kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Monday, August 31, 2009

I Live My Life For You

|
Specially Dedicated this song to My Lovey Husband

HANDRI HARON




To My Dearest Husband;

Y'know you're everything to me and I could never see
The two of us apart
And you know I give myself to you and no matter what you do
I promise you my heart
I've built my world around you and I want you to know
I need you like I've never needed anyone before

I live my life for you
I want to be by your side in everything that you do
And if there's only one thing you can believe is true
I live my life for you

I dedicate my life to you, you know that I would die for you
But our love would last forever
And I will always be with you and there is nothing we can't do
As long as we're together
I just can't live without you and I want you to know
I need you like I've never needed anyone before

I live my life for you
I want to be by your side in everything that you do
And if there's only one thing you can believe is true
I live my life for you

I've built my world around you and I want you to know
I need you like I've never needed anyone before

I live my life for you
I want to be by your side in everything that you do
And if there's only one thing you can believe is true
I live my life for you

I live my life for you



mrs e

Mengukir Bahagia

|
*image via Bluetooth from my SE W660i*


Cuti 2 hari ni aku habiskan baca novel yang dipinjam dari kawan aku. Tak banyak ulasan aku; MEMANG BESTTT!! superb!!

Rasa terbuai² bila membacanya. Automatik, terasa berbunga² je rasa hati dan terasa² plak nak tunjuk sifat romantis. HAHAHAHA.. seb baik da kawin, leh la beromantika di tampoi ngan mr e.. Uppsss.. jangan salah anggap.. Siang² hari takleh lebih².. masih aku ingat ini bulan puasa :D

Aku memang sarankan sape² kat luar sana yang pencinta novel, untuk beli & baca novel nih. Memang tak rugiiii.. Penghayatan watak² nye mmg mengkhayalkan.. Bila membacanya, seakan terasa² hati kita pun turut sama² sarat dengan cinta!


p/s : selamat Hari Merdeka ke-52





mrs e
Saturday, August 29, 2009

Menu Berbuka Puasa Hari Ke-7

|
Aku jarang² nk update pasal menu berbuka dalam blog kan? Seingat aku, ni baru masuk kali kedua aku update tentang menu berbuka. Bukan ape, kadang² balik keje dah ngam² jek nk prepare ape yg patut, amik pinggan, wat air sume, hidang².. dah tak sempat, tu yang selalunya terlupa nk snap² gamba :p

Berbuka semalam, ade yang mak aku masak, ade juga juadah yang dibeli dari bazar ramadhan.. So ini lah menu berbuka kami semalam

rebung+ikan tongkol masak lemak cili padi
perghhhh..memang TERBAIKKKK uolss masakan mak aku ni
banyak aku amik rebung tu, tak ingat orang lain dah ..HA HA



limpa masak kicap
ni pun sodapp..



ikan cencaru bakar..
yang ini fifi beli kat bazar ramadhan



big apple donut
wawa beli kat jusco seremban on the way balik



kuih muih - roti sardin, popia & tepung gomak
aku beli kat bazar ramadhan tangkak



soto untuk mr e
beli kat bazar ramadhan tangkak gak
ingat nak beli banyak, tapi dah sold out..tinggal sebungkus jek..


Aku makan banyak jugak nasi semalam.. Aku ni mmg tak boleh tgk rebung masak cili padi..memang meleleh jek air liur.. Ni pun mcm terasa² kenikmatannya.. haihhh.. ingat, ingat..pose nih hihihihihi




mrs e

*Blink²* Mata Hitamku

|
Semalam petang, wawa balik umah. Dia bawak stok brooch untuk jualan raya. Agak banyak jugaklah yang dia bawak.. Yang paling tak tahan, cantik² pulak tuh..Automatik, terus blink² mata hitamku.. :D

bentuk bunga

bentuk bunga pecah


bentuk bunga bulat


bentuk ketam


bentuk swan


bentuk kucing


bentuk payung


bentuk cicak

bentuk dolphin


bentuk kijang


bentuk tulang ikan

Ishhh..gerammm jek aku tengok.. rasa nk je semua..tengok itu lawa, ini lawa.. sampai tak tau dah nk pilih yang mana. Sebenarnya lagi banyak kaler² brooch selain kat atas tu, tapi malas aku nk upload semua..

