kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Friday, July 9, 2010

Celoteh Cik Puan

|
Eceh.. tak menahannnnn.. Nak jugak letak title 'Cik Puan' tu.. ahahahaha.. dush dush dush kat diri sendiri.. bluwekkk.. hehe.. Ala korang.. bagi le can kat aku kannnn.. hiks ;)


Urmmm.. kejap. Tadi rasa macam banyak sangat nak berceloteh, tapi bila nak taip macam takde idea lak.


...


....



Iskkk, tak ingatlah nak celoteh ape tadi. Kita celoteh-celoteh santai jela yer.. :P


2-3 ari ni kan, aku rasa nikmat sangat tido waktu malam. Siap mengantuk tak nak bangun lagi tuh bila alarm dah berbunyi. Rasa nak sambung tido jek lagi kalau boleh.


Dah lama tak rasa nikmat tido macam ni. Selalu tu, rasa cam besa-besa jek. Macam, asyik-asyik terjaga n tengok jam dah pukul berapa. Pastu terjaga lak tengah malam nak terkucil semua. Kengkadang tu aku rasa bantal macam tak best lah, katil tak selesalah, sume-sumelah. Tapi ni tak okeyyyy.. Rasa syokk je tido sepanjang malam tu.. Lena betul. Aduhhh.. syoknyeee kalau dapat tido lagik neh.. hehe


Ari tu, abang Zaki n Kak Cha  dah ajak dah p KL makan meatball Ikea yang shedap bangettt katanya tuh. (ni kes diorang baca blog aku tingin makan meatball Ikea la tuuu) Pastu sebenarnya fifi pun dah merancang-rancang nk turun KL nak shopping-shopping raya neh. Tapi available date cume ade 24 haribulan nih jek. Sebab 11 haribulan ni ade kenduri kahwin kat kampung aku. Jiran pulak tu. So, takleh.


17 haribulan lak, mr e ajak balik kampung umah MIL. Da takleh nak ke KL.


31 haribulan pulak, mak aku nak wat kenduri arwah. Biasanya sebelum puasa, memang orang kampung sume wat kenduri ni. Kenduri 'punggahan' bak kata orang jawa. So, takleh jugak.


7 haribulan depan lak, macam dah dekat sangat nak pose. Fifi taknak. Lagipun, 7 haribulan tu sabtu aku bekerja.


Sekarang ni aku yang dalam dilema samada nak pegi ke tak 24 haribulan tu ek. Sebab 24 haribulan tu, pun sabtu aku keje. Kalau nak pegi, dah nak kena mintak cuti lagi. Cuti dah le tinggal bape ari je nih nak sampaikan hujung tahun. Semalam lak dah ½ day (fifi, sila bayar ½ day aku okeh ;Pp). Ngan nak mintak cuti sambung tuk ari raya lak nanti.. Huhuhuhu. Habis terusss cuti haku.. *sob sob


Tu belum lagi kalau jadi nak cuti-cuti mesia lagi sekali hujung tahun ni. Abih camno?










mrs e

1 comments:

eis said...

klu sampai kl nanti roger ye :)