kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Tuesday, April 20, 2010

Resepsi Pihak Lelaki : Mahfuzah & Rushdi

|
Sebenarnya aku tak plan pun nak pegi, sebab ari sabtu ari tu sabtu aku keje. Rasa macam penatlah sangat pulak kalau cuti sehari je ahad tu pastu nak turun g kl lak. Pastu dah penat-penat, ari isnin nak kena keje. Macam tak dapat rehat langsung.

Dah le tu, keta nak kena servis dulu nak jalan jauh ni sebab due nak servis pun dah sampai.

Tapi kalau aku tak pegi, sape pulak yang nak bawak mak aku kan?

So bincang-bincang ngan mr e, on the spot ari sabtu tu mintak ½ day. Tu pun tak berapa nak ½ day sebab kuar dari tempat keje pun lambat jugak. Pukul 2 baru keluar. Pastu terus g tempat servis keta. Mr e dah anta keta ke situ paginya, ingatkan dah siap la pukul 2 tu kan.. Sekali tak siap lagi jugakkkk.. Haiiihhhh.. (-_-")

Pukul 3 lebih kurang camtu baru siap. Terus balik umah, mandi n siap-siap. Packing baju pun main campak-campak aje. Tak dan lah nak lipat-lipat. Selagi boleh sumbat, kita sumbatttt.. Kekekekekeke..

Lepas asar, terus gerak. Kitorang g umah abang aku kat Semenyih. Kira tido sana la malam ahad tuh. Sampai sana dalam pukul 7.30 malam.. Malam tu lepas makan kuar g Metro Kajang jap, jalan-jalan cari pasal.. ;p

Esok paginya, lepas sarapan sume, terus siap. Kena berkumpul kat dewan kul 12 tengahari. Tepat pukul 12 tengahari jugaklah kitorang sampai. Very the punctual kan.. :)

On the way..


Tempat berlangsungnya majlis






Pelaminnya very the cantikkkk!! Ai likeeeee... :)


Muzik gamelan

Berjumpa lah sume sedara mara sepupu sepapat kat sana. Ada yang hari tu tak dapat datang masa majlis kat Batu Pahat, datang kat sini. Borak borak borak, then kul 1.30 petang camtuh pengantin berarak masuk.



Kitorang duduk kat meja No 1

Hubby n Me

Fifi, Nina, Wawa & Kak Cha
Macam berjanji pulak kitorang sume pakai hitam+putih.. Niceeeeeeee~

Tekun makan jelly.. Haha, still naaaakkk jugak suh orang panggil baby, dah tu dia bahasakan diri dia kat Irdina kakak 'Baby'. Baby tu tak hilang. Kalau kitorang panggil nama, langsung taknak menyahut ko!


Ngan 'kakak baby'.. hiks

Ngan Irdina

Mr e dengan 'kakak baby' n Irdina

Acara menepung tawar dari kedua-dua belah pihak pun dimulakan.




Pakcik aku siap nyanyi lagu menginai. Adat johor. Bravo lah..!


Biasalah kan, majlis dalam dewan, gini la acaranya. Lepas tepung tawar, terus makan damai n baru acara potong kek. Pastu sesi bergambar dan bersurai..


Kek


Tapi kitorang tak terus balik, g masuk Pavilion jap. Saje jek cuci-cuci mata. Kata nak membeli-belah tu taklah, mananya aku mampu dek noooonnnnnn... hiks










mrs e

2 comments:

DYLA said...

lawa la pelamin dia..

mrs e said...

dyla, ha a kan.. niceeee :)