa tambahan pada makanan.

6. Tiada satu pun jam di Las Vegas gambling casinos. Dengan ketiadaan jam akan melekakan penjudi-penjudi dengan taruhan mereka..

7. Kerana ketangkasan Bruce Lee..pengarah terpaksa memperlahankan sedikit filem yang diambil kerana terlampau laju dan pergerakan aksinya tidak dapat ditangkap melalui lensa kamera. Sesuatu yang agak luar biasa dari orang lain.

9. Mosquito repellents atau penghalau nyamuk tidak membunuh.Sensor nyamuk hanya dikaburi dan ini menyebabkan nyamuk tidak dapat mengesan dimana mangsa berada.

10. Pakar dan doktor gigi mengesyorkan berus gigi hendaklah diletakkan sekurang kurangnya 6 kaki jauh dari tandas utk menghalang kuman berterbangan ketiki anda menggunakan flush tandas.

11. Jika nombor 111,111,111 didarab 111,111,111 anda akan dpat jawapan 12345678987654321.

12. Warna biru adalah warna kesukaan 80 peratus rakyat Amerika.

13. Tanda (#) di keyboard komputer anda sebenarnya dinamakan 'octothorp'.

14. Adalah mustahil jika anda bersin tanpa memejamkan mata.

15. Seekor lipas boleh hidup selama 10 hari tanpa kepala.

16. Jika dikangkangkan kaki dan baring secara telentang, kita tidak akan tenggelam di dalam pasir jerlus.

17. Nama yang paling banyak umumnya di dunia ini ialah Muhammad.

18. Di Eropah, kebanyakan wanita Eropah tidak memakai seluar dalam sehingga ke tahun 1900 barulah seluar dalam diperkenalkan.

19. Produk pertama menggunakan bar code adalah Wrigley's gum.

20. Mexico City tenggelam sedikit demi sedikit sekitar 10 inci setiap tahun.

21. Mengikut statik dalam kehidupan, ayam adalah haiwan yang paling banyak di dunia mengalahkan manusia, kerana cara pembiakan yang berleluasa dan senang dibiakkan untuk makanan.

22. Otak akan lebih aktif ketika tidur dari ketika anda menonton tv.

23. Terdapat banyak telefon di Washington D.C mengalahkan penduduk-penduduknya.

24. Untuk melepaskan dari gigitan buaya, anda perlu mencucuk matanya menggunakan jari sekuat hati. Buaya akan melepaskan anda serta merta.

25. Jika sebutir kecil kismis dijatuhkan di dalam segelas champagne segar, kismis tersebut akan turun ke dasar gelas dan naik semula dan turun kembali dan seterusnya seakan dilambung-lambung.

26. Leonardo da Vinci juga mencipta gunting dan beliau menghabiskan 10 tahun untuk menyiapkan lukisan agungnya iaitu Monalisa (10 tahun untuk bahagian bibirnya sahaja)

27. Nama sebenar rama-rama (butterfly) ialah 'flutterby'.

28. 90% dari pembaca yang membaca info ini kebanyakannya tidak tahu tentang fakta yang telah diberikan. Keajaiban fakta-fakta sebegini dapat menarik minat pembaca untuk mengetahui dari atas kemusykilan minda kita sendiri.

29. Tahukah anda senarai ini tiada no 8.

29. Dan kebanyakan pembacanya membaca fakta ini semasa waktu office... Pelik bukan!

30. Anda pasti menyemak kembali senarai ini sekali lagi untuk mengesahkan tiada no 8. kan?


hikhikhik.. .!!! OK dah pegi buat keja HAHAHAHAHA




mrs e
Wednesday, July 22, 2009

Aku Pelik

|
Aku pelik;
Dia tak mahu sembahyang, tapi boleh pula masuk surau hanya untuk tidur?

Aku pelik;
Dia tak mahu puasa, tapi sibuk sakan nak beraya

Aku pelik;
Dia hanya sembahyang pada bulan puasa, 11 bulan yang lain bagaimana?

Aku pelik;
Dia tak mahu bayar hutang puasa, tapi bila orang puasa sebab bayar hutang dia sibuk bertanya

Aku pelik;
Dia sibuk jaga tepi kain orang yang dikatakan koyak, tapi tak sedar tepi kainnya sendiri dah rabak

Aku pelik;
Dia bermegah dia paling up to date, tapi kenapa fesyen terbaru dia tak tahu?

Aku pelik;
Dia mengatakan dia orang yang branded, tapi barang branded dia tak pernah dengar?

Aku pelik;
Dia suka mencela kekurangan orang, tapi tak sedarkah dirimu itu juga tidak sesempurna mana

Aku pelik;
Dia sering mengatakan dirinya yang terbaik, tidakkah dia sedar yang terbaik tiada tolok bandingnya itu hanya Allah swt sahaja?

Aku pelik;
ADANYA MANUSIA SEBEGINI


p/s : macam² ragam manusia




mrs e
Tuesday, July 21, 2009

Koleksi Brooch

|

Ini antara koleksi brooch yang aku ada. Ade bentuk tulang ikan, bentuk angsa, bentuk kucing, bentuk buah, bentuk rama² & paling glemer yang selalu orang ade; bentuk bunga.

Aku jenis setia pada yang satu. So, aku akan pakai satu² brooch tu sampailah salah satu batu nyer tu ade yang tertanggal. Jenis aku, aku mmg tak nak pakai brooch itu lagi kalau ade batu nyer yang dah tertanggal walaupun satu!!! Buat masa ni, aku asyik jelah mengulang pakai yang bentuk angsa, buah n bunga kekecik tuh. Yang lelain belum pernah pakai lagi =)

Sebenarnya banyak lagi brooch aku selain yg dalam gambar tu. Tapi yang lain² tu kebanyakannye ade yang dah tertanggal batu, so aku dah ketepikan. Ini sahaja yang ok buat masa neh.


p/s : ada satu brooch aku yang design rantai tu aku lupa lak nak masukkan dalam gambar sekali




mrs e
Monday, July 20, 2009

10,000

|


dah mencecah 10000 pelawat..ihiks.. tu je aku nk beritau :D



p/s : kebetulan aku yg dapat capture screen neh pagi td





mrs e

Jom Sms

|

masih berbaki 447 free sms aku. dulu laaaaaaaagiii banyak, ade 1000++. semua tu aku dapat dari Hotlink Gift. setiap kali aku topup prepaid aku, setiap kali tu aku dapat beratus² sms free. tapi sms ni hanya percuma kalau aku sms dengan pengguna talian maxis sahaja. kalau lain² talian, caj yang dikenakan adalah pada tahap normal caj iaitu 15 sen per sms.




aku pun jarang topup. tgk lah baki kredit aku. tinggal seringgit lebih jek. sebab ape aku tak risau nk topup? sebab aku banyak free sms. HEHEHEHE. mr e pun pengguna maxis, n family aku guna maxis. so, takde hal lah kan. lagipun, aku lebih kerap menggunakan sms berbanding wat panggilan.

Baki luput aku tu pun dari Hotlink Gift. kalau tak, walau ko banyak free sms pun, tapi tarikh luput dah expired, takde maknanye ko nk ber sms. kena lah jugak topup kannn..kes aku ni, tu pasal aku tak topup pun takpe, tempoh hayat nye kan panjang...


aku guna nombor ni dari mula² lagi aku pakai hp; sampai sekarang tak pernah tukar & tak pernah niat nk tukar nombor pun..


p/s : sape boring² tu, jom sms sama aku jom :D




mrs e
Sunday, July 19, 2009

Ini Sahaja Yang Tinggal

|
Semalam bile sms fifi, rupe² nyer dia kuar tengok wayang ke melaka ngan member² dia. aku pun apelagi, tak melepaskan peluang. terus kirim kat dia Big Apple. kali ni aku suh dia beli yang 12 ketul. aku nk makan puas² biar sampai jemu gitu wakakakaka.. eh takdelah, sebenarnya semalam abang zaki sefamily n wawa ade balik sini. kalau beli yg 6 ketul je kang tak cukup pulak kannnn...




lepas sekali hadap, ini sahaja yang tinggal... ;p



mrs e
Friday, July 17, 2009

Terkenang Semasa Dulu I

|
Tibe² pepagi jumaat neh teringat lak kenangan aku masa zaman sekolah dulu². Memang baaaaaaaaaanyaaakkk kenangan aku zaman sekolah weyh; tapi aku cerita satu persatu lah ye.. Ade gak yang nak kena tapis² supaya cerita itu tidak disensasikan..wahhhh SENSASI katanya kah kah kah

Dulu, masa aku form 4, adik aku masuk form 1. kiranya berjarak 3 tahun lah usia kitorang. so pepagi nk g sekolah ni mesti aku dengan dia naik moto sama² ke pekan kat luar kampung aku tuh. kat situ nanti baru kitorang naik bas sekolah ke sekolah. tapi ade gak kadang² kitorang naik bas awam kalo dah tertinggal bas hua hua hua

