kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Wednesday, March 10, 2010

Cakap Aje.

|
Setiap kali pagi nak pegi keje, mesti aku cakap ngan mr e

"Ari ni ayang tak nak makan (bfast n lunch), malas nak makan.."
"Ok, tak yah keluar lah macam tu.. (keluar waktu lunch).."

Iyoooo la sangat tu tak nak makan kannnn.. Itu sume statement tak boleh pakai punye.. Hahahahahahahaha. Sebab;

Kul 10.30 pagi.

Nyet nyet nyet nyet nyet nyet...~
"Tengahari soto. Amacam?" - sent~

Dibalas oleh si suami.
"Katne"

"Kat Nasi Ayam Ali (nama kedai). Tak pun kite makan nasi+sup tulang kat Mat Tulang (pun nama kedai jugak). Srup srup"


Keh keh keh keh.. Dush dush dush sket kat diri sendiri. Cakap tak serupa bikin betul lah. Cakap aje tak nak makan, tapi bila perut dah kruk krak kruk krak, kepala ni ligat aje pikir nak makan ape. Walaupun pepagi tadi tak nak makan dengan alasan dah tak tau nak makan ape, balik-balik menu yang sama jek, tapi dah lapar ni pandai pulak otak memerah ingatan apa lagi makanan yang dah lama tak makan kat sekitar sini.. muehehehehehe

Apepun, kata persetujuan telah dicapai. Tengahari ni nak makan soto. Yeayyy..!!





mrs e

3 comments:

nuraarin-life said...

Best nyer boleh lunch ngan hubby...

Kita pun malas nak g kedai, pagi2 either beli siap-siap (breakfast + lunch) atau masak jer apa yg patut

Kirim soto satu!!

mama | sarah | syimir said...

ooo menarik juga soto tu...jomm..tapau ek

mrs e said...

nuraarin & mama|sarah|syimir;
nah amik sebungkus soto sorang satu..
=)