Kalau ikutkan hati, nk je aku amik sume bentuk n kaler. Tapi, kalau amik sume, camne wawa nk berbisnes? Dah sume aku nak..HAHAHAHATAMAK Dan yang paling penting, macam le aku banyak wit sgt ye tak? Ooohh.. walaupun adik beradik, tetap berjual-beli yer.. Nan ado, nk free² nih, kang tak balik modal lak wawa tuh..hiks

Last² aku amik jugaklah beberapa pasang, itupun setelah ditapis² dari semua yang aku nak. Oklah tu kan, boleh dipakai g beraya nanti hihi :)



mrs e
Friday, August 28, 2009

Bila Bulan Puasa

|
Confused gak kan kalo baca tajuk entry tu? Takkan lah bulan yang pose lak kut.. keh keh keh.. cubaan membuat lawak di tengahari.. :D pangggg sekali kang..haiyohh.. bulan² pose pun ko nk melalut² lagi naja yer

Maksud aku, bila masuk je bulan puasa.. tapi kat tajuk tu aku malas nk buh panjang², tu yang taip 'bila bulan puasa' jek.. hiks

Bukan ape uolss, kalau masuk je bulan puasa, bertambah le kerja aku. Bukan sebab tambahan dalam job specs aku, tapi sebab barang² yang masuk dari maincon adalah macam tsunami. Berlambak² sampai ke tepi² kaki lima dept aku barang² tu diletakkan. Ate, dah takde tempat dah nk letak. Tempat spesifik untuk letak barang² tu dah penuh semedang. Nak bernafas pun susah.. Sosak nafas mokcik..!

*google image*

Aku lagilah tak menang tangan, sebab kena wat data banyak². Kalau b4 ni sume kampeni aku yang jalankan production tu, tapi untuk raya biasanya kampeni akan upah subcon lain bawah kampeni aku. Model² PCB yang tak pernah in-prod sini pun semua maincon hantar ke kilang ni. Mana cukup kakitangan pekerja semua nk in-production. Lainlah kalau production line tu mmg banyak n mmg free takde maincon lain yang masuk untuk production. Ini ade lebih 4 maincon yang bg job kat kilang nih. Antaranye Sharp, JVC, Samsung.. Kalau korang ade beli barang² letrik brand² nih, printed circuit board tu dari kilang aku lah yang pasang.. :D Tapi tgk modelnya jugak lah kan..

Sebab maincon nk cuti lama & panjang raya ni, tu yang semua model yang sepatutnya jalan kat production dia, dia bagi kepada subcon mcm kilang aku nih. Mmg gitulah gayanye tiap kali raya. Ni dah start terasa aura tsunami nye dah ;p

Tak tau lah esok² aku rajin update ke tak.. kalo blog aku mcm ala² membisu jek korang tgk kan [blog boleh cakap ke? wakakaka] korang paham² lah yer yang owner blog tu tgh membizi..


p/s : tapi aku akan cuba update serajin & sesempat mungkin sebab aku tak suka tgk blog tak berupdate n jeles tgk korang sentiasa jek update blog.. MUAHAHAHAHAHA




mrs e
Thursday, August 27, 2009

Ape Cerita?

|
Haihhh..lately ni blog aku tak berupdate. Bukan aku punye blog ni ajer, tapi mr e pun.. Bukan sebab puasa so menyebabkan hormon² dalam badan ni menjadi malas nk update blog, tapi internet connection yang mcm hampeh. Diulangi sekali lagi, MACAM HAMPEH!

Mana taknye, cuba korang bayangkan [bayangkan sekarang ok!] kalau tetiap hari internet kat umah aku tu hanya akan ok pukul 10 malam ke atas? Itu dah kira nasib baik la kalau pukul 10 dah ok, selalunya tu pukul 11 malam pun masih on & off lagi.. tersengguk². Apa cerita?