Ate, kalo dah bangun lambat semedang, mana tak tertinggal bas sekolah aje. aku mmg payah bangun pagi DULU². ditekankan sekali lagi, DULU² ye..[tapi sekarang; kadang² pun liat gak nk bangun pagi..hiks ;p]. Aku tak macam fifi, dia mmg orang yang 'on time' bangun pagi. Mengantuk lah mcamane pun, sejuk ke, hujan ke, dia tetap akan bangun pada waktu yang dia dah tetapkan. Yang aku ni pulak, walau dah terjaga waktu yang sepatutnya, asyik jelah "ahh.. 5 minit lagilah" dah lima minit pun "ahh.. 5 minit lagilah".. bape banyak punye 5 minit pun aku tak tau dah.. last² bila dah bangun, masa dah suntuk, apelagi, terkocoh-kacah lah baru nk bersiap pegi sekolah wakakakaka

sarapan pun gitu² aje. dah tak sempatttt!! pastu nk dijadikan cerita, moto yang kitorang naik tu moto dah agak 'sizen'. so, takdelah boleh nk speed melampau kan. dah le dah lambat, aku try jugak speed tahap paling maksima. fifi kat belakang dah terenyuk² tudungnya. aku yg kat depan apatah lagi..huhu

sampai² jek kat pekan, sekali bas sekolah tu dah sampai lah. sume orang dah naik, bas pun dah nak jalan. aku yang baru sampai kat simpang jalan kg aku tu, terus cepat² pulas minyak nk terus ke tempat parking moto [kat depan umah cino je]. pakcik bas yang baik hati tu pun sebab dah nampak aku ngan fifi kan, dia pun tunggulah kejap aku nk parking moto tu nak naik bas

sekali masa aku nk belok tu, brek moto tu tersangkut pulak dekat penutup tali air. apelagi..

"...GEDEBAKKKK..."


habis ko, ngan aku ngan fifi sekali jatuh cam nangka busuk betul² menghala bas pakcik tuh. perghhhhhh.. punyalah BERA giler muka masa tu. satu bas tu tengok dan pakat² senyum kat kitorang dari dalam bas. ciss cisss cissss.. hadoiii jatuh standard aku..HAHAHAHA

pastu aku ngan fifi selamba jek bangunkan moto tu n terus g parking. dah tu, wat muka selamba jek naik bas mcm takde ape² berlaku. muka kena kontrol beb. standard harus dijaga walaupun mmg dah sah² diorang satu bas nampak kitorang jatuh tadi.. wakakakaka walaupun aku tau diorang sebenarnya ketawakan aku terbahak-bahak dalam hati.. kui kui kui

bile² kisah ni diingat² sekarang, n aku citer² ngan fifi, apelagi, terlambak² lah kitorang ketawa. fifi kata ni sume aku punye pasal; sebab bangun lambat & secara tak langsung menjatuhkan standard dia sebagai junior baru kat form 1. kehkehkehkeh

apepun, mmg sume ni kenangan manis yang mewarnai suke duka kehidupan aku.


moral of the story;
jangan sekali² bangun lewat ;p




mrs e
Thursday, July 16, 2009

123456789

|
Do you know…?



On August 7 , 2009

At 12hr 34 minutes and 56 seconds on the 7th of August this year,
the time and date will be

12:34:56 07/08/09




1 2 3 4 5 6 7 8 9

This will never happen in your life again!!!!





mrs e
Wednesday, July 15, 2009

Doa Di Pagi Hari

|
Marilah kita sama² berdoa, semoga kita semua mendapat keberkatan dari Nya


Ya Allah, Ya Tuhan Kami,

Kami sambut kedatangan hari ini dengan kesyukuran kepada Mu. Sempurnakan nikmatMu untuk kami pada hari ini dan kekalkanlah nikmat yang telah engkau kurniakan kepada kami selama ini dan kurniakan kelazatan untuk kami dalam mengecap akan segala nikmat yang dikurniakan kepada kami.

Ya Allah, Ya Tuhan Kami,

Kami memohon kepada Mu akan nikmat secukup-cukupnya, memohon kesihatan semulia-mulianya, memohon rezeki semewah-mewahnya, memohon umur seberkat-berkatnya, memohon rahmat dan nikmat sebanyak-banyaknya, memohon anugerah sebaik-baiknya, memohon sifat lemah lembut yang sehalus-halus Hikmahnya, memohon amal yang sebenar-benar faedahnya.

Amin...




mrs e
Tuesday, July 14, 2009

Handbag Dicari, Big Apple Dibeli

|
Ada satu handbag yang aku berkenan sangat². mmg dah berhajat nk beli untuk pakai raya nanti. brand Carlo Rino. tah kenapa aku suka dengan design tu, aku pun tak tau. yang pasti, aku mmg tertarik tertawan sangat² nak memilikinya.

Tapi bila aku nk beli sekarang ni, sume dah sold out. tak pernah² aku cari nk beli handbag susah cam gini. selalunya aku beli handbag, ade jek stok diorang simpan. tapi untuk design yang nih, semua dah out of stock; boleh? berapa tempat aje dah aku p cari. ari tu masa g SOGO pun aku dah cari, tapi takde. ari ahad turun ke Muar cari, pun dah habis. semalam, lepas balik kerja aku ngan mr e terus ke Melaka. Cari kat Mahkota Parade, Dataran Pahlawan, Jusco dan Melaka Mall pun sume dah takde. laris betul!! agaknye sume orang pun berkenan ke?

Menyesal pulak aku tak beli terus masa 1st time aku nampak tu. tapi tulah kan, masa tu aku g ngan fifi aje, BIG BOSS aku takde, so takde orang yang tukang approvekan, tu yang aku tak beli. dalam hati, takpelah, banyak masa lagi. esok² pun boleh beli.. sekali, mcm ni lah pulak jadinye..HUHUHU sedih aku tau..pulang dengan perasaan hampa T___________________T

tapi aku ade gak tinggalkan no phone aku kat SA tu n diorang janji if stock yg diorang order tu dah sampai, diorang akan call aku.. mudah² an adelah rezeki aku kan?

tuk hiburkan hati yang pulang dengan tangan kosong sebab tak dapat handbag, so aku sesaje lah pulak beli BIG APPLE. ni baru 1st time aku beli tau, b4 ni tak pernah beli n tak pernah merasa pun.. :(



aku beli pun main tunjuk² je mana yang agak² aku suke. nk tau rasanye yang mana sedap, aku pun tak pernah makan kannnn..tunjuk² jari telunjuk ajelah lorrr..



aku tak amik yg ade warne pink² atasnye tu sebab aku membayangkan perasanya strawberri. aku nk makan yang ade rasa² strawberri mcm ni mmg agak kurang, jadinya aku amik banyak yang berasaskan coklat je ;p


oohhh...aku paling suke yg tengah belah kanan tu..paling sedapppp..SLURPPPPP


lenkali boleh beli lagi. HEHE





mrs e
Monday, July 13, 2009

Pertemuan Yang Dirancang

|
nk turun KL ari tu, ade la gak aku roger² ngan seorang blogger. dialah orang yang aku kenal mula² aku berblog. tah aku pun tak ingat mcmana persahabatan kitorang bermula. tapi aku dapat rasakan ada keserasian yang baik antara aku dengan dia.

bermula dengan sembang² kat YM, aku teruskan persahabatan tu dengan bertukar² no fon dan sering berbalas sms. acapkali mmg aku akan berhubung melalui Ym dengan dia. dan dia tahu plan aku nk ke KL sabtu lepas dan aturkan satu pertemuan antara aku dengan dia.

mula², agak berdebar jugak aku nk jumpa dengan dia. walaupun selalu bersembang thru Ym dan sms, tapi tak pernah berhubung secara 'live' yang berbalas suara gitu. segan lak aku. HEHE

wahhh panjang lebar aku wat intro nye, korang dapat teka tak siapa orang nye?

kenal tak rupe dak gegirl nih?


inilah ibu nya...


yeeee..aku jumpa ngan DYLA...!!!


inas tgh minum susu..tambah energy dulu
b4 nk shopping sakan..kan inas? ;)


mula jumpe jek dah terus mesra. memang tak kekok langsung. BEST!! aku suka cam gitu. mr e pun tak kekok gak ngan hubby dyla nih. boleh jek borak² sume. mmg diorang neh pasangan yang ideal.


kami bertiga


dyla in person, sangat lemah lembut orangnye. suara nye pun lembut alahaiiii.. tak macam aku ni, brutal aje. HAHA. inas pun very good girl. diam aje, takde meragam pun. suka aku. pastu tak takut orang lak tu. memang best lah.


kami lagi..aiyakkk..nape bayangan putih kat belakang tu..
dah mcm *hann...* lak dah..
inas jeling manja lah..jelingan mautt lagiiii


kitorang jumpe kat tingkat bawah SOGO tu, then terus g makan kat food court sambil borak². mmg best moment lah aku dapat katakan.


mr edy & mr e
alamak...nape gelap? amik lagi sekali lah..


haaa...baru ok. baru lah nampak muka memasing


lama gak lah kitorang spent time kat situ berborak. then baru say goodbye sebab memasing nk tuju tempat lain.


dyla bagi aku gift neh..thanks my dear


apepun, mmg nice to meet u dyla. hope to see u n ur family again.. :)


***updated on 15/07/09 @ 2.15pm
untuk baca kisah pertemuan ini di blog dyla, sila klik sini >> http://dylarizadi.blogspot.com/2009/07/blogger-blogging-friendship.html



p/s : tq dyla sebab sudi turun jejauh dari banting tu ke KL..





mrs e
Sunday, July 12, 2009

A Short Trip

|
Sebenarnya, mmg dah lama berangan² dgn mr e nk jenjalan window shopping kat KL. rancangnye mmg nk g balik dalam masa sehari jek. g naik bas n balik pun naik bas. sebab mmg malas nk drive n nk rileks² je perjalanan tu. wiken ari tu baru lah dapat realisasikan rancangan tu :)
Bukan nk beli ape pun, saje² jek nk berjalan n cari border lengan baju untuk baju raya aku kat jalan TAR tu. kan banyak gedung² kain kat situ. sesambil tu bolehlah cuci² mata jalan kat SOGO sebab kat situ tgh ade jualan murah.

