kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Thursday, December 10, 2009

Sah Sudah

|
3 Disember 2009; maka sah lah Ijam & Nurul sebagai suami isteri. Majlis akad nikah dijalankan lebih kurang pukul 9++ pagi di masjid (?).. Alamak, aku lupelah.. soriii.. :) Ni kes mengikut jelah mana orang bawak, nama masjid pun aku tak tau.. hahahaha

Ijam ni sebenarnya adik ipar aku. Mr e ni dua beradik aje punnn..

Nikah dijadualkan pagi pukul 8.30 sebenarnya, tapi faham² jelah, segamat-kl tu bukannya dekat. Tu pun kitorang gerak pukul 4 pagi; bangun nak bersiap lak sejam lebih awal dari tu.. Ngantuknyerrrr.. Haihhh

Sampai jek KL, hujan lah pulak.. Ditambah lagi dengan kesibukan orang sume berpusu² nak g kerja. Weekdays kan; hari kerja; memang le banyak kenderaan. Pulak tu; kat Kl, kalo dah hujan mesti lah jammed.. Tu yang kitorang pun sampai lambat sket.. Huhuhu

Alhamdulillah, dengan 2 kali lafaz, sahhhhhhhhhhhhhh.. hehehehe..


Newly wed; Ijam & Nurul



Pengantin baru & pasangan pengantin yang sentiasa baruuuuu [akulah tu] ;p



Kami sekeluarga



Pesanan buat pengantin baru;
1. Tempuhilah alam rumahtangga yang penuh dugaan & rintangan dengan kesabaran. Kena pandai² handle laaa

2. Kena give & take selalu..

3. It may takes time for you each other to understand your true color ;) Kalau sebelum ni tak nampak perangai masing², jangan terkejut lak nanti bila tengok diri masing² yang sebenar.. time ni dah takde cover² dah mcam time bercinta/bertunang dulu². Mana² kekurangan/kelemahan diri masing², kena terima lah kan.. sebab memang kita yang pilih sendiri nak berkahwin dengan dia ;p

4. Terimalah keluarganya dengan hati terbuka. Sebab, bila kita berkahwin, kita bukan berkahwin dengan suami/isteri saja, tapi kita berkahwin dengan keluarganya sekali.. hiks



Dahla, tu je la. Kang banyak² tak terbaca lak..Akhir kata, selamat menempuhi alam rumahtangga. Welcome to the club!





mrs e

0 comments: