kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Thursday, November 18, 2010

Lagi Gambar Korban

|
Ini first time saya tengok orang buat proses korban dari awal hingga akhir sepenuhnya.
Dulu masa kecik-kecik masa arwah abah saya wat korban, tak berani tengok dekat-dekat.
Usha-usha dari jauh jek :P


Dah besar gabak ni lah baru berani.. ehehehe
Susah jugak sebenarnya nak sembelih lembu ni kan
Da tengok depan mata baru tau :)


Oklah, jom tengok gambar
Lets the pictures do the story..


betulkan kedudukan lembu tu untuk memudahkan proses penyembelihan


dah disembelih


proses melapah


gantung dekat pokok supaya mudah nak dihiris dagingnya


tulang selangka.. sedap wat sup :P


proses pembahagian daging-daging


Daging-daging korban dibahagikan sama rata untuk penduduk kampung
Sikit sama dirasa lah kannnnn







^_^
mrs e

2 comments:

puterikurekure said...

kita first tgk orang wat korban masa umur 11 tahun. dapat hadiah percikan darah lagi. haha.

naja tak wat korban skali ngan adik beradik tu ke?

mrs e said...

puterikurekure;
naja dulu arwah abah naja dah buatkan :)

ni adik beradik tu buat untuk anak-anak diorang.. naja lum ade baby lagi, sok kalau ade baby, insyaAllah naja buat jugak ;)