kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Thursday, December 23, 2010

A Birthday Wish

|
Happy birthday yayang
May all of ur dreams come true
Ayang doakan semoga abang panjang umur, diberikan kesihatan yang baik juga dimurahkan rezeki oleh Allah

Erm, birthday gift ayang da bagi in advance ari tu kan?
N lagi satu hadiah bakal menyusul tahun depan
InsyaAllah...
:)

Ur sweetheart<3

-posted via phone

Friday, December 10, 2010

Tulis Aje

|
Blerghhhhhhh~!
Tiap kali nak buat entri mesti takde idea nak letak tajuk ape
Cerita nak coret ade, tapi tak jumpa tajuk yang sesuai


Maka, terhasillah tajuk seperti di atas
:)


Hujung minggu ni agak padat buat aku
Ari ni lepas balik keje (read : lepas maghrib) aku nak ke KL
Ade kenduri kahwin umah pakcik aku wiken ni
Mungkin aku tido semenyih umah abang aku 2 malam (cadangnya) tapi tak tau lak kalau plan bertukar


Sebab mr e nak anta mertua aku kat umah adik ipo aku
Biras aku baru deliver baby boy jumaat lepas
So, atuk dari kampung ni nak menjenguk la cucunya kan
Plus, maybe mertua aku stay sana for a while kut jaga biras aku tu dalam pantang
N petang ni kitorang mintak jasa baik wawa tolong amikkan mertua aku tu ke sini
Macam tak sempat lah plak kan, after keje nak rushing-rushing balik segamat, loading barang sume n bawak mertua aku balik sini
Dah le tayar keta nak bergolek ke KL bebetul lepas maghrib (insyaAllah)


Owh, tentu ade yang ingat mungkin sepupu aku yang nak kahwin, kan?
Tapi tidak, yer
Pakcik aku yang nak menikah sekali lagi
Lepas isteri dia meninggal, agak susah la nak urus makan minum semua
Tu yang mencari pengganti
Ngeee~~


Btw, itu aje yang terlintas aku nak coretkan wat masa ni
Byeeeeeeeeeee
Happy weekend uols!







:)
mrs e
Wednesday, December 8, 2010

Hijrah

|
Salam Maal Hijrah 1432 buat semua


Hijrah untuk aku tahun ini memang sangat memberi makna
Sesuatu titik permulaan yang memberi erti BESAR buat aku


Bagaimana pula dengan kamu semua?
Erti hijrah tahun ini buat korang?




P/s : Walaupun mungkin erti hijrah memberi pengertian yang berbeza buat kita semua, aku berdoa semoga semuanya adalah yang baik-baik sahaja untuk kita. Amin









mrs e
Monday, December 6, 2010

Selamat Tahun Baru Hijrah

|
Hari ini kita berada pada 30 Zulhijjah
Esok kita akan masuk tahun baru Hijrah dalam bulan Islam

Ini aku sertakan doa akhir tahun :


Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata
“Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan
aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun”
doa akhir tahun, dibaca 3x berturut-turut di akhir waktu asar atau sebelum masuk waktu maghrib

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.

Wahai Tuhan, apa yang telah aku lakukan dalam tahun ini daripada perkara-perkara yang Engkau tegah daripada aku melakukannya dan aku belum bertaubat daripadanya. Sedangkan Engkau tidak redha dan tidak melupakannya. Dan aku telah melakukannya di dalam keadaan di mana Engkau berupaya untuk menghukumku, tetapi Engkau mengilhamkanku dengan taubat selepas keberanianku melakukan dosa-dosa itu semuanya. Sesungguhnya aku memohon keampunanMu, maka ampunilah aku. Dan tidaklah aku melakukan yang demikian daripada apa yang Engkau redhainya dan Engkau menjanjikanku dengan pahala atas yang sedemikian itu. Maka aku memohon kepadaMu.

Wahai Tuhan! Wahai yang Maha Pemurah! Wahai Yang Maha Agung dan wahai Yang Maha Mulia agar Engkau menerima taubat itu dariku dan janganlah Engkau menghampakan harapanku kepadaMu Wahai Yang Maha Pemurah. Dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad, ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan mengurniakan kesejahteraan ke atas mereka.
Barangsiapa yang membaca doa akhir tahun ini, maka syaitan akan berkata:
“Hampalah kami di sepanjang tahun ini”.


 Doa awal tahun :

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata
“Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan
dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan”.
dibaca 3x berturut-turut selepas waktu maghrib pada 1 Muharram

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.
Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia.
Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.




mrs e
Friday, December 3, 2010

H I G H

|
Dengar lagu ni bila bloghopping tadi
Feeling syahdu syahdan lak bila dengar memalam macam ni


So, aku kasi tempek sini
Layannnnn



'Cause we are gonna be forever
You and me
You will always keep me flying high in the sky of love







^_-
mrs e
Thursday, December 2, 2010

Rapunzel

|
image google


Nak tengokkkkkkkkkkkkk!!!!
Ramai yang kata best? Betul ke?
Lama dah tak layan citer-citer dari Walt Disney nih
Lagi-lagi cartoon dia yang dari kisah-kisah fairytale
Sangat la minat..


So Yayang, nak tak ahad ni?
Jom kita ngedet sama
^_^



p/s : 55% mesti mr e taknak... ahahahaha dia bukan suka nau tengok movie citer-citer macam nih. Kalau movie yang banyak action² tu sukaaaaa la dia :P









*wink-wink*
mrs e
Tuesday, November 30, 2010

Hanya Allah Yang Tahu

|
Aku suka bloghopping blog-blog yang baru nak berjinak-jinak dalam kehidupan blogger ni.
Tak kiralah yang tegar atau tak.
Yang selalu update atau tidak.




Entah kenapa, baru-baru ini aku terbaca blog seseorang.
Seseorang yang aku kenal, agak lama juga. Dan adelah sedikittttttt rentetan-rentetan kisah diri aku yang secara tak langsung (atau langsung?) dia terlibat sama.  Samada dia saja-saja mahu terlibat atau tidak sengaja, aku tidak pasti.



Tapi aku tidak ambil kisah itu semua. Aku memandang perhubungan ini (aku dan dia) dari sudut yang positif.
Jauh sekali mahu bermasam muka dan berburuk sangka terhadapnya.
Walaupun ape yang pernah berlaku dulu tetap terlipat kemas dalam lipatan memori aku.
But, past is past, isn't it?



