kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Tuesday, August 17, 2010

1st Ramadhan

|
Matiklahhhh.... Orang dah update citer sampai pose ke 6 dan ade yg dah update menu sahur pagi tadi, aku baru nak citer pasal 1st ramadhan kannnn.. Apa kesss?!!



Tapi lantaklah kan, ikut suka aku n mood aku nak update bile.. ngeh ngeh ngehhhh~~ :D



1st day pose, johor cuti umum. Aku tak cuti (biasalah kampeni cino), n aku balik 5.10, tapi fifi datang jemput. Kitorang g bazar ramadhan BG. Mr e takleh balik on time sebab nak siapkan keje yang datang last minit.



Takde nak beli apepun sebenarnya, saje nak jalan-jalan. Tengok gelagat orang membeli juadah. Ramai orang cuti kannnn, jadi meriah lak bazar ramadhan tuh ;Pp



tengok tuh, sume pun meninjau ape juadah yang ade


Tapi dalam pada tak rasa nak membeli tu, TERbeli lah jugak.. hahahaha.. Nafsu semata tuh :)



bukan orang melayu jek, bangsa lain pun nak beli juadah jugak.. 1 Malaysia sungguh laaa.. hehehe

tahun ni, pihak majlis daerah kurangkan satu row khemah. tahun lepas ade 3 row, tahun ni 2 sajork

otak-otak.. besar oh isi dia.. nyummmm


Ingat memula nak beli ayam percik, makan ngan mihun goreng. Sekali ramai la pulak. Beratur tuuuu nak menunggu turn. Tak sanggup oh. Last last kitorang beli burung puyuh madu panggang jek.. Sodapppp.. RM 3 seekor.. Ok tak harganya? Kat tempat korang berapa lak ek? Lagi mahal ke murah?



berjenis-jenis air. air kelapa pandan dia sedappp.. lai chi kang pun sedappp.. ahh pendek kata sume sedap lorrr~~


Oh ya, menu hari pertama berbuka kitorang tak makan nasi. Goreng mihun jek.. Ari ni dah masuk ari ke 7 kita puasa kan? Kejap jek dah seminggu.. Pantas betul masa berlalu..












mrs e

2 comments:

nads said...

hehe...xpe naja dimaafkan anda kerana lambat buat entry..hehehe...tp cam best jer bazar sana...kat sini makanannyer biasa2jer...

ArELeEz said...

xberapa minat burung puyuh. tp, my 'sayang' penah beli. tak ingat la plak berapa hengget?!