kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Tuesday, December 8, 2009

Mahal @ Tidak?

|
Semalam; terasa nak makan western food. Nak g makan kat kedai yang selalu makan dulu² zaman cintan-cintun, tutup lah pulak.. So g makan lah kat 1 lagi kedai yang tak berapa suka pun nak makan kat kedai tu. Bukan restoran atau ape, cuma kedai biasa jek. Disebabkan kedai tu je lagi yang ade western food, we had no choice. Maka ke sana lah kami makan..

Menu;
2 beef steak
1 Nasi goreng ayam kunyit [tapau untuk mak aku]
1 ABC
1 Laichee kang

Total : RM 40++

Terkujat jap kitorang time nak bayar tu. Mak aihhhhhhhh.. mahalnye..!!!! Kalau dekat restoran yang memang stended sikit tu aku memang tak kisah la. Ni kedai biasa² jek macam warung tu. Tapi dia punye ketukkk.. perghh.. melayang wit aku dekat RM 50

Lebih baik aku makan kat Pizza Hut ke, Secret Recipe ke, Kenny Rogers ke.. yang memang aku puas hati pun kalo makan kat sana. Ini tak, dah le tak sedap mana, tapi mahalnye mengalahkan makan kat restoran besar². Lebih baik aku makan fast food cam kfc or McD jek, lagi puas hati & aku rasa pun  tak semahal tu..

Korang rasa mahal ke tak ek? Tak tau lah pulak kut² korang kata tak mahal. Aku ni memang berkira sikit kalo makanan mahal tapi makanan nye tak sedap. Memang menyesal sungguh makan kat situ. Lepas ni memang takdelah nak ke sana lagi. Blacklisted terus!



mrs e

9 comments:

ija said...

uishhh mahal gak tu..takkan 1 beef steak RM15..tu dah over bg warung/kedai..

puterikurekure said...

huih. kite pon biasa je balck list kedai/warung ni. hehehe~

kadang2 diorang ni tak agak2 bubuh harga. tak sepadan ngan rasa.

sWeEtdARLiNG said...

tak dapat bayankan warung tu cemana.. tapi kalau western, agak2 RM40 kat KL ni standard laa kot...

kadang ABC pun mencekik darah.. lai chi kang tu pun sama...

agak kalau beef steak tu RM10, lai chi kang RM5, ABC rm5, takkan nasi mak ko pun RM10 gak kann? isk isk isk

www.sweetdarling79.com

aleena said...

mahal gak la coz warung biase je..

kalo puas hati dgn makanan takpe gak..

if me mesti lepas nie malas da nak datang kedai tue..

mrs e said...

ija;
rasanye kalo dikira² beef steak tu RM 15.90 seorang.. gile punya mahal kan?

puterikurekure;
betul tu intan..harga mahal kalo sedpa takpe.. ini takk.. lu pikirlah sendiri.. huhu~

sweetdarling;
amy, kalo kat bando beso cam kat Kl ke hapa memang la aku tak heran harga mahal cenggitu. Ni sini bando kecik je..pastu warung/kedai biasa jek. Boleh pulak harga mahal mencekik darah

aleena;
tu ar.. kalo sedap tak hengat tu takpe la jugak. At least kesedapan tu boleh watkan kite tutup mulut dgn harganye.. sabo jela..

isya said...

mahal la! kat KL takde nya sampai mcm tu.. huhu

ArELeEz said...

uikss! giler mahal tuh! normally, kalo kat gerai2 bese, paling2 pon dlm 30hengget jer.. tu maximum la..

mama | sarah | syimir said...

rasanya dia terkira meja sebelah ko kot ma..ihiks.. :))

mrs e said...

isya;
tula.. mahal kan? tak patut, tak patut..

areleez;
betol tuh..kalo total rm 30 tu da paling mahal la rasanye kan

mama|sarah|syimir;
kekekekeke.. meja sebelah tu kosong zi.. mustahil.. hiks