Dah berapa kali wat report kat TMpoint sampai dah tak kuasa aku nk tpon, & dah bape kali dah orang TM tu datang.. lebih dari 5 kali dah, tapi saaaaaaaaaaaaaaaaaaaama jugakkkk.. sampaikan malas aku nk layan kalau orang TM tu datang lagi, sebab takde perubahan pun. Last sekali ari tu mr e call TMpoint cakap tak payah hantar orang lagi..Buang boreh je..huhuhu~

Geram..Gerammm..Gerammmmmmm..

p/s : sampai bila lah masalah ini baru nak selesai? bayar nk penuh tetiap bulan, tapi servis mcam hampeh..!




mrs e
Monday, August 24, 2009

Beli Sajer~

|
Menu berbuka tadi juadah nya beli kat bazar ramadhan saje. Kebetulan terserempak lak ngan mak aku n fifi masa tu aku baru sampai n mak aku nk balik dah. Mak aku dah beli lauk² sume, aku pun takde beli ape², beli kuih n mr e li air soya, Tu pun ade lagi baki kuih aku tak termakan lagi. Nantilah masa sahur aku makan.. cehm yok yok oo jek aku nih..ha ha ha ;p

Jom kita tgk lah ape menu aku berbuka tadi

sup tulang [kambing]


ikan pari bakar


ayam panggang/bakar madu


ikan cencaru bakar


kuih tepung gomak


kuih lopes


Korang lak menu ape berbuka tadi?





mrs e
Friday, August 21, 2009

Tarawikh Ku Yang Pertama

|
Alhamdulillah.. Segala Puji Bagi Allah.. Dapat aku melaksanakan tarawikh aku di malam yang pertama untuk tahun nih..Harapanku, aku diberikan kesihatan yang baik supaya dapat aku bertarawikh untuk malam² yang seterusnya. Aku doakan kalian begitu juga.. :D

Tajuk kat atas tu cam bagus jek kan, tp sebenarnya aku taknak citer banyak ttg itu. Aku selesai semuanya [qabliah+solat isya+ba'diah+tarawikh+witir] dalam kul 9.30++ lebih kurang.. Lepas tu terus jek tercongok depan tv sebab nak tgk Nur Kasih..

Korang ade tgk tak? Iskkk.. geram giler tgk adik si Nur tu. Pendengki ngan kakaknya lah dia. Tak suka aku tau. Tapi yang part Adam ngan Nur tu aku suka..*feeling lebeh* HA HA

Tak sabar pulak aku nk tgk sambungannya minggu depan!


p/s : kalau disiarkan mcm masa mula² ditayangkan dulu kan syok.. masa tu siarannya ari jumaat, sabtu & ahad kul 9 malam kalau tak silap aku.. oppsss...lupa, selamat bangun sahur uolsss :))



mrs e

Kepada Yang Terlupa

|




p/s : sape yang tak boleh baca jawi (arab); korang google lah sendiri niat dalam bahasa rumi.. niat ni pun aku amik kat pakcik google jek..hihi :)



mrs e

Salam Ramadhan Teman²

|



Sayu jek bila dengar pengumuman puasa td malam.. syahduuuuuu je rasa. Tah kenapa tah aku rasa mcm tu. Korang ade rasa tak?

Memang pengumuman ni lah yang dinanti² kan oleh setiap umat islam seluruh negeri. Nak tau bila puasa kan? Aku rasa pengumuman puasa ni ade sentimental nya tersendiri. Kerusi, latarbelakang n orang yang membuat pengumuman tu sendiri. Suka je aku dengar & tengok..

Di kesempatan ini aku nk ucapkan selamat berpuasa kepada semua teman aku, tak kiralah teman sekolah, IPT, tempat kerja, Blogger mahupun FB.. Semoga kita dapat manfaatkan bulan ramdhan yang mulia ini dengan beramal ibadah sebaik² nya.. amin..



mrs e
Thursday, August 20, 2009

Aku & Diriku

|
Maaf, blog tak berupdate beberapa ketika.. Aku rasa tak berapa sihat 1-2 hari ni. Dimulai sakit tekak, disusuli batuk dan panas badan. Dan sekarang sedikit selsema dan mengalami kegatalan hidung..HUHUHU

Takut juga kan, sebab mmg musim orang tak sihat sekarang. Dengan virus H1N1 yang cepat sangat menular & menyebabkan kematian..Huishhh, seram aku..

