kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Tuesday, December 1, 2009

Tiada Paksaan.

|
Tiada paksaan di dalam blog aku ni. Tiada paksaan untuk sesiapa membaca dan keluar masuk di sini, tiada paksaan untuk kamu semua memfollow aku dan juga tiada paksaan untuk sesiapa menglinkkan blog ini di blog mereka. Semuanya adalah dibuat atas kehendak dan kerelaan diri masing²..

Begitu juga aku. Apa yang aku buat di sini, tiada paksaan; membaca blog kamu, mengkomen di blog kamu; memfollow kamu dan meglinkkan kamu.

Perlu diingatkan di sini, aku juga tiada paksaan dalam menulis blog. Aku tidak suka memaksa diri aku untuk update blog supaya blog sentiasa berupdate. Walau jiwa kosong seperti tak tahu nak menulis ape, tapi update juga, dan aku rasakan entri yang aku jamu pada kamu semua adalah kosong. Entri yang ditulis tanpa diiringi jiwa yang sarat seperti tak ada makna. Ape juga yang ingin aku cuba sampaikan, jika dibuat ketika jiwa aku kosong, aku rasa apa yang ingin aku terjemahkan tak akan sampai pada kamu semua yang membacanya contohnya seperti jika aku sedang bersedih, bergembira atau pun bergelak ketawa. Feel tu takde. Dan entri itu tak akan terkesan kepada kamu yang membacanya.

Walaupun kebenarannya aku benci bila blog aku tak berupdate.. Dah macam rumah tinggal pulak dah aku rasa.


Heh. Seriusnyaaaa diaaaaaa...ececececececehh.. macam bukan aku lak kalo serius² cenggini kan? HAHA

Banyak² aku mencoret kat atas tu, ape motif aku sebenarnya ni? Kerrrr, entri ni entri takde motif seperti kebiasaannya?

E eh, ade, ade.. motifnya ialah.. aku just nak beritahu korang yang...


.


.


.


sebab utama blog tak berupdate adelah sebab aku MALAS.. keh keh keh keh.. sila jangan sekeh aku sekarang.. :D :D :D

Kemain berdolak dalik lagi kat atas tu kan. Eleh, kalo dah malas tu cakap je la malas dari tadi. Tak le bersusah payah korang nak baca tahapahapatah yang aku coret kat atas tu kan kan kan..


Ampun!



gambar adalah sekadar hiasan*





mrs e

7 comments:

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

amboi lawanya pink naja

ArELeEz said...

owhh.. penyakit 'M' rupenye.. bahaya woo.. hiks..

isya said...

fink nya dia...;)

DYLA said...

fuyo.... lawonya baju....

mrs e said...

yana;
mekasih.. i lebiu lah.. hehe

areleez;
ha tulah.. camne nak sembuhkan tu? ade vaksin nye tak? HAHA

isya;
fink mata hitamku.. kehkehkeh

dyla;
alaaa dyla.. baju lama tu.. baju yang naja penah mention kat dyla pasal border lengan b4 ni..

eis said...

:)

puterikurekure said...

ayu skali kamu semalam ye!

yang, sila update untuk harini.