Sungguhpun begitu, aku tak pasti apa yang tersemat dalam hatinya.
Rambut sungguh sama hitam (even sekarang dah ade boleh blonde bermacam-macam warna kannn), tapi hati lain-lain
Aku pun tidak tahu andai dia mempunyai sesuatu niat yang tidak baik terhadapku
Apa yang pasti, ketika kami masih sama-sama mencari rezeki di bawah satu bumbung, dia memang memperlihatkan kecemburuannya terhadap ape yang aku ada
Apa yang aku miliki, seboleh mungkin dia miliki
Dan kalau boleh, dia sedaya upaya ingin mengatasi apa saja yang aku ada
Sungguh, nampak jelas dan nyata disitu
Bukan aku sahaja yang terperasan akannya, tapi ramai kawan-kawan di sekelilingku juga
Pun, aku tidak pernah ambil pusing kerana pada aku, selagi dia mampu meng'ada'kannya, apa salahnya
Poket masing-masing. Kalau rabak pun, poketnya sendiri yang rabak.
Ikut suka hati dialah :)



Entri yang terbaru dalam blognya tentang kehidupan seseorang yang dia kenal.
Dalam entri itu antara lain mengatakan bahawa dia cukup meluat dan menyampah dengan 'seseorang' yang suka menunjuk-nunjuk, riak menayangkan harta benda di dalam blog tetapi malangnya MASIH BELUM DIKURNIAKAN ANAK.
Kiranya dia amat berbangga kerana dia sudah mempunyai anak tetapi orang yang dimaksudkan itu belum mempunyai zuriat walau seorang pun.
Bermaksud, dia dapat mengatasi dari satu segi (anak) dengan orang yang dimaksudkan itu.
Dan lagi dia menyebut, dia tidak hairan dengan segala harta benda dan kemewahan kerana itu semua boleh dibeli dengan duit, semua orang ada duit dan boleh beli apa sahaja dengannya tetapi tidak ANAK.
Tidak kiralah entri itu ditujukan kepada siapa, tetapi aku rasa terpalit sama.



Untuk itu, aku berasa terpanggil membuat entri ini.



Ingin aku TERANGKAN dan TEGASKAN di sini :


I
Pertama-tamanya, aku berblog bukan untuk menunjuk-nunjuk. Jauh sekali untuk merasa riak. Nauzubillah. Aku berblog sebagai kenangan untuk diri aku sendiri. Sebagai journal rujukan di masa hadapan. Setiap kenangan itu amat berharga. Andai ditakdirkan aku terlupa masa silamku, dengan blog inilah aku mengingatkan semula ape yang pernah aku lalui (walaupun tidak semua perjalanan hidupku diabadikan di sini)

II
Jika ada sesuatu yang aku pamerkan di dalam blog, percayalah, itu hanya untuk catatan peribadi. Kepuasan diri sendiri dengan tahap-tahap pencapaian yang aku telah miliki. Sebagai inspirasi untuk aku maju dan terus maju ke hadapan. Contohnya, apabila aku membeli sesuatu dengan menggunakan hasil berblog Nuffnang, itu semua sebagai pembakar semangat untuk aku terus berblog dan juga pembakar semangat rakan-rakan lain supaya kita berusaha untuk memiliki apa yang kita hajati. Aku juga sangat pasti, rakan-rakan lain pun pastinya tiada niat untuk menunjuk hasil belian, hasil pencapaian di dalam blog, kan? Kita cuma mahu bergembira bersama, kongsi kegembiraan dengan rakan-rakan yang lain bukan?

III
Dia sedia maklum, bahawa anak tidak boleh dijual beli. Tidak sama sekali anak itu boleh dibeli dengan duit jika ingin memiliki anak dari darah daging sendiri. Kalau begitu, dia sepatutnya tahu anak itu anugerah Allah yang tidak terperi terhadap hamba-hambaNya. Hanya dengan izin Allah sahaja seseorang itu dianugerahi cahayamata. Jika rezeki cepat, cepatlah dapatnya. Jika lambat, maka kita harus bersabar dan terus berdoa kepadaNya selain berusaha dan bertawakkal. Kenapa dia pula seperti seorang peguamcara yang mahu mempersoalkan itu ini jika seseorang itu belum dianugerahi zuriat?

IV  
Ujian Allah terhadap hambaNya didatangkan dengan cara yang berbeza-beza. Mungkin ujian untuk aku adalah lambat untuk mendapatkan zuriat. Tetapi ujian untuk dia lain pula halnya. Juga, dia jangan riak kerana sudah memperolehi cahayamata. Dunia ini dan kita semua hanyalah pinjaman. Sekelip mata Allah boleh tarik bila-bila masa sahaja yang dikehendakiNya. Ingat itu. Aku cukup tahu semua kisah-kisah dia kerana suaminya seseorang yang aku kenal. Tentang keperitan hidupnya dan sebagainya. Cukuplah. Tidak perlu aku ceritakan segala kesusahan dia kerana aku tidak mahu membuka aibnya.



    Rasanya aku perlu berhenti di sini.
    Aku tidak mahu terus-terus menulis berlandaskan emosi.
    Takut terkeluar dari landasan nanti.









    -_-
    mrs e
    Monday, November 29, 2010

    Gambar Makanan

    |
    Okay, seperti yang dijanjikan... eceh!
    Ari tu tak masuk gambar makanan kannnn


    Ni ai tempek untuk tatapan :)

    tomyam campur yang tak berapa nak kick tuh

    kupang rebus yang manis cicah kuah kicap limau.. yummmmy

    kailan ikan masin.. sedapnyerrr

    udang sambal yang nyum nyummmmmm..

    Gambar-gambar lain tak sempat amik. Bila sampai jek siakap  terus ngapngapngap aje..
    Kata dah lapar kannnn
    Makan harus diutamakan dari ambil gambar.. Muehehehe
    :D


    Diakhiri gambar birthday mom n budak tecit neh


    suh mak senyum tapi da ter snap masa mak tak ready.. huhu

    kemana saje mesti nak bawak eeyore busyuk dia tuh.. :P


    Owh, dan lunch esoknya aku makan ini..
    Saje nak bagi korang terliur..


    nasi beriani ayam madu.. lazatttt



    p/s : demmit, aku kuarkan entri ni aku sendiri yang terliur bila tengok gambar-gambarnya.. Adekah korang pun terliur sama? HAHA








    :P
    mrs e
    Saturday, November 27, 2010

    Walla!

    |
    Uishhhh.. gempakk..
    Tralalawalalalala betullah!
    Tak caya?
    Tengok sendiri

    >
    >>



    Check out the #CelcomBiz Promo for the Celcom BB Bold 9780 and BB Torch




    berbaloi-baloiiii
    sementara stok masih adeeee..


    hurry!!






    ^_________^
    mrs e

    Thursday, November 25, 2010

    Cerita Dulu, Gambar Kemudian

    |
    Hehehehe..
    Sori lah, Mak Andeh (aku la sapee lagi :P) ni terlupa lak nak bawak kabel henfon
    So tak dapek la nak transfer n upload gambar kat sini


    Takpe, tu kendian tepek la yerr


    Sempena hari ulangtahun kelahiran mak aku semalam, wawa ajak makan luar. Dia belanja.
    ^_^
    Siap dah pesan awal-awal kat aku n mr e suh balik cepat, sebab nak kuar terus lepas maghrib.
    Ok, roger. Kitorang balik awal la semalam.