Tapi dalam pada tak sihat² tu, gigih jugak berladang menjadi petani berjaya kat fB.. dah masuk level 14 pun Farmville aku.. HAHAHAHA :D



mrs e
Tuesday, August 18, 2009

Tinggal Beberapa Hari..

|
Countdown ape? Ape yang tinggal beberapa hari tu? Adehhh..korang lupe ke? Kan tinggal berapa hari je lagi kita semua dah nak mula berpuasa. [kalau dah puasa, dah dekat nak raya tuuu..yahhhhoooooo :D]

Tapi jangan pulak ingat nak raya je, masa dalam bulan puasa ni kita tak gunakan sebaik² nya. Bulan puasa lah bulan kita, bulan umat Nabi Muhammad (s.a.w), yang mana kita digalakkan beribadat sebaik² nya dengan penuh khusyuk & tawadhu' supaya kita mendapat keberkatan dari-Nya..

Di sini aku sertakan serba sedikit info² tentang bulan ramadhan..

Sejarah Ramadhan

1) Ramadhan: Ertinya panas terik
2) Bulan di turunkan Al Quran dan disebut (syahru ramadhana)
3) Berlakunya Perang Badar Kubra dan mendapat kemenangan.
4) Bulan dimana Nabi s.a.w mengambil semula Mekah dari tangan Musyrikin dan berakhirnya penyembahan berhala.
5) Di dalamnya dipilih ada Malam Al-Qadar yakni lebih baik daripada 1000 bulan.
6) Di pilih untuk ibadat puasa.
7) Di pilih untuk lain2 ibadat (tadarus Al Quran)

Kelebihan Bulan Ramadhan

1) Kamu akan di naungi Ramadhan. (bagi yang telah meninggal dunia terlepas dari siksa kubur)
2) Bulan penuh keberkatan
3) Di malamnya ada lebih baik daripada 1000 bulan
4) Amalan solat sunat menyamai dengan solat fardhu
5) Manakala solat fardhu mendapat 70 kali ganda
6) Bulan sabar dan pahalanya adalah syurga
7) Bulan menambah rezeki
8) Memberi berbuka banyak pahala
9) Bulan keampunan :
- Doa yang paling makbul iaitu doa sebelum berbuka puasa.
- juga doa pada sepertiga malam.
- 10 hari pertama adalah mulanya rahmat,
- 10 hari pertengahan - pengampunan,
- 10 hari terakhir - kemerdekaan api neraka.

Amalan-amalan di bulan Ramadhan
(Tidak dapat buat semua, jangan tinggal semua)

1) Mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan
2) Menempah pakaian untuk Ramadhan
3) Niat puasa sebulan pd permulaan Ramadhan
4) Hendak tidur bacalah 4 ayat terakhir Surah Al Kahfi supaya dapat bangun malam
5) Berazam melakukan Terawih 20 rakaat (bukan 8 rakaat)
6) Bertadarus secara bersemak (bukan sendirian)
7) Solat berjemaah setiap waktu
8) Solat jemaah di masjid/surau
9) Amalkan Qiyamulail walaupun pendek
10) Sahur diwaktu akhir
11) Sahur - utk mengelakkan makanan tidak hadam elakkan makanan pedas dan tutup sahur dengan air susu
12) Mandi Janabat sebelum Imsak
13) Kurangkan tidur
14) Tunaikan Solat sunat fajar (Solat Sunat Subuh)
15) Tunaikan Solat Dhuha
16) Tidur waktu cuti (satu jam sebelum Zohor)
17) Tunaikan solat Rawatib
18) Jaga pacaindera
19) Elakkan gosok gigi selepas tergelincir matahari hingga berbuka
20) Hadiri majlis ilmu
21) Buat baik kepada ibubapa
22) Isteri hendaklah taat pada suami
23) Banyakkan bersedekah
24) Berbuka dengan 3 biji kurma dan air yang belum dipanaskan oleh api
25) Berbuka bersama org tua
26) Jemput tetamu berbuka
27) Kurangkan berat badan
28) Banyakkan i'tikaf di masjid (lelaki sahaja)
29) Baiki hubungan suami isteri
30) Baiki hubungan jiran
31) Isteri jauhi drpd keluar memakai mekap & perhiasan
32) Elakkan berbelanja berlebihan
33) Kuatkan kesabaran
34) Banyakkan selawat,istighfar,bertasbih
35) Berazam beramal (pada malam Lailatul Qadar)
36) Mengejut anak dan isteri di malam Lailatul Qadar
37) Elakkan menonton TV yang mengandungi nafsu
38) Elakkan mendengar radio berunsur hiburan hingga melalaikan
39) Berdoa dengan nada lembut dan merayu
40) Jauhkan bercumbu dengan suami/isteri
41) Mendoakan ibu bapa samaada hidup atau yang meninggal dunia
42) Melazimkan solat waktu
43) Elakkan sebelum berbuka bersiar2 yg menjadikan pandangan liar
44) Elakkan banyak berhutang
45) Melepaskan perasaan sedih melepaskan Ramadhan ditakuti tidak bertemu lagi dengan Ramadhan akan datang
46) Mengeluarkan zakat fitrah


