kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Friday, August 28, 2009

Bila Bulan Puasa

|
Confused gak kan kalo baca tajuk entry tu? Takkan lah bulan yang pose lak kut.. keh keh keh.. cubaan membuat lawak di tengahari.. :D pangggg sekali kang..haiyohh.. bulan² pose pun ko nk melalut² lagi naja yer

Maksud aku, bila masuk je bulan puasa.. tapi kat tajuk tu aku malas nk buh panjang², tu yang taip 'bila bulan puasa' jek.. hiks

Bukan ape uolss, kalau masuk je bulan puasa, bertambah le kerja aku. Bukan sebab tambahan dalam job specs aku, tapi sebab barang² yang masuk dari maincon adalah macam tsunami. Berlambak² sampai ke tepi² kaki lima dept aku barang² tu diletakkan. Ate, dah takde tempat dah nk letak. Tempat spesifik untuk letak barang² tu dah penuh semedang. Nak bernafas pun susah.. Sosak nafas mokcik..!

*google image*

Aku lagilah tak menang tangan, sebab kena wat data banyak². Kalau b4 ni sume kampeni aku yang jalankan production tu, tapi untuk raya biasanya kampeni akan upah subcon lain bawah kampeni aku. Model² PCB yang tak pernah in-prod sini pun semua maincon hantar ke kilang ni. Mana cukup kakitangan pekerja semua nk in-production. Lainlah kalau production line tu mmg banyak n mmg free takde maincon lain yang masuk untuk production. Ini ade lebih 4 maincon yang bg job kat kilang nih. Antaranye Sharp, JVC, Samsung.. Kalau korang ade beli barang² letrik brand² nih, printed circuit board tu dari kilang aku lah yang pasang.. :D Tapi tgk modelnya jugak lah kan..

Sebab maincon nk cuti lama & panjang raya ni, tu yang semua model yang sepatutnya jalan kat production dia, dia bagi kepada subcon mcm kilang aku nih. Mmg gitulah gayanye tiap kali raya. Ni dah start terasa aura tsunami nye dah ;p

Tak tau lah esok² aku rajin update ke tak.. kalo blog aku mcm ala² membisu jek korang tgk kan [blog boleh cakap ke? wakakaka] korang paham² lah yer yang owner blog tu tgh membizi..


p/s : tapi aku akan cuba update serajin & sesempat mungkin sebab aku tak suka tgk blog tak berupdate n jeles tgk korang sentiasa jek update blog.. MUAHAHAHAHAHA




mrs e

1 comments:

isya said...

byk keje gak eekk..samala.. ;p