    Plan memula tu nak g makan dekat-dekat jek, sekankang kuceng jek dari umah.. Ade la 5-6 minit gitu perjalanan naik keta. Haaa dekat tak dekat lah kan.
    Sekali boleh tak kedai tu katup? Aduh, hancusss plan.
    Try kedai yang kedua, kira option lah ni. Ni pun adik beradik jek owner nya ngan kedai memula tadi. Cuma lebih jauh la dari umah aku. Tambah 5 minit lagi perjalanan camtu.


    Tengok-tengok, katup jugakkkkk daaaaaa
    Ni mesti diorang awe-awe kelate ni tak balik dari kampung lagik bercuti raya haji ari tu.
    Tak dapatlah aku nak hirup-hirup kuah tomyam dia yang sedap tu *gulp*


    Another choice, fifi ajak makan sate perut.
    Tak bertuah betul la semalam, sate perut pulak takdeee...Huhuhuhu


    Last choice, kitorang g makan ke Sabak Awor.
    Haaaaaa... hambekkkkk.. dari nak makan dekat-dekat je  ngan umah, terus jauhhhhh... HAHAHA
    Kat bandar Muo sana peginya.. lalalalala~


    Itu jek yang sempat terfikir. Maklumlah, masing-masing lapar, takleh nak recall balik memana tempat makan yang sedap-sedap.
    Pun nasib baik aku pakai lawooo sket (ceh bajet arrr tuh)
    Sampai ke bando ghupanya kiter :)


    Sampai jek terus order-order.
    Cari tempat yang best, yang ramai orang, tapi servis punyaaaa lah lambatttt.. Haish!
    Order air kosong dibaginya air batu kosong
    Order air suam kosong, sampai kesudah tak dapatttt..


    Btw, makanan yang di order adalah sotong goreng tepung (tepungnya sedap!), siakap 3 rasa (kuahnya besttt), kailan ikan masin (licin pinggan ok!), udang sambal (lazat), kupang rebus (rasa manis sebab segar) dan tomyam campur (oh yang ni tak kick langsung, hampeh).


    After all, bolehlah makan kat situ. Dalam pada cakap 'bolehlah' aje tu, sume licin kitorang bedal! HAHAHA
    Sampai buncet-buncet perut hamba yang dah sedia membuncet nih.. :D


    Sampai umah, mata dah takleh tahan-tahan dah ngantok. Perut kenyang, mata pun nak lelap aje.
    Bangun pagi ni pun rasa mengantuk yang amat n lesu badan.
    Eh, kalau makan terlampau kenyang memang gitu eh?
    Korang penah tak jadi macam aku?








    :))
    mrs e
    Wednesday, November 24, 2010

    Selamat Hari Ulangtahun♥

    |

    Selamat Hari Ulangtahun kelahiran, emakku sayang♥
    ima berdoa semoga emak dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki,
    diberikan kesihatan yang baik dan berbahagia selalu
    ima doakan supaya emak ceria sentiasa dan bergembira bersama kami anak-anak,
    menantu-menantu dan cucu-cucu
    takde hadiah dalam dunia ni yang setanding dengan segala jasa emak melahirkan,
    jerih perih membesarkan kami semua
    semua tu tak cukup terbalas walaupun diberikan segunung intan kat emak sebagai hadiah



    ima berharap dapat menabur bakti dan membalas segala susah payah emak membesarkan ima selama ini
    walaupun ima pasti, sangat-sangat pasti apa yang ima cuba berikan tu hanyalah bagai sebutir pasir di tepian pantai kalau nak dibandingkan pengorbanan emak
    i promise u to do my best



    selamat hari ulangtahun emak
    ima l♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ve emak banyak-banyak
    u're the greatest mom i ever had



    *hadiah postpone awal bulan depan eh mak, belum gaji.. maklumlah, ima bukan keje kerajaan* - tulisan harus kecik-kecik supaya korang tak nampak kehkehkeh LOL








    l♥ts ♥f l♥ve;
    ima
    Tuesday, November 23, 2010

    Plan Yang Tak Menjadi

    |
    HihiHaha


    :))



    well,  semalam kan johor cuti umum sempena keputeraan sultan johor kannn *ampun tuanku*



    Pastu aku ada tulis status kat fesbuk cakap nak jalan-jalan ukur melaka. Sape yang jadik fren aku memang leh baca la status tu...



    Guess what? Kitorang tak pegi ponnnnnnnnnnn.. HAHAHAHA



    Memula tu memang la da siap-siap nak pegi. Dak Dina pun dah siap pakai baju dah. Fifi pun dah siap-siap mandi dah. Mak aku pun dah tinggal nak pakai bajuuuuuuu jek.



    Sekali, wawa kata taknak pegi.
    Pasrah jelah, nak pegi tanpa wawa, dia taknak g takkan nak paksa-paksa pulak kan.



    Tetiba aku lak dapat mesej dari en suami, katanya nak balik keje tengahari, ½ day. Oh ye, en suami keje sebab kastemer luar dari johor kan keje, so tak patlah nak bercoti-coti bersama.
    Aku ni, bila dapat je mesej dari dia, terus rasa tak sedap hati nak pegi. Yela, kang mr e balik umah takde orang, kesian lak dia duk umah sorang-sorang.



    So, aku pun taknak pegi.
    Bila aku cakap taknak pegi, mak aku kata dah semua tak payah pegi. Pulak??



    Tapi sebenarnya bukan la disebabkan aku kut sume tak jadi pegi. Kan pagi semalam cuaca mendungggg aje.
    Gelap sangat, macam nak hujan lebat.
    So, kalau dah hujan, aktiviti nak berjalan-jalan pun terbatas la kan. Lagi pulak aku baca status kawan-kawan kat fesbuk kata sana-sini mendung juga.
    Tu yang kensel nak pegi tu. Kalau pegi jugak, camne lak kan nak naik Menara Taming Sari, Malacca River Cruise semua kalau ari ujan?
    Langsung tak best! Tak nampak segala pemandangan..



    So, semalam kitorang round-round melaka atas katil aje.
    Hujan lak tuh, syok tido!!!
    HAHAHAHA
    :D





    P/s : Jalan-jalan melaka akan di postponed ke waktu yang belum ditentukan. Kena jugak ganti hari lain, sebab tak pueh hati selagi tak pat naik Menara Taming Sari & Malacca River Cruise

    P/s I : Aku ni kejap guna gantidiri aku, kejap saya. Tapi ade orang yang dah biasa baca blog aku, biasa aku gantidiri dengan 'aku', so dia kata tak best bila aku tukar kepada saya.. Baiklah, baiklah










    :))
    mrs e
    Friday, November 19, 2010

    Hati Merisau *Huks

    |
    Haish.



    Hati sangat risauuuuuuuuuuuuuuu



    Lately, makin banyak mencanak-canak lak jeghawat tumbuh kat muka saya nih. Memula tu biasa la kan, waktu nak PMS memang le biasa tumbuh seketoi dua. Itu normal



    Nothing to worry.



    Tapi, lepas dari waktu PMS tu pun, makin galak pulak naik sume macam cendawan tumbuh. Ape kes?



