kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Friday, October 15, 2010

Salah Tanggapan

|
Selalu aku baca dalam blog-blog senior yang bagi tips untuk berblogging. Macamana nak naikkan rating, nak ramaikan readers.


Antara tips yang diberikan adalah :-
Upload sekeping dua gambar dalam setiap entri untuk memeriahkan lagi penceritaan.


Tapi, bagi aku (pendapat aku), fakta itu fakta yang salah. Memasukkan gambar ke dalam setiap entri yang dikarang aku kira boleh dianggap sebagai 'bonus' kepada pembaca. Just untuk pembaca dapatkan gambaran yang sebenar tentang cerita yang dicoretkan.



Pada aku, kalau sesebuah entri tu ditulis tanpa gambar pun boleh menarik ramai pembaca jika olahan ayat yang diterjemahkan membuat kita seronok untuk membaca. And we're still looking forward to read her/his blog more and more..



Kenapa aku berkata begini?



Sebenarnya dulu aku setuju dengan fakta yang dikeluarkan itu, TETAPI sekarang baru aku sedar yang itu semua tak perlu.  I just realized many blogs out there which is has no pictures in almost of their entries still have many readers and followers. More surprisingly, there's blogs that we don't know the owner personally at all. Eventhough we don't know who they are but all of their readers love to read their blogs.. (macamane la nak kenal kan, sebab satu gambar dia or orang terdekat/kesayangan dia pun takde dalam situ.. huhu)



Ade orang kata, takde kamera seseorang tu tak boleh jadi blogger yang  hebat sebab takde gambar dalam entri. Nah, bukti-bukti yang aku jumpe di atas menunjukkan semua itu salah tanggapan.



Kiranya, sume orang yang tau menggunakan komputer dan ade line internet boleh je berblogging ape... Hehe :)







^_^
mrs e

1 comments:

Elyn said...

betui tu gambar tak menjanjikan entry yg baik...... tp semua nyer terletak pada kreativiti blogger gak nak warnakan entry die hehehe