kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Wednesday, July 29, 2009

2GB

|
Aku nyer Memory stick duo tuk camera dah lama cam ade problem. Maybe sebab dah lama pakai kut. Yelah, dah 2 tahun.. Amik gambar, transfer ke lappy, pastu delete. Amik gambar, transfer ke lappy pastu delete. Tu jelah yg asyik diulang² sampai naik bengong kut memory stick tuh.

Ari tu masa jumpe dyla pun dia wat hal. Time nak bergambar jek terus dia error..Aduhh..bengang betul. Niat dah lama nk beli, tapi tak terbeli². Malas nau le nk masuk kedai kamera tuh..huhu~





Dah alang² ari tu g kuar cari kasut, g beli terus memory yg baru. nk beli yang 1GB RM 65, 2GB RM 75. baik aku rembat yg 2GB terus. beza pun baru RM 10 jek. Cuba bayangkan kalau nk beli yang 1GB jek, pastu esok² nk tambah memory 1GB lagi..haaaa dah bape? dah RM 130 dah tak memasal nk kena bayor..ish ishh isshhhhh..Memory aku yg sebelum ni cume 512MB jek. Oklah tu kan 2GB.. bukan aku nk simpan lelama pun sume gambar dalam tu. amik² sket, transfer dalam lappy.. maklumlah, nk jd blogger tegar..mestilah sentiasa bergambar..hehehehe...

So sekarang aku dah takde masalah lagi..nk bergambar pun dah takde error² lagi dah memory tuh..sonang!

:D



mrs e

8 comments:

DYLA said...

heheheh, naja... dah bli baru ke? naja jgn kecik ati lak dyla ckp ari tu k... dyla ni kdg main ckp je..

mrs e said...

dyla;
hik hik hik.. xde maknanye lah nk kekecik hati bagai..hehehhe

mmg nk beli pun, tapi tak terbeli² sampai ke sudah. ari tu pun sib baik ingat bile lalu depan kedai kamera..
hiks

NoRT said...

ermm..posing! jgn x posing wahai tudung...wahai brooch...wahai handbag...wahai slipar2 naja! hahahahahah.. tuan korang da bli kad baru! huhuhuh

mrs e said...

nort;

wakakakakaka =D

puterikurekure said...

gambar mana gambar?
hehehe~

mrs e said...

puterikurekure;

aiyokkkk.. tak larat sume gambar nk tepek tang sini..eheheheh :D

isya said...

wah..sakan la amik gambar clik sana
clik sini.. hehe

mrs e said...

isya;

click sana, click sini..jom posing jom..

Wohhhooo..verangan artis jap..hehhe
:p