kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Monday, January 4, 2010

Menterujakan Atau Melemahkan?

|
Dah pukul 5.40 petang saat ini.. tapi baru beberapa butir nasi jek yang sempat masuk dalam mulut aku.. Itu pun aku curi² kesempatan menyuap tadi..

Hurmmm.. Permulaan hari isnin adelah hari yang menterujakan & melemahkan bagi sesetengah orang.. Mungkin pada cikgu cikgi dan anak² murid yang dah lama tinggalkan alam persekolahan, hari ini adalah hari yang mengujakan. Dapat jumpa kawan² dan mendengar cerita² baru diri masing²..

Tidak bagi aku..

Permulaan hari isnin untuk orang yang bekerja hari² sepanjang tahun (kecuali cuti hujung minggu & kelepasan am) macam aku ni, hari isnin adalah sangat² melemahkan.. Yer la.. dah duduk rehat² kat umah 2 hari, tu pun rasa tak puas aje.. Ditambah pulak dengan kesibukan kerja bila masuk ofis, sampaikan tak sempat rehat langsung! Semua nak cepat. Nak siapkan report, nak compare result.. Dah le report pun tulis ikut sesuka hati, aku yang nak menaip & meng-key in dalam pc ni la yang jadik bengkekkkkkk aje.. Kalau benda tu ditulis dengan betul, kurang lah masalah.. Ini tak, dah melambatkan kerja aku jadi satu hal nak cek dulu samada benda tu ditulis betul ke tak...

Pastu yang menggeramkan hati sampai aku rasa nak menjeritttttttttttttttttttt sekuat hati ialah bila orang yang berkenaan asyik tanye, dah siap ke belum, dah siap ke belum? Kalau le aku ni dah siap, memang le aku dah submit, watpe aku nk peramkan pulak.. Haiyoohhhhh.. Dah le buat sendiri tak tau, lagi mau tanye² pulak.. Bikin hati panassssss aje..

I'm wondering; camne lah agaknye ek diorang ni kalau sok² aku quit dari job ni? Lagi² la kalau aku notis 24 jam, mau haruuuuu diorang.. HAHAHAHAHAHA..


p/s : LEMAH betullll lah ari isnin mcm ni.. I need a vacation.. sape mau sponsor sama saya? Please... ehehehehe




mrs e

0 comments: