kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Wednesday, November 4, 2009

Mee Udang Sungai Dua

|
Merentas beberapa buah negeri, mengambil masa perjalanan lebih kurang 4 jam dari KL, akhirnya kitorang sampai lebih kurang 1++ dekat² pukul 2 gitu. Masa kat highway ade gak benti² jap g toilet, buang bahan kumuh katanya.. heeeeee~

Sampai² penang jek, terus carik makanan dulu. Perut pun memang dah kruk krak kruk krak aje dari tadi. Mak aku memang teringin makan mee udang, so terus gerak ke sungai dua nak makan mee udang kat sana..


Inilah kedainya. Nampak tak signboard 'BUKA' tu? Kalau BUKA, maknanye bolehlah makan
Kalau TUTUP, balik telan air liur jelah jawabnye..
AHAHAHAHALAWAKJENISAPEKAHINI

 
Udang yang besar²..sedapnyaaaa

 
Ketam pun ade

 
Ikan... [tak tau ikan ape..Ikan siakap ke?]

 
Sotong Norita.. eh, silap..Sotong Kurita.. Maaf Norita ;p

 
Kerang

Boleh jek nak pilih lauk untuk dimakan tu ape.. Kalau makan mee udang, ofcoz lah dalamnye ade udang kan.. pastu boleh add on lagik nak lauk ape/sayur ape.. Udang tu pun boleh pilih² gak.. nak amik yang kecik atau super besar.. nak banyak ke sikit, haaa amik le kau sendiri..

 
Kak Cha tengah pilih udang

 
Kitorang yang lain tolong TENGOK aje.. keh keh keh keh

 
Cube teka, siapakah objek yang di dalam gelap tu?
[haih, gambar gelap pun ko nk buh kat sini ke? Ahhh, mak tak kira nyahhh, penat mak amik gambo tau..hahaha]

 
Bergambar dalam bergambar ~ mak n kak nora.. Errr..yang sorang kat belakang tu tetiba enterframe jek? hi hi hi hi (ampun bang)

 
k, jom cari tempat duduk n tunggu makanan sampai
jom jom jom




mrs e

3 comments:

RaFFLeSiA MeRaH said...

nanti jgn lupa tayang makanannye tau.....nak tgk udang melengkor dlm kuah mi tu ha....

DYLA said...

amboi syoknya jalan2.. sampai ke penang ha...

dyla lama tak baca blog naja... ni pun curik2 masa rehat ni..

mrs e said...

rafflesia merah;
kak, naja dah tepek gambar dalam entri kat atas tu haaa..

dyla;
ha a lah dyla.. bz sesangat yer ngan bos baru? selalu payah naja nk tengok dyla online kat Ym mahupun fB..

tgk blog dyla pun mcm dah kurang sket updatenyer..

ade rasa nk sms dyla, tapi naja takut ganggu dyla pulak..uhuhuhuhu