tiket bas kul 8.30 ari sabtu ari tu. fifi yang belikan masa dia balik dari mengajar. naik dari Bukit Gambir aka Gambir Hill aje. dekat je pun dari umah aku, amik masa ±5 minit jek.

asalnye, mmg kitorang nk g berdua, tapi alih² ari sabtu pagi tu fifi cakap nk ikut pulak. mak aku pun nk ikut juga, so fifi nk drive ke umah abang aku kat semenyih baru dia naik train ngan wawa join aku kat KL nnt. [wawa mmg dah tunggu kat umah abang aku].

dalam bas..

fifi ade gak 'racun²' aku supaya naik jek keta ngan dia, tak yah naik bas. tapi sebab tiket dah beli, aku ngan mr e naik jugak bas ke KL. alih² sampai kat Pedas-Linggi, keta fifi dah potong bas yang aku naik!!! perghh..bengang jek. siap call aku tergelak² ngan mak aku sebab dia dapat jalan kat depan. sabar jelah..

depan penjara pudu

aku sampai KL dalam 11++ pagi. terus amil LRT dari plaza rakyat ke stn bandaraya. teringat betul aku zaman dulu² masa tgh belajar. mmg selalu lah turun naik LRT komuter semua mengukur jalan KL neh. hehehe

sampai sogo, punyelah ramaiiiiiiiiinye orang. huuuuuuuuuuu, memasing sibuk nk menyopping neh. mcm semut lak aku tgk bile pandang ke bawah dari eskalator tu.

macam semut menghurung gula

sempat lah jugak jumpa ngan adik ipar aku n tunangnye. diorang kebetulan mmg tengah keluar beli barang, terus singgah ke SOGO. tapi dapat jumpa kejap jek, sebab memasing ade hal lepas tu..kira cam hai²-bye² jek..HEHE

fifi n wawa sampai SOGO dekat pukul 2 masa aku tengah makan kat food court atas. pastu baru jalan² cuci mata. pastu aku ngan mr e g kompleks pertama jap, jalan² sebab mr e ajak ke situ. dah tu, masuk ke SOGO semula jumpe wawa n fifi balik.

setel kat SOGO, kitorang meronda kat jalan TAR. masuk Gulatis, Euro Moda cari border aku tu. lepas dari tu, masuk Semua House jap sebab wawa nk g situ. g pulak kedai brooch, aiyoyo, punyelah berkilau² mata aku tgk mcm² jenis brooch. [aku nk upload gambar kat kedai brooch, tapi gamba nye corrupt la pulak]

then masuk ke Jakel, survey lagi border aku tuh. punyelah sesak padat Jakel KL neh, rimas aku. tak mcm Jakel segamat, wpun ramai orang, tapi masih boleh lagi 'bernafas'. maybe sebab ruang niaga Jakel KL ni yang agak 'sempit' tak macam Jakel segamat kut..

dah alang² sampai situ, terus lah masuk ke butik Ariani kat depan Jakel tu. humangaihhhhhh..mahal² nye skarf dan tudungnya yang tak berbaloi kalau beli aku rasa. harga mmg bukan calang² punye harga, harga² mak datin gituuu..HUHU

masuk tinjau² jek dalam Ariani tu, terus keluar g Mydin. ni fifi lah, ate budak bertiga anak abang zaki tu kesian lak kalau tak dibelikan ape². untuk mengaburkan pandangan bebudak tu, fifi pun g lah cari mainan yang murah² tuk budak² tu. bijakk, bijakkkkkk..hehe

sambil berjalan nk ke LRT semula, singgah jap kat pasar malam situ. kan tiap² sabtu ade pasar malam kan. barang² nye pun ok lah jugak. boleh dibeli gituuuu. yang paling best, buah jambu nye yang sedap. memang sedap ah nak² lagi asam boi nye pun sedap. tapi agak mahal lah, satu bekas tu rm 2.50. sedap, tak kisah lah kan


pastu aku masuk euro moda semula. masuk sorang jek, yang lain² dah tak larat n duduk kat bangku yang ade kat tepi jalan TAR tuh. kat sini baru lah aku beli border baju raya aku tu. tapi aku tak jadi beli border yang aku nak beli sebelum ni, ate mahaiiiiiiiii no reganya rm 117 semeter tuuuuuuuuuuuuuuuu..[haaa panjang muncung mulut aku neh]. aku beli border yang lain =)

pastu, tak balik lagi kitorang neh. masuk SOGO semula sebab fifi nk belikan baju bonia tuk Bf dia. sekali beli 3 pasangg tuuuuuuuuuu [panjang lagi muncung aku..HAHA]

lepas daripada tu baru kitorang balik. dah duduk molek² ni lah baru terasa penatnye dan rasa nk tercabut kaki semua ada. masa berjalan tu tak ingat. HAHA. dalam LRT ade pulak 'wayang' percuma. heiiiiii.. tak faham lah aku ngan bebudak sekarang nih. kemain lagi korang ye. umur setahun jagung, muka pun tak matured lagi, tapi dah berani berpeluk² sakan & buat aksi kurang sopan depan khalayak ramai. konon bangga sangat lah tu ye ade Bf/Gf? sekolah tu pandaikan dulu dik, dah masuk menara gading dah ade keje nnt, haaaaaaaaa masa tu lah baru boleh fikir nk ke jinjang pelamin.

