kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Thursday, February 18, 2010

JJ Bandaraya Melaka

|
Ari sabtu, mr e keje (OT). Aku malas nak keje sebab memang nak amik masa relax sepenuhnya cuti CNY 4 hari nih, tapi takdelah duk umah jek, sebab aku kuar p jusco.. hehehehe

Dah lama fifi duk mengendeng-ngendeng aku ajak pi jusco sesama. Nak lagi jusco bandaraya melaka yang baru bukak tu dia tak pernah p lagi. Tu yang lagi semangat dia mengendeng-ngendeng kat aku. Aku sebagai kakak yang baik lagi solehah (sila berdiri tegak n buat tangan gaya nasyid), ajak lah dia g ari sabtu tu..

Memang dah plan dah, kalau nak pegi, pegi ari sabtu sebab nanti dah ari ahad n isnin, kedai banyak yang tutup sebab dah CNY. Macam yang kitorang pegi jusco masa CNY tahun lepas, banyak kedai-kedai tutup kecuali jusco punye brand jek yang bukak.

Cakap nak kuar awal sebab takut jalan jammed, tapi tak la jugak kuar awal.. dalam pukul 10++ gitu baru gerak. Fuhhh.. sib baik jalan clear lagi, perjalanan pun smooth jek..

Sampai jusco, terus la shopping shopping shopping.. Dari ground floor ke 1st floor.. Sume kedai kitorang terjah. Bajet bawak duit banyak la sangat riban-riban dalam poket, sekali baru sampai 1st floor, duit dah menipis. Kwang kwang kwang kwang.. Mananya tak menipis, sume yang nampak pun nak dibeli. Main cekut aje.. hihihihi

2nd floor tak gi lagi nih, ohh abaikan saje.. Terus turun ke GF balik n isi perut. Since fifi teringin benau dan rindu betul nak makan KR, so kitorang makan kat situ..


Aku punya


Fifi punya


Air & muffin


Lepas makan, terus gerak balik. Ate nya, dah jadi orang semikin dah. Kena stopkan penyoppingan.. hehehe. Beli JCo donut n pizza jek untuk mak aku n mr e..


Aku rasa donut Big Apple lagi sedap daripada JCo nih..


Main tunjuk-tunjuk aje, sebab banyak yang dah sold out..


Pizza yang yummy.. Lapo la pulak tgk nih. Harus makan pizza lunch nanti.. hihihi


Balik tu dah penat tak hingat. Pastu jalan ke bandaraya melaka dah mula jammed, sebab diorang yang sambut CNY dah berpusu-pusu nak balik makan besar petang tu kan.. Fuhhh.. sib baik..






mrs e

5 comments:

ArELeEz said...

waaa... t'uji keimanan & kesaboran tgk pizza tu. dah la xbreakfast ari nih! uhuks3..

mama | sarah | syimir said...

sungguh menggugat la makanan2 itu...gulpssss...

puterikurekure said...

sib baek tgh kenyang. takla terliur tgk gambar2 makanan yang menguji mata dan perut tu. hehehe~

DYLA said...

amboi jauh bejalan tu... bila nak ke KL lg ni?

mrs e said...

areleez;
memang saje jek nak wat leez kecur.. hiks

mama sarah syimir;
hahahaha.. zi, ko pun tergugat sama ke?

puterikurekure;
kalo perut tgh kenyang, ape aje depan mata pun bolayan! kan kan kan

dyla;
huhu, xde bajet lagik nih. bila lak dyla nk turun ke selatan? hehehehe