kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Saturday, August 29, 2009

Menu Berbuka Puasa Hari Ke-7

|
Aku jarang² nk update pasal menu berbuka dalam blog kan? Seingat aku, ni baru masuk kali kedua aku update tentang menu berbuka. Bukan ape, kadang² balik keje dah ngam² jek nk prepare ape yg patut, amik pinggan, wat air sume, hidang².. dah tak sempat, tu yang selalunya terlupa nk snap² gamba :p

Berbuka semalam, ade yang mak aku masak, ade juga juadah yang dibeli dari bazar ramadhan.. So ini lah menu berbuka kami semalam

rebung+ikan tongkol masak lemak cili padi
perghhhh..memang TERBAIKKKK uolss masakan mak aku ni
banyak aku amik rebung tu, tak ingat orang lain dah ..HA HA



limpa masak kicap
ni pun sodapp..



ikan cencaru bakar..
yang ini fifi beli kat bazar ramadhan



big apple donut
wawa beli kat jusco seremban on the way balik



kuih muih - roti sardin, popia & tepung gomak
aku beli kat bazar ramadhan tangkak



soto untuk mr e
beli kat bazar ramadhan tangkak gak
ingat nak beli banyak, tapi dah sold out..tinggal sebungkus jek..


Aku makan banyak jugak nasi semalam.. Aku ni mmg tak boleh tgk rebung masak cili padi..memang meleleh jek air liur.. Ni pun mcm terasa² kenikmatannya.. haihhh.. ingat, ingat..pose nih hihihihihi




mrs e

4 comments:

E said...

nyam2

isya said...

naja, semua sedap2! bg sikit donut tu!

Faizah_Haris said...

najaaa...
lapor nyerrr..hihihi

mrs e said...

isya;
amik..sila-sila ;p

faizah_haris;
saboo..saboooo..bape jam jek lagi dah nak buka.. ngeh ngeh ngeh~