e, eh, ape aku melalut lak ni kan..ok sambung

kitorang turun LRT kat bandar tasik, pastu naik kereta wawa balik ke Semenyih. sampai umah abang zaki dekat kul 8. duk makan² jap, pastu dalam kul 9.30 gerak balik ke muar naik keta fifi. sampai umah dekat 11.30 malam.

tapi apepun, aku puas hati. apa yang aku rancangkan sebelum ni menjadi. HEHE


p/s : nantikan next entry, perjumpaan aku dengan seorang blogger di SOGO. siapa? tungguuuuuuuuuuuuuuu...




mrs e
Friday, July 10, 2009

Kiriman Dah Tiba

|
First of all, ALHAMDULILLAH..









inilah hasil pertama dari aku mem'blog'. syukur.. walaupun takdelah banyak mana pun; (mungkin) kalau nk dibandingkan dengan korang yg lagi senior daripada aku dalam blog dan pendapatan nuffnang lagi banyak dari aku dapat neh..HEHE

tetapi aku tetap bersyukur.. 

Flash back sewaktu aku mula² berblog, dulu² aku mmg langsung tak tau ape sebenarnya blog. cuma aku masa tu sukeee sangat baca blog Viruspadu. itu pun mula² aku tak kerap bukak blog dia sebab aku cuma ikuti perkembangan dia masa kat fotopages tu. tah camne tah sampai satu masa tu aku asyik je ralit baca blog dia sampaikan terbukak hati la pulak nk ber'blog'.

dah berblog tu, aku pelik lah kan..nape lak ade yg letak² iklan kat dalam blog dia..sekali dah lama sket tu baru aku dapat tau..."oohhhh..rupenye boleh dapat side income berblog neh.." lepas tu baru lah aku register nuffnang..

so, lebih setahun aku berblog, inilah hasilnya..syukran, syukran...

p/s : TQ juga pada kamu semua yg sudi menjengah kat blog aku ni..[yang automatiknye penyumbang kepada point nuffnang aku..HEHEHE]





mrs e
Tuesday, July 7, 2009

Masalah Yang Sama Berulang

|
Inilah masalah aku tiap² malam.. asyik lah duk mengulang bukak almari baju dan termenung depan situ. walaupun tiap² hari pun aku wat benda yang sama jugak, tapi mestilah nk bukak jugak almari ni tetiap malam.

adehhhh...apa aku nk pakai esok ek?



haihhhhh..rasanya baju aku ni semakin berkurangan lah..aiyoyo..rasa² nye nk kena mintak BIG BOSS baju yang baru neh. baju yang sedia ade dah buruk dan dah jemu dipakai..

agak² mr BIG BOSS approve ke tak ek..hikssss

;)


p/s : kepada mr BIG BOSS yang dimaksudkan, jangan buat² tak baca pulak entri ni okeh! HAHA





mrs e

cubelah..it's 99% will tell the truth...

|
aku dah cube dah, korang lak cube k..




1. First,tulis nombor 1 sampai 11 dalam satu kolum...(berturutan ke bawah @ vertically).
2. Then, sebelah nombor 1 and 2, tuliskan dua nombor yg korang nak..apa2 nombor la...
3. sebelah nombor 3 and 7,tuliskan name org yg berlainan jantina dgn kowang...jgn lak tulis name yg same...gunakan gerak ati kowang...

NO LOOKING AHEAD...OR IT WON'T TURN OUT RIGHT!

4. tulisla name sesape(like friends or family...... )kat nombor 4, 5 and 6th spots.
5. Write down empat tajuk lagu kat nombor 8,9,10, and 11.

GO WITH YOUR INSTINCT, FRIENDS! !!!

6. Finally, make a wish.



And now the key for the game......



1. korang mesti bgtau seramai(jawapan utk no. 2) org pasal game nih...
2. Name owang kat space 3 is the one that you love.
3. The person in 7 is the one korang suke but can't work out.
4. Korang paling care kat owang yg korang letak kat no. 4.
5. The person you name in number 5 adalah owang yg kenal korang very well.
6. The person you name in 6 is your lucky star.
7. The song in 8 is the song that matches with the person in number 3.
8. The title in 9 is the song for the person in 7.
9. Jawapan no.. 10 adalah lagu that tells you most about YOUR mind.
10. and 11 is the song telling you how you feel about life





dari percubaan aku tu, 66.67% jek yg betul. korang lak mcamane?




mrs e
Monday, July 6, 2009

Jenis² Hantu

|
Asyik² cakap pasal hantu, takutttttt kat hantu.. jom kite mengkaji sket serba sedikit tentang hantu neh :)

1. Hantu Raya - Berasal dari Tanah Melayu. Dipercayai terkorban di dalam satu kemalangan jalan raya, sebaik saja keluar dari Pudu Raya untuk pulang berhari raya...kegemarannya mencuri kuih kuih raya. Tempat menginapnya disyaki di balai - balai raya.