Semoga kita dapat memanfaatkan bulan ramadhan yang bakal tiba ini dengan sebaik² nya..



mrs e
Monday, August 17, 2009

Tidur Malam Yang Terganggu

|
Dah lah malam tadi tido lambat, pastu yang tak best nya aku punye tido asyik terganggu aje.. Pukul 1++ pagi baru aku tido sebab aku tolong mr e 'mekap' semula blog [dot] com dia tukar warna la, border sume apelah.. Itu aku mmg ok je, sebab aku tau gak sikit² pasal coding nih.. untuk tambah/buang/tukar ape yang dikehendaki, InsyaAllah aku dapat buat wpun sebenarnya agak berpinau jugak mata nak tengok coding² nih

Apa yang ganggu tido aku? Tak lain tak bukan...

.

.

.

.

CODING!!!

Boleh tak aku tido tu asyik jelah aku termimpi coding? Ini la yang aku tak suka kalau terlalu asyik buat sesuatu sebelum tido. Memang akan terbawak² dalam tido punyelah. Pastu kejap² terjaga, kejap² terjaga..

Bukan coding jek yang selalu ganggu tido aku. Kalau aku satu hari keje tu aku asyik sangat dengan kerja aku yang wat data nih, bila aku pejam jek mata, mmg akan terus tergambar data² tu dalam ingatan aku. Penuh dengan angka² semuanya. Sampai nk tido pun susah!

Korang pernah tak jadi macam aku ni?



mrs e
Sunday, August 16, 2009

Tugasan Di Hari Minggu

|
Hari ni, aku n mr e ade tugasan masing².

mr e meracun sekeliling umah.


Aku lak pegi ke pasar. Lepas sarapan, terus kitorang mulakan 'homework' masing². Disebabkan aku takde partner, aku ajak fifi teman aku. Sementara tunggu dia bersiap, sempat lah jugak posing sket²..tak nak tengok, tutup mataaaaaa...hahahaha








Ini lah pasar tani nye. Bukak setiap hari 7pagi-7malam kecuali hari selasa. Aku segan nak amik tetengah orang ramai. Siap fifi ckp kalo aku amik gambar, dia nk tunggu dalam keta jek sebab malu kat orang ramai..HAHAHAHAHA




Oklah, aku nk pegi masak nih. Perut pun dah berkeroncong..
Tata-Titi-Tutu
:)



mrs e
Saturday, August 15, 2009

Penting!!! [Makluman Untuk Semua]

|
>>>Doa Elak Selsema Babi SESAT!

Aku dapat emel doa ini yang diforwardkan kepada aku. Dan beberapa hari selepas itu juga dapat emel ini [aku petik beberapa ayatnya di sini] :



Saya yang berkongsikan di isuhangat semalam setelah mendapat email dari pihak atasan tempat saya bekerja dan tidak menyangka sama-sekali ia adalah doa palsu sehingga mendapat email dari saudari Yana.

Saya telah remove fail tersebut dan kepada yang mendownloadnya semalam jangan diamalkan doa yang diragui itu dan jangan diforwardkan kepada kenalan lain.

Doa tersebut seperti bukan doa kepada Allah tetapi dipohon kepada manusia . Islam hanya membenarkan memohon kepada Allah sahaja dan bukan sesama makhluk.