    Ape yang tak kena ni ek? Saya ada salah makan ape-ape ke? Kut-kut la kan, terlebih makan kacang masa raya ari tu.. Huhuhu



    Ari tu naik seketul kat pipi kanan. Oklah, seketul jek pun kan.. tak kesah la, nak kuarkan bendasing kotor dalam badan kut.



    Alih-alih, petang semalam masa nak sujud, toinkkkkk, adeh, rasa saket pulak dekat dahi. Aiseh, seketoi lagi nak tumbuh. Dah lama dah takde jeghawat kat dahi tawww.. Last jeghawat berani bertempek kat situ, masa saya skola-skola menengah dulu. Tsk. Dahle 2 ketui dah tumbuh kat dagu. Tensiiii betullll.. Huks



    So sekarang, hati sedang merisau. Terfikir-fikir ape yang tak kena. Nak kata bedak mekap sume tak serasi, sume pun benda sama jek yang saya pakai dari dulu. Nak kata makanan punya pasal, sejak dulu pun takde alahan makanan kena kat muka saya ni.



    Otherwise, mungkin sebab 'sesuatu' tu. Saya baru teringat pagi tadi. Saya agak jela kan. Mungkin betul, mungkin tidak. Kita tengok jela nanti....








    -_-"
    mrs e
    Thursday, November 18, 2010

    Lagi Gambar Korban

    |
    Ini first time saya tengok orang buat proses korban dari awal hingga akhir sepenuhnya.
    Dulu masa kecik-kecik masa arwah abah saya wat korban, tak berani tengok dekat-dekat.
    Usha-usha dari jauh jek :P


    Dah besar gabak ni lah baru berani.. ehehehe
    Susah jugak sebenarnya nak sembelih lembu ni kan
    Da tengok depan mata baru tau :)


    Oklah, jom tengok gambar
    Lets the pictures do the story..


    betulkan kedudukan lembu tu untuk memudahkan proses penyembelihan


    dah disembelih


    proses melapah


    gantung dekat pokok supaya mudah nak dihiris dagingnya


    tulang selangka.. sedap wat sup :P


    proses pembahagian daging-daging


    Daging-daging korban dibahagikan sama rata untuk penduduk kampung
    Sikit sama dirasa lah kannnnn







    ^_^
    mrs e
    Wednesday, November 17, 2010

    Mael Yang Garang (Tapi Nama Comel :P)

    |


    Ini adalah Mael
    Seekor lembu yang garang.. Memang betul-betul garang, bila ada sesiapa yang datang dekat, ia dah mendengus-dengus dan kuis-kuis kaki ia macam nak menyerang
    Takut oooo


    Sebenarnya kakak, abang n adik saya nak korbankan Mael ni pada hari raya korban hari ini
    Kat kampung saya, ade dua keluarga yang korban lembu, dan Mael dapat giliran yang kedua
    Sekarang ni, oarang kampung tengah sembelih lembu yang pertama
    Nasib la kau Mael, kira tak la berdebar sangat sebab bukan dapat giliran yang pertama eceh (e eh, da macam nak kena tunggu giliran untuk oral lisan SPM pulak kekdahnya nak berdebar-debar bagai kan.. Bwahahahaha :D)




    Oh ya, macamana dapat nama Mael?
    Si Fifi la tu yang namakan ia, sebab ikut dalam cite Upin Ipin
    Last-last lekat pulak dah nama tu

    Hahahahaha
    LOL


    SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA BUAT SEMUA











    ^_^
    mrs e
    Monday, November 15, 2010

    Makan Ramai-Ramai, Bayar Sorang-Sorang

    |
    ^____^




    wieeeeeee
    haruslah suka hati kan bila ade orang belanja
    =)

    first time pakai baju sama sebijik sejiban LOL


    Last saturday mr bosh ajak kitorang mamam kfc reramai
    inilah antara aktiviti yang ditunggu-tunggu oleh pekerja-pekerja sekalian alam
    eheh, sape tak sukaaaaa kan kalau dapat belanja..
    memang ah dia tu kalao cakap tak suke.. :P

    kami bertiga saje perempuan dalam dept saya


    Kebetulan, kitorang semua pakai baju yang sama hari tu
    ehem, ni sume staff dept kitorang jek ngan staff admin sket yang dapat baju ni tau
    vangga tak vanggaaaa lah kan
    *walaupun memula nak pakai tu macam... ehmm tak macam pekerja b*ngla ke kaler dia nih.. hikhikhik*
    tapi bila dah pakai reramai tu jadi cun woooo
    i likeeeeee



    peace V


    mr bosh saya tu walaupun kalau start bukak mulut takleh nak stop sampaikan kadang-kadang ade yang tarik muka
    tapi saya salute bab yang satu ni
    dia memang pandai amik hati staff dia semula
    dah bagi ceramah cukup-cukup, pastu dia 'beli' hati staff dia balik
    yerla, kalau fikir-fikirkan tu betul sebenarnya sume yang dia cakap
    dia tegur pun pasal kerja kannnnn
    mana yang tak betul n tak kena tu haruslah dia nasihat kan
    cuma kadang-kadang kita jek yang emosional terlebih
    termasuk la saya.. HAHAHAHA :D





    Selalu la jugak dia belanja kitorang makan
    dalam sebulan mesti ade sekali
    part tu saya gerenti, bukan aje saya yang suke
    tapi kawan-kawan satu opis pun sukeeee jugaaaaaa...
    ngehngehngeh
    :')








    ^_^
    mrs e
    Saturday, November 13, 2010

    Jodoh Tak Panjang

    |
    Sedih wooo.. Tsk T_______T
    Sandal ni baru je saya beli jumaat yang lepas, masa cuti Deepavali tu
    Saje jek beli sebagai ganti-ganti sandal nak pegi keje





    Tapi jodoh tak panjang,
    Tak sampai seminggu pakai dah terkopak dua.. Snobssss
    Uwaaaaa


    Ari rabu masa singgah hypermarket lepas balik keje rasa takde terpijak sesuatu yang boleh menyebabkan jadi begitu
    Alih-alih terkopak dua..


    Yanggggg.. 
    jom p beli sandal lagi
    ^_^







    mrs e
    Friday, November 12, 2010

    UPSR 2010

    |
    Di suatu tengahari, semalam...



    Apir dapat berapa?~1.04 pm

    Eh...eh...eh....shima ku syang...... apir kan thun dpan 2011~1.09 pm

    Hahaha. Igtkan da upsr. Muahahaha~1.09 pm

    Cik shima nie . . wt lwk plak larh . .~1.12 pm




    Hihihaha.. Aje takleh pakai btol mak sedara macam saya ni. Anak buah amik peksa pun tak tau bila.. kui kui kui


    Tolonglah jangan salahkan mak sedara yang belum mengandung (instead of peribahasa 'bukan salah ibu mengandung'),
    Ate nyerr yo anak buah dah ramai, dah tak dapat nak catch-up umur masing-masing..