2. Hantu Langsuir - Dikenal pasti berasal dari Tanah Seberang. Ceritanya bermula di suatu pagi raya bila seorang suri rumah sedang memasang langsir lalu terjatuh dari tingkap, terus mati. Selepas itu, dia selalu datang menjeguk langsirnya. Hobinya bermain aumm cak di tepi langsir.

3. Hantu Stokin - Berasal dari kawasan perindustrian Shah Alam. Merupakan seorang taukeh stokin yang berjaya sehingga lupa rumah tangga. Hidupnya asyik dengan stokin. Tidur stokin, makan stokin, minum stokin sehinggalah kawan kawan menggelarnya Hantu Stokin.

4. Hantu Jerangkung - Di percayai berasal dari Tanah Besar China . Ia bekerja sebagai penjerang kangkung di sebuah restoran. Hari hari kerjanya jerang kangkung dalam sebuah periuk besar. Satu hari seorang kawan menyergahnya dari belakang, kerana terlalu terkejut ia jatuh dalam periuk itu. Perkataan akhirnya ialah 'jerang... ..kung', jadilah Hantu Jerangkung. Hobinya mencangkung dan tempat tinggalnya dalam almari, sebab tu le ada lagu 'Jerangkung Dalam Almari'.

5. Hantu Pontianak - Disyaki berasal dari India . Seorang lelaki, Mr. Ponti mendapat seorang anak perempuan yang sangat hodoh. Orang kampung selalu menyindir anak ponti ini. Ponti punya anak - Ponti punya anak - Ponti punya anak. Ponti sangat malu dan mengurung anaknya. Selepas 5 tahun, anaknya keluar dari rumah dan terkejutlah seorang nenek, Oi! Pontianak...[jibam-jibam-sound efek..ekekekeke] Lekatlah nama pontianak.

6. Hantu Penanggal - Seorang ibu tiri yang kejam, hobinya menanggalkan kain anak tirinya selain kain lakinya. Dah terbiasa dia rasa seronok pulak. Dia melebarkan hobinya dengan menanggalkan kain orang kampung. Hebohlah satu kampung 'Lari..lari...Penanggal' . Bila dia melihat sesuatu yang menarik seperti kurap, panau, kayap dan 'anu'... ..dia pun mengilai semahunya.

7. Hantu Pocong - Berasal dari Puchong. Nama sebenarnya Amat Garpu Bin Mat Sudu. Dia ni suka sangat menipu, senang cerita... kaki cong le. Bila dia mati terlompat lompatlah dia, nak pergi cong orang. Pucong! Pucong!

8. Hantu Kom-Kom - Berasal dari Hantu Komputer, macam korang yang suka main Komputer surf internat sampai 24jam hingga tak ingat dunia..disebabkan suka main komputer hingga mati pun depan komputer,komputer, komputer… akhir sekali di sebutlah hantu Kom-KOM..shortcut dari Komputer jadi ler KOM.. sahaja... samala macam korangggg!!! !


p/s : jangan marah arrr....hehehe...




mrs e
Saturday, July 4, 2009

Ada Ape Dengan Mimpi?

|
Dah dua malam berturut² aku tido dan bermimpi. kebiasaannya, kalau aku tido masa badan terlampau penat & letih sesangat, aku mmg tido mati. mmg takde mimpi. tak sempat nk bermimpi² dah.


TAPI, dah dua malam berturut² aku tido mimpi² ok. yang kelakarnya, ade 2 bloggers yang masuk dalam mimpi aku tu :)


I. malam semalam

aku mimpi jumpa ngan dyla. aku g umah dia. umah dia besaaaaaaaaarrr sangat. bilik tido mcm princess². balkoni panjang gilerr.. pastu dia punye umah ni balkoni bilik tido nye bersambung dengan umah jiran dia tanpa ada divider. jiran dia ni cina. tapi garang tau. masa aku tgh jalan² tgk bilik dyla tu, aku da nk termasuk dalam kawasan umah cina tu, terus dia cam nk marah². tak berani aku. pastu, dengan tibe² aku nye bilik da jadi bersebelah lak ngan bilik dyla. sama besar. sama lengkap perabutnya, tapi bilik aku sangat²lah huru-hara. huuuuuuuiiii, malu aku. pastu, dalam keadaan lain pulak, aku nk amik gambar ngan inas. alih², bateri kamera kong pulak. dah, HABIS-