Tidak pasti Ustaz Thalut @ Muhammad Adeeb b. Sakiran adalah sememangnya staff JAIS atau tidak. No handphone yang tertera apabila dipanggil tidak berjawab.

Difahamkan doa tersebut sudah banyak tersebar di internet dan diforward melalui email ke email ibarat email berantai.


petikan daripada isuhangat

p/s : Kepada kita yang suka memforward emel ini, baca dgn teliti dan pastikan kesahihannya dahulu sebelum membuat keputusan untuk menyebarkannya pula kepada rakan² yang lain..Takut² nanti dapat dosa 'kering' lak tak pasal² ;p


Wallahualam..


mrs e
Friday, August 14, 2009

Poli PD

|
1st time aku sampai ke Teluk Kemang neh. Kalau tak sebab aku ikut nk anta ida balik hostel, tak tau bila gaknye baru aku sampai. HEHE. B4 sampai ke Poli tu, akan lalu kat tepi pantai Teluk Kemang.

Best gak aku tgk tempatnya. Bolehlah kalau sekadar nk amik angin pantai. Kebetulan masa kitorang lalu tu betul² waktu tengahari dalam pukul 1++ mcm tu, tapi mak aihhhhh... orang punya lah ramai sampai penuh jek tempat parking nya. Kitorang takde lah singgah pun lalu aje. Kalau singgah pun, tak rela aku kuar daripada kereta. Matahari tengah mencanak² atas kepala. Mau pengsan aku kang. Lebih baik aku duk dalam kereta yang berhawa dingin tuh..SEJUKKKKKK :D



Sampai Poli dekat kul 2. Ida amik semula pass keluar nya kat pak guard, then terus masuk ke hostel dia. Senyap sunyi jek masa nih, maybe tak ramai lagi orang yang balik semula ke asrama lepas Poli tu ditutup seminggu kerana H1N1.



Angkat² barang, bawak masuk bilik ida. Luas gak bilik dia neh, tak macam bilik aku kat Poli shah alam dulu. Muat² ruang tuk 2 orang jek. Bilik ida nih, siap boleh bentang karpet kat tetengah bilik tuh. Dah mcm kat ruang tamu lak aku tgk..







Lepak² dalam 1/2 jam, terus kitorang gerak balik. Tak boleh lambat² sebab kak yati nk balik Jb petang tu jugak.. Sampai umah dekat pukul 4.30. Laju gak wawa speed kat highway, 1 jam setengah jek dah sampai. Tapi dalam perjalanan balik tu aku tido jek kat belakang..HAHAHA


Yang tersirat dalam tersurat;
  • Tak dibenarkan pelawat masuk dalam bilik sebenarnya, tapi kitorang belasah aje masuk..HEHEHE Ape nk kisah, sume warden tengah syok tido tetengah hari camtu. Mana lak diorang nk ronda hostel lak kan
  • Ida balik hostel pakai track-suit jek. Masuk jalan² kat jusco pon belasah jek pakai cenggitu. Alasan? Pihak pentadbiran Poli tak benarkan kuar masuk pelajar dengan memakai slack dan jeans. Aje le pelik kan? Abis tu, kalau selain slack ngan jeans track-suit jelah yang boleh? Takkan nak pakai baju kurung lak tetengah panas mcm tu. Cuba bayangkan, bebudak nih balik sendiri ke Poli dengan naik bas. Tak ke nampak selekeh dengan hanya ber track-suit aje? Haiyaaaaa...



mrs e

Dia Ade Yang Lain!!

|
Aku & mr e masing² menaruh kepercayaan yang tinggi terhadap diri masing². Kami memang terbuka dalam setiap pergaulan; asalkan pandai menjaga diri dan tahu batas² hadnya. Tak pernah sekali pun kami menyekat kebebasan masing²..

Tapi, dalam kebebasan yang aku bagi dan kepercayaan yang aku letak sepenuhnya rupanya tak bermakna bila mr e CURANG!!!

Aku tau nama pompuan tu, Tasha. Memang lawa..kulit putih, badan tinggi lampai..solid lagi. Dia free hair..rambut hitam pekat paras bahu. Memang ngancam ah..

