kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Thursday, June 17, 2010

Vacation To Jakarta II

|
Sampai jek hotel, terus Abang Zaki g lobby untuk check in bilik. Sementara tunggu Abang Zaki setelkan bilik kitorang, sempat jugak aku snap-snap gambar sekitar hotel.

Memang masa mula-mula diberitahu jek yang kitorang akan stay kat Grand Hyatt, tak tunggu lama, aku ngan fifi dah tengok diorang punya official website. Siap dah berangan dulu dah nak amik gambar kat sini, kat sini.. HAHAHAHA.. Apelah, gile punya jakun haku ni.

Tapi fedulik hafa lak aku kan. Kata pun nak dapat pegi bape tahun baru sekali.. Hiks ;P


Masuk je dalam hotel, akan nampak tangga yang besar ini..
Cantik ooo.. kagum haku.



Sambil menunggu, sambil berchit-chat
mr e tu tentu tengah tengok ade wifi ke tak guna hp



Borak, borak jugak, amik gambar tetap posing :P


me :)


mr e


tengah cari no bilik


Dapat je bilik, terus naik. Kitorang punye bilik kat tingkat 16. Wing belah kiri. Memang cantik view dari bilik tu. Nampak pulak BIG roundabout tu dari bilik kitorang. Swimming pool pun nampak jugak dari bilik aku tu..



the bed



tibi kat belah kiri, tapi boleh dipusing-pusingkan ikut kita duk belah mana



reading table

 

sofa, refrigerator & coffee/tea cupboard


fresh orchid :) i like


bathroom


dressing room



swimming pool view from my room



shopping kompleks keliling hotel
im lovin it.. hihihi



a BIG roundabout



us

Lepas jek masukkan barang-barang dalam bilik, aku, mr e n kak nora ikut Abang Zaki sekeluarga masuk ke shopping mall, Plaza Indonesia. Dekat bebetul mall nih, sebab ia bersambung ngan lobi hotel. Kira turun jek kat lobi, masuk kat laluan dia, dah boleh terus shopping shopping shopping dah.

Plaza Indonesia ni kira Pavilion la kalau kat KL. Tu yang aku suke. Banyak branded stuff jual kat sini. LV, Gucci, Prada, apelagi? Sume ade. Aku dah jeling-jeling jek, n tanamkan dalam hati sok malam haruss aku turun shopping kat sini.. muehehehehehe :)





Sebabnya, masa 1st time pegi ni mall pun dah dekat-dekat nak tutup dah. Lagipun masih terasa penat lagi dengan perjalanan tadi. Tu yang da pasang niat siap-siap nak g esok.





Lepas jek beli roti n makanan-makanan lain, kitorang pun balik semula ke hotel. Nak rehat-rehat atas katil sambil tgk tv. Penat dari tengahari tadi masa kuar umah sampai la kat Jakarta harus dilepaskan. Esok dah ade aktivit lain ;)



sebelum naik ke bilik, sempat bergambar kat lobi








mrs e

7 comments:

DYLA said...

cantik hotel ni naja..

mrs e said...

dyla,
ha a, cantik betul.. paling naja suke deco nye kat tangga besar tuh..

cik gObu said...

cantik nyer bilik dia nampak selesa sangat
whuuuuu

puterikurekure said...

bestnyaaa!!!!!!!!!!!
hotel best mesti rasa malas nak jalan2 kan? hehehe~

mrs e said...

cik gobu;
tulah ween, da tido takmo bangun.. tehehehe

puterikurekure;
hahahaha.. betol betol betol.. tapi memandangkan tah bila tahun lagi dapat pegi, malas-malas pun gagahkan jugak g berjalan.. hiks ;)

Eis said...

cantiknya hotel tu..

mrs e said...

eis;
agaknya kalau stended 5 star hotel camtu kut? naja pun ni la pestaim masuk hotel 5 bintang.. sebelum-sebelum ni bawah 5 bintang jek.. hahaha :D