kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Wednesday, September 22, 2010

Yayang, Cepatlah Balik!

|
Uiiiiiiii... dah mengantuk tahap dewa dah nie.. Ape taknye, perut da penuh, pastu bersandar kekenyangan sambil tengok tibi, last-last tibi lak yang tengok aku.. Tah bila masa terlelap, aku pun tak sedar. Ehehehe.



Tapi mr e lum balik dari marhaban lagi ar. Da start marhaban dari umah ke umah kat kampung aku sejak malam ahad ari tu. Stended 5-6 buah umah satu malam. Jamuan dan hidangan nyeee jangan cakaplah, sodap-sodap!
Soto lah, mee goreng lah, nasi ayam lah, sate lah.. Macam-macam
Tau-tau balik umah jek perut dah sendat.. wohoho




Bukan nak puji suami sendiri. Tapi mr e ni memang rajen campur masyarakat. Tak kekok nak bergaul dengan setiap lapisan umur warga kampung. Kira boleh 'on' aje ngan sume orang..
*Syukurrr*




Eh, jap.




Aku terdengar la sore orang marhaban tu dari umah aku neh. Aik? Da sampai umah Abu jiran depan umah aku tu keee? Ni mesti ramai yang tak amik marhaban kat umah diorang ni.. Banyak skip-skip, tu yang cepat aje..
Wahhh, maknanye tak lama lagi dalam 2-3 ari ni turn umah aku sampai la tuh.. Ermmm nak jamu ape yer?




Mesti umah Abu jiran depan umah tu yang last malam ni.. Yeayyyy.. en handri da nak balek.. Leh tido pasni. Oklah, aku chalo dulu..










mrs e

3 comments:

YanDarwisy said...

Bagus sebernarnya husband kita ni bercampr dgn masyarakat. Esok lusa time kita nak buat kenduri kendara masyarakatlah yg membantu selain saudara mara kan?

mrs e said...

YanDarwisy;
betul tu yan.. keluarga yang paling rapat adelah jiran-jiran sekeliling kita, jiran sekampung kita.. Ape-ape hal kalau kita dalam kesusahan, jiran la yang boleh diharapkan pertama-tamanya..

Nak tunggu sedara-mara, ade yang duduk jauh-jauhhh...

ArELeEz said...

oo.. ade tradisi camtu, ek? bestlah! kat sini xde. huu..