Tapi aku wat biasa jek.. Asal perkenalan diorang ni melalui fB. Add friend request..last² diorang sentiasa keep in touch pulak & 'tersangkut'. Mula aku tak rasa apelah, aku tgk mr e comment gambar si Tasha dalam fB nyer pun aku cool lagi.. Sebab aku percaya 100% kat mr e kan...

Dalam pada percaya² tu, aku start rasa ragu² gak.. Sebab si Tasha ni buat semua reta benda aku n mr e mcm harta dia sendiri jugak. Aku dah start bengang je bila dia guna lappy aku sesuka hati. Wah wahhh wahhhhh.. ini sudah lebih.. Aku diamkan, pendam dalam hati jek sebab tak nak bergaduh dengan mr e..

Kemuncak kemarahan aku, bila kitorang kuar sama². Tibe² mr e menghilang. Aku ingatkan dia pegi mana. Rupe² nya dia pegi jemput si Tasha tuh!!!!

Siap berpegangan tangan sambil peluk lengan mr e menghadiahkan senyuman paling sinis buat aku!!! Ape perasaan korang kalau ada dalam situasi aku? Nampak pompuan lain bergayut kat lengan suami sendiri?!! Macam nk meletup dada aku rasa!!! Api yang membara dalam hati, yang aku pendam selama ni dah marak menyala²!!!

Mr e lak bila nmpak muka aku dah lain macam, terus dia macam serba salah.. Aku tak tunggu lama lagi, terus serang mr e

"Apa ni? Apa ni bang?"
"Nanti dulu yang, sabar..sabar..."
"Apa sabar? Ha?! Apa sabar?"
"Dengar dulu, abang nk citer nih.."

Aku tepis² tangan mr e. Dia try nk peluk aku, pengang tangan aku.. Tapi mmg aku tak sudi. Hati aku hancur berkecai sama sekali saat aku nampak dia berpegangan tangan dengan pompuan tu.

Dengan pompuan tu pun aku serang!!

"Eh, ko ingat aku ni sape ha?"

Pompuan tu pulak dengan muka sinis tepis aku. Aku apalagi, geram teramat sangat! Terus aku tarik rambut dia yang hitam berkilat tuh. Dia balas jugak. Bergelut² dia ngan aku. Memang tak tau takut langsung pompuan nih. Memang pompuan yang tak tahu malu!!!

Takde ape lagi yang harus aku tuturkan, i'm speechless. Lagipun, aku rasa tak guna aku baru nk bertindak sekarang. Semuanya dah terlambat. Kalau lah aku tau akan jadi mcm ni, mmg dah lama aku pantau kawan² mr e.

Aku wat keputusan tinggalkan mr e dan pergi jauh. Untuk tenangkan hati aku yang rawan. Lebih sadis, mr e tetap teruskan nk kahwin dengan pompuan tu walaupun aku wat keputusan tinggalkan dia. Mungkin aku dah tak memberi makna padanya..Terfikir² akan kekurangan aku pada dia, ape lebihnya pompuan tu..sedihhh..

..............................

Tibe² terdengar bunyi alarm jam hp aku. Aiyokkk dah pukul 6.45 pagi..!! Harus terlambat aku ari nih.. Dah le baju tak gosok lagi..Huhuhuhu

Terus capai tuala g bilik mandi. Dalam bilik mandi tu, terfikir² tentang mimpi aku tuh.[dah lambat² tuh sempat lagi...hihihi] Hisyyyy.. ngeri betul!! Tak sanggup aku kalau ni betul² terjadi kat diri aku..Mati sesak nafas dibuatnya..

p/s:
# bile aku cerita dengan mr e, dia tergelak² aje.. dia kata siapalah Tasha tu agaknye yer?
# mimpi tu mainan tido.. ni sume syaitan yang nk menyesatkan aku la nih daripada bangun pagi. Sib baik tak subuh gajah sangat ;p
# wahai kawan²ku para isteri, kena pantau jugak kawan² suami kite. Kalau rasa tak betul jek, terus amik tindakan



mrs e
Tuesday, August 11, 2009

Makan ABC

|
Dah pusing² tu dah agak penat kan, terus berhajat nk duduk² minum/makan ABC. Ida kata, ABC kat sini sedap. Tu yang kitorang teruja mendengarnya tuh. Masuk je food court, mak aihhhh...harum semerbaknyaaaa bau² makanan. Perut aku yang dah kenyang pun terus jek rasa nk makan lagi.