II. malam tadi.

kekonon aku g umah yan (yanyayan). camne boleh g umah dia pun aku tak tau. umah dia 2 tingkat. tapi cam tak berapa kemas. dalam hati aku cakap, maybe ni umah sewa dia, sebab tu dia malas nk jaga sangat. bayangkan, aku masuk umah dia tu pun aku tak tanggal selipar. dia cuma guna beberapa sudut tertentu jek dalam umah tu untuk aktiviti dia. pastu tetiba, dengar lak hasben dia balik n naik ke tingkat atas. bile aku jenguk, "e, eh, nape hasben dia org laein?.." pastu terus habis mimpi aku tuh.


bile fikir²kan kelakarlah pulak. mcmana lah diorang ni boleh masuk dalam mimpi aku? kalau dyla tu mungkin sebab b4 tido tu aku ade ber sms dengan dia, n mungkin ade jugak kaitan dengan plan aku minggu depan. tapi yang yan tu aku mmg takde idea camne boleh termimpi pulak.


errmmm.. itu ajelah cerita dongeng dari aku...



p/s : untuk dyla & yan, jangan marah ek dengan cerita mimpi aku tu..mimpi kan mainan tidurrr.. :)



mrs e
Friday, July 3, 2009

biarkan bunga itu layu..

|
masih ingat lagi entry tentang ini? sekarang dah jadi begini..




tapi aku rasa lawa gak kan? bunga² kecik yg lelainnya tu aku dah buang.. yang 3 kuntum ros layu ni jek aku amik wat penghias bilik tido aku.. lagipun kenangan tu weyhhhh.. 1st time dapat bunga dari mr e. sangat berharga tauuuu..

kekonon mcm artistik la sket bile bunga tu nampak layu mcm tu n letak lam bilik tdo.. HAHAHAHA.. eh, jiwa aku halus dan seni jugak tau walaupun aku budak aliran sains dulu.. ngehhhh~


:D



mrs e
Thursday, July 2, 2009

happy belated birthday

|
happy belated birthday to Hanina & Azwa (baby). diorang ni sebenarnya anak sedara aku, anak kepada Abang Zaki.


Nur Fatin Hanina & Nur Fatin Azwa

bukan setakat belated, tapi belated belated belated punye belated dahhhh..bayangkan lah besday diorg ni bulan 6, bulan 7 baru aku nk wish dlm blog..HAHA - kesulitan amat dikesali..

so, masa abang zaki balik kg wiken lepas, celebrate lah sikit² besday budak berdua ni kat umah. asalnye nk wat sesi potong kek & makan² tu malam ahad, siap abang zaki dah beli ikan bakar n puyuh goreng lagi untuk jamuan, tapi disebabkan baby nye dah tidur, postpone potong kek tu keesokkan hari jer. kitorang makan² jelah jadinye. kang kalau dah dipotong kek nye memalam n kakak nye sorang aje yg potong, ade mengamuk lak dak baby tu esok dibuatnye..ihiksss..



makanan² yg hendak di makan :)


lepas sarapan ahad tu b4 gerak ke Jakel, baru potong kek.. kek choc dari SR..waduhhhhh cedapnyerrr..



potong kek, anak bujang sorang tu harusssss turut serta..hikss



birthday cake





tapi banyak kandungan gulanya tuh..uhukssss




mrs e

Dalam Maksudnyer...

|
"....Kenangan itu kadangkala teramat pahit untuk diredah, tetapi ia terlalu manis untuk dikenang. Hidup tak selalunya indah tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan.Andainya hadirnya cinta sekadar untuk mengecewakan, lebih baik cinta itu tak pernah hadir. Kecewa bercinta bukan bermakna dunia sudah berakhir.Masa depan yang cerah berdasarkan pada masa lalu yang telah dilupakan.Hidup ini indah jika kita tahu menghargainya. .. Tapi ia amat menyakitkan andai kita melaluinya sambil lewa... moga akan kembali ceria kehidupannya nanti..."~~

p/s : baca & fahamkan..


mrs e
Wednesday, July 1, 2009

berapa pasang?

|
korang da prepare baju raya lum? dah beli baju raya untuk sampai hari raya ke berapa?


 
 


huishhhh..diam tak diam, ade 5-1 pasang baju raya aku..kenapa 5-1? sebab aku cadang nk tempah 4 pasang jek. tu pun tak tau larat ke idok teman nk menempahnye.. al maklumlah, upah tempah baju ni kan dah mahaiiii sekarang.. untung tau sesapa yang pandai jahit baju. nape la aku tak mau belajar menjahit time mak aku suruh dulu? adehhhhhh.. sekarang, rasakannnnn..muehehehhehehe.. kenalah meng'kopak'kan duit pulak nk tempah baju...huhu~

itu belum tudungnya lagi..aiyokkk aiyokk tak tau.. sib baik yang untuk sepasang baju tu aku dah beli sekali...




mrs e