kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Wednesday, February 10, 2010

5+1+1-1

|


5+1+1-1 (aku amik makan sebiji) = 6 biji.. [Mari belajar matematik..ahahahahaa :D]

Nak tahun baru cina ni, kampeni aku bagi semua pekerja limau 5 biji seorang. Kilang ni ade lebih kurang ±300 pekerja, takkanlah nak bagi sorang sekotak pulak ye tak. Oklah tu daripada takde kan..Awal jugak limau ni diagih²kan kat kitorang. Sebab dalam 1 kotak limau tu dah banyak yang tak elok. So, untuk mengelakkan limau-limau tu nanti busuk, maka diagih²kan le pada kitorang sume cecepat supaya boleh dimakan cecepat juga.. hiks

Limau yang berbungkus plastik merah tu kawan aku bagi ari tu. Dia pegi the store beli charger PSP, puas menggodak cina kedai tu bagi limau free. Dapatlah 5 biji, bagi kat aku sebiji. Tak tau la tu masam ke tak. Yang lagi sebiji tu pulak, kawan aku lagi sorang bagi. Tah mana tah dia dapat limau sekotak [supplier bagi rasanya], dia bagi-bagi la kitorang kat dept ni sorang satu..

Boss aku chinese kannn, selalunya ade la jugak dia hulur-hulur limau kat kitorang barang sekotak. Ni sonyappppp ajo.. Tak tau la ade ke tak tahun ni. Kotak limau pun aku tak nampak ni haaaaa...






mrs e

8 comments:

puterikurekure said...

kite minggu ni dah berpuluh2 bijik limau masuk kat tekak. sampai dah perit tekak pon, masih tak serik nak kunyah2 lagi. huhuhu~

nurulayuni said...

bos cina yea..
hehheh..limau dh dpt
cpt mitnk angpau plak
hahhaha..sy pom duk tggu
angpau dr bos gak ni..kkakaka

mrs e said...

puterikurekure;
intan, betullah.. sama ngan naja. ni bangun tadi pagi tekak rasa lain macam dah.. cam nak batuk ade, cam nak selsema pun ade jugak..huhuhu~

nurulayuni;
hahahaha.. angpau biasanya bos kasi bila dah naik cuti CNY [kalau ade leerr] ;p

nuraarin-life said...

Patutlah rasa tekak aarin nie lain macam, mencekik limau rupanya...

Aarin pun tunggu Angp[ow besar dari boss cina nie... harap2 kita sama2 dapat ye

mrs e said...

nuraarin-life;
hik hik hik.. mesti aarin banyak makan limau neh ;)

pasal angpow, mintak² ade la.. hihi

sWeEtdARLiNG said...

selalunya limau plastik merah tu cap murahan.. yang manis limau plastik bercop gambar tu...

mrs e said...

sweetdarling;
ahahahaha.. sebab tu la aku tak makan-makan lagi limau plastik merah tu.. kalau masam, tak sanggup nak tekan kat tekak ni.. eeeuiiiiii..

isya said...

nak 1! manis tak? ;)