    Lagi satu, mak sedaranya ni terlebih excited pun iye juga bila tengok orang len post result UPSR anak/anak² buah diorang dalam FB tu.. HAHAHAHA













    =P
    mrs e

    Jurulatih Baru Saya :P

    |

    Ehem-ehem
    Alhamdulillahhh.. syukran
    Bertambah koleksi 'jurulatih'
    Terima kasih kepada mereka yang terlibat secara langsung mahupun tak langsung
    Ade rezeki, boleh beli lain lagiiii
    *wahhhh banyak duit ko nak beli lagi.. makan tahun le jawabnye nak kumpul duhet.. kuikuikui :P*







    ^_^
    mrs e
    Wednesday, November 10, 2010

    Let's Go To The Zoo, Bergembira Di Situ :)

    |
    Ini cerita masa Public Holiday Deepavali. Punyalah lama kan baru nak citer. Yerla, tulis blog ni bukan leh simply-simply tulis aje. Kena tulis dari hati, baru la bestttt penceritaan dan olahannyeee, tak gitu? ehehehe :P


    Before nih memang la si fifi dah cakap nak ajak Dina g zoo. Tapi cakap ajelah, peginya tak tau bile. So, ade cuti cam gini baru best nak g. Orang pun ramai kat zoo tu. Baru la meriah :)


    Tapi sebab utamanya, mestila dia nak mama ngan babah dina ni pegi sekali.. kan kan kan *adik, baik ngaku cepat*


    ^_^


    So, hari tu kitorang pegi bertujuh. Dengan mak, wawa n kiah sekali. Pegi 2 kereta, diorang yang lain gerak dulu while saya n hubby ke pasarlambak BG dulu.


    Sampai zoo dalam pukul 11.30 macam tu. Ingatkan diorang yang lain dah dekat ceruk mana dalam zoo, sekali diorang pun baru beli tiket daaa.. Taklah jauh sangat gap dengan kitorang yang dah menyinggah-nyinggah ni.. Ihiks








    Ramai betul orang yang bercuti ke sini, terutamanya bebudak skola lah kann.. Ade jugak pelancong dari luar. Soooo happening..




    Oh ya, harga tiket untuk dewasa hanya RM 7 sahaja. Untuk kanak-kanak tak perasan pulak. ehhe


    So, berjalan la kami dalam zoo tu. Humangaihhhh, punyela fenatttt saya.. huk huk huk. Tula, sape suh pakai kasut ade tumit kan. Fadan muke. HAHA. Tapi takpe, at least kira dapat bersenam la jugak bila berjalan keliling zoo tu dan terbakar-bakar kalori lemak sume.. Ngeeee~






    Ofcoz paling salute adalah mak saya. Tahan beb berjalan walaupun penat-penat nak abis satu round. Cayalah mak! *thumbs up*





     

    Paling tersuka tentulah dina. Lagi-lagi bila babah dia angkat, dukung n terbang-terbangkan dia. Suara dia aje la dalam tu. Menjerit-jerit gembira kemain. Seronok betul dia :D








    Penat dah habis round zoo, terus kuar p JJBM. Makan kat Pizza Hut sebab mak suke makan pizza. While menanti order sampai, sempatlah my hubby p solat.








    Abis makan, say bye-bye kat diorang, n saya ngan hubby meronda la kejap dalam jusco tu. Window-window shopping katanyer..


    Lepas tu kuar JJBM nak ke Mahkota Parade dengan Pahlawan Mall, tapi boleh tak jalan nak ke sana tutup. Menjajar-jajar kitorang cari jalan lain nak ke sana, sampai tersesat-sesat kat tepi mana ni.


    Nice view, so turun keta amik gamba jap ;)






    Sekali bila pusing semula kat jalan yang lalu tadi, eh, dah bukak pulak. Apesal dia tutup tadi pun tak tau. Ade ape-ape la gaknye kut tadi, perarakan deepavali ke ape. I guess..


    Sampai MP, tujuan utama nak tengok movie. Laaaamaaa dah tak tengok movie berdua. Percaya tak, baru sekali jek kitorang masuk panggung berdua, tu pun lepas berapa tahun kahwin.. HAHAHA. Kesian kan


    Memula ingat nak tengok Unstoppable. Sekali masa dia lak tak ngam. Next showing pukul 9.30 malam. Ishh.. takmola, nanti lewat sangat nak balik pulak kan. So nak tengok Takers je, tapi hubby tak konfiden cerita tu sedap ke tak. Saya pun cam ala-ala nak tengok citer tu atau tak. Last-last dah lama tercongok kat situ, decide tak nak tengok lah.


    Terus tuju ke Pahlawan Mall lak. Hubby masuk butik Nike n beli something kat situ. Since tak dapat tengok mpvie, ajak la hubby naik Menara Taming Sari. Sekali ramai lak yang beratur.


    Reverse planned. Kitorang naik beca jek. Satu beca RM 20 keliling dekat-dekat situ, dekat-dekat bangunan sejarah. Syok jugak naik beca, tapi paling kesian bila naik bukit. Punyalah abang beca tu mengayuh siap berdiri-diri kat basikal tu haaaa.. Hahahaaha


    Ape taknye, penunggang nye aje dah 50kg++ ngan 70kg++. Mau tak sepenuh kederat orang tu mengayuh. Hisk.  :')


    (Masa ni gambar dah takde dah, sebab bateri kamera dah kosong. Ade gak amik gambar guna kamera hp sebenarnya, tapi malas lak nak transfer)


    Suruh abang beca tu turunkan kitorang kat Malacca River Cruise, ingat nak naik la kan. Sekali, lagi panjang barisan beraturnyaaaa dari yang kat Menara Taming Sari tadi. Ramai rombongan bebudak sekolah jek. Nama pun kena kat hari cuti kan, memanglah ramai orang.


    Decide naik next time jelah. Badan dah penat, kaki pun dah lenguh-lenguh. End up kitorang terus balik umah.


    But we had so much fun all the day. Gembira bila dapat meluangkan masa bersama keluarga dan kesayanganss :D







    mrs e
    Monday, November 8, 2010

    Kepada AWAK

    |
    Kenapa AWAK tak boleh tengok saya senang?


    Kenapa bila saya pakai baju baru AWAK akan tengok macam nak terkeluar biji mata belek dari hujung tudung sampai hujung kasut? Lepas tu boleh pulak AWAK datang dekat saya dan pegang-pegang baju saya? Tanya saya beli harga berapa, beli kat mana blablablabla semua? Saya SANGAT TAK SUKA okeh!


    VERY ANNOYING.


    Tak pernah pulak selama ini saya nak sibuk-sibuk hal AWAK. AWAK nak pakai baju baru ke, buruk ke, kasut tinggi ke, semua saya tak kisah dan tak pernah ambil tahu dan TAK PERNAH NAK AMBIL TAHU.



    Jadi, tolong jangan sibuk hal saya, BOLEH?








