kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Monday, March 1, 2010

Tak Sempat & Isu Tua

|
Aku nak sangat wat entri baru untuk ari ni dari ari tu lagi, tapi masa tak mengizinkan. 3 hari cuti; 2 hari aku berjalan sakan ke Melaka. 1 hari pulak, aku abiskan untuk wat keje aku yang kena wat dari rumah untuk di submit awal pagi tadi..

Kebetulan, malam tadi, sepupu mr e all the way from Singapore datang ke rumah. Lepas tetamu pulang, aku sambung lagi wat data aku sampai la pukul 2.30 aku berjaga. Tak siap jugak sebenarnya, tapi sebab dah tak tahan mata dah ngantuk sangat², aku lantakkan aje. Janji dah 75% jugak yang siap..

Tu yang aku tak sempat pun nak draft entri untuk ari ni. Jadinya, aku tak la cukup tido sangat² sehinggakan eye bag aku ni jelas ketara.

Sampaikan boleh pulak budak junior aku tegur, muka aku nampak tua hari ni.. Pergghhhh.. gile punya bengang akak dek noooonnnnn... Mula² rasa macam dak junior tu kurang ajar, cakap secara terus terang tanpa segan silu dah takde tapis² lagi dah nak menjaga hati aku yang sensitip ni. Terasa nak menyentap jugaklah kejap tadi..

Tapi bila sampai umah, duk belek muka kat cermin, ha a.. betullah kata budak tu.. Memang muka aku nampak kusam & tak bermaya sangat; sampaikan rasa nak sorok muka dalam tudung pun ade. Tu yang mungkin budak tu cuba nak sampaikan tadi. Sebab muka aku muka letih tak cukup tido..

So, untuk rolling semula supaya semuanya kembali normal, aku dah tanamkan dalam hati siap-siap dari tadi malam ni nak tido awal..

Hahahahahahampehhh.... hahahaha..sebab sampai sekarang pun aku tak tido-tido lagi! ;P






mrs e

2 comments:

mama | sarah | syimir said...

ma..org tua mmg sensitip..muahahahaha...
(jgn risau aku lebih tua 10 bulan drpd ko :p )

mrs e said...

mama sarah syimir;
hahahahaha.. ko umur tua, tapi muka muda.. camno tu?