Fikir² nk makan ape? Last² aku order beef steak sebab dah lama tak makan. Fifi lak order kentang goreng n kak yati bihun tomyam..Yang lain²; wawa n ida tak nak makan, nk makan ABC jek. Apir lak masih dengan rajuknya, tak nak makan. ABC pun tak nak. Sekeh nak sekeh? wakakakakaka :D

beef steak aku yang super sedap..
mmg habis licin tak tinggal satu ape pun!


  ABC yang banyak isinye..yummy...harga rm 3.50 semangkuk


  Bihun tomyam yang sedap jugak..Pedas lak tuh..slurpppp..

Pas relax² makan, baru gerak anta Ida g poli PD. Tetiba teringat lak dalam kepala, inilah Jusco yang VP selalu pegi n tulis dalam blog tu yek? hiks....




mrs e

Jusco Seremban 2

|
Lepas daripada kenduri ari ahad lepas, mr e anta mak mertua aku balik segamat. Aku tak ikut, cadangnya nk membasuh baju² yang berlonggok dan mengemas² apa yang patut. Biasalah kann..lepas kenduri ni, semua berterabur sana sini.. Nak² lagi bebudak tecit nih, kalo dah jumpe sepupu sepapat dia, ade jelah menda yang diaorang nk main pondok² ke hapa dan secara tak langsung dah buat umah bersepah².. nama pun BUDAK kan.. Yang letih nye, makcik² nye ni lah..haihhh..

Aku lak mcm rasa tak selesa jek mata kalo tgk umah tak berkemas. Itu pun malam lepas kenduri aku dah kasi clear² sume dan sempat mop lantai sekali. Kira kemas yang pagi ni tinggal top up mana² yang tak terkemaslah tu kannn..

Sekali masa turun sarapan kat dapur tu, wawa cakap dia n kak yati nk g anta ida balik ke poli PD. Siap 'racun'² aku tu diorang nk g ke jusco jalan² nk tanya aku nk ikut ke tidak. Dah namanye pompuan kan, dengar jek nk shopping, terus jek nak ikut wakakaka mmg tak boleh blah lah..

Terus mintak permission mr e, nk ikut diorang. Memang a very good husband mr e nih, sentiasa ok saje. Memang best ah ada hasben yang sporting. betul tak kawan²? Time nih mmg dah pura² lupa nk mengemas membasuh ke hape, dalam kepala dah terbayang² nk shopping aje.. kekekekeke :D

Lepas je mr e gerak ke segamat, tak lama tu kitorang pun gerak jugak. Oh ya, jangan lak korang tgk aku asik jela pakai baju yang sama, mmg aku main rembat jek mana yang ado, kata pun nk cepat, sebab ptgnye kak yati dah nk balik Jb lak..

Sampai Jusco S2 dalam kul 11++ gitu. Aku pun dah tak ingat pukul berapa yang sebenarnya. Jalan², tgk itu, tgk ini, aku takde beli apepun. Plus, tak aman nk menyopping sebab anak kak yati yang kecik si zafirah tu buat hal merajuk nk apetah, menangis² bagai. Bengang jek kitorang. Sabooooo jelah bebanyak..

Ermm..kita tgk gambar jelah pulak yer.. penat acik nk taip bebanyak nih :p



Ida, Apir & Aku


Ida & Aku


Sempat lagi bergambar sementara Fifi & Wawa isi form member card
[diorang dpt jd member sebab beli cincin emas puith]


Lagi sekali..nampak kembang betul aku kan?


Dalam kedai kasut sementara Ida beli kasut. Sebelah aku tu kak yati


Dengan wawa lak


Dengan fifi [fifi sengaja jek wat aksi gitu; nk tayang cincin baru nyer lah tu]


wawa, fifi & aku

wawa, kak yati, fifi & aku


Lepas pusing² situ, terus lepak kat food court makan ABC.. gambar kat situ makan ABC nnt² lah aku update yer..



mrs e