    :-/
    mrs e
    Friday, November 5, 2010

    Intro Deepavali

    |
    Pagi-pagi lagi dah kena kejut suh bangun n sarapan. Niat nak sambung tido sementara hari cuti & cuti solat terpaksa dikuburkan.

    Siap-siap lepas sarapan terus ke pasarlambak BG ada member kirim beli asam. Lepas tu terus straight ke melaka fifi nak bawak dina tengok binatang kat zoo. Diorang da tunggu kat sana ngan mak, wawa n kiah.

    Fuh penat giler meround satu zoo tu. Tapi takpe, at least lemak-lemak tepu telah terbakar sedikit. Hihihi.

    Keluar dari zoo, terus ke JJBM nak makan. Mak suka makan piza thai seafood, maka ke PH la kita.

    Abis makan diorang yang lain terus balik while my hubby n i ronda-ronda window shopping kejap.

    Now i tengah duduk berehat sebab kaki dah sakit sangat sementara my hubby naik ke 2nd floor. Tulah, da tau nak jalan sakan sape suruh pakai heels. Pandai kan?

    Will update later with full story n photos. Daaaa

    Sent by naja via mobile

    Thursday, November 4, 2010

    Kenapa Hari Ini Hari Khamis..?

    |
    ..bukan Jumaat? HAHAHAA.. dah tak sabar lorh saya mahu cuti. yieeehaaa.. mengalahkan orang yang nak raya pulak kan? :P


    Dugaan betul bila bangun pagi tadi, tengah nak siap-siap g keje, ujan pulak. Euwwww.. kan best kalo ari ni ari jumaat, boleh sambung tidooooooooo Zzzzzz. Cis!


    Terus rasa sentap-sentap malassssss nyerrrr nak g keje. Pulak tu boleh pulak kakak saya si wawa cakap ape barang g keje, sambung tido la ujan-ujan pagi ni.. syiokkkk.. sangat tak boleh blah. Taulah dia bercuti sakan sampai krismas nanti T___T Huks


    Btw, mood saya adelah agak happy pagi ni. Sebabnya, dalam pada kemalas-malasan nak g keje tu, sempat jugak saya menerai baju saya yang dah lama saya tak sarung kat badan.


    Baju tu baju 5 tahun dan 3 tahun yang lepas okeh!


    Baju 5 tahun tu adelah baju saya tunang n baju 3 tahun tu baju masa khatam al-Qur'an masa kahwin dulu. Really amazing n thanks to Allah sebab boleh pulak saya pakai semula pagi tadi.


    Ini bermakna badan saya dah makin mengecil dan kurus. EHEM ^_^


    Dulu takleh pakai bukan ape, biasalah kan, lepas kahwin jek badan pun naik sket walau tak mendadak. Sume baju-baju takleh nak sarung dah. Tsk. Senang hatilah katakan (konon) lepas kahwin tu. Tu yang badan pun takleh nak alter sana sini.. HAHAHAHA


    Makin kuat la nak keep solid terus macam ni.. Kalau tak macam model pun, at least dapat berat macam masa anak dara dulu pun OK =))


    So, cuti berturut 3 hari ni korang ke mana? Saya takde plan ape-ape lagi, cuma hubby ade kata nak keluar cari barang. Maybe pegi esok, maybe pegi sabtu. Tengoklah macamana dulu.


    Yang saya tahu, esok pagi saya nak g ke pasarlambak BG. Lama gilerrr dah tak jejak pasarlambak tu sampai naik rinduuuuuu.. Rindu nak bersesak-sesak dengan orang yang sibuk-sibuk nak beli lauk yadayada hahahaha. Then, petang sabtu lak hubby ajak balik kampung umah MIL. Balik sini semula hari ahad tengahari pulak.


    Till then, happy holiday & weekends uolsss~~





    ^_^
    mrs e
    Tuesday, November 2, 2010

    Surat.

    |
    Ke hadapan kekanda ku yang tersayang (yang kini sedang duduk membuat data di dalam komputer),



    Bilakah waktunya kita akan berangkat pulang?
    Adakah lama atau sebentar sahaja lagi?

    Tapi mengikut perkiraan kertas yang berhelai-helai di atas mejamu itu, ayang dapat rasakan, peluang untuk pulang dalam masa yang singkat ini adalah tipis T__T

    Kemungkinan ayang perlu menunggu setengah jam atau satu jam lagi mengikut kata-katamu tadi.. Kalau begitu, bermakna kita hanya akan pulang tika jarum jam mencecah ke pukul 7.30 malam jika kerjamu dapat diselesaikan dalam tempoh itu. Jika tidak, pada pukul 8 lah akhirnya baru kita meninggalkan kerusi dan meja yang sudah panas diduduki seawal jam 8 pagi tadi.. Hukhuk

    Ayang akan cuba bersabar untuk menanti sehingga kekanda dapat menyiapkan semua kerja. Walaupun hakikatnya punggung sudah terasa kebas-kebas dan bahu sudah lenguh-lenguh akibat duduk terlalu lama sepanjang hari, ayang tetap bersabar. (tapi balik nanti kekanda kenalah tolong picit-picitkan bahu ayang yang lenguh ni.. heheheheeeeee~ :P)


    Cepat-cepatlah kekanda membuat kerja itu kerana ayang sudah tidak sabar nak balik nieeee..!


    Sekian, ayang mengundur diri.




    Yang benar;
    Daripada isterimu (duduk kat table depan jek punnnnnnn) hehehehehe :D
    Monday, November 1, 2010

    Syukran Jazilan :)

    |
    Ini kali kedua saya cash out Nuffnang saya. Alhamdulillah.. walaupun taklah banyak seperti blogger-blogger otai yang lain, saya tetap bersyukur. Dapatlah juga saya rezeki dari berblogging ini.


    Mesti korang nak tau kan, dapat berapa? Banyak ke tidak? Biasalah, saya pun nak jadi kak nam jugak kalau korang dapat cek Nuffnang.. Hehehehe :P





    Tapi taknak lah saya reveal kan kat sini. Cukuplah sekadar saya nyatakan saya belum pernah lagi dapat cek 4 angka. Hanya setakat 3 angka je sepanjang saya berblogging ni.. Itu pun dah memadai.. Rezeki tu, rezekiiiiiiii.. Sape nak bagi saje-saje jek kannnn? At least, dapatlah juga saya beli sesuatu yang saya idam-idamkan.. Ngeeee~~


    Eh, nak tau tak ape saya beli? Betul ni nak tau?


    Betul ni nak kepochi? HA HA HA HA


    Okay, tengok kat bawah ni
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    jelas? nak dekat lagi? hehehehe
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    dapat teka ape dalamnye? hehehihihohohuhu
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    tat taraaaaaaaaaaaaaaaa.... 
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    =))





    alhamdulillahhh...








    ^_^
    mrs e
    Thursday, October 28, 2010

    Huks.

    |
    Semalam my hubby ade meeting dengan customer, outstation ke Melaka. So saya tidaklah berteman mahu keluar makan.


    Puas berfikir. Nak makan ke tidak, nak makan ke tidak. Akhirnya mengalah juga dengan si perut yang dah berkeroncong minta di isi. Dah terbiasa makan berdua, bila kena g lunch sensorang macam ni terasa janggal lah pulak.


    Padahal boleh je makan sorang-sorang pun.  Bukan ade menda. Asal ade duit, sume settle. Selalu tu biasa jek pun makan sensorang kat kantin. Tapi yerla kan, dekat kantin lain, makan dalam lingkungan orang yang saya kenal jugak sebelah-sebelah kerusi tu. Makan dekat luar lak, memang tak kenal la sape-sape pun kat sebelah tu kan. Melainkan terserempak dengan membe sekerja ke hapa.


    Haihhhh.. Ngengada pulak saya. Biasa diaaaaa tu :P


    Last-last decide makan kat PH. Walau sensorang, sorang-sorang la.. gamble jek la kan.


    Nak nampak cool punya pasal makan sorang-sorang.. sekali boleh pulak saya tersalah order la weh. Bwahahahahahaha :D Ni sume nak makan piza yang baru tu la punya pasal. Excited benau mengorder, main tunjuk aje.. huhu
    Ade ke saya boleh terorder makanan untuk 2 orang. So, ade 2 sup, ade 2 air,  n 1 bun garlic bread. HAHAHAHAHAmbekkkk.. Piza lak regular punya, 6 slices.


    Dah jadinya saya kena makan sup-sup tu. Tak habiskan rugi pulak. Tapi yang lain memang saya tak habis makan. Garlic bread tu boleh telan beberapa hiris jek, piza lak saya makan satu potong. Sib baik air tu boleh tapau. Kalau tak, sure mau kembung perut saya nih.. Agagagagagaga



    Tadi pulak, sukeee sebab dapat lunch berdua macam biasa dengan suami. Tapi tapi tapi kan.... kedai makan yang kitorang pegi tu boleh pulak dah banyak yang sold out makanannya.. Ohhh.. hampanya rasa hati.. Last-last saya order la makan mee hailam dan suami saya order rojak petis.



    Sekali bila datang makanan saya tu boleh pulak dia bertukarrrrrrrrrrrr jadi mee BASAH? Aduh... coiii betul.. Rasa nak makan pun terus hilang. Tapi malas la nak tanye balik kat makcik tu n malas nak merungut-rungut depan makanan kannnnn.. Walaupun 'taste' dah hilang sebab order lain dapat lain, tapi saya telan jugak. Tak baik membazir..
    Kawan syaitonnnnnnnnnnnnnnn...



    Apalah nasebbb.. T____T




    BTW, walaupun perkara-perkara di atas tu terjadi, tetapi ianya langsung tidak menguncupkan bunga-bunga yang sedang berkembang dan rama-rama yang sedang berterbangan di dalam hati saya saat ini♥ :))








    ^_^
    mrs e
    Wednesday, October 27, 2010

    S A B A R

    |
    ...................................



    Duhai hati,


    Bersabarlah!







    -_-"
    mrs e
    Friday, October 22, 2010

    Pagi Yang Gelap

    |
    Memang bebetul gelap weh. Ini bukan dugaan, tapi kenyataannnn.. *ikut dialog citer P Ramlee.. Hihihi


    Sebenarnya gelap tu bukan ape, sebab bila saya bangun pagi, satu rumah saya gelap; blackout! Dari malam tadi rasanya dah blackout nih, tapi tak pasti lak pukul berapa. Saya ade terjaga bila rasa macam semacam jek suasana bilik tu tapi tak tergerak pulak nak tengok jam. Yer, saya tak biasa tido dalam gelap, rasa sesak nafas, dan selalunya memang pasang lampu tido kakak saya kalo nak tido. Eh, kenapa pula lampu tido kakak saya? Sebab, saya cilok lampu tido kakak saya tu lepas lampu tido saya rosak.. Muehehehe. Nak beli ganti lampu tido saya yang rosak tu, sampai sekarang laaaaa tak berganti-ganti. jadinya, pinjam ajelah LOL


    Ingatkan pagi tadi bila saya bangun dah tak blackout, tapi nampaknya takde tanda-tanda yang lampu akan terpasang.  Ishhh.. dah le saya tak iron baju lagi. Saya memang selalu iron baju pagi-pagi jek. Nak pakai baju ape ni?!!


    Gamble jelah nak pakai T-shirt n jeans walaupun cam tak best sket la nak berseluar di pagi jumaat nih. Takkanlah nak pakai baju yang tak bergosok dan berkedut-kedut kannn.. Tak sanggup saya. Tapi kalau dah terdesak, selamba juga lah saya pakai.. :P


    Tibe-tibe terpandang lak baju adik saya yang dah siap bergosok tapi dia tak jadi nak pakai. Pakai jelah dah masa-masa kecederaan ni. Tudung pun saya recycle yang semalam punya, tudung ariani tu. Tak taulah diorang kat tempat keje ni perasan ke tidak saya pakai tudung yang sama dua hari berturut-turut.. Kalau perasan please lah buat-buat tak nampak n buat-buat tak tau ajeee.. Ihiks


    Terbayang pulak saya, kalaulah blackout tu jadi masa saya tengah sorang-sorang kat umah semalam masa tengah mandi ke, solat ke.. Iskkk.. Serammmm  Mau agaknye saya pitamsssssssssss 88x..  Hahahahaha





    ^_^
    mrs e
    Thursday, October 21, 2010

    Oo-Owwwww

    |
    Balik keje tadi tak dapat nak balik tajam-tajam (sharp on time). Kena siapkan keje dulu LOL.. Gitu gini lebih kurang pukul 6 gak baru balik. Saya balik dulu, my hubby balik lambat nak kena siapkan keje. Huks


    Sampai je umah dah 6.30. Takde orang kat umah, sebab mak, wawa n fifi g Semenyih ari ni. Dioarang balik malam. So saya sorang-sorang aje.


    Lapar gilerr ni, nak masak lauk ape-ape makanan dulu macam tak boleh tahan-tahan lak. Nak juga makan something.


    Bukak fridge, ade keropok lekor  lagi satu bungkus yang mak saya beli ari tu  belum digoreng. Goreng dululah makan kopok lekor ngan air teh-o buat alas perut. Sambil tu saya kuarkan ayam dan rendam dalam air nak lembutkan dia. Cadangnya nak wat ayam masak sambal.


    Siap minum n makan kopok, terus sediakan bahan-bahan nak masak ayam tu, potong bawang, halia, bawang putih etc. Nasib baik lah jugak dah ade cili blend dalam fridge yang mak saya simpan. Sudah jimat masa di situ.


    Masa tengah goreng ayam tu, dah masuk waktu maghrib. Siapkan jugak sesi memasak ni, baru senang hati. Lepas masak, tengok-tengok jam dah dekat pukul 8. Kalau saya nak mandi dulu, ade yang terbabas maghrib bawak ke isya' ni kang. Jadinya, saya decide solat maghrib dahulu kemudian baru mandi.



    Setiap kali mandi, memang saya akan niatkan mandi sunat. Contoh, macam tadi. Saya niatkan la saya mandi sunat malam jumaat. Macam terkena kejutan, jantung saya berdegup laju. Baru teringat malam ni malam jumaat? Dan saya keseorangan kat umah? Wuhoooooo, ketakutan dah datang dalam diri. Mula la fikir macam-macam. Aiseh


    Cepat-cepat jek saya mandi. Terus naik ke bilik pakai baju n capai kunci keta. Nak g jemput my hubby. Takut beb nak duk lama sorang-sorang kat umah memalam jumaat ni.


    Okay, memang lah takde ape-ape pun sebenarnya, tapi fikiran saya ni suke fikir yang bukan-bukan. Mulalah terimbas semua cerita-cerita yang pernah saya dengar. Haish!


    Tapi sekarang da tak takut lagi.. Sebab dah ade suami saya menemani di sisi. Ngeee~~ =)


    Okaylah, my hubby pun da siap solat tu. Nak siapkan dia makan. GTG. Buhbyeeeee






    ^_^
    mrs e

    Gooooooood Girl ;)

    |
    Ini anak sedara saya. Tapi dah macam anak sendiri jugak.. Yerla, saya lum ade rezeki nak ade zuriat sendiri kannn.. So anak sedara pun wat macam anak sendiri la.. Menumpang kasih gitu.. Sobbbbssss



    Okay, takmo ar mood sedih-sedih. Rezeki, jodoh pertemuan, ajal maut tu semua ketentuan Allah kan.. Kita kenalah redha ^_^



    Ohh, sangat geram dengan ini budak taww. Makin besar makin banyak akalnya. Sekarang ni dia takmau dah saya dukung. Setiap kali hulur tangan nak dukung dia mesti dia paling ke lain. Bila nampak saya jek dia wat tak heran dah. Kalau dulu pantang nampak saya baru balik dari kerja, mesti saya dikejarnya. Konon nak melepas rindu lah tu. Tapi sekarang tidak lagi T__T


    Sekarang dia dah pandai memilih orang. Yang dia nak cuma lah my hubby, babah kesayangan dia tu. Kalau dah nampak babah dia, orang lain memang dia dah taknak pandang dah, even mummy dia sendiri. Asyik nak melekattttttt jek ngan babah dia. Melentuk-lentuk dalam dukungan. Peluk erat takmau lepas. Main-main janggut sejemput babah dia pastu peluk babah dia manja-manja. Saya yang tengok pun naik geram. Dengan saya taknak, dengan babah dia kemain manja lagi ye! Haih, anak sapaaaaa la ni..


    Kalau babah dia solat pun, dia sanggup tunggu kat tepi. Diammmmm jek dia sambil tunggu babah dia abis berdoa semua. Dia langsung tak kacau. Pandai pulak dia neh. :))



    Gooooooooooood girl.



    Ishhh, kenapa la awak comel?






    ^_^
    mrs e
    Wednesday, October 20, 2010

    2010-2010 :))

    |
    Cantekkk kan tarikh hari ni. Angka yang berulang. Hari tu masa 101010 saya tak sempat nak celoteh satu entri tuk di post di sini. So hari ni saya ambil kesempatan yang ade untuk tarikh yang mungkin memberi makna kepada sesiapa pun di luar sana.



    Ari ni juga merupakan hari ulangtahun kelahiran sahabat saya. Kawan yang dah lama kenal dari zaman sekolah menengah dulu. Tadi pagi pun saya dah wish dia thru sms. Semoga hari ini membawa keceriaan, kebahagiaan la untuk sahabat saya tu hendaknya. Dah join 30's club dah dia.. muehehehehe



    Oh ya, selain tu, hari ni jugak kawan saya warded sebab nak bersalin thru cesarean. Baby dia dah engaged dah masuk 38 weeks tapi songsang (kemungkinan untuk baby tu berpusing balik ke kedudukan yang betul tipis sebab ruang yang dah sempit). Kul 8 pagi tadi dia dah check in kat hospital (whoaaa cam nak check in hotel lak kekdahnye ;P). Kul 11 pagi ni pulak operation nya. Saya berdoa untuk dia semoga semuanya berjalan lancar, emak sihat, baby pun sihat. Yang bestnya doktor yang suruh pilih date untuk operate dan dia pilih tarikh ni..  Cantiklah tu kan birthdate anak dia 2010-2010 :))



    Ok, got a lot of works to do. Till then, TA-TA








    ^_^
    mrs e
    Monday, October 18, 2010

    Apa Dibuat Di Hari Ahad

    |
    Sabtu malam ahad, emak saya da cakap supaya bangun awal esok pagi sebab nak ajak kitorang sarapan kat luar. Emak saya teringin nak cuba makan nasi dagang kat satu restoran kat BG tu nak tau sedap ke tak masakan dia.


    Mula-mula saya cakap ok, tapi bila da bangun esok paginya terasa malas la pulak. Lepas solat subuh sambung tido balik. Zzzzzzz


    Tup-tup pukul 8 camtu my hubby kejut tanya nak g ke tidak. Ikut hati memang la malasssss.. Tapi bila pikir-pikir balik, nilah aktiviti yang boleh wat together-gether ngan family, so i decided to follow them.


    Sebelum breakfast, anta mak saya g checkup dulu kat klinik. Lepas tu baru g ke restoran nasi dagang. Dekat je pun sebenarnye. Selang beberapa unit kedai je dari klinik yang mak saya pegi tu.


    Saya n mak saya makan nasi dagang. My hubby ngan wawa makan nasi lemak. Fifi lak makan nasi kerabu. Ok la saya rasa restoran ni. Harga pun berpatutan. Boleh datang lain kali.



    Balik sampai umah tu mak saya ajak bergotong royong lak menyapu sampah kat laman rumah. Saje nak buat aktiviti bersama-sama dengan emak saya, saya pun setuju. My hubby, fifi n wawa takda, diorang g basuh keta.


    Habis menyapu, saya terus masuk umah sebab nak siap-siap iron baju sume nak g kenduri kahwin. Mak pulak duduk berborak bawah pokok dengan makcik-makcik sebelah rumah. Tapi saya tak dapat lah join sebab takut nanti tak sempat nak ke kenduri kawin pulak. 2 tempat lak tuh.



    Lepas je zohor, terus gerak ke Tangkak. Tak lama pun kat situ, lepas makan n salam-salam perantin terus caucincau. Nak rushing ke Segamat pulak. Tu pun sampai Segamat dah dekat pukul 3 petang dah. Pengantin pun dah makan berdamai... tskk


    Balik dari umah penagntin, singgah umah my MIL. Lepak-lepak n baring-baring tengok tv citer sembilu kat TV3. Sempat jugak terlelap se-round dua.. Hihi


    Lepas asar dalam pukul 6 gerak balik umah BG. Sampai umah dah maghrib. Itulah aktiviti ari ahad saya ^_^



    Sent by naja via mobile